Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • borivoj

  SVI U RONJGE !

  Obilježavanje 1. maja,
  Međunarodnog praznika rada
  -----------
  11:00 Zabavni program
  -----------
  12:00 Pozdravna čestitka
  Vojko Obersnel
  Zlatko Komadina
  Neven Mimica
  ----------
  13:30 Tradicionalni
  besplatni ručak
  za sve pozvane
  -----------------------------------
  Besplatni prijevoz Delta -
  Ronjgi - Delta

  avatar

  28.04.2014. (09:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pozlilo mu od Berlusconija!

  Bruxelles, 28.04.2014., 16:20 Autor: T.V.

  Silvija Berlusconija o njemačkom nijekanju koncetracijskih logora nekome je urokovala mučninu.

  Silvio Berlusconi (Foto: AFP)Kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker priopćio je u ponedjeljak da mu je izjava bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija o tome da Nijemci niječu postojanje koncentracijskih logora, izazvala mučninu.

  'S nekim stvarima ne zbijaju se šale. Svima koji imaju europsku povijest na umu, to se posebno odnosi na holokaust u kojem su stradali milijuni nevinih ljudi. Gospodine Berlusconi, holokaust nije predmet za viceve!', stoji u Junckerovoj izjavi.

  Berlusconijeva stranka Naprijed Italija članica je EPP-a.

  'Jednako, Berlusconijeve napade na Njemačku smatram neprihvatljivima. Tijekom krize, Njemačka je, kao i mnoge druge članice EU-a, pokazala neviđenu solidarnost s europskim zemljama u teškoćama. To nije bio lak proces ni za jednu stranu. Kriza je otvorila mnoge rane i sada ih trebamo zaliječiti, a ne na njih utrljavati sol', nastavlja Juncker.

  ›Berlusconi: Ako me strpaju u zatvor doći će do revolucije u Italiji!
  Bivši luksemburški premijer pozvao je Berlusconija da odmah povuče svoju izjavu i ispriča se priživjelima u holokaustu i građanima Njemačke, gdje su njegove riječi naišle na opće zgražanje.

  'Italija je velika nacija. Njemačka je velika nacija. Svih 28 članica Unije velike su nacije. Nitko nema pravo vrijeđati prijatelje i partnere u EU-u', zaključio je Juncker.

  Berlusconi je skandal izazvao i 2003. kada je njemačkom socijaldemokratu Martinu Schulzu, predsjedniku Europskog parlamenta u postojećem sazivu i Junckerovom protukandidatu za šefa EK-a, poručio da mu je ponašanje idealno za ulogu 'kapa', čuvara u koncentracijskom logoru, u jednom talijanskom filmu. (Hina)

  DNEVNIK.hr

  avatar

  28.04.2014. (16:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pozdrav svima

  Pozivam vas na druženje i predstavljanje knjige Abeceda nestajanja, koje će se održati u knjižari RiBook 06. svibnja (utorak), u 19.00 sati. U predstavljanju će mi pomoći Zoran Krušvar, a biti će tu i sveprisutna Kristina Posilović, zatim Viktorija Bauer iz nakladničke kuće D&K, te Milan Zagorac - Zagi.
  Razgovarati ćemo o književnosti, smislu života i ostalim temama vezanim uz nevezano. Sa sobom ponijeti lijepo vrijeme, sunčane naočale i ručnik za plažu.

  Radujem se vašem dolasku.

  R.V.

  ----------------------

  dragom robertu moje čestitke!

  l'p, borivoj

  avatar

  28.04.2014. (16:55)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi prijatelji!

  " Ne možemo birati vrijeme u kojem smo rođeni,
  ali možemo birati sebe u tom vremenu."
  - Ivan Hopać, Hrvatski planinar, br.4., 2014.

  avatar

  28.04.2014. (17:05)    -   -   -   -  

 • borivoj

  http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=21377

  avatar

  28.04.2014. (17:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Akcije i kampanje


  Biljna vitaminska linija
  Povodom Svjetskoga dana zdravlja predstavili smo novu nutricionističku brošuru Prehrana na biljnoj osnovi dr. Stephena Walsha, te je poslali hrvatskim nutricionistima, liječnicima, udrugama i ustanovama. U akciji u Zagrebu predstavili smo i šestmetarsku Vitaminsku liniju s namirnicama biljnog podrijetla, a liječnica Martina Miklić Bublić savjetovala je građane o zdravstvenom aspektu prehrane na biljnoj osnovi. Objavili smo i video s dr. Ellsworthom Warehamom te postavili obrazac za pitanja vezana uz vegansku prehranu i zdravlje. U odgovorima na njih pomoći će nam liječnice i nutricionistice Martina Miklić Bublić, Dubravka Novotni i Ivana Šimić.


  270 km za one koji ne mogu govoriti za sebe
  Vedran Romac krenuo je 14. travnja pješice od Osijeka do Zagreba kako bi na 270 km dugom putu, šiban vjetrom, kišom, tučom i ostalim vremenskim prilikama, na Uskrs stigao u Zagreb i javnosti prenio poruku suosjećanja prema životinjama i pozvao na veganstvo. Potpuno iscrpljen i s ranama na nogama, imao je snage na Uskrsni ponedjeljak u Esplanade Zagreb Hotelu s javnosti podijeliti svoje nezaboravno iskustvo. Vedranov dnevnik s fotografijama može se vidjeti na našoj web stranici i Facebooku, gdje možete pročitati intervju s Vedranom te priče Pilići, Selo sjena i Kamioni. Hvala ti, Vedrane!


  Nevidljivi psi
  Prva ovogodišnja akcija "Udomljavanje je fora" održana je 26. travnja s temom "Nevidljivi psi". I ovoga puta rado smo se odazvali pozivu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradskog ured za poljoprivredu i šumarstvo kako bismo zajedno skrenuli pozornost na pse "križance" tj. "nevidljive pse", koji se najčešće zbog svoje crne boje, baš kao i mačke, najteže udomljuju, te pozvali sve da umjesto kupnje odaberu udomljavanje.

  Blic vijesti
  - Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću uputili smo dopis sa zamolbom da se ne uvedu kočije kao turistička odnosno da konji ne dospiju na zagrebački kolnik.

  - Gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću uputili smo reakciju vezano za objavu članka koji opravdava ubijanje pasa.

  - Osim ovih reakcija, uputili smo i dopis Gradu Krku s pozivom na sastanak vezano za pravilno i zakonsko zbrinjavanje napuštenih životinja i izgradnju skloništa, a Ministarstvu poljoprivrede poslali smo dopis vezan za poticanje i razvoj neživotinjskih metoda.

  - Na informativnom štandu na Dan planeta Zemlje prikazivali smo projekcije eko filmova, dok smo na našem YouTube kanalu objavili dirljivi film Carlos Chavira pod nazivom "Planet Zemlja si ti".

  - Održali smo i drugu radionicu kuhanja za osmero školaraca iz OŠ Kralja Tomislava koji su bili oduševljeni veganskim jelima koje su uz nadzor naših kuharica sami pripremili. Održala se i prva ovogodišnja radionica za odrasle, a radionice kuhanja za djecu i odrasle i dalje će se nastavljati. Prijaviti se možete ovdje.

  - Sudjelovali smo na Danu preventive na Ribnjaku, a naši volonteri dijelili su na ovogodišnjem Croa A Porteru vizual kampanje s Hippy Gardenom "Moda može bez krzna, životinje ne". Zahvaljujemo Viktoru Dragi na pomoći u širenju ove poruke suosjećanja.

  - Izdvajamo novo na webu:
  a) Članak "Ljudska inteligencija nije superiorna..."
  b) Samuel L. Jackson na listi poznatih vegana
  c) Damher, Paprena kuća, Orgona studio, Tehno 2000, Pet shop Vlaška 111, DJ Akademija i Le Prase u popustima za članove
  d) Klub Supersoul i Vege restoran-klub "Chandra" u restoranima s vege ponudom
  e) Izgled novog jumbo plakata "Za one koji ne mogu govoriti za sebe" u fotografijama plakata

  - Od novosti u našem web katalogu možete naručiti piramidu Biljnom prehranom do zdravlja, brošuru Prehrana na biljnoj osnovi, film "Ispovijesti eko terorista" kao i druge naše artikle koje imamo u ponudi poput majica, knjiga i hrane za pse i mačke AMI.

  - Predstavljamo vam posve novu stranicu Zeleni ponedjeljak! Posjetite je, proučite i pošaljite nam vaše veganske recepte s fotografijama ako želite da ih tamo objavimo. Provjerite na koje sve načine se možete priključiti kampanji te upišite i svoju e-mail adresu ako želite primati jednom tjedno nove recepte.

  - Prijave za ZeGeVege festival već su u tijeku. Ove godine ZeGeVege bit će još ljepši, veći i zanimljiviji. Priključite se kao izlagač, izvođač, sponzor, medij ili volonter i družite se s nama 5. i 6. rujna na Trgu bana Jelačića!

  - Posjetite nas 11. svibnja na Danima dječjih vrtića na Bundeku, gdje ćemo imati štand i organizirati druženje djece vegetarijanaca.

  - Upotpunili smo popis tvrtki koji daju popuste članovima pa provjerite veliku listu zanimljivih podupiratelja i iskoristite pogodnosti. Postanite član Prijatelja životinja i uplatite godišnju članarinu. U tijeku je i nagradna igra, odnosno svaki novi član ima šansu osvojiti jedan od vrijednih veganskih bio&bio paketa.

  Zahvaljujemo vam na ljubaznoj potpori i donacijama, vjerujući da ćete i dalje pratiti naše aktivnosti i tako nam pomoći da budemo što uspješniji u promociji prav

  avatar

  28.04.2014. (17:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Zahvaljujemo vam na ljubaznoj potpori i donacijama, vjerujući da ćete i dalje pratiti naše aktivnosti i tako nam pomoći da budemo što uspješniji u promociji prava životinja!

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  28.04.2014. (17:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "TKO SE BOJI PATNJE, PATI OD STRAHA". Francuska poslovica

  avatar

  28.04.2014. (17:23)    -   -   -   -  

 • borivoj

  28 travanj 2014
  Kako bi podsjetili ljude u selima da misle o Bogu, drevni narodi su izgradili hramove koji su nadvisivali sve druge građevine...........

  avatar

  28.04.2014. (17:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Najopasniji gradovi na svijetu: Iz nekih se možda nećete vratiti živi

  Zagreb, 28.04.2014., 19:02
  Autor: Ma.B.


  Stanovnici najopasnijih svjetskih gradova osuđeni su na život u njima, a ostali ih izbjegavaju.

  Siromaštvo, ratovi, eksplozije i zagađenja samo su dio razloga zbog kojih neki gradovi završavaju na listama najopasnijih na svijetu.

  Dok su njihovi stanovnici osuđeni na život u opasnim uvjetima, drugi ih izbjegavaju. Posjet nekom od ovih gradova može vaš koštati glave.

  Jakutsk se našao na popisu kao najhladnije mjesto na svijetu s prosječnom temperatirom od minus 50 stupnjeva Celzijevih. Grozni pak potresaju učestali teororistički napadi zbog čev+ga ljudi žive u ručno izgrađenim skloništima bez vode, grijanja i struje.

  Ove su države NAJPOŽELJNIJE za useljavanje

  Rat u Bagdagu traje od 2003. godine pa se, razumljivo, i on našao na listi najopasnijih. Posebno su ugroženi stranci koje Iračani krive za loše stvari u zemlji.

  Eksplozija nuklerane elektrane kriva je za radioaktivnost i velik broj oboljelih od raka u Černobilu.

  Dallol u Etiopiji mjesto je nesnosnih vrućina. Srednja temperatura je 34 stupnja Celzijeva, a nerijetko se penje na 46 stupnjeva. Izmjereni maksimum bio je 63 stupnja.

  Ruski Norilsk muku muči sa zagađenjem. Biljni svijet ne može opstati, a ogromno područje uopće nema stabala.

  Sudanski Darfur područje je na kojem sukob traje više od pola stoljeća, a samo od 2003. život je izgubilo 300 tisuća ljudi.

  Baku u Azerbejdžanu među najzagađenijim je gradovima na svijetu. Zbog dugotrajnog traganja za naftom i njezine prerade bilježi se velik broj oboljelih od raka.

  Na kraju popisa koji prenosi Telegraf je otok Vozrozhdeniya. Zbog sušenja Aralskog jezera brojni brodovi ostali su na suhom. Riječ je o jednoj od najvećih ekoloških katastrofa u povijesti čovječanstva, a na ovom području sovjetske vlasti tetsirale su biološko oružje.

  DNEVNIK.hr

  avatar

  28.04.2014. (19:23)    -   -   -   -  

 • borivoj

  BANANIN POUČAK GESTA DANIJA ALVESA IZAZVALA POZITIVNE REAKCIJE

  Ironijom protiv rasizma

  Brazilac u redovima Barcelone oduševio je fanove i kolege diljem svijeta kad je na rasističko gađanje bananom odgovorio tako što je istu podignuo, ogulio i pojeo, te potom izveo udarac

  Nedjeljna utakmica između Barcelone i Villarreala pamtit će se puno duže po jednoj inspirativnoj gesti, nego li po dramatičnoj pobjedi Barcelone, a zvijezda večeri u tom smislu svakako je bio Dani Alves. Barcelonin branič bio je ove nedjelje metom jednog od onih brutalnih i nažalost nerijetkih rasističkih ispada: nakon ...

  iz novog lista

  avatar

  29.04.2014. (08:52)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...