Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borivoj

    Lihvarenje i kamatarsko kamatarenje

    Žalosno je da mentalni sklop jednog prosječnog Hrvata jednostavno ne percipira što je potrebno, a što nije, piše na blogu Propuh u glavi. Evo za primjer jednu mladu obitelj koju osobno poznajem. Žena na početku dvadesetih, muž na početku tridesetih. Vole se i vinčaju se. Teta Markić bi bila ponosna. Ni jedno od njih nema riješeno stambeno pitanje. Usele se u stan njegovih roditelja, pedeset kvadrata. Odluče imati bebu. Naprave bebu; rodi se beba. Muž radi za sitnu plaću u skladištu jednog trgovačkog lanca, žena ne radi. Bebi su krstitke. Peče se janje, prase, perad, radi se fešta. Na kraju dana mladi par je u minusu na bankovnom računu dvije tisuće eura. Ljute se na državu i emigriraju. U svrhu emigracije posuđuju još toliko novca. Započinju ’novi’ život s četiri tisuće eura duga na leđima. U inozemstvu nakon pola godine ni blizu nisu tome da pokriju dugovanja i nastavljaju živjeti jednakim stilom.

    DNEVNIK.hr

    avatar

    18.01.2014. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    »TKO IMA STARCA U KUCI NEKA GA PRODA,
    TKO GA NEMA – NEKA GA KUPI«. Rumunjska poslovica

    avatar

    18.01.2014. (09:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    18.siječanj 2014

    Sve duhovne prakse (sadhana) bit će uzaludne, ako ne spoznate svoj pravi identitet. Umjesto da pitate druge, “Tko sam ja?” upitajte sebe, “Tko sam ja?”....


    dobiveno od joška iz sombora

    avatar

    18.01.2014. (09:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,


    Kako bi se što više približili našoj vjernoj publici zekaem priprema druženje s glumcima.
    Budi više od publike koja sjedi u mraku gledališta i pasivno upija predstavu. Zagrebačko kazalište mladih te poziva da postaneš njegov dio. Kako?
    Dođi na z/k/m/ party u utorak 21. i srijedu 22. siječnja pogledaj predstavu Galeb redatelja Bobe Jelčića i odaberi najljepše dijelove teksta - one u kojima se prepoznaješ, koji će u tebi nešto pomaknuti. Zapiši ih, a najzanimljivije mi ćemo trajno otisnuti na zidovima teatra.
    Uz čašu vina poslije predstave, ugodnu glazbu, upoznavanje s glumcima i njihovim najdražim replikama stvorit ćemo druženje za pamćenje. Sigurni smo da nakon takvog kazališnog iskustva više nećeš biti isti gledatelj, anonimac koji je neku večer ušao u kazalište.
    GLUME: Ksenija Marinković, Sreten Mokrović, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić, Goran Bogdan, Nataša Dorčić, Katarina Bistrović Darvaš i Pjer Meničanin.
    Vidimo se na Galebu!

    U nastavku vam šaljem ponudu aktualnih predstava Zagrebačkog kazališta mladih za siječanj.
    Nadam se da će te biti u mogućnosti informacije proslijediti radnim kolegama i prijateljima jer slijedom ove ponude možete ostvariti popust pri kupnji ulaznica.
    Ulaznica s popustom za zaposlenike je 45,00kn, za studente, umirovljenike i učenike je 30kn(puna cijena ulaznica je 70kn).
    cijena ulaznica za gostujuće predstave 80,00-100,00 kn (ovisi o organizatoru)
    Ulaznice s popustom možete rezervirati na tel. 01/4876-721 ; 091-4872-584 ili putem e-maila.
    U privitku je raspored predstava za siječanj i veljaču.

    U očekivanju vašeg odgovora
    srdačan pozdrav
    Katarina Sunek --

    Erlend Loe MIRNI DANI U MIXING PARTU
    redatelj: Boris Liješević

    Izvedbe: subota 25.1. i nedjelja 26.1. u 20 sati / srijeda 29.1 i četvrtak 30.1 u 20 sati







    U predstavi glume: Zoran Čubrilo, Katarina Bistrović Darvaš, Vedran Živolić, Hrvojka Begović, Marica Vidišić, Milivoj Beader, Lucija Šerbedžija, Urša Raukar, Petar Leventić, Edvin Liverić, Danijel Ljuboja, Suzana Nikolić, Nadežda Perišić Radovanović, Damir Šaban. Dora Polić Vitez.

    Predstava Mirni dani u Mixing Partu sudbinski je spojila sjajnog redatelja Borisa Liješevića i roman planetarno poznatog norveškog pisca Erlenda Loea. Tko je gledao Liješevićeve predstave ostao je bez teksta, tko je čitao Loeve romane nije pak mogao zaboraviti njegov topli, simpatičan tekst koji se uvlači pod kožu. Liješević i Loe dobitna su kombinacija u svakom pogledu, a u Zagrebačkom kazalištu mladih nastaje suvremena komedija o obiteljskim odnosima i predrasudama koje osjećamo u svakodnevnom životu. Liješević razbija stereotipe jednih naroda prema drugima gradeći predstavu u kojoj se je tako lako pronaći, prepoznati i ono najvažnije – s njom se nasmijati.

    Olja Lozica SADA JE, ZAPRAVO, SVE DOBRO

    Režija: Olja Lozica

    Izvedbe: 18. i 19. siječanj u 18:00 sati



    Jedan muškarac je iznenada otpušten, a u tom trenutku jedna obitelj ovršnim postupkom ostaje bez svega što posjeduje. Na jednom kraju grada usamljena žena nema sredstava za sprovod vlastitog supruga, na drugom par umirovljenika preživljava osebujnom inačicom urbane poljoprivrede. Hoće li takvi, svakodnevni proboji egzistencijalnog očaja postati podnošljiviji ako ih se zaogrne u začudno scensko ruho? Koliko smo daleko od trenutka u kojem spokojni i mirni možemo reći: „Sada je, zapravo, sve dobro?“.

    U predstavi glume: Doris Šarić - Kukuljica , Dora Polić-Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola, Petar Leventić.



    Juli Zeh/Charlotte Roos ŽUTA CRTA



    Redatelj: Ivica Buljan



    Izvedbe: subota 18.1. i nedjelja 19.1. u 20 sati / petak 31.1 u 20 sati / subota 1.2 u 20 sati











    Žuta crta prati dvije priče. Jedna se događa izvan Europe, druga se zbiva u Njemačkoj. Paul, jedan od glavnih likova, sve je očajniji. Svugdje osjeća utjecaj suptilnih represijskih društvenih mehanizama. Ne može više trpjeti nametnuto ograničavanje slobode svoje političke svijesti. Odluči poduzeti nešto konkretno te krade tvrdoglavu i odmetnutu kravu Yvonne koja je postala prava medijska zvijezda.... Ova zabavna predstava na različite načine propituje pitanje slobode, slobode odabira i mogućnosti izbora, obračunavajući se sa sustavom u kojem uvijek ima novaca samo za ograde i u kojem sluđeni pojedinac sve kompromisere ostavlja iza žute crte. U predstavi glume: Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Frano Mašković, Hrvojka Begović, Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Nina Violić, Slaven Španović i Pjer Meničanin.


    Katarina Sunek
    Prodaja i propaganda

    Z/agrebačko K/azalište M/ladih
    Teslina 7, 10 000 Zagreb
    t: 01/4876 721m: 091/4872 584

    e:katarina.sunek@zekaem.hr

    www.facebook.com/zekaem

    avatar

    18.01.2014. (09:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...