Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • borivoj

    Večer poezije Borivoja Bukve

    pokreni se boro, proljeću u susret...

    Pjesma iz zbirke poezije Peta rijeka:
    KARLOVACKI HARLEKIN

    Mozda zbog duge kose,
    uskih, crnih hlaca i crne jakne,
    zbog lica, mozda
    ili plavih, dubokih, sanjivih ociju...
    Ja Harlekin karlovacki,
    kad krenem ulicom, svatko se okrece.
    Grubijan nisam,
    tumaralo nisam,
    ipak me prozvase sumnjivim!

    Zanesenjak,
    veselim se zivotu i cekam nesto novo,
    danas, sutra, desiti se treba,
    i bicu na mjestu, prvi, vidjeti prizor
    kad snijega vise nece biti,
    u proljece novo cu uci, razdragano
    cilj moj ludji je
    no bilo ciji.
    Cilj moj
    ludji je.

    U Karlovcu, 12.04.1970.g.

    ---------------

    U sklopu programa "MŠ RAUSHAUSOFFTEATAR-METAFIZIKA", sljedeći utorak,
    11.03.2014. godine, u 19,00 sati u UDRUZI KLUBA POMORACA GRADA RIJEKE,
    u SEAMEN'S CLUBU, Zagrebačka 21c, a to je na Placi, nastupit ću sa poezijom i

    gostima umjetnicima koj će sudjelovati u programu:

    - DAVORKA KOTIGA FLEGO, pjesnikinja i umjetnica fotografije
    - TATJANA UDOVIĆ, pjesnikinja i novinar
    - IVO KAJZER, pjesnik i slikar,
    - NINO BIJELAC, pjesnik, slikar i komičar
    - BORIS KAZIJA, umjetnik na gitari

    Recitirat će se poezija iz dvije zbirke: PETA RIJEKA i U ZAVJETRINI VREMENA

    Borivoj Bukva, PETA RIJEKA /poezija/, Rijeka, 1996.
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=11755

    Borivoj Bukva, U ZAVJETRINI VREMENA /poezija/, Rijeka, 2004.
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=11914

    ---------------

    V iše o programu možete doznati na Facebook-u, pogledaj dolje:

    "MŠ RAUSHAUSOFFTEATAR - METAFIZIKA"

    Marija Alexandra Štrajh Ossarius
    Ima puno novosti: Jedna je da je Kultur Šok 2014 u svibnju...a druga da radimo programe utorkom pod nazivom Art Avangard....tri su bukirana, svi koji želite predstaviti svoj rad, želite prodati svoje radove itd, javite mi se....dobra je promocija, party i snimanje...javite mi se ovdje ili u porukama na profilu, pozdrav.

    Marija Alexandra Štrajh Ossarius
    ajmo raushaus, vidimo se u utorak u 18h u pomorca, pozovite sve koji su s nama, a nisu na netu...vidimo se

    --------------

    Sve pjesnike i umjetnike stvaratelje pozdravlja i poziva u klub Pomoraca ekipa "MŠ RAUSHAUSOFFTEATAR - METAFIZIKA" i Borivoj Bukva

    -------------

    lp, Borivoj

    avatar

    10.03.2014. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    objavljeno na linku - doznaj više:

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104783

    avatar

    10.03.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    „NAJBOLJA OBUKA NIJE ONA KOJA NAM PRUZA PUKE INFORMACIJE, VEC ONA KOJA NAS ZIVOT USKLADJUJE SA SVEOPCIM POSTOJANJEM”. Rabindranat Tagore

    avatar

    10.03.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "DANAS JE VAS DAN. SVI DRUGI DANI
    BITI CE SVE MANJE VASI. MNOGI VEC
    CEKAJU NA RED ZA – DRUGE DANE".
    - Borislav Bogdanovic

    avatar

    10.03.2014. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Genijalna ideja jednog Hrvata: 'Znam kako ćemo za jednog mandata uštedjeti više od 100 milijuna kuna!'

    http://www.dnevno.hr//vijesti/komentari/117002-genijalna-ideja-jedno g-hrvata-znam-kako-cemo-za-jednog-mandata-ustedjeti-vise-od-100-milijuna-ku na.html


    Genijalna ideja jednog Hrvata: 'Znam kako ćemo za jednog mandata uštedjeti više od 100 milijuna kuna!'

    Autor: S.V.
    Datum: petak, 07. ožujka 2014. u 18:32

    Dakle, kada bismo smanjili Sabor za 51 zastupnika, uštedjeli bismo za jednog mandata više od 100 milijuna kuna. Što bismo izgubili? NIŠTA!

    Naš splitski čitatelj vrlo jednostavnom računicom dolazi do "spasa Hrvatske", a bez puno odricanja:

    "Hrvatski Sabor je najviše predstavničko tijelo i nositelj zakonodavne vlasti u Hrvatskoj i po zakonu je najodgovorniji za sve lošije i lošije stanje u državi neovisno o odlukama loših poteza vlada HDZ-a i SDP-a jer sve odluke koje su Vlade donosile protivno interesa Hrvatskog naroda mogli su, što im je i bila dužnost, ne izglasati. Smanjenjem broja zastupnika od 151 na 100, jer ih po Ustavu može biti najmanje 100, a najviše 160, bi postigli što? UŠTEDU!

    Jedan saborski zastupnik porezne obveznike košta cca 40 000 kuna(osnovna plaća uvećana za putne troškove, odvojeni život, smještaj….) Pomnoženo sa 48 mjeseci (4-godišnji mandat), dolazimo do iznosa od cca. 2 milijuna kuna. Dakle, kada bismo smanjili Sabor za 51 zastupnika, uštedjeli bismo za jednog mandata više od 100 milijuna kuna. Što bismo izgubili? NIŠTA!

    Zašto bi hladnokrvno "odfikario" baš 51 zastupnika, Splićanin objašnjava ne birajući riječi:

    "Opće poznata stvar je da saborski zastupnici jako dobro žive od dizanja ruku, a neke zastupnice i od dizanja nogu pa ih bez straha možemo nazvati kurvanjskim političarima ili političkim kurvama i zato ne čudi što su se neki anketirani izjasnili da treba ukinuti Sabor. Na jednom najobičnijem primjeru ću Vam pokazati koliko smo mi porezni obveznici glupi, a i ja sam jedan od njih i po gluposti bi mogli ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

    Uzmimo jednog saborskog zastupnika...Stazića...Kajina ili još bolje Marina Jurjevića jer on je iz mog Splita. Dakle, Marin Jurjević je za 23 godine svog “krvavog rada u Saboru“ točnije 11,5 godina jer saborski zastupnici provedu u Saborskim klupama manje od 50 % vremena, a neki skoro nikako (Kerum, primjerice, koji je primao mjesečno cca. 25 tisuća kuna, uz osnovnu plaću i za putne troškove i odvojeni život). Ispod žita nisam računao jer nemam dokaza.

    25 tisuća pomnoženo sa 23 godine ili 276 mjeseci daje iznos od 6 900 000 kuna! Skoro 7 milijuna kuna! A jedan varioc, primjerice Mate, za 23 godine uistinu krvavog rada primao je u prosjeku 5 tisuća kuna bez ikakvih dodataka,što za 23 godine ili 276 mjeseci iznosi 1.380 000 kuna! (ako je primao na vrijeme). Isti taj varioc Mate morao je hraniti još i troje Hrvata (umirovljenici, političari i političke stranke Udruge koje pljucaju po Hrvatskoj i ostali javni, od političara uhljebljeni, službenici). I koja je nagrada Mati i svim onima koji rade kao i poslodavcima koji stvaraju novu vrijednost?

    Linić: Vi poslodavci ste sramota Hrvatske!

    Mrsić: Vi radnici ste neradnici!

    Milanović: Živimo iznad svojih mogućnosti!

    Ma Vi ste sramota Hrvatske, a mi smo obične budale koji to vidimo, šutimo i trpimo. Pa, zaključite je li nam mjesto u Guinnissovoj knjizi rekorda ili bolje rečeno - apsurda.

    Valjda će i Hrvati jedamput progledati ????

    avatar

    10.03.2014. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zastrašujuće: Nazvali nestalog putnika! Zvonilo, ali se nitko nije javio!

    Zagreb, 09.03.2014., 13:59
    Autor: D.Š.

    Malaysia Airlines priopćila je da se boji najgoreg nakon što ni više od 30 sati kasnije nema nikakvih novosti o nestalom zrakoplovu. Zrakoplov je nestao tijekom leta iz Kuala Lumpura u Peking, a u njemu je bilo 227 putnika i 12 članova posade.

    Sestra jednog od putnika, podrijetlom iz Kine, koji se nalazio u nestalom zrakoplovu na letu MH370 nazvala je njegov broj mobitela uživo u programu javne televizije. Obitelj je odmah dobila vezu, telefon je zvonio, ali nitko se nije javio, piše Mirror.

    Nakon toga isto je pokušalo još nekoliko članova obitelji nestalih putnika, ali nitko nije imao sreće. Obitelji strahuju da su svi koji su bili na tom letu poginuli.

    Putnici s ukradenim putovnicama krenuli su za Europu?!

    Kako se otvaraju nove spoznaje o nestalom letu i okolnostima u kojima se nešto takvo moglo dogoditi, sve je više pitanja na koja nema odgovora. Sumnje da se radi o potencijalnom terorističkom napadu sve su veće, a nikakvih novih informacija o tome što se dogodilo sa zrakoplovom još uvijek nema.

    DNEVNIK.hr

    avatar

    10.03.2014. (08:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    “Zatražite od liječnika koji daje djetetu cjepivo da potpiše izjavu da prihvaća kaznenu i materijalnu odgovornost za sve negativne posljedice cijepljenja. Vidjet ćete da, od liječnika do ministarstva, nitko neće smjeti potpisati izjavu. Prilikom nabavke cjepiva, proizvođači se odriču odgovornosti za negativne posljedice. Ako proizvođač nije odgovoran, tko je onda odgovoran? Odgovornost za živote naše djece je uvijek naša.”


    http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/potresn a-ispovijest-lijecnice-koja-je-napustila-korumpirani-medicinski-sustav-cije pljenje-je-najopasnija-medicinska-praksa-u-povijesti-klasicne-medicine

    avatar

    10.03.2014. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Vlada Crkvi isplaćuje dodatnih 70 milijuna kuna starog duga

    Pogledaj sve iz: Hrvatska
    Pogledaj sve vijesti

    Autor: Jagoda Marić
    Objavljeno: 8. ožujka 2014. u 8:09

    Rebalans proračuna
    Katolička crkva
    Crkva

    Radi li se o dugu iz vremena Račanove vlade, kada je država obračunavala obvezu prema Crkvi obračunavajući proračunsku osnovicu umjesto prosječne bruto plaće u zemlji, što je veći iznos, nismo uspjeli doznati ni u Ministarstvu financija ni u HBK

    ZAGREB Vlada u ovom trenutku, ali i u skorijoj budućnosti, ne vidi osobitog razloga za izmjenu ugovora Hrvatske i Svete Stolice. Tako je Vlada odgovorila saborskom zastupniku Ivanu Grubišiću na njegovo pitanje hoće li se zbog izmijenjenih, pogoršanih gospodarskih prilika u Hrvatskoj krenuti na izmjene tih ugovora. Vlada napominje i da ugovori sadrže odredbu koja omogućuje njihovu izmjenu uz uzajamnu suglasnost obiju strana, ako bilo koja od njih smatra da su se bitno promijenile prilike u odnosu na razdoblje kada su ti ugovori sklopljeni. Iz Vlade su napomenuli da osim sa Svetom Stolicom država ima sklopljene ugovore i s još 15 vjerskih zajednica.
    Preuzete obaveze

    Napominju iz Vlade da to što ne vide razloga za izmjenu ugovora, ni sada ni u skorijoj budućnosti, ne znači da Vlada neće, ako to nađe shodnim, u određenom trenutku drugoj ugovornoj strani predložiti izmjene pojedinih ugovora. Zasad su, kako pišu Banski dvori, usmjereni k vjernom pridržavanju i punoj provedbi međunarodno preuzetnih obveza. Ugovorom o gospodarskim pitanjima Hrvatska se obvezala Katoličkoj crkvi vratiti imovinu oduzetu za vrijeme komunističke vladavine, a tamo gdje povrat nije moguć predviđa se odgovarajuća zamjena ili isplata naknade. Uz to država Crkvi isplaćuje svake godine i novčani iznos od dvije prosječne bruto plaće po župi.
    Kosor dogovarala niže isplate zbog krize

    Vlada Jadranke Kosor u svoje je dvije godine s Crkvom dogovarala niže isplate zbog krize, ali ostalo je nejasno postoji li dug i za to vrijeme, jer je baš u tim godinama istekla obveza države da na dvije plaće po župi obračuna i dodatak od 20 posto, kako bi se riješilo pitanje mirovina starijeg svećenstva, koje u socijalizmu nije ni na koji način moglo uplaćivati mirovinsko osiguranje.

    Iako su ugovori na snazi 16 godina zasad se su hrvatske Vlade uglavnom poštovale dogovor oko isplate novčanih sredstva, dok povrat imovine ili isplata naknade kao obeštećenje, ne idu baš najbolje.

    – Sveta Stolica ima razumijevanje za sadašnju tešku krizu koju prolazi Republika Hrvatska. U skladu s navedenim Ugovor o gospodarskim pitanjima između Republike Hrvatske i Svete Stolice, posebice njihovi financijski aspekti, mogao bi eventualno, u manjoj mjeri, biti predmetom dodatnih prilagodbi između ugovornih strana i odgovarajućih izmjena, odgovorila je Vlada.
    Nedirnuti račun

    No, zasad čini se, nemaju namjeru financijski dio prilagođavati teškoj krizi, jer je na istoj sjednici Vlada usvojila i rebalans proračuna u kojem su sredstva namijenjena Katoličkoj crkvi, ali i ostalim vjerskim zajednicama ostala nedirnuta. Naime, vjerske zajednice dobit će u ovoj godini 379,194 milijuna kuna, od čega će Katoličkoj crkvi pripasti 352,194 milijuna kuna. Ostale vjerske zajednice dobit će 17 milijuna kuna.

    Od 352,194 milijuna kuna, koliko će biti isplaćeno Katoličkoj Crkvi 292,194 milijuna kuna otpadaju na redovitu godišnju isplatu za koju se iznos dobije tako što se množi broj župa s dvije bruto plaće u zemlji. Preostalih 70 milijuna kuna, kako stoji u proračunu, isplata je duga iz prethodnog razdoblja po toj istoj obvezi.

    Je li to isplata duga nastalog za vrijeme koalicijske Vlade Ivice Račana, kada je država obračunavala svoju obvezu prema Crkvi obračunavajući proračunsku osnovicu umjesto prosječne bruto plaće u zemlji, što je veći iznos, nismo uspjeli doznati ni u Ministarstvu financija jer nisu odgovorili na naš upit, kao ni Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije. Tako je bez odgovora ostalo i naše pitanje koliki je još dug što ga država ima prema Crkvi iz tog razdoblja, kao i to je li u rebalansu bilo pokušaja da se otplata prolongira. kraj teksta

    http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Vlada-Crkvi-isplacuje-dodatnih-70- milijuna-kuna-starog-duga

    ----------------

    jadna crkva, jadni i mi!

    avatar

    10.03.2014. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Lova do krova

    Sigurno znate onu staru narodnu: „Tko ima para, kupa se u moru, a tko nema, doma u lavoru!“ ... a onu „Para vrti gdje burgija neće“?
    Teško je živjeti bez novca, para, kinte, love pa je posve normalno da je jedan tako važan pojam dobio toliko različitih imena, piše Nepoznati Zagreb. Pojam „besparica“ je čak službeno priznat u rječnicima, dok se njegov sudrug, pridjev „dekintiran“ sigurno nikad neće naći u njima. Riječ „petparački“ (npr roman) je tu negdje na granici, između uvrštavanja i neuvrštavanja u rječnike, označava nešto što posjeduje minimalnu vrijednost, usporedivu s nekadašnjom kovanicom najmanje vrijednosti, 5 para.

    BLOG.hr

    avatar

    10.03.2014. (08:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Intergalaktički HGK-pioniri

    Svaka tri mjeseca na vrata tvrtki u Republici Hrvatskoj poštari donese nove uplatnice s članarinom za Hrvatsku gospodarsku komoru. Članstvo u ovoj organizaciji je obvezno. Riječ je o parapolitičkoj organizaciji koja, nominalno, „promiče, zastupa i usklađuje zajedničke interese svojih članica pred drugim organima u zemlji i inozemstvu“, piše Jagoda. Praksa obveznog članstva u raznoraznim parapolitičkim organizacijama jedna je od baština prethodnog režima kojeg se nove demokratske vlasti nisu željele samo tako odreći.

    BLOG.hr

    avatar

    10.03.2014. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Gladovanje - idealno sredstvo za čišćenje organizma

    Gladovanje je najstariji, a prema mnogim stručnjacima i najsigurniji te najučinkovitiji način eliminacije štetnih tvari iz tijela.

    Osim što oslobađa tijelo od svih otrova, ova metoda pozitivno djeluje na cjelokupno mentalno i fizičko stanje organizma.

    Kroz davnu povijest pa do danas mnogi ugledni liječnici suzdržavanje od hrane smatrali su zdravim i prirodnim načinom čišćenja i obnavljanja organizma.

    Još u antičko doba, poznati grčki liječnik, otac medicine, Hipokrat, zagovarao je gladovanje kao terapijsku metodu te je govorio: "Što bolesnika više hranite, to mu nanosite više štete".

    Cijenjeni filozofi poput Platona i Sokrata također su se podvrgavali metodi gladovanja kao učinkovitom načinu za obnovu vlastitih mentalnih i fizičkih sposobnosti...

    Pročitajte više

    Tjedan čišćenja organizma

    Dragi čitaoci!

    U razdoblju od 10.03 do 17.03 organiziramo tjedan čišćenja organizma.

    Tijekom tog tjedna, slat ćemo vam relevantne članke o različitim metodama čišćenja tijela.

    Na našem forumu bit će otvorena posebna tema o čišćenju organizma, gdje ćete moći postavljati pitanja, diskutirati i dijeliti vaša iskustva.

    Svi proizvodi za čišćenje organizma iz Alternativa Webshopa tijekom idućeg tjedna bit će vam dostupni po posebnim, nižim cijenama.

    Nadamo se da ćete nam se pridružiti i uživati u boljem zdravlju!

    *Tijekom ovog tjedna, sudjelujte u diskusijama o čišćenju organizma i postavljajte vaša pitanja na našem forumu: alternativa-forum.com/detoksikacija

    Ako još niste član našeg foruma, registrirati se možete ovdje.









    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446


    NOVO: Skinite našu besplatnu mobilnu aplikaciju!
    Android Iphone/Ipad

    Pridružite nam se na:

    Facebookgoogle+Facebook
    Copyright © 2014 Alternativa za Vas.

    avatar

    10.03.2014. (09:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Hvala vsem za odgovore, svoje strinjanje in dvome. Jaz sem njegovo pisanje prejel, prepakiral in vam poslal. Poslal sem njegov pogled naprej zaradi tega, ker se mi zdi dokaj verjeten. Spomnim se v mladosti, ko za (vojaškimi) avioni ni bilo ure in ure trajajočih sledi, kot so danes in je vse prepredeno z njimi. Paralelno tem urnim sledem, pa so letalske sledi le sekundne.
    Anton Komat v oddaji Dobro jutro, brez ostalih vabljenih gostov: http://ava.rtvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.174262986/

    Sam sem dokaj dobro prenesel to havarijo. Stanje brez elektrike in ohladitev. V kopalnici je padla temperatura na 14°C. Sedaj šele vem, kako je pri Japoncih, ki imajo pozimi normalno temperaturo v bivalnih prostorih 15°C. Ko pa je prišla elektrika, je prišla tudi toplota. Ogrevanje nisem forsiral, ventili so ostali skoraj zaprti in zato se je temperatura dvignila na običajno po dobrem tednu.

    Pa še eno pismo in razmišlanje:
    NATO kriv za slovensko naravno katastrofo!?
    Gre za zadnjo teorijo zarote, ki pa je, za razliko od zgornjih, zrasla na zelniku Slovenca Božana Žabjeka. Žabjeku se zdi neobičajno, da je v preteklih dneh, ko je Slovenijo prizadel hud žled, pri -3°C namesto snežilo - deževalo, da je v tem času nevarno narasla vsebnost kovin, aluminija, barija, stroncija, kadmija in silicija v pitnih vodah, da je na primorskem namesto dežja padala nenavadna 'želatina'. Meni, da je šlo za vojaški napad na Slovenijo, a da o tem vsi molčijo in nihče ne ukrepa. Kaj natančno piše v svojem zapisu, si lahko preberete TUKAJ, kaj na njegovo teorijo poreče stroka?

    Kaj je povedal nekdo, ki je izvajal meritve na terenu in je objavil na FB:
    Peter Petrovčič: Ker sem pred časom delal na termoviziji daljnovodov vem kakšno je stanje na 110 kV, 220kV. Ter njegovega podmrežja. In ravno na 110/20/10kV, 110/35kV je bil največji problem preslabih oporišč in betonskih temeljev. Sploh v območju večje ogroženosti (Primorska). Podnebne razmere veter, žled, možnost nizkih temperatur je problem na katerega elektro-distributerji ne pogledajo. Problem teh oporišč je, da ko pade eden v medsebojnem razmaku za sabo podre še pet ostalih zaradi prenateznosti. Nekateri (Elektro) vedo, da obstajajo tipski natezni kompozitni izolatorji na trgu, ki bi zaščitili take primere ali pa vsaj inštalacija univerzalne natezne sponke z opornico. Ali pač večji loki vodnikov. In v primeru podora menjaš samo slednje. Ni pa potrebno dobesedno menjati celotne mreže, kot je bilo to v primeru tega žleda. Ampak to so mokre sanje nas, tisti, ki bi mogli o tem razmišljati raje "korporativno" upravljajo podjetje s čim manj vlaganja v infrastrukturo. Pač več v svoje vile in kopičenje sredstev na bankah. To kar se jim je pa sedaj zgodilo pa nima ne tehnične, ne ekonomske računice... Dodatne prenateznostne kompozitne opreme jo pa imajo. Kar se pa varnostnega pasu zadeva pa je zadeva zapuščena na nekaterih območjih cerkniške planote. Ampak katastrofalno zapuščeno!! In isto je v sistemu SŽ na primorskem koncu. Ne moreš upati, da bo pred 60 leti izgrajen sistem brez kakršnihkoli nateznih varovalk izdržal take sile. Se pa deloma strinjam z Van Den Brudi, ker nemogoče je izgraditi nekaj kar ne bo imelo nikoli nikakršnih problemov. Pri elektriki je pač zadeva še bolj problematična, ker problem občutimo vsi.

    Moj medklic je lahko tudi v umetnem, kratkostičnem ogrevanju vodnikov in žleda na njih ne bi bilo. Čudi me tudi to dejstvo: če so vodniki obremenjeni, kako se more nabrati toliko žleda? A res potem držijo amaterski eksperimenti, ki dokazujejo, da se tak žled in sneg prepariran z določenimi kemikalijami težko talita.

    Iz 15. prosinca leta 1900 v Domu in svetu št. 2 so bile opisane podobne razmere na Notranjskem v noči iz 14. na 15. grudna 1899. kot letos koncem januarja in začetku februarja 2014.

    Prijazen pozdrav,
    pomlad pa je že pred durmi.
    Drago

    avatar

    10.03.2014. (09:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tko sam, Što sam?

    Oduvjek sam bio znatiželjan i začudan, otvoren i iskren poput spužve,
    bi rekli da sam "živo srebro". Za rana djetinjstva ne malo puta stvarao
    sam probleme sebi i drugima... Baka bi znala reći: "- Vrag je u tebi sinko!"
    Kako sam svaku godinu provodio na tri različite lokacije i mnogo putovao,
    stvarala se i razvijala u meni spoznaja o univerzalnosti i kozmopolitstvu,
    tako i moji roditelji, okolina, škola, nazori, odisali su tim ozračjem... Sva ta
    raznolikost obogaćivala me je i nikad nije predstavljala razlogom za sukob
    ili razmirice... Bio sam bogat, i sretan što živim među svim tim različitim
    ljudima u prekrasnoj i bogatoj zemlji sa svim i svačim, sa toliko kontrasta...
    Teozof od malih nogu razvijao se u meni, tako i svi prijatelji mojih roditelja
    bili su mi vrsni učitelji i usmjeravali su me, što mi je za činiti i kamo se treba
    zaputiti...

    Iz knjige koju sam pročitao i može se reč, dobro obradio, za primjetiti je da
    sa Arhetipovima: Njegovatelj, Ljubitelj mode, Kraljica/Direktor, Odvjetnik i
    Sportaš, ja nisam bio u doticaju niti su me oni zanimali...

    Moj razvojni Put od rana djetinjstva odvijao se i postupno razvijao preko:
    Buntovnika, Intelektualca, Duhovnog tragatelja, Mistika, Vizionara, Umjetnika/
    Stvaratelja, uz sveprisutnu i trajnu pratnju Hedoniste...


    ----------------------


    1.- Buntovnik
    http://magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104638

    2.- Intelektualac
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104659

    3.- Duhovni tragatelj
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104682

    4.- Mistik
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104683

    5.- Vizionar
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104698

    6. - Umjetnik / stvaratelj
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104714

    7.- Hedonist
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=104729

    Lp, Borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    10.03.2014. (18:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...