Komentari

bellistra.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • bellarte

    Bit će bolje...poslije...

    avatar

    16.03.2014. (14:15)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    za post veliki plus, a za tvoj komentar velikiiiii minus.....no, na minuse smo već svi navikli isto kao i na bit će bolje, pa se to ni ne broji.....

    avatar

    16.03.2014. (15:51)    -   -   -   -  

  • Valcer

    "..nek malo upitaju ljude u "proizvodnji"...koliko su zadovoljni.."

    avatar

    16.03.2014. (18:54)    -   -   -   -  

  • Zack

    Svi smo mi roba... Nažalost! :(

    avatar

    16.03.2014. (21:20)    -   -   -   -  

  • TOZ

    Bolje džaba sidit,nego džaba radit.Da nije žalosno bilo bi smiješno.

    avatar

    17.03.2014. (08:42)    -   -   -   -  

  • Dante

    Jučer sam čak na nekom radiju čuo kako voditelj hvali te poslove na sav glas. Kao zaradi se od 200-500 kn dnevno. Zaboravio je reči da je kod nas poznato da se plaćanje ako nije solarno odgađa do unedogled.

    avatar

    17.03.2014. (09:02)    -   -   -   -  

  • Neverin

    to ti je kad birokrat koji na terenu nikad bio nije postavlja pravila...

    zapravo bi trebali svi prestat raditi i prihvačati takve uvjete, ali nažalost uvijek postoje partibrejkeri koje bi radili za badave samo jer "šuti šuti, barem imaš posao" - kako razmišlja hrvatski podanik.

    avatar

    17.03.2014. (10:14)    -   -   -   -  

  • Euro

    u 99% restorana u Istri kuhar moze biti svatko...
    U Porecu na prste jedne ruke mozes nabrojati restorane koji nude neku hranu u kojima bi kuhar trebao biti vrhunski..
    U ovim ostalim prčijama kuhar moze biti i onaj koji u zivotu nikada nije bio u kuhinji...Raznjici,cevapi,pljeskavica,snicla je standard u vecini restorana..
    Izuzmimo restorane "Dvije Murve,Ranč,Doro,Idilu u Rakovcima,ili konobu Kastel u Zbandaju...Sve ostalo mozes zaboraviti i svaki Mujo iz Bosne moze prevrcati cevape u Poreckim restoranima...
    Ovo pisem iz osobnog iskustva posto u Porecu imam kucu i nema tog ugostiteljskog objekta kojega nisam obisao i u kojima znam sto se sve servira...
    Pozdrav

    avatar

    17.03.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  • O svemu običnome i neobičnome

    Kuća na moru mi je odmah kraj restorana i svačega se nagledam i naslušam. Svako ljeto druga garnitura osoblja, obično iz Bosne ili neke zabiti, očajnici koji će trpjeti svako poniženje i dopustiti da ih se izrabljuje u beskraj. Imaju pauzu od 16:00 -18:00, ali je rijetko kad koriste, a restoran se zatvara kad odu zadnji gosti iako je radno vrijeme do 24:00. Svojevremeno sam, insprirana zbivanjima u susjedstvu napisala priču. Mogla bih je staviti na blog.

    avatar

    17.03.2014. (12:56)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Javljam se iz "podmlađene" varijante.

    avatar

    17.03.2014. (13:41)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    nažalost, ako neće tvoj prijatelj kojemu je to 30 km udaljenosti, doći će neki Slavonac ili Podravac koji nema posla i kojemu ni 300 km nije previše. za 5 mjeseci izrabljivanja uz 4.000,00 kn mjesečne zarade može živjeti kroz preostalih 7 mjeseci. čuj, tko mora - mora, tko ne mora - ni neće.

    avatar

    17.03.2014. (17:12)    -   -   -   -  

  • O svemu običnome i neobičnome

    @Bookeraj, 5 mjeseci rintati, ne od 8:00 do 16:00, nego vjerojatno od jutra do sutra za 20 000 kuna. Moraš biti financijski mađioničar da rastegneš 20 000 kuna na 7 mjeseci, pogotovo ako imaš familiju. Taman da kupiš djeci knjige i opremiš ih za novu školsku godinu. I za tih 5 mjeseci, dok crnčiš, nešto moraš potrošiti samo na sebe (npr. higijenske potrepštine).

    I

    avatar

    17.03.2014. (18:54)    -   -   -   -  

  • bellarte

    @Euro ...znam i ja najveći dio tih restorana,ćevapi i sl.i nisu dio istarske tradicije no nažalost to se udomaćilo svugdje ne samo ovdje,ima u unutrasnjoj istri puno novootvorenih agroturizama koji nude isključivo svoju hranu......u postu riječ je o hotelskom osoblju gdje štošta traže a ništa ne nude...ako me shvacaš?

    avatar

    17.03.2014. (22:09)    -   -   -   -  

  • Euro

    shvacam ja to izrabljivanje osoblja,ja sam htio samo napomenuti da vrhunski kuhari nemaju sto traziti u Istri...Izuzev tih par objekata i koje si ti naveo u unutrasnjosti..

    avatar

    18.03.2014. (07:33)    -   -   -   -  

  • Neverin

    uz robovanje za 1600 kn i novonastalu fleksibilizaciju radnog tržišta kroz sezonska posla možemo očekivati daljnje padanje cijene rada uz daljni rast cijene proizvoda. A solucija je tako jednostavna, samo treba prepoloviti davanja koje poslodavac ima prema državi na iznos plaće radnika... Ko da se radi o ko zna čemu, e ali trebaju visoki porezi da bi se mogao uzdržati preglomazni državni aparat kaste koja niš ne proizvodi, samo konzumira ko skakavac.

    avatar

    18.03.2014. (10:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...