Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • borivoj

    Izaći ćemo mi iz krize

    Izaći ćemo mi iz krize, makar nam to bilo zadnje - ne zvala se ja Bookeraj i ne vodila ovaj blog skoro šest godina! Zato nam je potrebna temeljita poduzetničko-gospodarska edukacija, koju počinjem još jednim tekstom s Forbesa, koji govori o 20 poslovnih pogrešaka koje radije ne biste naučili na vlastitoj koži, pa tako – nemojte prodavati proizvod bez da ste ga naplatili, nemojte ulaziti u ortakluk bez jasnog plana za izlazak iz ortačkog odnosa, štedite za kišne dane, testirajte proizvod, nemojte nastojati klijentu objasniti kako ste vi u pravu, jer možda ćete pobijediti u raspravi, ali ćete izgubiti klijenta... i druge mudrosti koje je ugodnije učiti iz tuđeg, nego iz svog iskustva.

    post sa BLOG.hr

    avatar

    24.01.2014. (08:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "GVOZDJE JE TVRDJE OD KAMENA, KAMEN JE TVRDJI OD DRVETA, DRVO JE TVDJE OD VODE, VODA JE TVRDJA OD ZRAKA. A ONO STO NE MOZE DA SE OPIPA, STO SE NE VIDI I NE CUJE, TVRDJE JE OD SVEGA NA SVIJETU. JEDINO JE ONO BILO, JEST I BITI CE, I NIKADA NECE PROPASTI. A STO JE TO? TO JE DUSA U COVJEKU". Lav Nikolajevic Tolstoj

    avatar

    24.01.2014. (08:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    24.siječanj 2014

    U ovom svijetu, vi morate činiti oboje velika i dobra djela. Hirovi modernog doba su prilično tajnoviti i izvan razuma............

    avatar

    24.01.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji.

    Pozivamo vas na:



    Damanhurske terapije i duhovno iscjeljivanje-1.jpg



    Damanhurske terapije i duhovno iscjeljivanje-2.jpg



    Lijepo vas molimo povratnu informaciju ukoliko dolazite na predavanje, radi daljnje organizacije.

    Molimo vam da ovu informaciju proslijedite svima za koje smatrate da bi ih moglo zanimati. Hvala.

    Ukoliko ne želite primati naše obavijesti, molimo vas pošaljite nam mail sa subjectom BRISATI. Hvala.

    avatar

    24.01.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    EVO KAKO DA NA JEDNOSTAVAN NAČIN IZBJEGNEM GMO U SVOJOJ PREHRANI
    ********************************************
    Evo zastrašujuce činjenice: efekt genetski modificirane hrane na ljudsko tijelo nikada nije znanstveno ocijenjen - ali 80 posto naše upakirane hrane sadrži DNK-manipulirane sastojke!

    Da sve bude još gore, genetski modificirana hrana (obično nazvana "GMO") nije označena kao takva, što otežava vaš napor kako je izbjeći. Zahtjev za etiketiranje takvih namirnica je poražen uz pomoc divovskih proizvođača hrane.

    Znanstvenici genetski modificiraju usjeve u cilju poboljšanja otpornosti biljke na štetnike, povecanja prinosa i smanjenja vremena sazrijevanja. Problem je što ne znamo kako ove namirnice utječu na naše zdravlje, jer nisu objavljeni rezultati istraživanja o utjecaju takve hrane na ljudski organizam i zdravlje.

    "Ispitivanja nisu napravljen, pa smo sada mi postali zamorčići", istakao je kanadski genetičar David Suzuki.

    "Svatko tko kaže:" Mi znamo da je hrana savršeno sigurna ", ili je nevjerojatno glup ili namjerno laže."

    Jason Kalton, nutricionista koji je studirao na Harvardu i Yaleu, koautor je knjige "Rich Food, Poor Food" sa suprugom Mirom, također nutricionistom, koja ističe potencijalne opasnosti od GMO proizvoda.

    Njihov savjet je da se držimo organskih, svježih namirnica ili onih koji se uzgajaju lokalno, a da izbjegavamo GMO proizvode. Zapamtite da industrijski dobiveno mlijeko, meso, i riba često potječu od životinja hranjenih GMO kukuruzom, lucernom, ili sojom.

    Iako GMO proizvodi nisu obilježeni, Kaltonovi kažu da postoji trik koji može pomoći prepoznati GMO voće i povrće. Potražite broj na naljepnici proizvoda, koji se zove PLU (Product Potraži Number). Ako je PLU četveroznamenkasti broj koji počinje s 3 ili 4, to znači da proizvod nije GMO ali je nastao na farmi koja koristi kemikalije i pesticide.

    Ukoliko broj na naljepnici ima pet znamenki koje počinju s 9, to znači da je proizvod organski, uzgojen bez kemikalija, pesticida, odnosno genetske modifikacije. "Možete mirne savjesti kupiti ove namirnice", kaže Kalton.

    Ali proizvodi označeni petocifrenim brojem koji počinje s 8 su GMO usjevi. "Oni su neprirodno uzgojeni uz primjenu genetske modifikacije".

    Zbog činjenice da su GMO proizvodi široko rasprostranjeni i uobičajeni i nisu obilježeni, gotovo je nemoguce ih izbjeći u potpunosti.

    Međutim, ovo voće i povrće se rijetko genetski modificira: luk, ananas, avokado, grašak, šparoge, mango, patlidžan, kivi, dinja, kupus, slatki krumpir, grejp, lubenice i gljive.

    Sljedeći proizvodi imaju daleko veće šanse da budu genetski modificirani: jabuke, celer, paprike, breskve, jagode, nektarine, grožđe, spanac, zelena salata, krastavci, borovnice, krumpir, mahune, kelj, naradže, kukuruz, tikvice, višnje, i ljute papričice.

    Budite oprezni ...
    www.novi-svjetski-poredak.com

    avatar

    24.01.2014. (08:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Z Kastav
    To 'TZ Kastav'
    Jan 23 at 3:02 PM
    Hrvatski muzej turizma poziva Vas na otvorenje izložbe fotografija Saše
    Jantoleka "Liburnijski pusti". Galerija je to svih naših pustova od Kastva
    do Mošćeničke Drage.

    S veseljem Vas čekamo u petak, 24. siječnja u 18 sati u Umjetničkom
    paviljonu "Juraj Šporer" u Opatiji. Izložba ostaje otvorena do 22. veljače.

    --
    Katarina Mažuran Jurešić
    ravnateljica
    Hrvatski muzej turizma
    Park Angiolina 1, 51410 Opatija
    www.hrmt.hr
    051/603-636

    avatar

    24.01.2014. (08:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    eseti korpus Zagrebački NOV i POJ
    To hina@hina.hrMe
    Jan 22 at 7:55 PM
    U povodu obilježavanja i proslave značajnih događaja iz Narodnooslobodilačke borbe Hrvatske, kojih se ove godine obilježava jubilarna 70. obljetnica, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske pripremio je izložbu fotografija iz perioda Narodno-oslobodilačkog rata.

    Svakako najznačajniji događaj kojeg se 2014. godine obilježava 70. obljetnice je Treće zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH). Kada je u drugoj polovini veljače 1943. Narodno-oslobodilačka vojska Jugoslavije pod vodstvom Vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita razbila četvrtu neprijateljsku ofenzivu (Bitka na Neretvi), vijećnici AVNOJ-a iz Hrvatske osnovali su 1. ožujka 1943. u ličkom selu Ponorima Inicijativni odbor ZAVNOH-a sa zadatkom priprema svih predradnji za osnivačku skupštinu najvišeg političkog predstavništva NOP-a u Hrvatskoj.

    Na svome Trećem zasjedanju (održanom u Topuskom 8. i 9. lipnja 1944. godine) ZAVNOH se konstituira u državni sabor Hrvatske i postaje nosilac najviše zakonodavne i izvršne vlasti, Federalne Hrvatske, a njegovo predsjedništvo dobiva izvršne funkcije vlade. Odluke ZAVNOH-a bile su od velikog značenja za održanje hrvatskog državnog kontinuiteta u socijalističkoj Jugoslaviji i ustavno pravne temelje suvremene Republike Hrvatske.

    Po svojoj strukturi izložba je tematsko-kronološka. Teme, uglavnom u kronološkom slijedu prate zbivanja od Travanjskog rata (travanj 1941.) i razbijanja Kraljevine Jugoslavije do oslobođenja zemlje u svibnju 1945. godine. Odabranim fotografijama i popratnim legendama pokušali smo ukazati na pojedine važne događaje iz tog razdoblja hrvatske povijesti i prikazati život partizana u nehumanim ratnim uvjetima.

    Povijest Narodno-oslobodilačke borbe dokumentirana je velikim brojem fotografija, dokumenata i raznovrsne tiskane i druge građe, od kojih je na izložbi korišten samo mali, krajnje selektirani dio. Korištene su, uglavnom, do sada rijetko viđene i gotovo nikad objavljivane fotografije iz različitih izvora: muzeja, digitalnih fototeka i privatnih izvora. Ponekad smo zbog nedostatka izvornih fotografija, posegnuli i za presnimcima iz knjiga.

    Zahvaljujem kolegama iz Hrvatskog povijesnog muzeja, Muzeja grada Zagreba, Muzeja grada Koprivnice i Zavičajnog muzeja Čazme na ustupanju (s naknadom ili bez nje) građe za objavljivanje na izložbi, a naročito kolegicama iz HPM-a, muzejskim savjetnicama Rhei Ivanuš i Snježani Pavičić na korisnim savjetima i opisima uz odabrane fotografije i plakate, te Nataši Mataušić, koja je svojim sugestijama i prijedlozima učinila ovu izložbu bogatijom.

    U izložbi su korištene su dosad rijetko viđene, ali i nikad objavljivane fotografije iz raznih izvora. Kao osnova izložbe korištene su fotografije iz muzeja: Hrvatskog povijesnog muzeja, Muzeja grada Zagreba, Muzeja grada Koprivnice i Zavičajnog muzeja Čazme; fotografije iz digitalnih fototeka: Fototeke SABA RH (fototeka.sabh.hr), Fototeke Desetog korpusa zagrebačkog (deseti-korpus.com) i Fototeke znaci.net (znaci.net); fotografije iz raznih knjiga, te fotografije iz privatnih izvora.

    Izložba se može pogledati u Savezu antifašističkih boraca i antifašista RH, Pavla Hatza 16, Zagreb (I kat) ili na web stranici: http://izlozba.sabh.hr/

    avatar

    24.01.2014. (08:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    **Otkrivamo zašto Ministarstvo poljoprivrede taji da je hrvatsko
    mlijeko
    otrovao Ivica Todorić**

    Nakon što je portal Dnevno.hr ekskluzivno objavio kako je glavni krivac za
    otrovno mlijeko na hrvatskim farmama Ivica Todorić, odnosno
    pokvarena stočna hrana koju je uvezao iz Srbije i prodao seljacima, u
    ministarstvu poljoprivrede, koje sve vrijeme nastoji zataškati tu
    činjenicu, nastala je panika. Todorić, naime, već godinama ima apsolutnu
    vlast nad tim sektorom u kojem ministri čini se, nisu ništa drugo doli
    njegove marionete.

    Naime, glavni je tajkunov namjesnik u ministarstvu Vesna Gantner Kuterovac,
    pomoćnica ministara Tihomira Jakovine. Radi se o supruzi Krešimira
    Kuterovca, direktora Todorićeve tvrtke Vupik. Ona je, prema direktivi iz
    Agrokora, postavljena na čelo za Todorića ključne Uprave poljoprivrede i
    prehrambene industrije. Ne čudi stoga da se od očiju javnosti već tjednima
    krije glavni krivac za zaraženu stočnu hranu zbog koje su aflatoksini
    dospjeli u mlijeko.

    *Mlijeko s Todorićevih farmi nije kontrolirano*

    Todorić je navodno, preko svojih tvrtki u Srbiji jeftino kupio veću
    količinu pljesnivog kukuruza te ga izvezao u jednu stranu zemlju. Tamo ga
    je usitnio i prepakirao te ga zatim uvezao u Hrvatsku i prodao seljacima,
    mljekarima i stočarima, putem Belja, najveće tvornice stočne hrane u
    Agrokorovom vlasništvu. Na taj su način toksini došli u mlijeko.

    O Todorićevom utjecaju na Ministarstvo poljoprivrede govori i podatak da je
    pomoćnik bivšeg ministra Petra Čobankovića bio upravo suprug Vesne Gantner
    Kuterovac, koji je na to mjesto došao iz Agrokora.

    Više farmera javilo se ovih dana u redakciju Dnevno.hr-a, spremnih
    svjedočiti o izrečenom. Tvrde naime da se mlijeko s Todorićevih farmi
    uopće nije kontroliralo jer on, za razliku od drugih, ima tzv. 'interni
    sustav
    kontrole svojih proizvoda'. To znači da sam kontrolira ispravnost svojih
    proizvoda!

    *Pokvarenu hranu plaća Ministarstvo poljoprivrede*

    Da čak tome i nije tako, teško je povjerovati da bi mlijeko s Todorićevih
    farmi proglasila 'toksičnim' upravo supruga direktora jednog od najvažnijih
    poduzeća- njegovog poduzeća Vupik.

    http://www.intermagazin.rs/pogledajte-evo-kako-gmo-ubija-i-razara-argentin u-foto-galerija/

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/jaki-otrovi-koje-koriste-utjecu-na-nepl odnost-radjaju-se-djeca-s-deformacijama-pojavljuju-alergije/717195.aspx

    http://croative.net/index.php/vijesti/item/2032-otvorena-je-sezona-lova-na -hrvatsku-pitku-vodu

    http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/80626-sumrak-covjecanstva-bundestag -izglasao-da-pravo-na-vodu-nije-ljudsko-pravo.html

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/monsanto-dolazi-u-hrvatsku/717023.aspx

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/monsanto-ulaze-30-milijuna-dolara-u-pro sirenje-tvornice-u-turskoj/711021.aspx

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/eu-zatrazila-od-clanica-da-odobre-uzgoj -drugog-genetski-modificiranog-kukuruza-u-europi/710055.aspx

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/ap-pesticidi-koje-proizvodi-monsanto-od govorni-su-za-povecanje-stope-raka-u-argentini/707836.aspx

    avatar

    24.01.2014. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sedam čuda socijalizma:

    1. SVI SU BILI ZAPOSLENI !
    2. IAKO SU SVI BILI ZAPOSLENI NIKO NIJE NIŠTA RADIO !!
    3. IAKO NIKO NIJE NIŠTA RADIO, SVI PLANOVI SU BILI 100 % ISPUNJENI !!!
    4. IAKO SU SVI PLANOVI BILI ISPUNJENI TRGOVINE SU BILE PRAZNE !!!
    5. IAKO SU TRGOVINE BILE PRAZNE SVI SU IMALI SVE !!!
    6. IAKO SU SVI IMALI SVE, SVI SU I KRALI !!!
    7. IAKO SU SVI KRALI, NIKAD NIŠTA NIJE NEDOSTAJALO !!!

    U demokraciji nema čuda :

    1. SAMO RIJETKI SU ZAPOSLENI !
    2. ZAPOSLENI RADE ZA ONE KOJI NE RADE NIŠTA !!
    3. IAKO ONI RIJETKI RADE ZA ONE KOJI NE RADE NIŠTA, PLAĆU
    NE DOBIVAJU !!!
    4. ONI KOJI NE RADE IMAJU SVE !!!
    5. TRGOVINE SU PUNE, A VEĆINOM KUPUJU ONI KOJI NEMAJU NIŠTA !!!
    6. KRADU SAMO ODABRANI!!!
    7. IAKO KRADU STALNO SE TUŽE DA NEMAJU NIŠTA !!!

    avatar

    24.01.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nekoliko razloga zašto je ipak bolje biti muškarac :

    - Završiš svaki telefonski razgovor za 30 sekundi

    - Za godišnji odmor dovoljno ti je 7 dana i jedan kofer

    - Možeš sam otvoriti sve vrste konzervi i tegli sa džemom

    - Prijatelji te ne sažalijevaju kada se udebljaš

    - Kada mijenjaš programe na TV-u, ne zadržiš se tamo gdje vidiš suze

    - Stražnjica ti ne igra nikakvu ulogu na intervjuu za posao

    - Tvoji orgazmi su pravi

    - Kada odslužiš vojsku, više ne moraš nikad ribati WC

    - Previše seksa neće ti uništiti reputaciju (naprotiv)

    - Za svega 5 eura dobiješ pakiranje od tri para gaća

    - Možeš se istuširati i obući za 10 minuta

    - Ni jedan suradnik na poslu neće ti natjerati suze u oči

    - Ne moraš se brijati ispod nivoa vrata

    - Ne moraš svaku noć spavati uz nečija dlakava leđa

    - Možeš ispišati svoje ime u snijegu

    - Možeš jesti bananu i sladoled na javnom mjestu, a da te nitko ne gleda pohotno

    - Nitko neće prekinuti sa pričanjem sočnog vica zato što si ti ušao u sobu

    - Automehaničari ti uglavnom pričaju istinu

    - Ne dobiješ slom živaca ako netko ne primijeti tvoju novu frizuru ili cipele

    - Konstantno si u istom raspoloženju

    - Možeš se diviti Clintu Eastwoodu, a opet nećeš odmah poslije filma
    početi sa dijetom

    - Znaš najmanje 20 načina da otvoriš pivsku bocu

    - Sijeda kosa i bore samo podcrtavaju tvoj karakter

    - Briga te što ti ljudi govore iza leđa

    - Tri para cipela su ti i više nego dovoljna

    - Ljudi ti ne bulje u grudi dok razgovaraš s njima

    - Ako netko dođe na party u košulji ili sakou koji je isti kao i tvoj,
    to jedva i primijetiš

    - I za kraj, jedno pitanje - što je to celulit?

    avatar

    24.01.2014. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Prije 344 godine ga spalili na lomači, a sad ga oslobodili svih optužbi!
    Pariz, 24.01.2014., 08:27 Autor: T.V.

    Prije 344 godine Raphael Levy spaljen je na lomači. Sada se pokazalo kako su sve optužbe bile pogrešne te je Levy proglašen mučenikom.

    Čak 344 godina nakon što je osuđen i pogubljen zbog tzv. krvne kletve francuski Židov Raphael Levy oslobođen je svih optužbi i proglašen mučenikom, izvijestili su francuski mediji.

    Levy je pogrešno osuđen i spaljen na lomači 1670. zbog optužbe da je ubio trogodišnjeg kršćanskog dječaka Didiera Lemoinea kako bi njegovu krv iskoristio u vjerskom ritualu. No, više od tri stoljeća kasnije dužnosnici Glatignya, u istočnom distriktu Moselle, za njega su na službenu zgradu nedaleko mjesta gdje je pogubljen postavili spomen ploču i opisali ga kao mučenika kažnjenog za nešto što nije skrivio.

    Natpis ga spominje kao "židovskog mučenika iz Boulaya", Levyjeva sela, koji je "optužen za ritualni zločin koji nije počinio".

    ›Iranac preživio smaknuće, pravnici u nedoumici!
    Stotinjak ljudi okupilo se na ceremoniji u Levyjevu čast, a gradonačelnik Glatignyja, Victor Stallone, kazao je da se sada mogu nastaviti normalni odnosi sa židovskom zajednicom.

    Podsjetio je i da je njihovo mjesto bilo "prokleto" od Levyjeva smaknuća jer je vođa francuskih Židova Glatigny proglasio da niti jedan njegov sunarodnjak tamo ne smije kročiti.

    Krvna kleveta, poznata i kao krvna optužba, naziv je za lažne tvrdnje da vjerske manjine, uglavnom Židovi, ubijaju djecu i njihovu krv koriste u vjerskim obredima. Upravo su te optužbe, uz laži o trovanju vode i oskvrnuća hostije, bile glavne izlike za europske pogrome Židova.

    Još početkom 20. stoljeća suđenja za krvne kletve vodila su se u Rusiji gdje je antisemitska propaganda kršćane upozoravala da čuvaju djecu od Židova, posebno u vrijeme blagdana Pashe. (Hina)

    DNEVNIK.hr

    -----------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    24.01.2014. (09:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pri pregledu pacijentkinje doktor kaže:
    - Vaša, pluća, otkucaji srca i pritisak su u redu. A, sada ćemo da pogledamo kako je vaša mala stvar zbog koje žene imaju sve vrste problema.
    Žena je počela odmah da se svlači...
    Doktor je u tome spreči, govoreći:
    - Ne, nee.. Obucite haljinu! Samo mi pokažite Vaš jezik...

    avatar

    24.01.2014. (16:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Istina!


    Hvala svima koji su me lagali - Pokazali su mi vrednost istine.

    Hvala svima koji nisu verovali u mene - Dali su mi snagu kojom mogu i planine da pomerim.
    Hvala svima koji su me izneverili i moja osećanja zloupotrebili - Učinili su da se probudim.
    Hvala svima koji su me povredili - Naučili su me da pobedim bol.
    Hvala svima koji su me iskoristili i prevarili - Naučili su me da ostanem hladan.
    Hvala svima koji su me zaboravili - Naučili su me da u samoći nadjem snagu.
    Hvala svima koji su me povredili - Pokazali su mi moje jake strane, moju izdržljivost.
    Hvala svima koji su ismevali moje ciljeve - Učinili su me jos ambicioznijim.
    Hvala svima koji su izneverili moje poverenje - Ucinili su me opreznijim.
    Hvala svima koji su sebe nazivali prijateljima i koji to nisu bili - Pokazali su mi šta jedan prijatelj nikada ne bi trebao učiniti.

    Dzek Kenfild

    avatar

    24.01.2014. (16:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pročitajte sadržaje linkova

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/kapitalizam-nisu-samo-svicarska- i-nizozemska/723070.aspx

    http://www.index.hr/black/clanak/bill-i-melinda-gat es-naveli-razloge-zbog-kojih-je-svijet-bolji-nego-ikad/722856.aspx

    http://ww w.dnevno.hr/vijesti/misteriji/111112-alarmantno-cipiranje-novorodencadi-u-e uropi-krece-od-svibnja-2014.html

    http://www.dnevno.hr/vijesti/misteriji/1100 90-oprez-nadzor-gradana-preko-kucanskih-aparata-imate-li-ih-u-svojem-kucans tvu.html

    http://www.dnevno.hr/techno/znanost/99370-bill-gates-uvjeren-da-je- doslo-vrijeme-za-dotjerivanje-hrane.html

    http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet /106292-bill-gates-opet-napada-covjecanstvo-zombi-jaja-uskoro-na-policama.h tml

    http://www.index.hr/black/clanak/bill-gates-odusevljen-izumom-beogradsko g-znanstvenika/714226.aspx

    Srdačan vam lijep i topli pozdrav!

    avatar

    24.01.2014. (17:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    >>>
    >>> Kralj koji nije verovao u Božju
    >>> dobrotu,
    >>>

    >>>
    >>> imao je roba koji bi u svim
    >>> okolnostima uvek rekao: ''Moj kralju, nemojte biti
    >>> obeshrabreni, sve što Bog čini je savršeno. On ne čini
    >>> greške!''
    >>>

    >>>
    >>> Jednog dana je otišao u lov i na putu je divlja
    >>> životinja napala kralja. Njegov rob uspeo je da ubije
    >>> životinju, ali nije uspeo da sačuva svoje veličanstvo da
    >>> ne izgubi prst.
    >>>

    >>>
    >>> Ljut
    >>> i bez imalo iskazivanja zahvalnosti što je spašen,
    >>> kralj upita roba: ''Je li Bog dobar? Ako je dobar,
    >>> ja ne bih bio napadnut i ne bi izgubio prst.''
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>> Rob mu odgovori: ''Moj kralju, uprkos svemu, ja
    >>> Vam samo mogu reći da je Bog dobar i On zna zašto se to
    >>> dogodilo. Ono što Bog čini savršeno je. On nikada ne
    >>> greši!''
    >>>

    >>>
    >>> Besan zbog odgovora, kralj je naredio da roba strpaju u
    >>> tamnicu.
    >>>

    >>>
    >>> Kasnije, kralj je otišao u lov, ali ovog puta sam.
    >>> Uhvatili su ga divljaci koji su obavljali žrtvovanja
    >>> ljudi.
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>> Na oltaru i spremni da žrtvuju kralja, divljaci su
    >>> otkrili da njihova žrtva nema jedan
    >>> prst.
    >>>

    >>>
    >>> U skladu s njihovim
    >>> običajima, samo cela osoba, sa svim delovima tela može
    >>> biti ponuđena bogovima. Kralj bez prsta se smatrao lošom
    >>> žrtvom za njihove bogove. Zato su oslobodili
    >>> kralja.
    >>>

    >>>
    >>> Nakon povratka u dvor, kralj je naredio da oslobode roba.
    >>> Primio je radosno roba.
    >>>

    >>>
    >>> Rekao je: Bog je zaista
    >>> bio dobar prema meni! Gotovo su me ubili divlji ljudi, ali
    >>> srećom, zbog jednog prsta, bio sam oslobođen. Međutim,
    >>> imam jedno pitanje za tebe: Ako je Bog tako dobar, zašto je
    >>> dozvolio meni da tebe strpam u tamnicu?
    >>>

    >>>
    >>> Rob je odgovorio: Moj kralju, da sam ja išao s Vama u
    >>> lov, mene bi žrtvovali, jer ja nisam bez jednog prsta.
    >>> Zapamtite da sve što Bog čini je savršeno. On nikada ne
    >>> greši. On je Vama dao da me stavite u zatvor, kako ja ne
    >>> bih išao u lov.
    >>>

    >>>
    >>> Mi se često žalimo o životu i negativnim stvarima koje
    >>> nam se događaju, zaboravljajući da ništa nije slučajno
    >>>

    >>>
    >>> i da sve ima svoju
    >>> svrhu.
    >>>

    >>>
    >>> Svako jutro, predaj svoj dan Bogu,
    >>>

    >>>
    >>> nemoj biti u
    >>> žurbi.
    >>>

    >>>
    >>> Pitaj Boga da nadahnjuje tvoje misli,
    >>>

    >>>
    >>> vodi ono što radiš i
    >>> ublažuje tvoje osjećaje.
    >>>

    >>>
    >>> I nemoj biti uplašen. Bog
    >>> nikada ne greši!
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>> Znaš li zašto je ova poruka za tebe?
    >>>
    >>>
    >>> Ja ne znam, ali Bog zna, jer on nikada ne pravi
    >>> greške...
    >>>

    >>>
    >>> Što ćeš ti učiniti s ovom porukom, na tebi je. Neka
    >>> Bog postavi u tvoje srce želju da je pošalješ nekome. Bog
    >>> zna zašto je izabrao tebe da primiš ovu poruku. Zato,
    >>> blagoslovi nekoga s njom.
    >>>

    avatar

    24.01.2014. (17:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kamere u prometu

    Dobar dan.Od 01.01.2014. kamere snimaju brzinu u prometu:
    - na zaobilaznici
    - na rastočinama kod nebodera takozvanih " S "
    - na Mlaki kod OMW pumpe u oba smjera
    - na zaobilaznici kod TUS-a
    - na zaobilaznici na Zametu kod groblja
    - kod 3 MAJ-a na ravnini
    - na pećinama
    - na Pavekima ( Kostrena ) na ravnini
    Kamere snimaju non-stop i šalju slike u prometnu. Ako projuriš kraj njih evo doma kazne bez pardona.
    Proslijedi ovo svima koje znaš i do kojih ti je stalo.
    Pozdrav

    avatar

    24.01.2014. (17:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...