Pola kvasaca i 0,35 l mlake vode, je sve potrebno od mjerenja. Kruh ti je iskipio jer si pretrpao kalup. S obzirom da tijesto treba udvostručiti svoj volumen, kalup ne smiješ napuniti više od 3/4.
Btw, kakav ti je to kruh s lukom u kojem nema špeka, vegetarijanski? :O
19.01.2014. (13:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
to su neki moderni, "urbani" kalupi za kruh, inače kod nas na selu bi se to tijesto "zlevalo" u tepsiju (ruba 5-6 cm) pa opet je tuitam' malo znalo pobeć' prek ruba... e upravo to "malo" je nama klincima iz pasivnih ruralnih krajeva bilo poslastica (surogat za desert ili kajgod, uglavnom još kad malo pregori, "otapaš" u ustima komadić kruha po sat i duže :P)
19.01.2014. (14:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vraga crnog odokativno. Imao si ti oba opka začepljena dok si dodavao. Moja je mat slavonka a kod njih je bila izreka: Umjesila ko Mara Budrovčanka. Dodaj brašno, pa dodaj vodu, pa dodaj još brašna jer je previše vode i sve tako odokativno dok ne ponestane i jednog i drugog ...
19.01.2014. (18:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
e to mi za doručak falilo, konačno osigurao hren, al kruh...
19.01.2014. (13:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Pola kvasaca i 0,35 l mlake vode, je sve potrebno od mjerenja.
Kruh ti je iskipio jer si pretrpao kalup.
S obzirom da tijesto treba udvostručiti svoj volumen, kalup ne smiješ napuniti više od 3/4.
Btw, kakav ti je to kruh s lukom u kojem nema špeka, vegetarijanski? :O
19.01.2014. (13:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
golden age
to su neki moderni, "urbani" kalupi za kruh,
inače kod nas na selu bi se to tijesto "zlevalo" u tepsiju (ruba 5-6 cm)
pa opet je tuitam' malo znalo pobeć' prek ruba...
e upravo to "malo" je nama klincima iz pasivnih ruralnih krajeva bilo poslastica (surogat za desert ili kajgod, uglavnom još kad malo pregori, "otapaš" u ustima komadić kruha po sat i duže :P)
19.01.2014. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Vraga crnog odokativno. Imao si ti oba opka začepljena dok si dodavao.
Moja je mat slavonka a kod njih je bila izreka: Umjesila ko Mara Budrovčanka. Dodaj brašno, pa dodaj vodu, pa dodaj još brašna jer je previše vode i sve tako odokativno dok ne ponestane i jednog i drugog ...
19.01.2014. (18:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plastik
Kruh naš svagdašnji daj nam danas.
19.01.2014. (20:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
afrika
odzdrav,- siguran sam da je ukusno drugi put će i oblik biti dobar
19.01.2014. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Ovo si u 1 kg germe stavio 3 žličice brašna, priznaj! :)))))
20.01.2014. (16:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...