Komentari

overthinkingextrovert.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Lobotomizator

    Iako je tema ozbiljna, obrađena dobro, a pozadina priče u mnogo slučajeva i tragična, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se to riješilo kod nas s jednog drugog aspekta: Fiskalne kase i izdavanje računa...

    avatar

    04.01.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • Filmski blog

    Nepopularno društvo? Pa nije loše biti u skupini sa Islandom, Norveškom i Švedskom :) Prostituciju ne podržavam, al' zašto svi misle o zaštiti prostitutki na taj način da se ona legalizira? Pomogni im na drugi način. Postoji valjda razlog zašto su ušli u taj svijet. Kao i sve ostalo, prostitucija je proizvod bolesnog društva koje pokreče novac.

    avatar

    04.01.2014. (11:52)    -   -   -   -  

  • križar

    Za prostituciju se zna da je najstariji zanat na svijetu. Časnije je biti kurva nego političar, a zna se što se veli za politiku. Politika je legalna i bez fiskalane blagajne, a prostituciju treba legalizirati. Pa platiti legalizaciju, obrtnicu, fiskalnu blagajnu, softver, hardver, dozvole, dodatno zdravstveno osiguranje, certifikat o energetskoj učinkovitosti, PDV, porez na luxuz, članarinu komori, sindikatu,ma svih 250 što fiskalnih što nefiskalnih nameta i eto ideje za pokretanje investicija i padanje PDV a na 18 %. Pa ko voli nek izvoli. Slijedom istog treba legalizirati i lake droge, kao i njihovu proizvodnju pa će onda valjda napuštena polja po Slavoniji biti zasađena, a mi sretni, zadovoljni, napušeni i izjeb........

    avatar

    04.01.2014. (12:51)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Otprilike tako.

    Istina, bolje je imati naš licemjeran model nego još licemjerniji švedski model.

    avatar

    04.01.2014. (12:58)    -   -   -   -  

  • Overthinking extrovert

    Gospon Filmaš - mi smo u društvu crvenih, ne rozih. Glede bolesnog društva, onda po tebi ni ne postoji zdravo društvo jer kao što kaže križar, prostitucija je najstariji zanat. Doslovce postoji tisućljećima. Bez iznimke. Da ne spominjem da radiš logičku pogrešku kad zaključuješ da se nijedna time ne želi baviti zato što je određen broj žrtava traffickinga. Tu spiku imaju militantne feministice.

    avatar

    04.01.2014. (13:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    često, oni kojima su usta puna morala i koriste takve usluge ... (bilo bi super napraviti kakvu anketu o zastupnicima kao što su napravili u Italiji. Iene (satirični novinari) su dokazali da 1/3 zastupnika u oba talijanska doma koriste udluge prostitutki i pozitivno je na kokain). Senat je podigao tužbu protiv Iena (hr.hijene) zbog narušavanja ugleda institucije :D

    svaka pohvala za temu..

    avatar

    04.01.2014. (14:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Mi smo licemjerno društvo. Prostitucija postoji tamo gdje ima zainteresiranih za tu vrstu usluga. Kod nas je navodno veliki interes.... a među zainteresiranima ima puno onih koji bi u legalizaciji trebali aktivno sudjelovati.... tj. donijeti propise kojima bi se ona legalizirala.
    Ako nešto postoji kroz tako dugo vremensko razdoblje onda to treba legalizirati i na taj način umanjiti sva ona popratna zla koja idu uz prostituciju.
    Tema ti je odlična. Bravo!

    avatar

    04.01.2014. (17:35)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Treba razlikovati elitnu prostituciju i uličnu prostituciju.
    Kod elitne nema prisile već se cure odlučuje za taj vid prostitucije zbog velikih zarada koje nikad na poslu ne bi mogle ostvarit. Po meni ova prostitucija ne predstavlja problem.
    Problem ostaje u uličnoj prostituciji. Većina ulični prostitutki radi pod nekoj vrsti prisile. Bilo direktna ( trgovina ljudima) ili indirektna neimaština, siromaštvo i slično.
    Treba reći da u većini zemlja koje su dopustile prostituciju pravni sustav, tužiteljstvo i sudovi puno bolje funkcioniraju nego kod nas.
    Da se kod nas legalizira prostitucija s obzirom na naš pravni sustav i najveći trgovac ljudima mogao bi se izvući da legalno obavlja djelatnost.
    Čak i u Njemačkoj većina vlasnika bordela disko klubova i sličnih stvari je uvijek povezana s kriminalom. I na mjestima gdje je prostitucija legalana
    - što ako zaposlena prostitutka odbije klijenta
    - što ako klijent dodatno ponižava ili se iživljava na prostitutki
    - što ako je sili da radi neke stvari koje nisu samo obični seks npr sado mazo i drugi fetiši.
    - što ako prostitutka ucjenjuje klijenta jer ako je prostitucija legalna onda ona ima pravo pričati tko je nju jebavao. Ak se ima pravo jebat s kim hoće onda ima pravo i reći s kim je jebavala.

    avatar

    04.01.2014. (17:54)    -   -   -   -  

  • apis

    pročitala sam, shvatila tvoje riječi, ali večeras me toliko potrošilo moje vlastito pisanje i riječi kojim sam šetala kroz sjećanja da jednostavno nemam snage bilo što više nego ovo reći.

    avatar

    04.01.2014. (18:34)    -   -   -   -  

  • Overthinking extrovert

    @Hrvatska sfera: Kod elitne nema prisile? Misliš da nema prisile zato što su curke ljepše? Kaj? :D Ono što si htio reći je da svojevoljna prostitucija nije problematična. Jer u ovim državama koje nemaju dopuštene bordele, oglasi i ulična prostitucija su glavne metode.

    Glede spomenutih pitanja, moram ti ukazati na to da ih ilegalnost prostitucije ne eliminira. Štoviše, kod ilegalne prostitucije ih ne možeš riješiti legalnim putem jer prostitucija "ne postoji". U takvom okruženju je dosta vjerojatno da će odgovor na pitanje biti nepovoljan za gospodičnu o kojoj se radi.

    Kad sam otvarao blog, rekao sam si da neću ulaziti u rasprave al svako malo me netko povuče za jezik. Kvragu! :D

    avatar

    04.01.2014. (18:50)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Dobar članak. Slažem se s tobom.
    Bilo bi lijepo da se nitko zbog siromaštva ne mora baviti onime što ne voli, ali ja sam za male korake, jer malo je vjerojatno da će ova država tak skoro stvoriti radna mjesta za 300.000 ljudi. Ali ajmo bar na područjima ponude i potražnje osigurati zdravstveno i mirovinsko. Pa će možda cure koje se time ne žele baviti imati lakšu odskočnu dasku za otići, a one koje se time žele baviti imat će bolje uvjete rada.

    avatar

    04.01.2014. (19:45)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Zakon ponude i potražnje djeluje i na tom polju...ma koliko ga branili kojekakvim zakonima i podzakonima...i za juge je (službeno)bila zabranjena...no elitni hoteli imali su svoje dame,a imaju ih i danas...

    avatar

    04.01.2014. (21:59)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    Ja bi sve legalizirala što me neće boljeti ako to ne želim. Tko voli nek izvoli.samo me nemoj umlatiti i sve pet.

    avatar

    04.01.2014. (22:00)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    tema je odlična i imalo bi se o njoj puno za reći...
    nedavno sam gledala odličan film na tv-u (zaboravila sam kako se zove) o dvije tinejdžerice koje su otputovale u Francusku i bile otete i odvedene u najjadniju rupu od kupleraja, tako da nemaju prebacivanje preko granica, cure same dođu...
    što se tiče pitanja zašto ne legalizirati, mislim da tu najveću ulogu igra zarada glavnih faca, "vlasnika" djevojaka, koji podmićuju i najviše slojeve
    davno sam u srednjoj školi pisala seminarski rad na tu temu, i skupljajući informacije došla do podatka da je lova koja se vrti oko prostitucije ogromna...
    i, što je sa prostitucijom mladića?

    avatar

    05.01.2014. (10:38)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Davno sam pisala na tu temu pa se ne bih ponavljala, ali možda linkom malo doprinesem razmišljanjima:

    http://kinkykolumnistica.blog.hr/2008/02/1624201927/dozvoli te-da-budem-kurva.html

    :)

    avatar

    05.01.2014. (10:50)    -   -   -   -  

  • Piton007

    najstariji zanat treba priznati kao legalno sredstvo plaćanja:
    sex = valuta

    avatar

    05.01.2014. (10:54)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    prostituciju treba legalizirati tako da se klijent i pružatelj usluge ubrače.
    ..upsss, to već imamo :))

    avatar

    06.01.2014. (01:07)    -   -   -   -  

  • Putnik

    Zbog prirode svog posla puno putujem i nemam mogućnosti/ volje za stalnu vezu. Redovni sam korisnik usluga prostitutki. Do sada sam bio s prostitutkama u: Italiji, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Engleskoj i Crnoj Gori. Naravno i u Hrvatskoj. Relativno često boravim u Norveškoj, al itamo se nisam usudio- kažnjava se korisnik. Na osnovu svog prilično bogatog iskustva s prostitutkama znam da većina njih taj posao radi iz ove ili one nužde, rijetko koja se kurva od ljubavi prema tom poslu- ja nisam upoznao ni jednu. Mnoge su doslovno prisiljene na to od raznih makroa, dilera i sl. Osobito u Nizozemskoj koju mnogi navode kao primjer dobre organizacije. ČINJENICA JE DA NITI JEDAN POSAO NE PONIŽAVA ŽENU KAO PROSTITUCIJA I TO NEMA NIKAKVE VEZE S MILITANTNIM FEMINISTICAMA. Ponavljam jedino (iz straha) nisam bio s kurvama u norveškoj- to govori o efikasnosti sustava. *I da, znam, jesam licemjer jer osuđujem nešto što često koristim i potpomažem kriminal, možda sam i loš čovjek, ali to ne mijenja činjenicu da sam dobro upoznat s temom*

    avatar

    06.01.2014. (04:38)    -   -   -   -  

  • Overthinking extrovert

    I dalje to nije argument protiv legalizacije jer kod legalizacije barem imaš zdravstveno i mirovinsko i ne dobiješ novčanu kaznu za bavljenje time. I još ću reći - kažeš da ponižava žene jer te društvo tako naučilo. Da je to skroz normalno, ne bi tako razmišljao. Ok, i dalje ostaje trafficking i prisila ali to su zla koja ne možeš eliminirati.

    avatar

    06.01.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  • cinkcrveno

    stvarno bih htjela doživjeti u ovoj komediji od države izdavanje računa za prostituiranje. obaviš posao, ženska se digne i ukuca na kasu, izbaci račun. "drkanje, 20 kn, pušenje 30, nije ti se odmah digao pa to diže cijenu, +10, i naravno, liniću za gablec, +100, hvala na posjeti i doviđenja"

    avatar

    18.01.2014. (13:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...