Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    Nemojte se upuštati u argumentiranje i rasprave; onaj koji glasno zahtjeva vjerujte Mi, nije shvatio istinu! Tišina je jedini jezik ostvarenih....

    avatar

    25.04.2014. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Đumbirom do zdravlja

    Đumbir (lat. Zingiber officinale) je korijen porijeklom iz Indije. Izgleda kao šaka s nepravilnim prstima.

    U ljekovite svrhe upotrebljava se preko 5000 godina. Danas se uzgaja ne samo u Japanu i Indiji, već i u Americi.

    Sadrži od 0,25 do 3 posto eteričnog ulja, i pet do osam posto gingerola - uljaste guste tekućine ljutog ukusa bez mirisa.

    Đumbir je vrlo ljekovit. Uklanja mučninu, poboljšava probavu i ublažava raznovrsne bolove.

    Povoljno djeluje na metabolizam kod oboljelih od dijabetesa te se koristi kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi i upala.

    Od đumbira se prave oblozi protiv akutnih ili kroničnih bolova uzrokovanih reumatizmom i artritisom, bolova u leđima, ukočenog vrata, grčeva u želucu, upale jetre i bubrega, bronhitisa i astme.

    Pročitajte više

    Nocebo - čuvajte se negativne sugestije!

    Većina ljudi je čula za placebo efekt, ali relativno malo ih je čulo za nocebo efekt, čak i u krugovima medicinskog osoblja.

    Prvi put je ovaj fenomen, koji je u stvari zli blizanac placebo efekta, dobio ime 1961. godine.

    Nocebo efekt je sposobnost negativnog vjerovanja i očekivanja da prouzroči štetu, tj. negativan efekt, u organizmu.

    Dok se kod placebo efekta postižu pozitivni rezultati tretmanom koji normalno ne bi trebao imati bilo kakav efekt (npr. šećerna pilula), nocebo efektom se kod pacijenta postiže obrnuti rezultat u zdravstvenom pogledu, uslijed očekivanja najgoreg.

    Ono što očekuje, nažalost, pacijent najčešće i dobije.

    Pročitajte više

    avatar

    25.04.2014. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    NO PASARAN III OVOG PETKA U PALACHU SE ODRŽAVA JEDNODNEVNI GLAZBENO-AKTIVISTIČKI FESTIVAL

    RIJEKA U klubu Palach ovog e petka biti odran jednodnevni glazbeno/aktivistiki festival No pasaran III koji organiziraju rijeke udruge katula i Diston u suradnji s...

    Cjelodnevna manifestacija čiji je lajtmotiv antifašizam sastojat će se od besplatnog dijeljenja hrane, predavanja i glazbenog programa
    Seven Mouldy FigsRIJEKA » U klubu Palach ovog će petka biti održan jednodnevni glazbeno/aktivistički festival No pasaran III koji organiziraju riječke udruge Škatula i Diston u suradnji s Centrom za mirovne studije iz Zagreba.
    Kako podsjećaju organizatori, »No pasaran« je stari antifašistički ...

    --------

    STOP »FAŠIST-PJEVAČU« I »NACI-HRVATU« ZBOG POBUNE AKTIVISTA I REAKCIJE NJEMAČKIH MEDIJA, MARKO PERKOVIĆ ČINI SE NEĆE NASTUPITI U BERLINU


    BERLIN Nakon nastupa iz 2006. i 2009. godine Marku Perkoviu Thompsonu po svemu sudei nije polo za rukom da i slijedee subote, 26. travnja, odri koncert u Berlinu.


    Koncert u Berlinu trebao je biti održan preksutra, a organizator nastupa Jakov Kolak, nakon prijetnje potpisanom novinaru, navodno pokušava pronaći drugi prostor za nastup u Berlinu
    Ni drugi prostor u Berlinu nije izgledan – Marko Perković Thompson * » Nakon nastupa iz 2006. i 2009. godine Marku Perkoviću Thompsonu po svemu sudeći nije pošlo za rukom da i slijedeće subote, 26. travnja, održi koncert u Berlinu. Naime, nakon što je grupa aktivista iz Njemačke i bivše Jugoslavije nazvana »Nema trećeg puta« pokrenula kampanju protiv ...

    prilozi iz novog lista
    http://www.novilist.hr/

    --------

    lp, borivoj
    http://budan.blog.hr/

    avatar

    25.04.2014. (09:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Iz Karabatić situacije bih se još nekako i izvukao

    Autor: Hrvoje Šalković

    Gledao sam sinoć na televiziji kako je HDZ predstavio novi, revolucionarni gospodarski program kojim će izvući moju dobru, malu Hrvatsku iz mile materine.

    Program je briljantan, kažu da će ukinuti poreze, prireze i davanja, momentalno zaposliti sto milijuna Hrvata, dovesti toliko investitora da će Bill Gates biti na listi čekanja, BDP će skočiti za pet somova posto, a svaki Hrvat, kada okrene špinu, samo sagne glavu i pije cureći med i mlijeko. Kako će sve to napraviti? Ma koga briga, samo lupetaj, brate, dobro zvuči, raja puši takva sranja, skočit će nam popularnost za 0,3 punata. Počelo je dugo očekivano lupetanje i baljezganje zvano predizborna oluja teških sranja, u kojem se HDZ, SDP, laburistički i narodnjački sateliti natječu tko će lupetati bezveznije fraze. Ali nije niti to toliko strašno. Puno je strašnije što ekipa zaista puši takve i slične gluparije.

    Sve je počelo još jučer oko podneva, kada sam izlazio iz teretane koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u kojem se održavala velebna politička konvencija. Izađem znojan iz teretane, shvatim da nemam niti kune u novčaniku, raspitam se gdje je najbliži bankomat, i neki me curetak uputi u hotel. Prođem kraj recepcije, pronađem spravu, uzmem nešto novčanica, i shvatim da je foaje pun nekih čudnih likova u crnim odijelima.

    - Pa dobro, što je ovo? – pitam curetak na recepciji.

    - To je sve HDZ – odgovori ona.

    Istrčao sam iz hotela kao Bale kada mu Modrić doda dugu loptu u prostor ispred golmana. Jebemti, još da me netko vidi ovdje, momentalno sam završio karijeru. Bolje da me paparazzo uvati kako se u nekom šumarku drpam s Avom Karabatić, nego da me slikaju ovdje. Iz Karabatić situacije bih se još nekako i izvukao.

    KOLUMNE HRVOJA ŠALKOVIĆA

    Elem, HDZ je iznio revolucionarni gospodarski program, u kojem se predstavljaju neki sasvim racionalni planovi izlaska iz krize. Napravit će se zračni tunel od Kaštela do Kutine. Hrvati šalju raketu na Mjesec. Najviši vrh Velebita postaje ulagačka zona oslobođena od oporezivanja. Svaki peti autobus na relaciji Buzet – Žminj ne plaća cestarinu. Sve samo revolucionarne ideje koje vraćaju optimizam. Kada sam čuo načela ovog novog programa, srce mi je bilo puno radosti. Znao sam da je krizi i recesiji došao kraj, jer samo slijepac može ne vidjeti koliko je sve obećavajuće i ingeniozno.

    Jednako je obećavajući i ingeniozan bio gospodarski program SDP-a.

    - Otvorit ćemo brojna nova rada mjesta.

    Umalo četiristo somova nezaposlenih, kaže Zavod za zapošljavanje.

    - Pokrenut ćemo proizvodnju.

    Svakoga dana rikne nekoliko novih tvornica.

    - Pokrenut ćemo investicije.

    Sve što ima neku paru i priča strane jezike uteklo iz Hrvatske.

    Divan je bio program SDP-a, a o realizaciji da niti ne pričam. Predivno se sve to pokrenulo, toliko predivno da nam naša dobra, mala Hrvatska polako umire na rukama, a mi joj palimo svijeću.

    Kažu da generaliziranje nije odlika velike pameti, i da svatko tko kaže – svi su oni isti – nije od bistrog uma i lucidnog prosuđivanja.

    To valjda vrijedi za neke druge dijelove svijeta.

    Ako u Hrvatskoj ne shvatiš da su svi isti, svi jednako lažljivi i nesposobni, i nemaš baš neku veliku pamet, niti bistri um.

    Ako u Hrvatskoj još uvijek imaš neke ideale, onda si ili jako mlad, ili jako glup.

    -----

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    25.04.2014. (09:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    U privitku je ponuda svih predstava za svibanj.



    u nastavku Vam šaljem ponudu nove predstave Zagrebačkog kazališta mladih u svibnju.
    Bila bih Vam zahvalna ako biste mogli proslijediti ponudu prijateljima i kolegama.

    Slijedom ove ponude ostvaruju pravo na popust pri kupnji ulaznica.

    Cijena ulaznice s popustom za djelatnike je 45,00 kuna, za studente, učenike i umirovljenike je 30kn( redovna cijena na blagajni je 70 kn ).
    Ulaznice se mogu rezervirati na brojevima telefona: 01/ 4876 721, 091/ 4872 584 ili putem e-maila.
    Srdačan pozdrav,

    Katarina Sunek







    KAKO SMO PREŽIVJELE

    po motivima eseja Slavenke Drakulić

    redatelj: DIno Mustafić



    Premijera: 8. svibnja u 20 sati

    Izvedbe: petak 9. svibnja, subota 10. svibnja, nedjelja 11. svibnja, utorak 27. svibnja i srijeda 28. svibnja u 20 sati







    Nova predstava Zagrebačkog kazališta mladih „Kako smo preživjele“ nastala je po motivima eseja Slavenke Drakulić, a u scenskom viđenju Dine Mustafića, sarajevskog redatelja i dugogodišnjeg ravantelja festivala MESS-a. Dino Mustafić se zagrebačkoj publici upravo u Zagrebačkom kazalištu mladih predstavio svojim čitanjem drame „Noć pjeva pjesme svoje“ Jona Fossea, dok je njegova uspješnica „Rođeni u YU“ izvedena u okviru ciklusa Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstava „Kako smo preživjele“ simbioza je eseja Slavenke Drakulić „Kako smo preživjeli komunizam“, „Kako smo preživjeli rat“ i „Kako smo preživjeli postkomunizam“ koji se bave stvarnošću naših prostora nakon pada jedne ideologije i dolaska vremena tranzicije. Osam glumica različite dobi, kroz osobna sjećanja iz vremena komunizma i postkomunizma, ipričale su su vlastite priče koje su obilježile to teško razdoblje. Posebni dio predstave bavi se i ulaskom u Europsku uniju. Ovom predstavom Mustafić želi naglasiti cikličnost povijesnih događanja i kroz kolektivnu memoriju proputovati kroz događaje koji uvijek imaju istu sudbinski bolnu matricu, dok se poput kulisa mijenjaju samo imena političkih režima i načini represije. Dramaturginja je Željka Udovičić, scenograf Dragutin Broz, a kostimografkinja Doris Kristić. Glume: Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Nina Violić, Jadranka Đokić, Lucija Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš i Nataša Dorčić.







    Katarina Sunek
    Prodaja i propaganda
    Z/agrebačko K/azalište M/ladih / Teslina 7, 10 000 Zagreb / tel +385 (0)1 4876 721 / mob +385 (0)91 4872 584 / katarina.sunek@zekaem.hr / www.zekaem.hr / www.facebook.com/zekaem

    avatar

    25.04.2014. (16:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SKD „PROSVJETA“ - PODODBOR RIJEKA u suradnji s UDRUGOM „POZITIVA“ iz Rijeke organizira niz predavanja na temu duhovnosti i razvijanja pozitivnih karakternih osobina.

    U utorak, 29.04.2014.g., Hermina Grbac odrzat ce predavanje „Odrastanje kroz ljubav“.

    Predavanje ce se odrzati u 16.30h u prostorijama SKD „Prosvjete“ - Pododbora Rijeka, Trg Sv. Barbare 1/1, Rijeka. Ulaz je slobodan.

    Veselimo se Vasem dolasku!

    SKD "Prosvjeta" - Pododbor Rijeka

    avatar

    25.04.2014. (16:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...