Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Valcer

    Moj naklon za odlične fotke, koje su uhvatile trenutak.

    avatar

    09.04.2014. (14:33)    -   -   -   -  

  • .

    Photoshop je Picasso u svijetu fotografije.

    avatar

    09.04.2014. (15:24)    -   -   -   -  

  • .

    Ftografija mi baš nema veze s pršutom i vinom, ali zato ima s filmom.
    Poznato je da se svojevremeno zvučnom filmu davalo jako malo izgleda, isto tako filmu u boji...a zamisli što bi tada tek rekli za današnje filmove s gomilom specijalnih efekata koje tako volimo.

    Nešto malo promjena se dogodilo i sa samim fotoaparatima od vremena prve fotografije izrađene na kositrenoj ploči,.pa tako danas imamo fotoaparata i objektiva koji su sami za sebe PS.
    (mislim da se to zove napredak)

    Fotografiju ili film razlikujemo po tome da li ih koristimo u svrhe dokumentiranja ili se pokušavamo umjetnički izraziti...manje ili više uspješno ocjenjuju oni čijem su oku namijenjeni.

    Kako god, PS nije nikakva instant-napravica koja će od loše fotografije napraviti dobru (to čak ni on ne može) a iza svake dobre fotografije obrađene u PS-u stoji dosta truda i znanja.

    P.s. i ne samo da si fotografiju križao s pršutom, nego si i svaki PS-delanc etiketirao kao fotomontažu (a poznato ti je da je njih bilo i prije vremena PS-a :-) )

    avatar

    09.04.2014. (15:27)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Valcerica - :-)
    @ V - :-) zvuči kao da sam vlastitom nedoumicom "digao" naprednije od & protiv sebe... sori, ako.
    je, za napredak i zvučni film sam čuo :-D i ne, nagovarajući sebe da se u njega upustim - ma koliko mi se baš sve faze Picassa sviđale ili ne - nisam PS poistovjetio sa delancem ("ILI", dakle ovo ili ono drugo; opcije odabira), niti mislim da je rezultat rada u PS-u fotomontaža... ali da je otklon postprodukcijom druga vrsta umjetnosti od samog prikaza bez naknadne obrade, očito i daje svrhu PS-u... ili? :-) thx na komentaru, svakako :-)
    p.s. križanac dobre fotografije i dobrog pršuta meni zvuči skroz ok... :-D

    avatar

    09.04.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  • .

    Jep, danas glumim nadobudnu kritičarku-sveznalicu :)

    Inače, radije se držim onih kraćih izjava koji ostavljaju prostora za izvlačenje vlastitih zaključaka...u najmanju ruku epohalnih otkrića koje sam vješto zakamuflirala :O

    Pršut ipak radije križati s nožem i vilicom..:)

    avatar

    09.04.2014. (16:05)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ V. - od boljih je čast učiti. ;-) / bestraga.... pršut i kamenice su jedino, što volim na goloj ručici... :-D /

    avatar

    09.04.2014. (16:46)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    ja sam za crnobijelo i "idiota" - najbolje fotke se dobivaju :)
    sviđa mi se ovo!

    avatar

    09.04.2014. (21:42)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Obožavam fotografirati, no ne volim Photoshop, baš kao što ne volim, tj. odbija me, silna terminologija vezana uz tehničku stranu fotografije... Možda se to i može popamtiti, naučiti, sasvladati, no ja nekako imam strašan otpor prema tome i nisam se do sada uspjela na to prisiliti. Za mene je fotografija stvar trenutka, 'uloviti trenutak/sliku/stanje/gestu/atmosferu' i sačuvati ih u vremenu, pri čemu sve to može imati i estetsku, umjetničku dimenziju. Dapače, za mene je to gotovo neodvojivo - ne odvajam estetiku od dokumentarizma - i ne mislim da je Photoshop nužno rezerviran za ono 'umjetničko', a stvarnost za 'dokumentarizam'. Za me je ljepota fotografije u jedinstvenosti trenutka, kadra, koji, uočen i obuhvaćen od jednog oka, oka koje promatra (a koje je, vjerujem, također uvijek jedinstveno, pa se i izbori koje radimo kao promatrači, kao oni koji stoje s one strane objektiva, razlikuju, baš kao i način kako neki motiv sačuvati) ima i treba imati i estetsku dimenziju. A ona, ako se mene pita, nije nužno vezana uz tehničku savršenost fotografije, uz micanja i dodavanja elemenata, već prije uz 'naboj' koji kadar ima kao takav (a koji je uvijek konotativan, čak i kada nam to nije namjera), uz sam motiv, njegov izgled/veličinu/stanje, uz kut snimanja, boje... Fotografija u kojoj se značajno intervenira (osobito u smislu boja, brisanja detalja i sl.) ponekad se približava izvještačenosti, a između nje i kiča, korak je često vrlo malen... Zato su mi draže onakve kakve radim i sama, tehnički nimalo savršene, ali subjektivno biranih motiva i kadrova.

    avatar

    10.04.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  • edo

    Odličan post. Sve se svodi samo na jednu pravu istinu: danas su fotografi zapravo samo majstori digitalnog softwarea. Pravi fotografi, pa tako i ona izvorna fotografija, izumiru.

    avatar

    10.04.2014. (09:20)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    Daj čoviku Photoshop u ruke i vidit ćeš kakav je

    avatar

    10.04.2014. (09:46)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Pojma nemam o fotošopiranju. Koristin samo pinkicu kontrasta, sve ostalo je onako kako ulovim. :-)

    avatar

    10.04.2014. (12:35)    -   -   -   -  

  • NF

    jedna stvar mi je gora od photo shopa, blic ili kak to već sad zovu, a ti bez suvišnog dotjerivanja imaš fotki ko avijon :D

    avatar

    11.04.2014. (10:16)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    dobri ljudi, hvala na komentarima... :-)

    avatar

    22.04.2014. (10:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...