Komentari

lobotomizator.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • donin svijet

    Njemačka je taj način zapošljavanja ("mali poslovi" preko agencija) uvela prije deset godina. Sada su se suočili s problemima.... te se političke stranke vode raspravu u pravcu pronalaženja načina kako ograničiti širenje takvog načina rada.
    Desetogodišnje iskustvo zapošljavanja preko Agencija za zapošljavanje pokazalo je da se koristi za trajno smanjenje troškova radnika u firmama, a na štetu zaposlenih i na teret poreznih obveznika.... jer su ti povremeni radnici često i primatelji socijalnih naknada... jer takvim radom ne uspiju zaraditi dovoljno za život. Statistički podaci pokazuju da "posuđeni radnici" zarađuju ispod prosjeka.
    Kako vidimo iz njihovog iskustva Njemačka pomaže onima koji ne uspiju zaraditi dovoljno za život kroz socijalne naknade, ali ih sve više opterećuje taj problem. U Hrvatskoj se ne spominje mogućnost bilo kakve pomoći takvim radnicima. Nama samo tupe da Njemačka ima takav model, a pri tom zaboravljaju nastaviti da nisu zadovoljni tim modelom, da im je stvorio probleme na tržištu rada i da sada pokušavaju pronaći načine kako da se iz toga iskobeljaju.

    avatar

    01.03.2014. (21:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Mi i sada u ZOR-u imamo mogućnost da poslodavci u određenim poslovnim situacijama i potrebama mogu zaposliti radnike za privremeno obavljanje određenih poslova.
    No to im nije dovoljno.... nego očito cijelo tržište rada žele pretvoriti u kupleraj.
    U ovoj zemlji nema više nikakve sigurnosti..... Uz pravnu nesigurnost... sada još i ovo.... pretvorit će nas u crve.....

    Poticaje koje dijele iz EU fondova su također interesanti.... tzv. "poduzetnički impuls".
    Koliko sam do sada informirana.... poduzetnik mora podići kredit ili sredstva koja ima uložiti u neki posao... tada šalje projekt s molbom za poticaj... koji bi mu mogao vratiti cca 70% uloženog... ali prilikom ulaganja nema pojma da li će ga dobiti.
    Mi iz iskustva znamo kako se dijele poticaji i sve ostalo u ovoj državi... pa i sada možemo očekivati da će se oni dijeliti podobnima, a naivne će uvući da riskiraju, ulože velik novac (jer radi se o velikoj lovi), a onda će ih otpiliti.
    Isto je bilo kad su seljake namamili da kupuju velike traktore i grade velike farme. Kad ih otpile... oni će na ovom nesigurnom tržištu polako trunuti i propadati..... a oni će im tada bahato poručiti: "Tko vas je tjerao da kupujete tako skupe strojeve i gradite radione, tvornice itd...." baš kao što danas ponižavaju seljake.
    I onda oni neće moći vraćati kredite... pa će im strane banke, kao i seljacima sjedati na imovinu. Tako će građani ostati bez svega i pretvoriti se u kmetove... u sluge stranih gospodara. To je očito cilj! Prvo su prodali strancima sve što je bilo državno... a na ovakav način strancima pomažu da se dokopaju privatne imovine hrvatskih građana i jeftine radne snage.
    Vraćamo se u feudalizam.....

    avatar

    01.03.2014. (21:25)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Nije čak ni problem zapošljavanje preko agencija, nego visina plaće koju radnik dobije kad mu ta agencija uzme svoj dio. I sve je to ozakonjeno.

    avatar

    02.03.2014. (07:00)    -   -   -   -  

  • CroDruid

    Pa kaj nije tak bilo sa zaštitarima?
    Recimo banka plati zaštitara 30 000, radnik dobi minimalac, a sikjuriti agencija dobije ostatak.

    avatar

    02.03.2014. (14:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...