Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    Moje hrabro srce

    Sjetim se ponekad vremena, kada sam tek stvorila ovaj svoj mali virtualni kutak. Uskoro će četiri godine.
    Sjećam se kako su me u tim teškim, lomnim, tužnim i često puta, mučnim vremenima, najviše liječile , moje ispisane riječi. Osjećaj, kada sam ih ispisivala i izbacivala iz sebe, mogla sam mjeriti, sa osjećajem potpune opuštenosti nakon progutane tablete. Sada, nakon toliko ispisanog, mogu samo reći, da su me riječi tako divno liječile. Bolje od bilo kojeg psihoterapeuta, piše Metamorfoza.

    post sa BLOG.hr

    avatar

    12.04.2014. (08:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    A idiot je idiot jeo on u najskupljem restoranu ili iz kopanje, sasvim je svejedno.

    komentar sa BLOG.hr - > Dobar, loš, zao @ Missi

    avatar

    12.04.2014. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "MUDAR COVJEK NE KAZE SVE STO MISLI,
    A MISLI SVE STO KAZE". Francuska

    avatar

    12.04.2014. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    12 travanj 2014

    Mladi učenici su nevini. Njihova srca i umovi su čisti, a oni nesebični. U osnovnoj školi, vi ćete pronaći mnoge od njih kako slijede savršenu disciplinu i lijepo se ponašaju...

    avatar

    12.04.2014. (08:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji,

    Vedran Romac kreće u ponedjeljak iz Osijeka - odnosno skloništa za napuštene životinje Udruge Pobjede - prema Zagrebu, kako bi skrenuo pozornost na one koji ne mogu govoriti za sebe.

    Pozivamo sve da mu daju potporu u obliku telefonskog poziva i sms poruke na 091 2253373, da hodaju s njime dio puta, osiguraju mu vegansku hrane ili na bilo koji drugi način kako bi uspješno završio put na koji se odlučio zbog životinja.

    Kretat će se kroz Nemetin, Osijek, Višnjevac, Josipovac, Petrijevce, Valpovo, Belišće, Črnkovce, Donji Miholjac, Viljevo, Čađavicu, Slatinu, Cabunu, Suhopolje, Čemernicu, Viroviticu, Koriju, Špišić Bukovicu, Sedlaricu, Otrovanec, Veliku Črešnjevicu, Bulinac, Severin, Patkovac, Presu, Bjelovar, Rovišće, Markovac Križevački, Kuštane, Sveti Ivan Žabno, Cugovec, Gradečki Pavlovec, Vrbovec, Martinsku Ves, Luku, Gredu, Lonjicu, Brckovljane, Gornje Dvorišće, Božjakovinu, Dugo Selo, Sesvete i Zagreb.

    Njegovo kretanje možete pratiti na web stranici www.prijatelji-zivotinja.hr i Facebook stranici Prijatelja životinja, a više informacija možete pročitati u nastavku. Vidimo se na predavanju!


    Vedran Romac, dipl. soc. radnik, zagovaratelj prava životinja i predavač, autor ciklusa predavanja pod nazivom “Priče iz tanjura” želi na specifičan način skrenuti pozornost javnosti na temu još jednog svog predavanja.

    Predavanje pod nazivom “Ljuska jajeta” održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 21. travnja 2014. u 18 sati, u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1. Kako bi održao to predavanje, Vedran Romac kreće pješice na put dug 270 kilometara.

    Svoje hodanje od tjedan dana Vedran započinje u ponedjeljak, 14. travnja 2014. u 11 sati, iz Skloništa za napuštene životinje u Nemetinu pokraj Osijeka kako bi na sam Uskrs 20. travnja u 19 sati dopješačio na Trg bana Jelačića u Zagrebu te sutradan održao predavanje.

    Osijek je odabrao kao središte slavonske navike jedenja mesa, a Udrugu Pobjede i njihovo sklonište kao pozitivnu nit dobrog odnosa prema životinjama i širenja "hrane za mir".

    Vedran nije sportaš niti planinar već predavač koji želi, za njega vrlo napornim hodanjem i dugim putem, potaknuti građane da čuju njegovu poruku mira i suosjećanja.

    Iako ni sam ne zna hoće li uspjeti propješaćiti tih 270 kilometara u tjedan dana i što ga sve čeka na putu od Osijeka do Zagreba, spreman je hodati za svinje, krave, kokoši i sve ostale životinje koje ne mogu govoriti za sebe, ali i za sve ljude koji žele čuti poruku koja im može promijeniti pogled na svijet pa i smisao postojanja.

    “Ako je ljuska jajeta slomljena iznutra – život počinje. Ako je ljuska jajeta slomljena izvana – život prestaje”, izjavljuje Vedran i dalje objašnjava:

    “Stvorena da štiti potencijal koji tek treba postati razvijeni život, ona puca kada je taj život spreman da se otvori prema svijetu. Novi život postaje njegov novi mali dio. Bilo da je izišao iz jajeta ili maternice, on uzima svoj prvi zrak, pušta svoj prvi zvuk i počinje svoj rast, svoj put prema onome što treba postati - član jata, krda, zajednice ili individualac, predvodnik, sljedbenik, zaštitnik ili štićenik, otac, majka, dijete, brat ili sestra.

    “Ali u našem ljudskom svijetu svaki novi ne-ljudski život počinje, ili je već ugušen prije svog početka, s etiketom robe, proizvoda i namjenom koja koristi našoj ljudskoj vrsti. Preko 60 milijardi života godišnje unaprijed je presječeno našom intervencijom i nikad se neće razviti u ono što su nosili u svom potencijalu. Niti jedan od tih života neće se roditi, rasti, razboliti, ozdraviti i umrijeti pod svojim vlastitim uvjetima.

    “'Ah, kad bi se svi promijenili i svijet bi bio bolji...', najčešća je rečenica današnjice. Ujedno, ona je i najveća zabluda i najveće samoporažavajuće proročanstvo s unaprijed određenim ishodom. Zbog nje svijet i ostaje takav kakav jest, čak i za Uskrs koji kao najveći kršćanski blagdan, označava pobjedu života nad smrti.

    “Ali svatko od nas može promijeniti jednu priču: svoju. I što se onda događa? Svijet oko nas počinje se mijenjati. Ljudi oko nas se počinju mijenjati...

    “To je nova ljubav u službi najveće vrijednosti i najvećeg idealu na planetu – života.”


    -----------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    12.04.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,



    Ovim putem vas pozivamo na konferenciju „Prava nacionalnih manjina i dvojezičnost“ u organizaciji udruge Sobodna Država Rijeka koja će se održati u četvrtak 24. travnja 2014. u Grand Hotelu Bonavia s početkom u 18 sati.



    Cilj konferencije je rasprava o ulozi i pravima nacionalnih manjina te njihovom doprinosu u društvu. Glavne teme će izlagati sr.sc. Danko Plevnik, politolog i novinar Neven Šantić, dr. sc. Ljubinka Toševa Karpowitz i mr. kulturologije Ernie Gigante Dešković.


    U prilogu je službeni poziv na konferenciju, molimo vas da ukoliko ste u mogućnosti proslijedite ovaj poziv svima koji bi po vašem mišljenju bili zainteresirani. Za sva dodatna pitanja stojim na raspolaganju.



    Srdačan pozdrav,

    -----------------

    Egregi signori,

    Si segnala un'importante iniziativa organizzata dall'associazione Stato Libero di Fiume e dalla fondazione Centre Maurits Coppieters prevista per giovedì 24 aprile alle ore 18.00 presso la sala conferenze dell'albergo Bonavia a Fiume.

    La conferenza intitolata "Diritti delle minoranze e bilinguismo" riguarderĂ , il tema del bilinguismo in Croazia ed i rapporti tra lo Stato e le comunitĂ  e associazioni di minoranze nazionali nell'Alto Adriatico. Sono previsti gli interventi di dr.sc. Danko Plevnik, dr.sci. Ljubinka Toševa Karpowitz, mr. Ernie Gigante Dešković e del politologo Neven Šantić.

    Considerata la limitata capienza della sala è consigliata la registrazione, inviando una e-mail all'indirizzo minorities@rijeka-drzava.com

    Allegato l'invito ufficiale.

    Ringraziando per l'attenzione e con la preghiera della piĂą ampia diffusione si porgono
    cordiali saluti

    avatar

    12.04.2014. (09:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    From: Arsen Miletic
    To: borivojbukva
    Sent: Saturday,
    April 12, 2014 9:39 AM

    Subject: Cvjetnica

    Želim ti sretnu cvjetnicu i nadam se da si se opskrbio adekvatnim maslinovim granama i blagoslovljenom hranom.
    Znaš li da će tvoj veliki idol i duhovni vođa Linić uskoro u zatvor?
    Lijepi dan želim,
    Arsen

    -----------------

    baš sam se pitao, čemu to trganje maslinovih grančica, sram ih bilo...

    glavno je da tvoj karamarko i dalje jezdi na čelu hdz-eja, - bog mu dao zdravlje i da pobjede na izborima.

    on i hdz-ej će zasigurno krvacku staviti na red i bit će to prava pravcata užifancija... država da joj nema ravna...

    boro

    avatar

    12.04.2014. (10:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...