Komentari

sabiranje.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Perce

    Mudro zboriš. Iskreno nikada o tome nisam razmišljao. :D

    Ja nemam mehanizme za iskazivanje ičega emocionalnog, psihičkog ili čegagod.

    avatar

    04.01.2014. (11:19)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Ja nemam pardona.

    avatar

    04.01.2014. (11:28)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    E, i jedna ispravka (netočnog navoda). Problematičnost crkve/crkvi nije u samom raskoraku između onoga što propovijedaju i onoga kako žive, odnosno u nemanju dosljednosti. Inače bi se moglo misliti da bi problem bio u tome kako žive, a - dakako - problem je u ovome što govore, u nemanju pristojnosti da se suzdrže od propagiranja lošeg, nezdravog pristupa životu, s implantiranjem Krivnje te puritanskih i retrogradnih vrijednosti u nedužne koji slušaju. Govnari bivaju ne time što piju vino, nego što propovijedaju vodu - to je bitno naglasiti pri kritici raskoraka u kojem jesu. Ti propustila, pa reko': da dopunim.
    (Vidiš, nisam imao pardona.)

    avatar

    04.01.2014. (11:36)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @ perce: jel te to nemanje dovodilo do toga da te cure okarakteriziraju kao hladnog, racionalnog panja? :D
    @ pero u šaci: gle, nemam ja ništa protiv mnogih dobrih biblijskih i inih priča. sve su one u nekom smislu dobri savjeti za umjeren život koji traje duže. nemam ništa protiv ni toga što žive kako žive, jebe mi se, nisam vjernica. svi si biramo načine. ali ti svakako imaš pravo na nemanje pardona :D dobrodošao si :*

    avatar

    04.01.2014. (11:53)    -   -   -   -  

  • Perce

    Točno u sridu. :D

    avatar

    04.01.2014. (12:02)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Da dobrodošao... jao, pa i pusicu sam odmah dobio! :* E, to se zove dobrodošlica. Što bi tek bilo da - poput nazočnog mi imenjaka - također ne spadam u te što ih cure/žene rado ''okarakteriziraju kao hladnog, racionalnog panja''! :D (Zvali su me 'Limeni'. Ozbiljno. Štoviše, baš ovdje na blogu.)

    avatar

    04.01.2014. (12:12)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Koje dobro pitanje. Evo ja imam višak kila, da ne velim špeka.
    Da, bilo je pitanje kaj nemamo, eto nemam strpljenja al ni u tragovima, imam sve ostalo, probleme, prijatelje s kojima se ne družim, imam decu, imam jedan život koji nikome ne želim. A opet, misla sam da mi je umro prst na nogi (ne želiš znati) a ovaj momak nema celu nogu i još ne cekeće ko ja. Odlično ti je ovo, baš pikne u svijest pa se malo sramiš (mi, ne ti)...

    avatar

    04.01.2014. (13:25)    -   -   -   -  

  • apis

    pročitala sam, shvatila tvoje riječi, ali večeras me toliko potrošilo moje vlastito pisanje i riječi kojim sam šetala kroz sjećanja da jednostavno nemam snage bilo što više nego ovo reći.

    avatar

    04.01.2014. (18:38)    -   -   -   -  

  • sarahB.

    Hm...zanimljivo. Što nemam. Nemam rezervni scartcabel, pa mi ne radi telka..hm hm..no to nije pitanje, znam.:-)
    Nemam promišljenost.

    avatar

    04.01.2014. (19:12)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @ pero u šaci, znam da je strašno kad ti stranac tumači tebe samog, zato ti i neću reći da sumnjam da si limeni. neću ti reći da znam da je limenost opcija koju odaberemo kad se bojimo. znam da se ti nebojiš :p :D a evo još jedne puse, ja sam ljubilica, volim davat puse :*

    @ sekasmith, nije mi namjera zasramiti nas, svi mi imamo svoje štake i udove koje nemamo. vako il nako. ne treba nikog podcjenjivati, ovaj nas život sve dovodi do rubova i ponora. namjera mi je pokušati nas suočiti s tim našim manjkovima, nagovoriti nas da čačkamo po njima ma koliko nekad pekli. ev i tebi pusa, tebi i tvom špeku i skoro umrlom prstu na nozi. a najviše tvom nestrpljenju :*

    @ apistia, ti zbilja ne moraš čačkati po svojim nemanjima. toliko ih imaš da su se preobrazili u ogromna imanja. imanje bujice koja će samu sebe ugušiti obiljem, što je predobra stvar. samo piši :*

    @ sarahB, imanje tv-a je precijenjeno :D kao i promišljenosti. spontanost je iskrenija :*

    avatar

    04.01.2014. (19:52)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    MENI SE PONEKAD ČINI DA IMAM I PREVIŠE. Sve nastojim razumijeti, pomoći, ne kažnjavati i sad vidim, da sam umorna od same sebe

    avatar

    04.01.2014. (20:32)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @ annaboni, ti više nemaš sebe, bit će.

    avatar

    04.01.2014. (21:42)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    To što ti je mama rekla je, zapravo, vrlo mudra i znakovita opaska, toliko da sam se i sama sad zapitala. :) Razmišljam o ljudima koji su me u životu povrijedili i nekako... ima mi logike ta opaska, to je stvar svojevrsnog antiprojiciranja, a opet... kako mi možemo znati i biti sigurni što netko ima, a što nema? U redu, nedostatak noge je, nažalost, vrlo egzaktan i vidljiv, ali što je sa osobinama do kojih ipak treba malo više prodrijeti? I koje u tom slučaju, usuđujem se reći, mogu povrijediti puno više od nečega oku vidljivog. Kako znati što netko ima, a što nema? I što glumi da ima, a što skriva da nema?

    avatar

    05.01.2014. (22:40)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @kinky K., naravno da je nemanje noge samo poslužilo kao primjer, svojevrsna metafora. vidiš, to što se pitaš, to je i mene patilo jako dugo vremena, kako prepoznati osobe koje toliko dobro obmanjuju same sebe da nešto imaju, nemaju, jesu, nisu, nebitno. jer, ako sebe toliko uspiju obmanuti normalno je da će nas još bolje. govorim o njima jer nekako je tu vrstu laži puno teže skužiti nego laži osoba koje jako dobro znaju tko su i što žele, a laž im je samo sredstvo kojim dolaze do toga.
    i s godinama iza sebe, u kojima sam se ili podcjenjivala ili precjenjivala, shvatih da je doista sve do nas, do te jasnoće i samospoznaje. ako sada točno osjećam i znam tko sam i što želim, koje su mi istinske vrijednosti, a koje mane, puno ću lakše naći osobu koja je slična meni, koja ima slične vrijednosti i slične ciljeve. i ama baš nikada više ni sama ne posežem za uljepšavanjem istine o sebi, ne bi li učvrstila tu prvu vezu između sebe i tog nekog. a svjesno ili ne to svi činimo, želimo se svidjeti. pa se mrvu uljepšamo. ili se pak poružnimo. ovisno o osobi s kojom se želimo solidarizirati. ako je kemija ono što nas isprva zaljepi za nekoga odlično, nauživajmo se te strasti dok plamti. no, čak i u najvećim vatrenim odnosima postoje trenuci lucidnosti i instinkta koji zajedno prokljuve što sve ostalo kod te osobe ne paše nama u najdubljem i najranjivijem dijelu. i te bljeskove spoznaje sačuvajmo za to neko vrijeme poslije, kad strast utihne. i onda nas neće moći povrijediti to što te osobe nemaju. nećemo to shvaćati osobno, tja, takve su kakve su. a mi smo oduvijek, htjeli to priznati ili ne, ZNALI duboko u sebi da nemaju ono što nam treba. ako želiš znati kako prepoznati tog nekog tko sve što nama paše - doista ima, e, tu ćeš morati poći na susret sa sobom. treba duboko ići, maknuti sve predrasude, očekivanja okoline i rodbine koje smo i sami prihvatili kao svoja, i dotaknuti čistu sebe. TA osoba zna koga želi. i čija će nemanja prihvatiti bez da je ikad zabole. probaj :)

    avatar

    06.01.2014. (09:26)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    zadnje tri rečenice su ti potpuno istinite...do tog zaključka sam i ja došla pročitavši nedavno jednu knjigu :-)

    avatar

    06.01.2014. (10:53)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @ double, knjige su savršenstvo kojeg priznajem. mislim da je aristotel jednom rekao: gdje god dođem, tu je već pjesnik bio. ono što ćutimo istinski već je netko prije nas ćutio i napisao :)

    avatar

    06.01.2014. (11:10)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Slažem se s tvojom glavnom tvrdnjom - da povređujemo, unosimo sukobe i nerazumijevanja, onim što nemamo, živa istina! No to je i logično, to su naša 'tanka', 'slaba' mjesta... točke gdje smo najtanji u odnosu na druge. No činjenica jest da smo tu i najranjiviji, pa tim mjestima, ako ih imalo osvijestimo, najčešće povređujemo, razočaravamo i sami sebe. I to je, često, taj začaran krug iz kojega je teško izaći!

    avatar

    06.01.2014. (12:07)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    @AmaGi, ono što nemamo je najčešće problem s kojim se suočavaju oni koji su u odnosu s nama. ako mi znamo što nemamo i to ne krijemo, a dođemo u kombinaciju s nekim tko, najčešće zavaravajući sam sebe, baš to što nemamo od nas OČEKUJE da u jednom trenu ipak dobijemo i imamo, a sve zahvaljujući njemu/njoj samom. očekivati da netko ipak ima to što tvrdi da nema, to je najgora samoobmana i narcisoizam. PRIHVAĆANJE osobe koja nema to što nema je jedini način za suživot. tek prihvatom može (ali i ne mora) postojati šansa da se neka vrata našeg nemanja otvore za prihvat novog načina funkcioniranja.

    avatar

    06.01.2014. (12:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...