Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Soliloquia

    Ti stvarno puno toga lijepoga "kemijaš" i pitam se ma odakle ti ta snaga, entuzijazam (iako se odgovor na ovo moje pitanje već puno puta pojavio kroz tvoje prethodne postove i komentare). Želim vam lijepo vrijeme!

    avatar

    09.05.2014. (12:46)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jer druge nema :) kad vidim nekoga tko se samo žali to mi postane tako odbojno da si obećajem da nikad neću biti takav kad ostarim :D

    avatar

    09.05.2014. (12:52)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dobre su vam te staze, dobre! Svaka čast! I slušajte žreca uvijek, žrec zna najbolje :-))

    avatar

    09.05.2014. (13:23)    -   -   -   -  

  • geomir

    Da san bliže došao bih, ..... uz uvjet
    da nije puno uzbrdo!! :-)))

    avatar

    09.05.2014. (14:28)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @vajrapani, žrec nam se vratio iz studijskog putovanja u Meksiku :)

    @geomir, je, puno je uzbrdo, ali nema nauke bez muke (a i epifanije:)

    avatar

    09.05.2014. (14:31)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Izgleda jako zanimljivo, nadam se da ćeš imati puno učesnika. (U nedjelju sam na Kalniku).

    avatar

    09.05.2014. (14:42)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Ma bravo!:)

    avatar

    09.05.2014. (21:11)    -   -   -   -  

  • tiana

    poziv kad te ovako dobro ide, i kamenja i starih pećina i kuća...tu mi je daleko a bilo bi zanimljivo.....

    avatar

    09.05.2014. (21:15)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Baš imaš ideje, svaka čast!

    avatar

    10.05.2014. (09:23)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Bravo Neverine. Ne rijetko te uzimam za primjer kada se govori o mladim ljudim u lijepoj nasoj: usprkos teskocama pri zaposljavanju uvijek si pokazao inovativnost.

    avatar

    10.05.2014. (10:28)    -   -   -   -  

  • Nike

    Čitam i gledam zadnjih nekoliko postova... ma mogu ti reći što mi je jutros palo na pamet - ti si pravi kroničar našeg vremena.
    Svaka čast na trudu, elanu, neumornom idealizmu kojeg pokušavaš živjeti, a ne samo fantazirati. I na lijepim, poučnim i pametnim postovima.

    avatar

    10.05.2014. (11:22)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @gogoo, na tebe sam prestao računati kad si zauzet svaki vikend negdje drugdje :D

    @fra, mi s obale taj bravo dijelimo malo bespoštedno svima :)

    @Tiana, ala ala šu samo malo pa nestalo :)

    @Valcerica, nisu moje ideje, ali sam se radio ubacio u njih :)

    @brigita, a nikako da netko ponudi stalnu paru :D

    @Nike, aaaawww znaš da ne znam odgovoriti na takve komentare :)

    avatar

    10.05.2014. (12:46)    -   -   -   -  

  • kamena

    nakon šta sam pogledala promotivnu prezentaciju preko TZ, i ja bi s tobom na turu, da sam bliže :),... a inače, mislim da u dobrom pravcu usmjeravaš energiju, jer, kako god bilo, i što god tko mislio o tome, od kukanja je ni'š koristi, a ne može se niti glavom kroz zid... ako ne ide, kako smo si zacrtali u glavi, treba tražiti "rezervni" plan i put... eto, i ja se pinku nađoh u toj tvojoj "rezervi"... sretno ti u vodićkim i inim vodama :)

    avatar

    10.05.2014. (19:17)    -   -   -   -  

  • nije vino alkohol

    Neka malo odmora od ovoga danas, a to bi značilo
    da je i prapovijest bolja opcija od sadašnjosti. U
    svakom slučaju ideja ti ne nedostaje:))

    avatar

    10.05.2014. (21:47)    -   -   -   -  

  • Alojz

    Prije svega mi Hrvati uopce nismo Slaveni prema tome ne shvacam radi cega se u Hrvatskoj organiziraju "slavenski igrokazi". Povijesno je dokazano da smo podrijetlom iz Irana te da pripadamo Arijevskoj rasi.

    avatar

    11.05.2014. (07:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @kamena, ako ne uspije plan b imam c i d :D

    @vino, ima i prapovjesti tamo, dvije pećine Podosojna i Druška peć tako da i o tome pričam :)

    @Alojz, to što je Franjo Tuđman izmislio iransku teoriju da smo iz Irana ne znači da nismo slaveni nego je značilo da smo se morali odvojiti od Srba kako se nebi postavljalo pitanje kako to da mrzimo i ratujemo s ljudima koji su u najbližem jezičnom srodstvu s nama. Vjerovati u iransku teoriju znači biti list na vjetru i topovsko meso. Mi smo nositelji jednog od slavenskih jezika, a on je dokazano sa baltičkih nizina jer u srodstvu sa baltskim jezicima. Predlažem ti da si pročitaš triologiju Radoslava Katičića i da ne budeš uvjeren u krive stvari koje si se sad usudio nazvati povijesno dokazanim.

    avatar

    11.05.2014. (12:45)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    Svaka cast neverine. Nazalost cini mi se da znam puno vise o Egipatskoj, Grckoj i Nordijskoj mitologiji nego svojoj vlastitoj Slavenskoj. stara mi je znala kao maloj pricat strasne price o vilama Rusalkama koje ce me kaznit ako budem zlocesta - i to je uglavnom to. Nije mi jasno da na satovima povijesti nikad nismo imali ni spomena o Slavenskoj mitologiji, cak ni na satovima Hrvatskog jezika, ali smo Ilijadu i Odiseju znali napamet. Nekako smo zatrli vlastitu mitologiju, koncentrirajuci se na tudje (koje su izvrsne i zanimljive, ali hej...). Moja frendica koja je Hrvatski jezik nedavno magistrirala i pisala zavrsni rad na temu Slavenske mitologije uzivljena je u ideju muzeja slavenske mitologije i potpuno se slazem s njom. S edukacijske i turisticke perspektive to bi bilo izvrsno, da djeca ne zaborave, a turisti da vide da imamo puno vise od sunca i mora.

    Alojz? dal da kazem Heil il sto?

    avatar

    11.05.2014. (16:28)    -   -   -   -  

  • Alojz

    @ Neverin... U prilog iranskog podrijetla Hrvata upućuje i jezik i odjeća jer su se oni oblačili poput Sasanida. Većina lokalne ženske odjeće kod hrvatskih žena bila je nalik onoj što su nosile žene starog iranskog carstva. Sličnom glagoljicom i danas piše čak 12 milijuna ljudi u Zakavkazju, od Abhazije do Karabaha. Tamo su već odavna prije Krista u ranom Iranu pod stijegom šahovnice i tropleta cvjetale velike samosvojne civilizacije u vlastitim ranim jezicima hurrwuhé i hurâti, pa u kraljevstvu Harauvatiya prije 2.600 - 2.323 god., pa najvećem Hurátina prije 2.843 - 2.578 god., Hurrwuhi-Ehelena prije 3.520 - 3.268 god. i najstarijem Hurrwúrtu prije 4.360 - 3.710 godina. Preporučam takodjer pročitati od dr. Franje Tudjmana "Bespuća Povijesne Zbiljnosti".

    @little_psycho... ako si Hrvat pozdravljam te starim junačkim pozdravom u Hrvata: ZA DOM - SPREMNI!

    avatar

    11.05.2014. (19:57)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @little, pa ajmo reći da se sada trend pokušava promijeniti. Osim znanstvenih publikacija i mitkog eko parka voljeli bi da se krene sa predavanjem o slevenskoj mitologioji ovisno ako nam odobre jednog dana program preko fonda Ministarstva kulture koji se zove Kufer pun kulture. Znaš koje birokratske zavrzlame su u pitanju ako želiš uvesti novi predmet u škole, da ti ne pričam :)

    @alojz, jezik i odjeća iz koje halucinacije ako smijem pitati? moraš imati arheološke nalaze, izvore i historiografiju ako želiš napraviti iole normalnu teoriju radi komparacije isto. Znači imaš perzijsko carstvo koje je prvi put ujedinjeno u 6.stoljeću prije Krista za Kira Velikog, nakon toga imaš pad koji je prouzročio Aleksandar te revival Sasanida koji su se smatrali nasljednici Achemenida. U svim tim trenucima imaš reljefe sa rafiguracijama odjeće, ali rafiguraciju odjeće našeg naroda imaš tek na našim spomenicima iz 9,stoljeća i ona je već ovdje poprimila karolinšku modu. Glagoljica je posljedica predavanja Kirila i Metoda koji su pozvani u Moravsku kneževinu. Nakon što su Nijemci zajedno sa svojim misionarima vršili znašni pritisak na slavensko stanovništvo i pokušalo iskorijeniti misu na slavenskom ti su glagoljaši našli utočište na našoj obali, pogotovo Istri i Kvarneru zbog čega smo unikum, još uvijek postoji jedna škola na Krku gdje se glagoljica predaje, ali ona nema veze sa Iranskim carstvom naprosto jer postoji raspon od 1000 godina vremenske nepovezanosti.

    Franjo Tuđman osim što je bio lud ko kupus i on je ono što bi Marko Aurelije za Komoda rekao "ne smije dobiti vlast" u Gladijatoru, bio je i loš povijesničar i ako odeš čitati njegove memorare vidjet ćeš da je patio od nekakvih halucinacija gdje su ga jugolavenske službe uhodile, ali za njegovu žalost bio im je totalno nebitan iako si je on umislio drugačije :) Tako da ti predlažem da pred ozbiljnim akademskim pukom ne preporučaš tu knjigu koja je plod egocentrizma i bunike u velikim količinama :)

    SFSN

    avatar

    12.05.2014. (10:55)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Baš si sad mislim, koliko je to s Perunom i Volosom borba, a koliko tek prirodni ciklus, budući da politeizmi nisu ni blizu toliko napaljeni na dobro/zlo, koliko mono- i diteizmi. U krajnjoj liniji, to kakav će biti urod u jednakoj mjeri ovisi o nebu i zemlji, s tim da se zemlju barem načelno može nagovoriti na suradnju.
    Usput, nešto od čega će ti se podići dlake na leđima: http://www.novossti.com/2014/05/europska-politika-grabezi/

    avatar

    12.05.2014. (11:02)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @PN, za razliku od monoteistički vjera koje su po objašnjenju "otkrivenja", slavenska mitologija počiva na promatranju prirodnih fenomena s nadom da će ih objasniti i naći način kako da potencira dobru energiju, a zaustavi onu lošu koja može doći od previše Peruna i Volosa. Nema veze sa dobrim i zlom kako su ih kršćani sodomizirali već sa naravoučenjem najobičnije klackalice u kojoj nije dobro da dominira previše jedna strana nego da se neutraliziraju u sredini.

    avatar

    12.05.2014. (11:33)    -   -   -   -  

  • Soliloquia

    Stvarno ne znam zašto ti avast to radi...hm...iako sam se našalila da sam očito poput nepogode no šalu na stranu...Što bi tek bilo da stvarno nešto pišem...;)

    avatar

    12.05.2014. (15:52)    -   -   -   -  

  • cinkcrveno

    falili su mi tvoji intimni postovi! ne da ovaj nije jako kul. ali ovaj prije me stvarno strefio, ko infarkt miokarda srčane klijetke, il kako već.
    i samo sam ti htjela reći da mi je, pod a, žao jer se nismo uspjeli nać i malo mi je bed jer sam to tu pišem a glupo mi je slat poruku jer će ispast nekako pathetic. kako god. kužiš valjda.
    i pod b, najbolje ne znati ništa o bivšima. rekla-kazala činjenice peckaju i godinama nakon prekida.

    avatar

    12.05.2014. (22:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @soliloquia, mnogo je bugovito stanje na tvome blogu :)

    @Verm, moji intimni postovi mi nisu falili ali moram priznati da je i dalje isti osjećaj kao kad te muče crijeva pa si popiješ malo soka od šljive: oslobađajuće !

    da mi nisi bila pathetic trijezna, prihvaća samo drunk pathetic stanje :D

    istina je da peckaju ako ti ego puca ponos u smislu "kako se ona usuđuje biti s drugim, a ne sa mnom" ali kada si objasniš neke stvari jednostavno ti je drago da je ta osoba zdrava, da živi, da radi i da je potpuna inače kakva ti je to ljubav ako joj želiš da bez tebe umre u bolovima :)

    avatar

    12.05.2014. (22:55)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Baš mi je žao što nemogu navratiti, ali eto.. Pozdrav i uživaj..

    avatar

    12.05.2014. (23:13)    -   -   -   -  

učitavam...