Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • FunnySwag

    Prijatelju, i ovo na čemu sad tipkam također zaglupljuje, kažu 1 slika 1000 riječi, no još dan danas se sjećam "Amerikance na mjesecu" najbolje trenutke ne možeš uhvatit fotoaparatom, najbolji trenutci bar kod mene (teeneger) se događaju zatvorenih očiju. Pustimo tehnologiju sa strane. Ne možeš a da ne prođeš gradom i vidiš barem 5 u tvom gledištu da ne tipkaju na mobitel . Jednostavno postajemo sve gluplji a duljina palca sve veča ( potvrdila istraživanja - šta ćeš touchscreen sve veči mora se i palac povečat )

    avatar

    20.02.2014. (00:55)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Izvornu priču smatram prilično korektnom, ali se opet pokazalo koliko je naše novin(ar)stvo obuzeto trivijalnom potrebom za bombastičnošću naslova. Riječi poput "zastrašujuće" * i "zaglupljivanje" uopće nisu u kontekstu rezultata te studije. "Smanjeno sjećanje" nekog konkretnog događaja, tvrdim i kao psihološki laik, nipošto nije isto što i "zaglupljivanje".
    A da se vratim na priču - i ja sam s godinama bilježenja koječega blaženom "digitalijom" shvatio "na svojoj koži" da mi poslije popriličnog mentalnog drajva pri snimanju nekog "tekućeg događanja" izostaje puna osobna emocija o samom događaju. Zato se sve više vraćam izvornom doživljavanju takvih trenutaka, a kameru, ako već želim fotke, postavljam na sistematsko opaljivanje u intervalima ili fotkam niz fotki bez gledanja i "kriterija" pa se uzdam u povoljnu statistiku.
    Za snimanje vremenski neuvjetovanih događaja (kad se npr. predstava ne miče pred tobom ili kad imaš vremena da se ne mičeš kao pokretna traka pred nečim u muzeju, nego si "daješ vremena") sâm čin fotografiranja (mi) je rezultat dovoljno dobro razmahane percepcije i odabira kadra... pa su mi kasnije sjećanje na objekt i njegov foto-zapis u "kongruenciji".
    ________________
    * Kao dokaz navodim naslov u dnevniku.hr o nedavnom požaru u Mediki koji je bio objavljen kao "stravičan"... Ne'š ti stravičnog požara potkrovlja površine stotinjak m2... koji je navodno bio lokaliziran u petnaestak minuta...

    avatar

    20.02.2014. (01:00)    -   -   -   -  

  • alexxl

    To naprosto ne stoji.
    Mozgovni stand by ne znači i zaglupljivanje.
    Odmara se, ili se bavi drugim stvarima.

    Dadadada, gubiš emociju, baš dobro.

    avatar

    20.02.2014. (07:33)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Nemoj se obazirati na te studije. Oni prvo tvrde jedno pa onda drugo.
    Prvo iziđe studiji da je neka hrana štetna pa onda preko noći drugi studiji kaže da je dobra. Imamo studije koji tvrde da prijeti globalno zatopljenje a imamo i one koji tvrde da prijeti globalno zahlađenje. Pa ti sad budi pametan.
    Treba napraviti studiji o tome koliko su istiniti objaviti studiji.

    avatar

    20.02.2014. (16:28)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Joj, ne soli mi ranu. Studija ova, studija ona. Ma ništa im više ne vjerujem. Oni najprije definiraju zaključak, a onda rade istraživanje kako bi dokazali ono što su već zaključili.

    avatar

    20.02.2014. (23:07)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Nije nimalo čudno da obraćanje pozornosti na slike u posjetu muzeju smanjuje doživljaj, to ipak odvlači pozornost. No možda se to vraća poslije kada gledamo slike, gdje je dugoročno naše sjećanje na većoj razini.

    Slažem se da se mediji ogavno ponašaju. Uvijek podrobno analizirati o čemu je studija zapravo i kakve je metode koristila. Mrzim kad ljudi samo kažu "studija potvrđuje", bez čak ni linka, a kamoli podrobnijeg opisa.

    avatar

    21.02.2014. (09:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...