Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • Neverin

  ti koji revidiraju povijest i pizde non stop o ustašama kao super tipovima bi sad bili nerođeni jer bi ih vjerojatno Njemci sve poslali u koncentracijske logore nakon što su kvinslinci odradili posao za njih. Neki to ne kuže, ali smatram da ne treba tražiti logiku u njihovom razmišljanju, ona je lišena niza akcija i reakcija, To su im djedovi koji su se borili za tu stranu govorili bajke o nekakvim nepravdama i lijepom vremenu kad su valjda pravi Hrvatsi smijeli klati bez sankcije sve što oni nisu. Ne kuže oni niti da to ne znači da si komunist jer su binarni. Zapravo je tim ljudima najlakše i manipulirati. Neko vrijeme sam razmišljao kako treba udriti temelje nekakvoj nacifašističkoj stranci koja će takvom biti sve do pobijede na izborima, jednom na vlasti napraviš totalno obrnuto i kreneš sa izgradnjom socijalne države.

  avatar

  18.03.2014. (10:28)    -   -   -   -  

 • ozi

  Još jedna povijesna serija o rašomonskoj istini. Opet iste posvuduše prikladnih svjetonazora (povjesničari ovoga i onoga) "oplemenjuju" svojim znanjem ovu seriju. Baš me zanima kako će to ići dalje. Ili već znam.

  avatar

  18.03.2014. (12:43)    -   -   -   -  

 • hocemocenzuru

  Odličan tekst!
  Pogledao sam sinoć prvu epizodu serije "Zločini komunizma u Hrvatskoj" i moram reći da se dugo nisam tako ismijao, iz razloga koje si već pomenuo u tekstu, a najsmjehotresnije je to da su Tito i KPJ odgovorni za hladni rat. Dokumentarac je snimljen za vrijeme skupa koji je organizirala Matica hrvatska, a od nje i "uglađenog" desničara Igora Zidića ništa bolje nisam ni očekivao.

  Vojna povijest i Zvonimir Despot (glavni urednik) već dugo provlače tezu da je potrebno ponovo pisati povijest jer je dosadašnja "puna komunističkih laži". Povremeno kupim taj magazin (iz mazohističkih razloga uglavnom), te sam primijetio, kao i ti, izraz "partizanska historiografija" u zadnjem broju, a ne sjećam se da je isti autor koristio izraz "ustaška historiografija". Za njega očito postoje tek "partizanska" i "objektivna" historiografija.
  Kao što si primijetio tu je ubačena i laž o jednoobraznom prikazu njemačkih generala u partizanskim filmovima, pa nisu ih valjda prikazivali nesposobnima da bi umanjili značaj partizanske borbe, kakva glupost!

  Andrej Nikolaidis je jednom prilikom napisao (nisam uspio nažalost pronaći taj tekst) da su ustaše i četnici 4 godine radili što su htjeli, nisu poštovali nikakva prava, ubijali masovno i onda su se odjednom 1945. sjetili da postoje prava.

  avatar

  18.03.2014. (12:44)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...