Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Vuk

    Film ima dosta stvari koje mu idu u prilog:
    - Will Smith je OK za pogledati jos od “6 degrees of separation,”
    - Kevin James ima dara za komediju ("that's what I need to be learning!"),
    - dvije glavne djevojke se cine interesantne,
    - sniman je na lijepim lokacijama u New Yorku - i to onaj New York u najljepse doba godine gdje je zima definitivno iza nas, proljece je nastupilo i sve je u cvatu, ali jos nije postalo ono vruce, vlazno newyorsko ljeto.

    I onda su sve to upropastili - i to zestoko - sa scenom pri kraju filma kad Hitch kuca na njena vrata, moli za jos jednu sansu, cak se baca na krov njezinog automobila. Time su popljuvali na sve ono sto su stvarali u prethodnih 90 minuta i popljuvali su osjecaje koje je publika ulozila u glavnog junaka i u pravila svijeta u kojem se on krece.

    Ovakvo ocajnicko, over-the-top Beta ponasanje, kumljenje i preklinjanje (doslovno na koljenima!) se radi kad djevojka/zena kaze "I love you; I am just not in love with you," ili "Mislim da bi bilo dobro da napravimo malu pauzu," a muskarac onda odluci provjeriti da li su istiniti oni savjeti koje je procitao na blogovima kao sto je ovaj i njemu srodni, to jest, zeli provjeriti da li je ovakvo Beta ponasanje stvarno najbolji i najkraci nacin da "pauza" postane "prekid za sva vremena."

    Ista igra vrijedi i u obrnutom slucaju: ako muskarcu dosadi djevojka, a ne zeli si zeznuti karmu tako sto ce eksplicitno inicirati prekid, onda ce njegovo prolongirano Beta ponasanje dovesti do toga da ce ona sama pomisliti da moze naci i boljeg tipa, pa ce ona inicirati prekid. I "mission accomplished."

    Zadnja scena u filmu - "the rule is there are no rules" - je takodjer velika glupost.

    PS
    Doduse, ova scena - “Albertova nova cura Allegra ga zamrzi nakon što se u novinama sazna tko je Hitch i da mu je Hitch pomogao” - ima smisla jer niti jedna zena ne zeli pomisliti dvije stvari:
    - da ju je moguce osvojiti pomocu nekih uputstava kao u prirucniku za upotrebu jer sve su one “special little snowflakes”
    - da njezin muskarac nije onaj koji doista “gets it,” to jest, nije pravi Alpha muzjak koji instinktivno razumije zene i zna kako njima baratati, vec ga je netko drugi morao tome poduciti sto ga onda automatski cini Betom.

    avatar

    18.03.2014. (11:29)    -   -   -   -  

  • NF

    na nerdove sam alergičan na kon avanture s piratskom strankom, a upoznao sam u njoj par simpatičnih feministica, prilog teoriji relativnosti ;)

    avatar

    18.03.2014. (15:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Hmnmmm slažem se.... ja sam ovo više mislio iz konteksta "aha ti si ženomrzac / vezan za ženomrsca", što se prilično rijetko događa. Ovo što si ti naveo uistinu ima veću šansu negativno utjecati na ženu.

    Novi post: The Painted Veil

    avatar

    20.03.2014. (10:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Smartphone kao ubojica ljubavi

    avatar

    24.03.2014. (07:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Procjena Elastičnosti Njenog Intimnog Sektora (PENIS)

    avatar

    01.04.2014. (00:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...