Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • križar

    Pa i ovi "oduvijek europljani" o neredu. Izgleda da je cijeli svijet uneređen
    Ugodan vikend želim.

    avatar

    28.02.2014. (09:09)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ja bih to jednostavno riješio. Svakome ugraditi čip. Pa onda i u svaku plastičnu vrečicu ugraditi čip (i GPS) koji bi automatski registrirao tko ju je kupio i gdje ju je koristio. Onima što sakupljaju plastiku dao bih detektore kojima bi lako odredili tko je vrečice koristio i bacio tamo gdje im nije mjesto. Svakoga bih nesavjesnog na taj način detektiranog opandrčio takvom kaznom da mu više nikada nebi palo na pamet baciti verčicu kroz prozor nakon uporabe, ili u park, ili u potok i more. Svaka bi vrečica bila sakupljena i reciklirana bez ostatka. Kaznio bih i sebe jerbo stalno imam na leđima naprtnjaču pa ne koristim plastične vrečice i time umanjujem profit proizvođača.

    avatar

    28.02.2014. (10:43)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Križarice - slažem se, mnogi su stvarno uneređeni, ali žalosno je što za sređivanje povlače savnim krive poteze, umjesto da se srešuju, oni se dodatno uneređuju.

    @More ljubavi - malo preradikalno, u stilu "velikog brata". Složiti ćeš se sa mnom, za ovakve stvari potrebno je graditi svijest i opću kulturu. Ali, na žalost ni to ne ide kako bi smo htjeli, jer uvijek se provlače nečiji interesi - i zelenih i "zelenih" i plastičara. Žao mi je što uvijek moram nekako navoditi te tri strane jer zeleni i plastičari najčešće se jako dobro razmiju, a "zeleni" ionako, nikoga ne žele razumjeti. Odnosno, kada se razgovara s argumentima i kada se uvaža sugovornik, zeleni i plastičari su ista strana.
    Što se tvog ruksaka tiče, dobro je to, dobro djeluje na leđa, uspravnije se hoda, a i ti i ja znamo da sve što kupiš ili barem većinu, kupiš u plastičnoj vrećici i onda s vrećicom staviš u ruksak, a onda kada dođeš kući, u tu vrećicu zamotaš stvari koje stavljaš u hladnjak i na kraju, u tu vrećicu bacaš svoje kućno smeće - pa ma kakva god bila ta vrećica jednokratna, višekratna, ukrasna, s ručkama ili bez. A zanima me, opereš li ti taj tvoj ruksak povremeno? Ako ne, trebao bi, jer se izlažeš opasnosti od raznih bakterija i virusa koji se talože na takvim torbama. A kad ga pereš, trošiš li toplu vodu i deterdžent? Naravno. Pa zapitaj se je li ekološki odnosno zeleno trošiti i zagađivati vodne resurse?
    O profitu proizvođača dalo bi se raspravljati i raspravljati, ali mogu ti samo reći da baš i nije onakav kako se misli. Uvjeti poslovanja i tržište toliko su napeti da gotovo svakodnevno netko pukne, zatvori radna mjesta, prestane plaćati doprinose i optereti socijalu. Ali, sve je u ime profita i za profit - i zeleni i "zeleni" se zalažu za profit, samo je pitanje načina i je li taj način odgovoran. Garantiram ti da se plastičari zalažu za profit na odgovoran i održiv način. Jer, svi njihovi proizvodi u stvari su doprinos zaštiti okoliša i zdravlju ljudi. To s ovim blogom pokušavam prikazati čitateljima.

    avatar

    28.02.2014. (16:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...