Komentari

ladyinblack00.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Angel's Voice

    Jednom je jedan duhovni učitelj ovako podučio svoga učenika...
    Pružio mu je tanjur u ruke, i učenik ga uzme. "Sada ga baci o pod", reče učitelj. Učenik pomalo zbunjen, posluša i baci tanjur o pod, a on se raspe u mnoštvo sitnih komadića.
    "Sada mu se ispričaj", reče učitelj. Učenik, i dalje zbunjen, pogleda u krhotine tanjura i kaže mu "Oprosti mi".
    "Da li se tanjur ponovno sastavio nakon tvoje isprike?"
    "Nije", odgovori učenik.
    "Vidiš, to isto se događa s ljudima kada im uputiš pogrdne riječi ili djela. Možeš se ispričati, ali njihovo srce ostaje slomljeno."

    Neka kaže tko što želi, nisi jadna jer je tvoja Zara iskreni prijatelj...a mnogi ljudi nemaju ni to. :)

    avatar

    03.05.2014. (20:51)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    U nama je Raj, izvan nas Pakao jest. A trećeg nema ma koliko se to trudili izmisliti. Tako je nekako pričao Friedrich ali nije bio niti jest u pravu jer ...

    Je li Pakao ezoterman (predaje toplinu) ili endoterman (apsorbira toplinu)? Vecina fizičara napisala bi svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (plinovi se hlade kad se šire i zagrijavaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu ... Jedan je pak napisao slijedeće:

    "Kao prvo moramo znati volumen u koji duše ulaze u Pakao i izlaze iz njega. Nadalje možemo pretpostaviti da duša koja jednom uđe u Pakao iz njega više ne izlazi. Znači, broj duša se povećava. Da bi dobili ideju o tome koliko je u Paklu duša osvrnimo se na različite vjere. Sve tvrde da onaj tko nije pripadnik baš te određene vjere ide u Pakao. Dakle, zaključak je da će sve duše završiti u Paklu. Dodamo li tome odnos nataliteta i mortaliteta, možemo očekivati da broj duša eksponencionalno raste.

    Nadalje, obratimo pažnju na odnos promjene u volumena Pakla. Prema Bojlovom zakonu za zadržavanje istog tlaka i topline volumen mora rasti proporcionalno brojem pristiglih duša. To nam daje pak dvije mogućnosti:
    1) Ako se volumen Pakla povećava manje od potrebnog prosječnog broja duša koje stignu u pakao, toplina i tlak će toliko narasti da će Pakao eksplodirati.
    2) Ako se Pakao širi brže od prosjeka koji mu je potreban da primi sve duše, toplina i tlak će toliko pasti da će se Pakao smrznuti.

    Koja od tih mogućnosti je ispravna? Uzmemo li u obzir izjavu koju je kategorički iznjela Vedrana sa četvrte godine, a koja glasi:

    "Prije će se Pakao smrznuti nego što ću ja s tobom spavat"

    i obzirom na to da je ona ipak jučer ipak spavala sa mnom, ispravna je teorija broj dva dakle Pakao je sigurno egzoterman pa se je smrznuo. Pa ako je Pakao smrznut i više ne prima duše, preostalo je samo Nebo, a što je dokaz postojanja Boga i objašnjava i zašto je Vedrana sinoč vrištla:

    "Ah moj Bože!"


    A ja ti sa svoje stane želim ti puno religioznog vrištanja ma tko bila i koliko god me (možda) mrzila. ;).

    avatar

    04.05.2014. (10:05)    -   -   -   -  

  • zloizdrgosti

    ..ovo su neka druga vremena..vremena kad prave vrednosti se ne cijene... kad iskrenost, ljubav i strast dobili svoje supstitute... kad se ne mos oslonit na svog coveka.. vreme kad osim u pticama, macama, kucama, ribama itd. retko kad i kod kog mos imati kompletno poverenje...
    sve je ostalo komercijala...sve je ostalo izvestaceno sto tera nas da s ehermeticki zatvorimo za okolinu...

    avatar

    04.05.2014. (18:38)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    "Sjeme u sebi nosi tajnu života i umiranja.
    Sjemenka ne vidi klasa, ali vjeruje u stostruki rod.
    Put sjemena put je svakoga čovjeka
    do plodnosti i zrelosti."

    avatar

    08.05.2014. (09:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...