Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Valcer

    Einstein je bio u pravu,
    jedino su beskrajni svemir i ljudska glupost...a za svemir ni on nije baš siguran :)

    avatar

    21.01.2014. (17:31)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @valcer
    Tako bar kažu da je rekao. Usput: znaš li da je na pitanje kad je bio najsretniji navodno odgovorio: "Kad sam otkrio da ne moram nositi čarape!"

    avatar

    21.01.2014. (17:34)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    A zamisli tek da su pametni?

    avatar

    21.01.2014. (17:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    mene danas zove iz HZZ-a da mi kaže da su im iz Regosa javili da sam dobio u prosincu 2200 kn zarade i da je to puno i previše za 600 kn pošto je za nezaposlene limiti 1600 kn. I kaže da ću izgubiti sva prava. Pitam ja - koja prava? Pravo da budem evidentiran u evidenciji nezaposlenih.

    - gospođo, baš imate besmislen posao, vidimo se krajem mjeseca da vam potpišem tu vašu birokratsku igricu (klik).

    Kako goda da je teška situacija drago mi je da ne gubim život radeći tako besmislen posao. Jednog dana kad unište i zadnju mrvu proizvodnje birokrati će saznati da papir ipak nije jestiv. Radujem se tom danu.

    avatar

    21.01.2014. (18:08)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Objašnjenja o potrošnji i naplati može razumijeti jedino
    Einstein, a njega više nema. Zbog takvih gluposti, računa
    i opomena bez "podloge", samo što nisam beknila. Onda
    shvatiš da smo većinom u istom košu, čekati da koš bude
    tijesan..., ma, nemam pametne riječi, pozdravljam te:)))

    avatar

    21.01.2014. (18:09)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @fra
    Auuuu, onda bi tek naj....i!
    @neverin
    Da li ti je poznato da je Kruppova birokracija u vrijeme rata radila još nekoliko mjeseci nakon što je proizvodnja zbog bombardiranja savezničkih snaga postpuno stala.
    @malo ja malo ti
    Nisam baš siguran ni da bi veliki znanstvenik to skužio.

    avatar

    21.01.2014. (18:58)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Strojevi bez emocija i djelatnici zaposleni nepotizmom... bez potrebnog obrazovanja, znanja i nužnih edukacija.... pa nesposobne... politički postavljene uprave koje ne poznaju sustav i ne znaju posao.... i onda imamo to što imamo.

    avatar

    21.01.2014. (19:28)    -   -   -   -  

  • Valcer

    U toj je fazi Einstein vjerojatno počeo nositi ženine sandale...znaš da je slikan u sandalama Milene Marić?

    avatar

    22.01.2014. (06:48)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @semper, ako pakao postoji tamo je red za ft1p (fali ti jedan papir)

    avatar

    22.01.2014. (07:43)    -   -   -   -  

  • apis

    u jarku zaboravljeno na drvetu vješano šizofrenično IZGUBLJENO VRIJEME s tabletama kljukano pogaženo i razčetvereno posađeno u posode s nadom očekivano nestrpljivo i ljubazno do lica IZGUBLJENO VRIJEME !!! IZGUBLJENO VRIJEME !!! - neki to zovu VRIJEME na BIROKRACIJU

    avatar

    22.01.2014. (10:41)    -   -   -   -  

  • Wall

    mislim da besmislenost administracije i njezinih čarobnih (nerazumljivih) formula nije slučajno,slučajna..naprotiv! dobro je to osmišljen koncept, npr Elektrine komplicirane tarife kako bi svi sadašnji i budući sumnjičavci unaprijed odustali od provjere-kontrole-usporedbe... birokratska samo-objašnjavajuća "svrsishodnost", "potreba", "opravdanost" rastuće administracije (npr. ured za dočeke, evaluacije, usklađenja, itd) je dimna zavjesa i deterent koji čuva i brani same temelje birokracij - karcinoma svakog društva.

    avatar

    22.01.2014. (11:08)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    Na žalost, svi mi koji privređujemo krvavo i pošteno, od svoga otkidamo za podmazivanje ovakvoga nesposobnog, a još k tome i ogromnog birokratskog aparata. Bolje mi je ne mislit.

    avatar

    25.01.2014. (23:15)    -   -   -   -  

  • Boris

    Na ovu temu "birokracija i pamet" nešto bi i ja mogao reći, budući sam dobar dio života proveo na administrativnim poslovima, bilo kao tajnik nekih društvenih organizacija, ili kao , primjerice, rukovodilac općih, kadrovskih i pravnih poslova bivšeg poduzeća ( nisam radio u državnim službama ).

    Budući je čovjek Božja kreacija, svaki njegov rad po toj naravi trebao bi biti kreativan, pa tako i administrativni poslovi. Svaki problem se na kraju riješava administrativno ( papirnato ). Nema tog problema koji je nerješiv administrativno, i to u vrlo kratkom vremenu.

    Međutim, što se događa? Kada čovjek uspješno rješavaja svoje zadatke ( brzo, efikasno i dobro ) proizlazi da on tamo nije niti potreban. Umjesto da da on tamo bude pohvaljen ili nagrađen, on postaje problem sam po sebi u smislu "viška" , ili "nepotrebnog troška". Zato administracija nastoji sama sebi otvarati " dodatne" poslove, a to se najlakše postiže stvaranjem hrpe nerješenih problema. Može te li zamisliti hrpu zaposlenika koji sjede p kancelarijama, nemaju posla, jer su riješili sve probleme ?! Zato ćete ih najčešće zateći s hrpom papira na stolu koju stalo nazmeću.

    Tko je za to kriv ? Sigurno ne taj službenik ( birokrat ). Odgovor potražite negdje drugdje.

    avatar

    26.01.2014. (22:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Nigdje ne spomenuh administraciju već birokraciju kao negativno naličje administracije. Za mene administracija nije jednoznačnica birokraciji.
    Potpuno se slažem s tvojom konstatacijom: "Kada čovjek uspješno rješavaja svoje zadatke ( brzo, efikasno i dobro ) proizlazi da on tamo nije niti potreban." To je vrlo čest slučaj pogotovo u sustavima i državama u kojima caruje - birokracija.
    I konačno, moj se post ne odnosi na to je li netko marljiv ili zabušava već na činjenicu da je glup. A to je sasvim nešto drugo, zar ne?

    avatar

    28.01.2014. (17:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...