Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Ama Gi

    Igre, dakako, igre posvuda... Ali mene je ovdje najviše osvojila tvoja zadnja rečenica.

    avatar

    09.02.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Igre kao veo, zar nije uvijek tako?

    avatar

    09.02.2014. (10:30)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Igre bi trebale biti igre - kao one u Sarajevu , koje ja pamtim.

    Ali, pojam " igara" se devalvirao , jer je postao politički, politiziran, emocionalno iscrpljena riječ etc....

    avatar

    09.02.2014. (11:07)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ne znam zašto, ali me ove igre vraćaju nešto unazad,
    na neke uzavrele atmosfere, ne daj Bože da bude šta
    "mater misli". A da nije farsa, farsa je:)))

    avatar

    09.02.2014. (15:58)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Svi su fascinirani time da se u Sočiju jedna "pahuljica" nije otvorila, i svi o tome pričaju... ali svima je promaknulo da je 1984. u Sarajevu na ceremoniji otvaranja olimpijade, olimpijska zastava podignuta na jarbol naopako...

    avatar

    09.02.2014. (19:13)    -   -   -   -  

  • alkion

    Nažalost, ali sport je, kao i uostalom svaki element našeg života ispolitiziran. Još je gore što je bog novac preuzeo i taj nekada plemeniti dio ljudskog postojanja. Zašto bi onda naš vrli prišjednik bio iznimka?

    avatar

    10.02.2014. (19:51)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    I sam sam imao namjeru napisati nešto, ne samo o ovim zimskim olimpijskim igrama, već općenito o igrama i 'igrama'. No jednostavno nemam volje, gotovo bih rekao; gade mi se.

    Nema tu više sporta i sučeljavanja sportaša. To su borbe gladijatora podređene Naciji/Državi (za zaluđivanje pameti i zamagljivanje stvarnosti puka) i za reklamiranje proizvođača opreme logo-ima, brend-ovima i trade-markovima obljepljenim gladijatorima a sve u čast i slavu 'Zlatnog teleta'.
    Najbolja potvrda tome su upravo olimpijske igre. Nekada, kad su još kako tako predstavljale sportsko takmičenje, na njima nisu mogli nastupati profesionalci. No amateri (ili poluamateri tipa SSSR i DDR) nisu mogli postizati takve senzacionalne rezultate i što je najbitnije, nisu mogli biti okićeni reklamama kao božično drvce. Posljedično sve je manje bilo zanimanja za takve igre a sve više su počela biti zanimljiva svjetska prvenstva. Rješenje: ukinuti amaterizam i dozvoliti reklame. I kakva je sad razlika onda između SP i OI. Samo u tome što se ove potonje odvijaju svake četiri godine. I ništa više. Slijedeći korak pak će biti: OI svake druge, pa onda svake godine. Jer 'Zlatno tele' treba hrane čitaj novac, profit. A masa modernih gladijatora imat će više posla.

    I još nešto o euforijama kad neki od gladijatora osvoji kakvu medalju. Primjerice, kad Kostelić (ili bilo koji drugi gladijator bilo koje druge zemlje) osvoji neku od medalja onda pripadnici njegove Nacije viču: "Mi smo pobijedili, Nacija je pobijedila." Brus! Pobijedio je - Kostelić i njegova obitelj. A svi oni koji se sada kite 'kostelićevim perjem' do jučer su trusili po birtijama 'žuju' i čekali da Kostelići nešto naprave za - Hrvatski umjesto da sami naprave nešto. I da onda zaista Hrvatska odnese pobjedu na području koje je mnogo važnije od spuštanja niz brijeg, uguravanja lopte u mrežu ili pucanja na glinene golubove. No za to bi trebali 'krv, znoj i suze', poput Kostelića, proljevati svi a ne samo neki (oni bez para, primjerice).
    Eto zašto ne volim te 'igre'!

    avatar

    16.02.2014. (15:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ispričavam se što zbog kroničnog nedostatka vremena i zaokupljenosti drugom temom nisam odgovorila na komentare, ponekad se i to desi, nije opravdanje, ali ako i ne odgovorim, svaki komentar bez iznimke s pažnjom pročitam čim stignem. zahvaljujem svima na zapažanjima i vašem uloženom trudu.

    avatar

    17.02.2014. (16:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...