Komentari

blogodneverina.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • durica

    ne znam, neverine, nekak mi ne djeluje baš ni naivno ni nevino ta ženska.
    niš se to meni ne sviđa. iz mog iskustva, ovako je to u našem vrtiću, a i ostalima gdje sam bila. sve spremačice, kuharice, žene u vešeraju, čak i domar, svi oni sudjeluju skupa s nama u svakodnevnim aktivnostima i zaista, bilo bi nemoguće raditi i funkcionirati kad ne bi postojala suradnja među nama. te žene, jer više je žena, okej, ti ljudi, svi oni poznaju djecu od prvog dana, svakodnevno se bave s njima i njihovim problema tokom čitavog boravka u ustanovi. zato ja i volim vrtić, jer tamo svi zajedno radimo za isti cilj i svačiji rad je jednakovrijedan. pitam se da li je moguće to tako ostvariti vanjskim suradnicima.
    vjerujem da je slična situacija u bolnicama, školama i sličnim ustanovama.

    avatar

    29.04.2014. (12:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @durica, ako nije neznanje znači da je namjerni kriminal? moje osobno mišljenje je da se radi o veleizdaji...

    avatar

    29.04.2014. (12:52)    -   -   -   -  

  • durica

    može biti veleizdaja, sigurno više pratiš i razumiješ od mene. ja to doživljavam kao nehaj, potpuni nemar za bilo što i koga drugog doli vlastitog interesa. može se zvati šmizla, burburg ili poriluk, svejedno je, svima je samo zgranje love na pameti.

    avatar

    29.04.2014. (13:20)    -   -   -   -  

  • Neverin

    stavljati ljude u isti koš onemogućuje da tražimo bolje ljude i paralizira društvo. Kako ne vjerujem da možeš biti toliko nehajan i toliko nekompetentan sljedeća logika jest da oni rade po naputcima iz privatnog sektora što je krađa i izdaja općeg dobra što bi trebalo biti kažnjeno.

    avatar

    29.04.2014. (13:25)    -   -   -   -  

  • durica

    kužim, da. i slažem se.

    avatar

    29.04.2014. (13:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Sve ovo što si napisao stoji i za to vrijedi 'ništa novo pod kapom nebeskom'. Za mene je to čisto preljevanje iz šupljeg (državni proračun) u prazno (džepovi radnika) a vrhnje pokupe vlasnici firme koje odlaze u stečaj pa onda iskrsnu kao novi Feniks. I tako u nedogled. A iza svega stoji jedna notorna činjenica: Hrvati ne znaju upravljati državom i nisu je ni trebali osnivati. Baš nam je bilo lijepo od ugarskih pa do srpskih vladara: oni su se morali brinuti a mi smo mogli prigovarati i rovariti.

    avatar

    29.04.2014. (14:01)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    ja mislim da sve to treba odrezati
    lopine do lopine :)

    avatar

    29.04.2014. (14:09)    -   -   -   -  

  • nije vino alkohol

    Što se tiče Milanke, mislim da dugo već ne govori iz svoje glave
    već po direktivi, u protivnom bi završila k'o i Holy. To ne opravdava,
    a sve što si iznio u pravu si više od sto posto. Kad je T-com u
    pitanju, važno je da naplaćuju usluge koje nisu na razini, a
    radnici..., tko su ti ljudi?
    Ovo najnovije je samo bliskost vlasti i poduzetnika, ovi jadnici
    će rintačit za crkavicu i bez ikakvih prava, poznato nam je to iz
    dosadašnjih preuzimanja. Čudno kako su krenuli s dna, od
    onih koji su i tako potplaćeni, kako nisu krenuli od tih silnih
    zamjenika, voditelja raznih državnih agencija, zar im oni ne
    odnose puno više mulijardi kuna godišnje? Zaključak je da se
    ništa nije promijenilo, da čišćenje ne ide od glave već od repa.
    Pozdrav:))

    avatar

    29.04.2014. (14:24)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @semper, mišljenja sam da nam treba jedna "nova politika", a ove dinosauruse treba maknuti, a nakon toga nakon poštenog suđenja oduzeti imovinu i staviti ju u fond poticaja gospodarstva. Jasno je da će se ti materijalisti za vlast držati noktima jer je Sander najbolji dokaz što se dešava kad izgubiš vlast.

    @sjedokosi, slažem se, te ljude strpati na dno društvene piramide

    @vino, nažalost ni radnici nisu složni, kad su lakrdiju radili mojem starom i njegovim ljudima nitko nije pisnuo, ali kad je sljedeća šihta iša na bubanja onda su se ti isti ljudi čudili zašto se nitko ne bori s njima u očuvanju njihopvih prava. Biti razjedinjen je kratkovidno. To najbolje znaju nacionalisti i desničari kojima su novac i moć kolagen koji ih drži zajedno.

    avatar

    29.04.2014. (14:42)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Milankino ministarstvo ne radi kako treba : djeca umiru gladna i nezaštičena pa bi joj bilo bolje da se uhvati svog resora ego da trabunja o politici zapošljavanja ( kuhanju, pranju i čišćenju)

    avatar

    29.04.2014. (15:11)    -   -   -   -  

  • Soliloquia

    Priznajem: samo gledam i ne mogu ništa. Čak ni ništa reći.

    avatar

    29.04.2014. (15:17)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...LUXor grupa...ovo lux zvuči kao luxuz što očito je za nekog ali ne i za njihove uposlenike...,čistačica u firmi u kojoj radim ju je preuzela prije tri mjeseca od jednog drugog privatnika..koji joj uz to još i duguje dio primanja...i naravno preuzevši je dalo joj podeblji spisak radnih zadataka i obaveza..i što je najinteresantnije smanjili joj ionako malu plaću sa prijašnjih 2200kn na 1700 kn..pa sad ti budi sretan u ovom njihovom outsorcingu..ili kako li se već piše ta tvorevina...
    Ja sam za sad u domaćoj firmi kod jednog krupnog kapitalista koji se diči ferarijima i vilama po Bahamima..no da se okreneš hodat po trepavicama teško da će dignut plaću ni za kunu..već stalno zaobilazi zakon i smanjuje sve što se smanjit dade..tako i od tebe spomenuti minuli rad koji je toliko smanjen da više košta tinta koju troši na platnoj listi od njene vrijednosti..
    ..no on i slični zna da nas je najprije uvukao u kojekakve kredite i zna da sad nema nazad..pa nas lijepo kotrlja ko kamenčiće po plaži..a okružio se i advokatima te zaštitio kojekakvim pismenim klauzulama kako mi ne bi imali gotovo nikakva prava...osim rada ,dakako..za sitnu lovu..
    Kome se ne sviđa..vrata su velika,kažu...ima ko će..

    avatar

    29.04.2014. (15:21)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Svjesna je Milanka što će se dogoditi nije ona glupa. Vlada krizu prebija preko leđa najslabijih i najugroženiji građanskih skupina.
    U privilegirane skupine se ne dira ipak je teško smanjiti plaću svojem rođaku, teti, strini ili kumi, nije to ljudski, kako reći rođaku da je otpušten ili da će imati manju plaću ili nedaj bože da će za svoju plaću morati nešto i raditi. Kako nakon toga pogledati rođu u oči. Lakše je jeb..t čistačice te na njima štediti nego se zamjeriti s sekom, tetom i rođom.

    avatar

    29.04.2014. (17:25)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ja inace puno pricam ali me ovakve stvari ostave bez rijeci.

    avatar

    29.04.2014. (17:33)    -   -   -   -  

  • cyrano

    Zar je uopće važno zločin je zločin bez obzira na razloge iz kojih je počinjen, o kvaliteti i namjerama Milanke & co. sve govori činjenica da će građani ove zemlje odahnuti kad se zločinačka organizacija vrati na vlast
    Bože ima li te ???)

    avatar

    29.04.2014. (18:12)    -   -   -   -  

  • .

    Sjećam se, kad su Nijemci preuzimali HT, da mi nije bio jasan taj korak Vlade, jer je bilo logično za očekivati da Nijemcima nije cilj nekakav humanitarni angažman, nego izvlačenje što veće dobiti (pa ako se Nijemcima isplati, zašto sami ne nađu način da zarade)
    Kad nam je tel. račun za kratko vremena skočio na dvostruki iznos, moje su se sumnje, nažalost, i potvrdile.
    Prodali su nas za sitniš, a Nijemci su ga ubrzo vratili i još nas dodatno opelješili.

    Našima je, evo, trebalo dosta godina da nauče kako i na koje se sve načine može narod opljačkati ali, očito što se njih tiče, nije nikada kasno.

    avatar

    29.04.2014. (21:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ne, ne misli stvarno. Oni uopće ne misle... tek izvršavaju naredbe pravih gospodara. Oni su tek izvršitelji - krvnici.
    I površnim promišljanjem, te praksom koja je to već pokazala zna se da se ne radi o smanjenju troškova... naprotiv. Jedini koji stradaju u toj priči su radnici.
    Sve ovo... kao i reorganizacije su čisti igrokaz. U mom poduzeću otpustili su par tisuća radnika s velikim otpremninama, a sada zapošljavaju šezdesetogodišnjake s ceste. Otpustili su ljude s velikim iskustvom u poduzeću, a uzimaju ljude koji su pred mirovinom i u to kratko vrijeme neće stići ni upoznati sustav, a kamoli nešto pametno napraviti. Kriterij za zapošljavanje je naravno partijska knjižica i ništa drugo.
    Jedino o čemu oni razmišljaju je kako što ljepše proživjeti ovo malo što će još biti na vlasti. HNS-ovci s najgori.... jer su svjesni da im se kraj bliži... oni su politički mrtvaci... pa sada divljaju, iživljavaju se i ostavljaju strašnu štetu za sobom.

    avatar

    29.04.2014. (21:35)    -   -   -   -  

  • baba ljutica

    Zabrinjavajući p.s.

    avatar

    29.04.2014. (23:42)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Na žalost, ništa novog. Samo slijede evropske trendove.

    avatar

    30.04.2014. (07:13)    -   -   -   -  

  • primakka

    naivno sam vjerovala da u ovu šarmantnu gđu mogu imati povjerenja. nažalost, ali ipak očekivano - u svom svijetu, zaštićeni, s našim biračkim glasovima i slabom i nikakvom mogućnošću pozivanja na odgovornost, svi izabrani slabo mare za interes vlastite baze, a u konačnici i vlastite države.
    kod mene isto osnovne djelatnosti idu u nadležnost vanjskih suradnika. nema veze što je učinkovitost manja - tako ih se valjda lakše može mijenjati.
    s druge strane, stranački direktori dolaze izvana. skupa s tajnicom. kako koji mandat prođe, ostanu s istom plaćom, a bez konkretnog posla. skupa s tajnicom, koja ako je dovoljno spretna, zaposli još i sina.

    ovo što kaže durica kao i primjer tvog oca pametnom je sasvim dovoljno.

    avatar

    30.04.2014. (08:05)    -   -   -   -  

  • križar

    Et sve je jasno. Za nerad kriv softver, a za tooooliki deficit čistačice!Živijo praznik rada!

    avatar

    30.04.2014. (09:04)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @annaboni, u Rijeci je bio slučaj o djetetu koje je bilo godinu dana bez zdravstvenog osiguranja jer nije još uvijek imalo ime iz birokratskih razloga...

    @soliloquia, ovi tekstovi nisu namijenjeni da bi paralizirali...

    @bellarte, lux kao svjetlo, ex oriente lux :) pa ta čistaćica maltene je ne pripremi bez radnog odnosa, koja je razlika? trebaju radnici napravitii sačekušu i razbiti gada, ti ljudi moraju shvatiti da i oni krvare, nema druge. Da smo složni onda nebi nalazili radnike ko bičve.

    @sfera, svu mi ju je žao i sve ju razumijem, neka potlače radije nas nego svoje, žrtvovat ćemo se mi rado :D

    @brigita, kakav presedan a? :)

    @cyrano, pa na slejdećim izborima valjda čemo biti toliko trijezni da ne odaberemo nikoga iz stare politike, hdz, sdp, hns, i ostale pizde u prvom planu...

    @V, prodali su zlatnu koku objašnjavajući da nije normalno da su telekomunikacije u državnim rukama, iako je istovremeno sasvim normalno da Nijemačka država posjeduje DT.

    e da, da ne zaboravim, što misliš, zašto je još uvijek kupovni ugovor HT-a tajan?

    @Dona, ne postoji odgovornost za počinjeno, kako je cinično izjavio Mrsić: za ovo što radimo efekti će se vidjeti tek za 10.20 godina, a do tada so long suckers..

    ne glasanje za iste ljude je premala kazna, treba polet sankcionirati imovinom ako ostvariš gubitak u državi

    @baba, jelda, totalno sam razočaran i sa tog aspekta, mislio sam da je ta žena pametnija i društveno inteligentnija od Pusičke

    @astro, ne zanima me kako se riješavaju stvari u tuđoj prčiji, ovdje moramo zahtjevati najbolji od najboljih svijetova za nas

    @primakka, vidi se da Milanka živi u nekom njihovom carskom selu. kako možeš oslučiti o čistačicama i drugima ako nisi nikad radila taj posao btw?

    @križar, potez neznalica i nekompetencije, šta drugo može biti?

    avatar

    30.04.2014. (10:12)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Nije Milanka naivna, država je na koljenima, ona radi što joj se kaže, zašto su odabrali najslabiju kariku, to oni znaju.... meni naša država sada izgleda kao da se odigravaju gladijatorske igre, ne znaš koga će dohvatiti, prvog, drugog s reda, više nitko nije siguran, pa ni moćnici,....

    avatar

    30.04.2014. (10:48)    -   -   -   -  

  • tiana

    Sadržaj neću komentirati jer je u samom postu rečeno i više nego dovoljno i razumljivo. Vjerujem da je uopće iole zdravo-normalnom građaninu u državi neosporno sve ono što je napisano. Činjenično i bez ikakvih pompoznih izjava (tipa nekih facebook-postovaca koji sarkazme i ironije izbacuju samo kao povod da postanu kvazi omiljeni postovci), realno i stvarno.
    Neverin, meni se sviđa.

    avatar

    30.04.2014. (13:09)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Žena, odbrali su najslabiju kariku jer su to večinom ljudi koji nemaju naviku zauzimanja za sebe, oni radi kojih će stvari utihnuti sa novim nepravdama pa će uskoro i biti zaboravljeni. Da krenu sa čišćenjem u voditeljskim osjelima vjerovatno bi im pala koalicija.

    @Tiana, drago mi je da ti se sviđa, nažalost i nije najveselija tema i držim se putopisa koliko god mogu, ali kad osjetim silovanje moga zdravog razuma...

    avatar

    30.04.2014. (16:24)    -   -   -   -  

učitavam...