Komentari

wall.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


 • Ama Gi

  Snažno, snažno i potresno!

  avatar

  07.01.2014. (13:51)    -   -   -   -  

 • Tarrare

  zajebano

  avatar

  07.01.2014. (13:52)    -   -   -   -  

 • happywedding

  jezivo...

  avatar

  07.01.2014. (15:26)    -   -   -   -  

 • V

  Profesionalna deformacija.

  avatar

  07.01.2014. (15:59)    -   -   -   -  

 • Alberto Sompis

  Dragi Vi
  Ovo je moj pozdrav, pohvala Vašeg bloga »No comment« osim ako sam početak nije opis raspamećene dinje kad ugleda Kiseli Krastavac
  osobno drzak da Vas obavijestim o nazočnosti na 'blog-sceni' mog najnovijeg uratka
  i upoznam s najnovijim znanstvenim istraživanjima koja dokazuju zašto i kada je EU prihvatila 'lijepu našu' u punopravno članstvo? Zato smo ušli u njihovo okrilje čim su ustanovili da muški živalj, kada je u pitanju strastvena ljubav i Kiseli Krastavac se skocka u kiselišu teglice što treba otopiti slatko srce dinje, nije veći, ne prelazi mjeru najveće dopuštene veličine u EU: – 7 CENTIMETARA!!!

  avatar

  07.01.2014. (16:13)    -   -   -   -  

 • Annaboni

  Jezivo da bi sličilo istini. A narikača ima , besplatnih..........

  avatar

  07.01.2014. (16:15)    -   -   -   -  

 • Neverin

  već mi je postala simpatična kad ono...

  avatar

  07.01.2014. (16:17)    -   -   -   -  

 • apis

  Uz život ne ide uputa niti garantni list..da se vrati kad nam ne odgovara..on se jednostavno uči od kolijevke pa do groba

  avatar

  07.01.2014. (17:31)    -   -   -   -  

 • Sredovječni udovac

  Nisam se susreo s placenim narikacama, znam da ih ima u nekim krajevima, ali znam za besplatne narikace, susjede koje su talentirane za "glasiti" zalost pa ih se poziva zbog toga na bdijenje. Bio sam klinac kad sam ih cuo i vidio grotesknost scene kad zena iz sveg. glasa placno nabraja kvalitete pokojnika/ce, a onda kad je netko nesto upita daje smirenim glasom odgovore i odmah se vraca u onaj ton koji ledi krv, bas kao u jednom Kaporovom romanu gdje se u pauzi naricanja daju upute kako ohladiti pivo... Bio sam poslije u tim krajevima, ali obicaj se izgubio.
  Priča je odlicna od pocetka do kraja, a kraj (u tvom stilu) bas kakav treba takvoj prici

  avatar

  07.01.2014. (19:40)    -   -   -   -  

 • skydiver

  Skrolao sam odmah na dno, na zavrsnicu, i ne sumnjajuci u pripovjedacku besprijekornost texta, tj kad nebih unapred znao da mu je svrha slicna onoj umiljavanja i tepanja pajceku pred bozic..
  I nemogu a neupitati se ponovo; da nije tog zlogukog poriva, dali bi ikad talenat pripovjedanja evoluirao bez perpetualnosti zapretenog mazohistickog potsticaja za cupanjem zavoja s nezarasle rane..?..

  avatar

  07.01.2014. (20:31)    -   -   -   -  

 • skydiver

  zapretanje* - u smislu zatrpavanja nedogorjelog zara u ogjnistu u svrhu konzerviranja i produzavanja termicke ucinkovitosti

  avatar

  08.01.2014. (00:31)    -   -   -   -  

 • Wall

  Ama Gi, ponavljanje (u komentaru) u svrhu pojačavanja dojma/izričaja! hvala hvala na korisnom savjetu :))
  Tarrare,straobalno!
  Topsicret, grozno!
  V, "nositi posao doma"?
  Dinja i kiseli krastavac aka.spam-turšija: ima tu jedan sličan profil besmislenog komentiranja , samoreklame bez čitanja i komentiranja napisanog (copypaste identičnog "komentara" na mnogim blogićima). nećeš tako daleko, samo iritiraš ljude. kloni se toga. ako ti je tekst dosadan, lijepo odeš dalje i svi sretni.
  Annaboni, nema te fikcije koja bi bila jezivija od svakodnevne istine. a narikača ima, i ovakvih, osvjedočio sam se.
  Neverine, tako ja mislim o Hannibalu Lecteru.
  Apistia, navodno se o životu može puno naučiti iz smrti. ili je obrnuto? zaboravio sam.
  Sredovječni, hvala na cvebi iz tvojih iskustava s narikačama- u pravu si, taj odglumljeno strašni (profesionalni) glas/jad/žalost, koji se izmjenjuje sa normalnim, svakodnevnim...najstrašnije od svega kod narikače. ti krici koje svakoga s trunkom emocije (bio mu pokojnik rod ili tek "pomoz' bog"), .dodatno potresu, nespojivi sa stvarnim jadom, žalovanjem. ideja i zanimanje narikače raspotranjen su, drevni (iako primitivni i uglavnom nestali) običaji. danas se žaluje bojom odjeće (crna/bijela), raskošnim sprovodima (kičastim, malograđanskim konvencijama), ili privatnim ispraćajem najbližih (meni najprirodnije, jedino prihvatljivo). no i karmine su identične dualnosti - u rasponu od slavljenja života-sjećanja na pokojnika, do vulgarnog plesa nad nečijim grobom- jer smo mi, eto, ostali živi). hvala na zanimljivom i konstruktivnom komentaru od 2 dijela- o temi i o ispisanoj, fikcionalnoj priči. malo je ovakvih komentara (pri tome ne mislim na/ tražim laskave, nego smislene komentare veće od 1 lakonske rečenice u kombinaciji tema ili/i fikcija)
  Skydiver, hvala ti na seciranju pisca (umjesto napisanog).nisam morao skrolati do kraja da znam da će to biti neka moralna po(d)uka. svejedno, hvala ti.

  avatar

  08.01.2014. (09:18)    -   -   -   -  

 • skydiver

  @wall, e jbg, rekoh li da je narativ besprijekoran. Ipak si trebao malo pazljivije pogledati te dvije recenice (skrolanje?). Nije bas da je rjec o seciranju pisca, niti pak ima (ne ovaj put) moralnih pridika. Radije se ipak radi samo o opasci, maltene, generalne naravi..Ili trebam napomenuti da je pisanje mucan usamljenicki posao koji, vec zbog svoje naravi, podrazumjeva neki trajni, duboko intimni, potstrek. To sto redovno tacno predvidim zavrsetak, valjda opravdava moju upitanost dali se bas uvjek nuzno i bespogovorno mora povinuti istoj (i kako rekoh - zlogukoj) napasti? ..Razumljivo mi je i tvoje nezadovoljstvo mojom intruzivnoscu i ne bas rafiniranom navadom da zavirujem pod tepih - sto pak ukazuje, da eto ni ja, nisam bas bez ijednog kostura u ormaru..

  avatar

  08.01.2014. (16:16)    -   -   -   -  

 • Wall

  Skydivere, ih, ta nemojte kas'ti!!! "intruzivna navada zavirivanja pod tepih", "unaprijed točno predviđen kraj, zbog tvog uvida u moj mučan posao sa trajnim intimnim podstrekom"??? ih, ta nemjote kas'ti, gos'n. skydivere :))) no, neka tebe i tvoje makar 'intruzivne sposobnosti propitivanja'...živio i sve najbolje!

  avatar

  08.01.2014. (17:32)    -   -   -   -  

 • skydiver

  Ma kako ti to neuvjerljivo izgledalo, zapravo sam hinjski, krijuci od sebe, intuitivno i iz ko zna kojih razloga, navijao za tebe. To sto ipak nisi pretjerao u odjebu, upucuje da me intuicija opet nije iznevjerila. Niti sam se ja potrudio da nadjem pravi nacin da te upozorim, niti si se ti pretgao u osluskivanju prikrivene poruke. Bit ce da je turobnost opste besperspektivnosti, uz prstohvat obostranog mizonizma, sasvim dostatna da nas vrati u prividnu bezbjednost bunkera samodostatnosti i okupiranosti sobom..

  avatar

  08.01.2014. (20:06)    -   -   -   -  

 • Wall

  ne doživljam tvoje komentare kao provokaciju, neprijateljstvo, ili slično; dapače, činiš se vrlo dobronamjeran, jedino -po mojem mišljenju potpuno promašuješ komentarima (moralnost/ciljevi pisca i knjiž.djela). nerazumljivo ciljaš na neke ideale (valjda, kod mene, pisca ove fikcije ili generalno?) koji bi,eto, trebali dominirati čovjekom,. čovječanstvom, pa i umjetnošću (literaturom**) ** disclaimer- ne sugeriram da su moje priče 'literatura', 'umjetnost' niti dajem vrijednosni sud). ja tako ne mislim, ja ne smatram da bi pisanje/literatura/umjetnost/fikcija trebala težiti nekim (uzvišenim) ciljevima, moralnosti,itd. dapače, osobe, institucije koje bi isto tražile, ili nedajboževraže, propisivale- za mene su odbojne i cenzori u svojoj suštini, svakako ograničenih vizura, ma kako uzvišene ciljeve imale (da pobljšaju,uzvise čovječanstvo).

  avatar

  10.01.2014. (13:07)    -   -   -   -  

 • Neverin

  @wall, prokleti povjesničar umjetnosti taj Lecter :D

  avatar

  10.01.2014. (17:58)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Neverine, više ima duha, intelektualizma,načitanosti,rafinmana, ljudskost u jednom kanibalu (fikciona

  avatar

  10.01.2014. (19:44)    -   -   -   -  

 • Neverin

  ma samo se šalim, jer mi ti arheolozi kolutamo na aktivnosti posvjesničara umjetnosti, em zato jer ponekad se bave našim poslom, em zato jer od riječi koje koriste za objasniti neko djelo ne znaš što je pisac htio reći, ali zvuči učtivo :)

  avatar

  11.01.2014. (07:55)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...