Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Ana

    Lijep film, gledala. I lijep Ed Northon :).

    avatar

    20.03.2014. (11:02)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Mogao bi napisati riječ-dvije i o The Notebook. :-D
    Ima dosta djevojaka koje obožavaju taj... film.

    avatar

    20.03.2014. (12:15)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Ana: drago mi je da ti se sviđa :P Btw, jesi gledala The Illusionist? Još jedan jako dobar film, iako manje o igri i seksualnosti nego ovaj, no s puno drugih zanimljivosti

    @Zoni: no thx :D Ne samo da je ovo kraj tjedna filmske umjetnosti (imat će još 1 izdanje u newsletteru), već bi i to bilo previše hrčka za moj izmučeni um!

    avatar

    20.03.2014. (12:22)    -   -   -   -  

  • Ana

    Nisam, ali hvala na preporuci i potražit ću ga.

    avatar

    20.03.2014. (13:14)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Nacuo sam kako su katolicke organizacije napravile neku drustvenu mrezu za upoznavanje, spajanje i to. Valjda Iskrica, Match, Tinder i ostalo nije to?
    Anyway, evo njihove hipoteze/objasnjenja zasto ima toliko samaca:
    =244&cHash=d2246b92bf090da8bb004cdcc8fd341a] Socijalni sterilitet u Hrvatskoj - zašto smo neoženjeni i neudate
    Krivi su rat, nedovoljno novaca, neprivlacna perspektiva zivota, materijalizam, muskarci su neprivlacni itd.... Zaspao sam.
    Whiteknighting uber alles.

    Ne moras uopce ni pokusati pronaci pojam "feminizam" trolozlozlozlzo
    Mozda da im napises koju kolumnu

    avatar

    20.03.2014. (19:54)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Eh, tagovi u svakom od ovih web stvari rade da ne kazem...
    Skraceni url na ovo:
    Socijalni sterilitet u Hrvatskoj - zašto smo neoženjeni i neudate

    avatar

    20.03.2014. (19:55)    -   -   -   -  

  • Visoki

    Naprotiv, ona će dobiti obožavanje okoline, skrbništvo nad djecom, te biti financijski nagrađena, a ako joj bude stvarao probleme on će biti strpan u zatvor.

    o čemu ti pričaš ?
    O Amerivi ? Ako je tako...možda, cvjerujem na riječ (ne na izreske iz tabloida "što jedu/se*ru/nose bogati i slavni)
    Ovdje ?
    O bejbi... :)

    Kad me moja 1 supruga počela varati...pa...bilo je mučno i bilo je svašta.
    Izbacio sam je jer je kuća bila moja.

    I onda je uslijedio taj vakuum kad sam spoznao da sam bio alkospizda (moja riječ i TM na nju !)
    I, ne, nje mi mogla ništa preko suda i socijalnog, nisam davao alimentaciju cca 3 god i naš (RH) sustav mi je pušio....

    Kad sam se dobio...postao sam Visoki.
    Platio zaostatke, nastojim popraviti djeci, njoj...nikad neću moći. I danas mi to udara na sujetu ali imala je pravo j*bot* !!

    Imaš taj neki donekle šarmantni pubertetski crno/bijeli pogled na stvari, ali ok je to čisto za rifreš :).
    Iz današnje perspektive, uh Žena je dobitak na lotu.
    Dobio sam....a ti i vas 3,4 igrajte uporno....vjerijatno bude nešto :)

    avatar

    20.03.2014. (20:41)    -   -   -   -  

  • Visoki

    *mali je malo Fantom hm, garnirao...dio tipkovnice pa se teže "odazivaju" neke tipke, ne zamjerite zbog tipfelera.
    Hvala.

    avatar

    20.03.2014. (20:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @TAFKA: da, tipično clueless razmišljanje, ne netočno ali prilično beskorisno. Često viđam takve komentare od ovog Dr. Akrapa. To je jedan od razloga zašto držim da sociolozi i psiholozi žive s glavama zabijenim u pijesak, iako naravno nije cijela znanost takva. Jednostavno, to je znanost koja je tehnički u redu, ali nažalost često ignorira život.

    @Visoki: ne bih znao, mene činjenica da možda mogu pobjeći pretjeranoj/prisilnoj/nekontroliranoj alimentaciji time što sam ili ionako kriminalac ili dovoljno lud (bilo od karaktera bilo od alkohola bilo oboje) da riskiram još gore posljedice baš i ne tješi. A što ako sustav proradi kako treba? Da kažem "ooops, malo sam se zajebal" dok me u lisicama šalju na kopanje kanala ili imi plijene sve što imam čisto zato što "znaju" da bih trebao imati više? Je**š to!!!

    Ne, hvala i svaka čast na primjeru, drago mi je da si se ti i opametio i dobro prošao, ali to spada u kategoriju Beta mamca i svakako nije nešto u što bi se muškarci trebali pouzdati kada planiraju svoju budućnost. Čak i bez razornih statistika, to što osobno znam ljude koji su bili u zatvoru zbog alimentacije mi je već dovoljno da budem na velikom oprezu.

    I dalje nam nisi objasnio što znači "Žena", svi željno čekamo na pojašnjenje. Kao što vidiš, i mi ponekad sanjamo o "Ženi", samo se vjerojatno naš doživljaj te riječi razlikuje od tvoga.

    avatar

    20.03.2014. (21:19)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Čudi me da nijednom rječju ne spominješ da je film Painted Veil napravljen prema knjizi poznatog pisca W. Somerset Maughama, te da je još 1936. napravljen istoimeni film s Gretom Garbo u glavnoj ulozi.
    W.S.M je bio vrlo zanimljiva ličnost, previše da ovdje prepričam, koga zanima neka pogleda na Wikipediji.
    Za mene je najzanimljive to što je W.S.M. fenomenalan pisac, napose u svojim kratkim pričama. Neki su smatrali da nije dovoljno avangardan, no meni se dopada upravo taj njegov klasičan, relativno jednostavan način.

    avatar

    21.03.2014. (01:27)    -   -   -   -  

  • Igniss

    "Čudi me da nijednom rječju ne spominješ da je film Painted Veil napravljen prema knjizi poznatog pisca W. Somerset Maughama, te da je još 1936. napravljen istoimeni film s Gretom Garbo u glavnoj ulozi."

    Odmah između prvog paragrafa i videa:

    "Film je već treća adaptacija snimljena po istoimenoj knjizi iz 1925."

    Šta reći? Koju posluku porati? :P

    Definitivno planiram pročitati još nešto od W.S.M.-a.

    avatar

    21.03.2014. (09:00)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    WSM je zanimljiv lik. Trauma u djetinjstvu, umrli roditelji, posvojitelj emocionalno hladan. Homoseksualac, ali se ozenio (!) zenom koja se radi njega razvela (!!), a muz ih je tuzio (!!!) radi razbijanja braka.
    Veeeliki whiteknight koji je na lik ove zene projecirao neke svoje mastarije o idealnoj osobi, o casti i odanosti. Nekako cudan lik ova zena, izgleda kao da je zapravo muskarac kojem je dao oblicje zene. Ili je ustvari rijec o homo-vezi koju je u siframa prikazao hetero-vezom kako bi mainstream trziste prihvatilo knjigu?

    ...
    Pogle ovaj blesavi prijevod americkog clanka. Shvatis po izricaju, tipicne fraze. Pogotovo kad prevedes natrag na engleski. Sumnjam kako je rijec o stvarnoj osobi, prije ce biti neki proizvedeni spin kojim se demonizira djecacko ponasanje. Reklama za ritalin?

    Bolno iskrena majka: Evo zašto sam vratila sina kojeg smo posvojili - Potresna priča majke koja je vratila dijete koje je posvojila
    Pazi, njoj je problem sto se normalan djecak ponasa kao normalan djecak. Skace, vesli se, igra se s loptom, proba se izboriti kad ga zele prisiliti na prekid igre... A kad ga nateze, on se trzne i udari ju potiljkom u glavu.
    Odmah fraza o muzu koji bi ju tukao, sklonistu, obiteljskom nasilju :)
    Jasno je u kojoj kuhinji je proizvedenom i kakav je spin u pitanju.
    I onda ga vrati kao psa u prihvatiliste, nije joj odgovarao. Moze djecak ali koji je kao curica, kao lutka, bez volje i osobnosti.
    Robot? Pas? Kako uopce ovakva osoba moze proci psihijatrijsku evaluaciju za posvojitelja?
    Ili je u pitanju $$$ naknada koju skrbnici dobivaju?

    Eh, da, naravno, ali ona je zrtva. Bolno iskrena. Djecaku ne znamo ni ime. On je objekt koji "ugrozava ostalu djecu".
    Koje normalne novine mogu ovakvo nesto apologetski prikazivati, nije mi jasno... Sto radi pravobraniteljica za djecu? Ah, zamjenjuju ju drugom. Nekom koja je vise na strani feminizma i genderizma? Sve je moguce.

    Ovo treba biti upozorenje svim blesavo-naivnim betama, gamama i ostalim slovima: iron maiden's gonna get you no matter where you are.

    Njoj bi bilo bolje nek si kupi psa umjesto pokusa s hocu-necu dijete iz doma. Samo sto udruge za zastitu prava zivotinja - s pravom - ne dopustaju svakakve igre i predomisljanja oko tih zivotinja.

    avatar

    22.03.2014. (13:49)    -   -   -   -  

  • Visoki

    Igniss, malo čitah okolo po blogu...
    Zadnje kod indijanka vegeterijanka....

    A joj, ta želja da se složiš (ne samo kod nje...) , budeš dopadljiv na prvu, neiznošenje pravog stava, samo tapšanje i prikriveno tapšanje za koje se nadaš dobiti "bodove",

    Mmm, nije li to pomalo u opoziciji da Alfa mora imati stav ? Ma nije. Tvoj "Alfa" je opako bez stava i beskičmen i to se vidi po tvojim komentarima, postovi su ti relativno dobro prostudirani, ali ovo gdje ti se cijedi želja za dopadljivošću,aaaaa

    Dopadljiv, dopadljiv, površno intrigantan, mmm, baš kako se šika :).
    So friendly.
    Bez stava, bez muda.
    Osim kad ističeš ekstremno jadne pripadnice ženskog roda.

    Ali ok, njima si valjda "Alfa".

    Dobar lov i tebi i alter egu tvom :). i tvojim pratiteljima, jasno.
    Bit će i definicija uskoro, čim nađem malo cajta.

    avatar

    22.03.2014. (18:27)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @TAFKA: nisam znao to o WSM-u. Zanimljiva teorija. Moram priznati, prisjetio sam se opet Kitty iz filma i ne vidim nikakve takve povezanosti. Zašto sposobnost iskrenog kajanja ne bismo mogli naći i kod žene? Možda je u knjizi drukčije pa bih lakše vidio tu aluziju - no nju nisam čitao.

    Ovo s posvajanjem si sve dobro napisao. Postoje svakako slučajevi gdje su djeca jednostavno rođena kao patološki psihopati i ne može se ništa popraviti, ali ovaj mi po njenom opisu ne zvuči ni blizu toga. Zvuči kao da je ona jednostavno loš roditelj s pogrešnim očekivanjima.

    @Visoki: ne volim upotrebljavati ovaj izraz, ali stvarno si creepy. Koji vrag? Jesi li ti nekakva internet-inkvizicija koja stalka ljude i stavlja ih pred sud zbog grešnih misli? Ako očekuješ da ću ti se opravdavati zašto sam nešto napisao kako bih dobio potvrdu od tvog vrhovnog moralnog autoriteta da su moji postovi "Alfa" ili što već - laješ na pogrešno drvo.

    Kako bi rekli u Breaking Badu: "Kafkaesque".

    avatar

    22.03.2014. (18:55)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @igniss
    Ispričavam se, u pravu si. Očito sam preskočio taj red! Pac-pac po prstima! Ne ću nikad više :)))

    @The Artist ...
    W.S.M.:
    Kad slušam Beethovena uopće me ne zanima činjenica da je bio napržica i nemoguć stanar - ja nisam njegov stanodavac nego slušatelj njegove glazbe. Tako mi je i život WSM-a zanimljiva priča (od kojeg bi se života mogao napisati super roman), ali ne utječe na moje mišljenje o njegovim djelima. Mene zanimaju knjige, a sve drugo oko njih prepuštam povjesničarima književnosti (koji sve znaju o knjigama, ali su rijetko i sami dobri književnici).

    Bio sam pred tri mjeseca u Peru-u. U gradiću Puerto Maldonado, u slivu Amazone, i činilo mi se kao da sam tu već prije bio. I jesam, ali samo mentalno, kroz priče WSM-a. Beznađe blatnih uličica s kućicama od blata i krovovima od valovitog lima, tropski pljusak koji se pojavi i nestane po nekoj svojoj iracionalnoj volji, ofucani psi koji vrludaju ulicama. Vlaga, vlaga i vlaga. I komarci. WSM je to tako dobro opisao u svojim pričama, samo onaj tko je to iskusio na sebi može o tome uvjerljivo i istinito pričati. Toliko je istinit da čitajući njegove knjige moraš paziti da ne dobiješ malariju ... :))

    avatar

    23.03.2014. (03:07)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Ignisse ti govoriš da je minus ako muškarac obavlja kućanske poslove, no VL se ne slaže. :D

    avatar

    23.03.2014. (17:01)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Nisam gledala, ali bih izdvojila jednu rečenicu, važnu i za opstanak veze i braka: "Ali priznajem da je bilo glupo od nas oboje što smo jedno u drugome tražili osobine koje nitko od nas nema."

    avatar

    23.03.2014. (19:02)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Zoni: hahahaha, izbrisali su moj komentar u kojem sam im pristojno istaknuo zašto su u krivu i linkao im studiju koja pokazuje upravo obrnuto koju je nedavno opsežno prenio čak i New York Times. Komentari su sada zaključani.

    Truth hurts :D

    avatar

    23.03.2014. (23:08)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @valcerica: Reče jedan znanac: Ja nosim u sebi sliku kakvu žensku želim, i čim neku upoznam, ja preko nje nalijepim tu sliku. A poslije se zaprepastim da je osoba ispod te slike - sasvim drukčija ...

    No, kad bi racionalan odabir imao neku vrijednost, onda bi aranžirani brakovi (koji su stvarnost u mnogim zemljama, recimo Indiji) pucali od sreće, jer su bazirani na temelju poduljeg životnog iskustva ljudi koji nisu zaslijepljeni emocijom i strašću veze (obično roditelji mladenaca), te uzimaju u obzir sve važne stvari za održanje braka: pripadnost istoj socijalnoj grupi, izjednačenost u obrazovanju i materijalnim uvjetima, itd. itd. Već sam negdje o tome pisao, takvi su brakovi veoma trajni, ali ne zato što su ludo sretni nego zato što društvena situacija u tim sredinama strogo definira uloge žene i muža, i osim toga ne ostavlja ženi nikakvu mogućnost da se kasnije predomisli, u kojem slučaju biva odbačena od svoje i muževljeve rodbine, te ostavljena bez sredstava za život.

    Dakle ostaje nam da tražimo ono čega nema, a poslije se pomirimo s onim čega ima ili odemo dalje u potragu. Nakon dvije-tri runde (=rastave), obično odlučimo da ipak treba malo spustiti letvicu, ako želimo da ju netko preskoči.

    @zoni: Žena želi muškarca koji će joj pomoći u kući (jer joj je to vrlo komotno), ali ako on to zaista radi, on je seksualno otpisan. Da, znam, rješenje je da muškarac zarađuje dovoljno da plati nekoga da obavlja kućanske poslove, no vjerujem da osobno poznaješ vrlo malo ljudi koji si to mogu priuštiti.

    @igniss:
    Dobro je napisao jedan od komentatora članka u VL: Ili je članak krivo preveden, ili onaj tko ga je napisao nema pojma o realnom životu.

    avatar

    24.03.2014. (00:51)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Smartphone kao ubojica ljubavi

    avatar

    24.03.2014. (07:24)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Procjena Elastičnosti Njenog Intimnog Sektora (PENIS)

    avatar

    01.04.2014. (00:17)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Zanimanje vs. Ženstvenost

    avatar

    02.04.2014. (10:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...