Komentari

uzorita.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • bellarte

    ...kako bi ti novopridošla godina bila sretna i uspješna u svakom pogledu..probaj se domaći knjižice "Uspiješno željeti" ,autor je Pierre Franckh...i iz temelja ćeš promjeniti životne navike,bez kuknjave i žaljenja..
    Knjižica je mala,laka,pitka i jednostavna....

    avatar

    06.01.2014. (01:26)    -   -   -   -  

  • Damir's

    sretna ti nova

    avatar

    06.01.2014. (03:34)    -   -   -   -  

  • uzorita

    #bellearte, zahvaljujem na preporuci, našla sam .pdf knjige na internetu i preuzela - danas čitam :}. Naišla sam na još jednu zanimljivu: http://www.calameo.com/books/0003685141dfa6e2c098d i na ime autora koje također moram pročitati Stuart Wilde (Čuda).

    avatar

    06.01.2014. (10:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    meni je pomoglo Ispričat ću ti priču od Jorge Bucay...

    nemoj da ti život prođe u žaljenju :)

    avatar

    06.01.2014. (11:27)    -   -   -   -  

  • kali

    .-)**

    avatar

    06.01.2014. (18:17)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Dobra su virtualna prijateljstva jer se bezbolno možeš povući kad "zaškripi" ali moraš poradit na odnosima uživo...makar ta prijateljstva bila "parcijalna", razgovori o nekim temama koje su dvjema osobama zajeničke a izbjegavati one koje nas dovode do svađe. Prava je lutrija imati prijatelja s kojim se u svemu slažemo, ali i to je moguće, pa ti želim da takvog nađeš u ovoj godini!

    avatar

    06.01.2014. (19:27)    -   -   -   -  

  • apis

    Mudrost zna da je svako tko nam ulazi u život, svako sa kim dijelimo iskustva, tko se nađe na našem putu, zapravo odraz nas samih pa ako ne dobiješ što želiš, patiš. Ako dobiješ ono što ne želiš, patiš. I ako ne želiš, a dobiješ nešto neočekivano opet patiš jer to ne možeš zauvijek zadržati. To je sudbina patnika.

    avatar

    07.01.2014. (17:52)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Uzorita, od srca ti želim sretnu novu godinu, što bolji balans privatnog i poslovnog i odmor, da, pravi pravcati odmor, opuštanje i uživanje u svemu što te okružuje!

    avatar

    08.01.2014. (12:19)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Draga @uzorita , želin ti da u Novoj 2014 , opet
    pronađeš sebe .... pozdrav ostavljan .... svako dobro ...

    Dovidova

    avatar

    08.01.2014. (19:53)    -   -   -   -  

  • princezanera

    Ne... ne treba ti dogma pa ni kvazi taoizam kojeg zgodno zapakairanog nudi Stuart Wilde. Ne treba ti bijeg. I to zbog najosnovnijeg: od sebe pobjeci ne mozes. Treba ti nesto puno jednostavnije. Treba ti Utociste. Treba ti sve ono o cemu smo pisale davnih godina. Moj put, tvoj put, putevi... terra magica... maghere, obale oceana... Killeybeg sa svojim fokacima ili oluje podno Buglas-a? Sve je to poput koprene koja svakom noci spadne i jutrom se budimo pitajuci se kako u novi dan. Sve je u stvari samo krinka jedne jedine jednostavne stvari: zatvoriti vrata u juce, prekjuce, proslu godninu ili sat. I zakoraciti u novo doba, sat, minutu, covjeka ili prostor. Jer drugoga i nema. Sto je bilo - proslo je. Samo se satovi mogu vratiti unatrag. A oni - prokleta im dusa - uvijek kucaju jednako i za neispravno i ispravno i za neispravne i ispravne, krivom i pravom, zlu i dobru - tek su dob, dobnik sto mjeri neke nama nebitne jedinice. Tocno je, treba ti tvoje utociste, tvoje grane na nebu, tvoj Maksic, trebaju ti jutra u kojima si ti - ti. Trebas sebe. I imas pravo na to. Ali - po onoj staroj (i sto smo pisale odavno) sve je vec izreceno a citati vec procitano stivo je nesuvislo jer kraj i tako znamo. Nade i ti i ja odavno ostavljamo onima koji ne poznaju sebe. Ili su tek izasili iz kakvog "odraslog" djecjeg vrtica. Ti poznajes sebe, ja poznajem sebe, svaki korak koji ucinimo krece poznatim stazama. I zato Plava Leptirice jos jednom i nebrojeno - poput jeke u tebi dragim visovima - acta, non verba! Ne zatvoris li vrata prema juce uvijekc ce te sustizati sjene. Ne otvoris li vrata u sutra zauvijek ces biti zarobljena izmedu dva svijeta i tobom ce gospodariti dogme. Ne samo tobom. Svima onima koji ne smognu snage uciniti ono sto pjeva Zdenka Kovacicek - ako se ne varam naziva "Ja sam zena za sva vremena" :)

    Budi dobro. Iz tona kojim odisu tvoji tekstovi osjecam da su tvoji dobro. Moji jesu. Vaga zivota pomalo se pomice, jezicac vremena neumitno klizi prema sredisnjici. Moje istjece, njihovo se "deblja"... idu dani, Al Alba vincero...

    Nessun dorma! Nessun dorma!
    Tu pure, o, Principessa,
    nella tua fredda stanza,
    guardi le stelle
    che tremano d'amore
    e di speranza.
    Ma il mio mistero è chiuso in me,
    il nome mio nessun saprĂ !
    No, no, sulla tua bocca lo dirò
    quando la luce splenderĂ !
    Ed il mio bacio scioglierĂ  il silenzio
    che ti fa mia!

    A netko se usudio napisati: lijepa bez duse, sraaaam ga biloooo!

    evo ti nesto lijepog... poklanjam sto nije moje ali ujedno je i svacije, svakog srca sto zna kako voljeti...

    http://www.youtube.com/watch?v=mR1sP0hBuN8

    avatar

    06.07.2014. (23:42)    -   -   -   -  

  • princezanera

    Crtica druga....plava leptirice...

    http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-ako-se-rusima-svidaju-nase-n ekretnine--mozda-bismo-im-i-milanovica-mogli-uvaliti/1204854/

    Ne citam ovo kao "politiku" vec kao - tebe. Jer ti ces kao i uvijek do svoje zadnje pronositi svoju vjeru u covjeka, vrijednosti ljudskosti i morala. A to je odrednica casnog covjeka, divne i tople duse i - vremena koje je negdje isteklo, kapalo kap po kap tako tiho i lagano da se cini kao i da nije postojalo. A je... A ti? Ti ces po svom, teskom i cesto samotnom ali casnom ustrajati do kraja. I zato putujes uz mene u nekim paralelnim svjetovima. I zato ne stoji iz jednog od komentara tvom tekstu da se iz (i) "virtualnih prijateljstava moze bezbolno povuci"... ne ide. Netko, ovdje ti, rijedak i uglavnom beznadno dobar i moralan ugradi se u postojanje i vlastiti svijet zauvijek. Postane trabantom poput vlastite sjene i cesto, da, zaista, referencom i vlastitog promisljanja i postojanja... unatoc godina... i nije deset manje, ako to ista znaci... :)

    Bile (mi) tu, na "dohvat ruke" - ili ne. Isle godine u Gradu pod gorom - ili ne. Listao Maksic ili ga prali mrazevi... nesto stoji... Stoji covjek. I zato ne budi tuzna ako nije lako. Uvijek imas sebe i svoju vjeru u sebe samu. Opravdano... jer znas da nicije ne uzimas, jer znas da na nicijem ne gostujes, jer znas da ono sto jesi dugujes (i zahvaljujes) jedino sebi, svom srcu i svojim ljubavima... I posebice jer znas, tvoje srce zna koliko si sebe utkala u sudbine onih koje volis. I ne postoji sreca ("sreca" sto li je to?) veca i toplija nego spoznaja da cinis sto mozes i dajes sve od sebe.

    Ne, ne "napusta se" nikog. Nema te sile koja bi odredila napustanje - sebe same...

    Ali, do toga treba doci, treba se odmaknuti od zica i otpornika, cipova i zgodnih elektronickih igracaka da bi se vratilo u izvoriste svega - ljudskost i covjeka. A tamo, u izvoristu, utocistu ako hoces, ne "napusta" se nikog. Jer put je dug, dugo smo na ovom svijetu i valja se pogledati u ogledalo - a ne pocrveniti...

    budi dobro...

    avatar

    10.07.2014. (09:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...