Zanimljiva je ta zajednička crta prelaska iluzije u stvarnost i stvarnosti u iluziju. Nazvala bih je - napetost. U prvom slučaju iščekivanje, a u drugom - gubitak. Sebe, svijesti. Bi li nam nemijenjanje donijelo mir, ne možemo znati. Možemo za njim samo čeznuti. Što je još jedna napetost.
Povremeno, vaš um postaje majmun, ludi majmun, skaće i udara sve oko sebe. Tad je moguće da ga teško možete kontrolirati. U tim trenutcima, recite si, “Ja nisam majmun; ja sam dio „čovječanstva“.”....
21.03.2014. (09:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otpornost čuvarkuće najbolje opisuje njeno latinsko ime Sempervivum, što u prijevodu znači "uvijek živuća".
To je višegodišnja biljka iz porodice tustikovki, poznata i pod nazivima cmilić, možek, netres, pod silu živ, treset, uhovnik, ušna, vazdaživ i žednjak.
Karakteriziraju je debeli mesnati listovi puni vode te cvjetovi zvjezdastog oblika.
Čuvarkuća raste od Maroka do Irana, kroz planine Pirinejskog poluotoka, Alpa, Karpata, Balkana, Turske i Kavkaza.
Na našim područjima češće služi kao ukrasna nego ljekovita biljka.
Neki od vas možda je se sjećaju i kao biljku s kojom su vam u djetinjstvu liječili uhobolju.
Pročitajte više
Dva lagana recepta za prehranu prema zelenoj kuri
Predstavljamo vam dvije juhe po zelenim receptima dr. Sanne Ehdin. Svaku juhu moguće je napraviti u roku 15 do 20 minuta.
Juha od češnjaka i brokule (4-6 porcija)
10 režnjeva češnjaka 2 žlice kokosovog ulja 1 veliki luk, nasjeckan 2-3 krumpira ili jedan veliki krumpir 13 čaša vode 600 grama brokule 3 kocke povrtne juhe 1 žlica limunova soka 1-2 kurkume morska sol
Ogulite češnjak i pirjajte cijele režnjeve u kokosovom ulju u tavi. Dodajte kolute od luka i pržite jednu minutu.
Oljuštite i izrežite krumpire na male komade, stavite ih u lonac i ulijte 6 čaša vode.
Kuhajte dok ne zavrije i pustite da ključa deset minuta. Operite i izrežite brokule na male komade. Ubacite ih u lonac zajedno s juhom u kocki i kuhajte šest minuta.
Blendajte juhu s ručnim blenderom dok ne bude ravnomjerno gusta. Zaštitite se od špricanja papirnatim ručnikom.
Ulijte ostatak vode do željene gustoće, zagrijte juhu i umiješajte limunov sok i kurkumu. Začinite morskom solju i poslužite.
Juha od špinata (4-6 porcija)
2 žlice maslaca 2 žlice kokosovog ulja 1 veliki luk, narezan 1 šalica kukuruznog brašna 1 litra vode 2 žličice češnjakovog praha 1 žličica kurkume 1 prstohvat čilija 1/2 senfa 1 kg svježeg ili smrznutog špinata
Rastopite maslac i kokosovo ulje u tavi za umak, dodajte luk i pustite da omekša.
Dodajte kukuruzno brašno i nastavite tući dok malo pomalo dodajete vodu.
Kuhajte dok ne zavrije i pustite da ključa pet minuta.
Začinite juhu i umiješajte špinat. Nemojte dopustiti da juha opet zavrije. Ulijte zelenu juhu u duboke zdjele i poslužite.
Više o zelenoj kuri saznaje ovdje
WWW: alternativa-za-vas.com FORUM : alternativa-forum.com STORE : alternativa-webshop.com EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com TEL: +385 (33) 731-922 MOB: +385 (0) 99-640-7446
21.03.2014. (09:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
... Članak naslovljen, gornji je ispis, u kojem se prenosi vijest iz Madrida nakon evaluacije dviju promatračkih studija provedenih na 120.000 sudionika. Između 1984. i 2004. godine istraživale su navike konzumacije kave u muškaraca i žena. Rezultat: "Što se više kave pilo, to je smrtnost bila manja." Slučajnost, kao i raspoloženje i htijenje, imaju u takvim anketama više utjecaja negoli činjenice. Sigurno se radilo o tome vole li ispitanici više jaku ili slabiju kavu. Nasuprot tome, jedna epidemiološka studija iz Kalifornije upozoravala je da kava povećava rizik od pobačaja...
Napomena: Heide Neukirchen, Zašto ne dobivamo lijekove koje trebamo?, Pacijenti i liječnici u žrvnju birokracije, Mozaik knjiga, Zagreb, 2010.
lp, borivoj http://budan.blog.hr/
21.03.2014. (09:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Zanimljiva je ta zajednička crta prelaska iluzije u stvarnost i stvarnosti u iluziju. Nazvala bih je - napetost. U prvom slučaju iščekivanje, a u drugom - gubitak. Sebe, svijesti. Bi li nam nemijenjanje donijelo mir, ne možemo znati. Možemo za njim samo čeznuti. Što je još jedna napetost.
KOmentar - > BLOG.hr - > Primakka @ Alžbeta Bathory
21.03.2014. (09:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
"AKO NE POSTANES JEDNAK BOGU,
NECES GA MOCI SPOZNATI". Anonim (3.vek)
21.03.2014. (09:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
21 ožujak 2014
Povremeno, vaš um postaje majmun, ludi majmun, skaće i udara sve oko sebe. Tad je moguće da ga teško možete kontrolirati. U tim trenutcima, recite si, “Ja nisam majmun; ja sam dio „čovječanstva“.”....
21.03.2014. (09:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
Od kojih bolesti vas čuva čuvarkuća
Otpornost čuvarkuće najbolje opisuje njeno latinsko ime Sempervivum, što u prijevodu znači "uvijek živuća".
To je višegodišnja biljka iz porodice tustikovki, poznata i pod nazivima cmilić, možek, netres, pod silu živ, treset, uhovnik, ušna, vazdaživ i žednjak.
Karakteriziraju je debeli mesnati listovi puni vode te cvjetovi zvjezdastog oblika.
Čuvarkuća raste od Maroka do Irana, kroz planine Pirinejskog poluotoka, Alpa, Karpata, Balkana, Turske i Kavkaza.
Na našim područjima češće služi kao ukrasna nego ljekovita biljka.
Neki od vas možda je se sjećaju i kao biljku s kojom su vam u djetinjstvu liječili uhobolju.
Pročitajte više
Dva lagana recepta za prehranu prema zelenoj kuri
Predstavljamo vam dvije juhe po zelenim receptima dr. Sanne Ehdin. Svaku juhu moguće je napraviti u roku 15 do 20 minuta.
Juha od češnjaka i brokule (4-6 porcija)
10 režnjeva češnjaka
2 žlice kokosovog ulja
1 veliki luk, nasjeckan
2-3 krumpira ili jedan veliki krumpir
13 čaša vode
600 grama brokule
3 kocke povrtne juhe
1 žlica limunova soka
1-2 kurkume
morska sol
Ogulite češnjak i pirjajte cijele režnjeve u kokosovom ulju u tavi. Dodajte kolute od luka i pržite jednu minutu.
Oljuštite i izrežite krumpire na male komade, stavite ih u lonac i ulijte 6 čaša vode.
Kuhajte dok ne zavrije i pustite da ključa deset minuta. Operite i izrežite brokule na male komade. Ubacite ih u lonac zajedno s juhom u kocki i kuhajte šest minuta.
Blendajte juhu s ručnim blenderom dok ne bude ravnomjerno gusta. Zaštitite se od špricanja papirnatim ručnikom.
Ulijte ostatak vode do željene gustoće, zagrijte juhu i umiješajte limunov sok i kurkumu. Začinite morskom solju i poslužite.
Juha od špinata (4-6 porcija)
2 žlice maslaca
2 žlice kokosovog ulja
1 veliki luk, narezan
1 šalica kukuruznog brašna
1 litra vode
2 žličice češnjakovog praha
1 žličica kurkume
1 prstohvat čilija
1/2 senfa
1 kg svježeg ili smrznutog špinata
Rastopite maslac i kokosovo ulje u tavi za umak, dodajte luk i pustite da omekša.
Dodajte kukuruzno brašno i nastavite tući dok malo pomalo dodajete vodu.
Kuhajte dok ne zavrije i pustite da ključa pet minuta.
Začinite juhu i umiješajte špinat. Nemojte dopustiti da juha opet zavrije. Ulijte zelenu juhu u duboke zdjele i poslužite.
Više o zelenoj kuri saznaje ovdje
WWW: alternativa-za-vas.com
FORUM : alternativa-forum.com
STORE : alternativa-webshop.com
EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
TEL: +385 (33) 731-922
MOB: +385 (0) 99-640-7446
21.03.2014. (09:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borivoj
PIJENJE KAVE PRODULJUJE ŽIVOT
... Članak naslovljen, gornji je ispis, u kojem se prenosi vijest iz Madrida nakon
evaluacije dviju promatračkih studija provedenih na 120.000 sudionika. Između
1984. i 2004. godine istraživale su navike konzumacije kave u muškaraca i žena.
Rezultat: "Što se više kave pilo, to je smrtnost bila manja." Slučajnost, kao i
raspoloženje i htijenje, imaju u takvim anketama više utjecaja negoli činjenice.
Sigurno se radilo o tome vole li ispitanici više jaku ili slabiju kavu.
Nasuprot tome, jedna epidemiološka studija iz Kalifornije upozoravala je da kava
povećava rizik od pobačaja...
Napomena: Heide Neukirchen, Zašto ne dobivamo lijekove koje trebamo?, Pacijenti i liječnici u žrvnju birokracije, Mozaik knjiga, Zagreb, 2010.
lp, borivoj
http://budan.blog.hr/
21.03.2014. (09:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...