Komentari

lobotomizator.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • CroDruid

    Imam ja jednu zanimljivu istinitu priču staru.

    Mali Ivica je bio dobar student na FER-u. Nakon što je godinu dana radio za malu plaću odlučil je otvoriti firmu.
    Ali firma mu je bila nova pa nije imao još sklopljenih poslova.
    Odlučio se da bude konkurentan i prijavio se na natječaj kod jedne velike privatne stranjske firmetine. Tražili su jedan projekt za industriju.

    I mali Ivica je znao kolko cepaju velike firme, pa je odlučio dati jeftiniju ponudu za taj projekt - 800 000 kn (jer je znal da se cijene kreću duplo više)

    I, zove njega Štef iz velike firmetine na razgovor.
    Veli Štef malom Ivici na razgovoru, sve je super, projekt napravljen, sve nacrtano kak se spada, zakon stvar...samo...cijena vam je premala, morate to dići preko 1 000 000 kuna.

    A malom Ivici nije bilo jasno...kako pemala? Pa čovjek bi terbal biti sretan kad je jeftinije.

    E pa veli njemu Štef, gledajte, ako je cijena projekta manja od milje kuna, onda im država ne subvencionira 50%.

    Uglavnom priča završava sretno, jer mali Ivica je onda povisio cijenu preko milje i Štefova firmetina je platila pola milje, a država ostale pola milje.
    I svi su bili sretni...i Štef, i firmetina, i mali Ivica i radnici od malog Ivice.

    Sretna nova godina svima!

    avatar

    02.01.2014. (15:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    imam i ja priču: kopali trasu za plinovod kod Čaglina i uzgledam tipa na traktoru kako prelazi preko polja kupusa. Baš ih gazi. I pitam ja lokalce koji su radili s nama što se to događa. Ovaj mi objasnio da je seljak poticaje dobio i da mu se ne isplati Todoriću dati proizvod rada jer će dobiti 15% vrijednosti kupusa. A pošto nema provjere što je s tim kupusom od strane ministarstva, pojao vuk kupus, odnosno traktor... . Aj priznaj da to ni Beckett s Ionescom ne bi znali bolje smisliti

    avatar

    02.01.2014. (17:45)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Problem je samo odakle sve to dalje plaćati...

    avatar

    02.01.2014. (18:37)    -   -   -   -  

  • CroDruid

    Pa mislim da se budu novci našli na način da se zatru druge stvari, prvo će na redu biti školstvo i zdravstvo, to je sigurno, onda će s tim novcima dalje sponzorirati neke besmislice. A poslije toga će se već naći nešto, vjerojatno mirovine...

    avatar

    03.01.2014. (00:15)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...dođeš na vlast u državi koja je ekonomski u banani. Industija likvidirana, malo poduzetništvo u rasulu. Imaš plodnu zemlju, ljude koji znaju raditi na zemlji i ti postaviš sustav ko da ti je poljoprivreda slijepo crijevo, a to ti je objektivno jedina šansa koja ti može odmah dati pozitivan pomak u gospodarstvu. Za ministra postaviš tumpleka, čiji je maksimalni domet mantranje o tuđoj (europskoj) lovi. Posljedično, uvoz hrane ti ruši sve rekorde...
    To zbilja prelazi moje intelektualne mogučnosti

    avatar

    03.01.2014. (09:34)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sjećam se u prvom razredu osnovne (prva generacija koja nije bila u pijonirima) kako su nam u udžbenicima pokazivali Slavoniju kao žitnicu Hrvatske. Maltene staviš čavao i izraste cijela željezna sekcija koliko je bogata zemlja. Sjećam se i da su ubrzo ti udžbenici sa sretnim seljacima koji beru kuruzu nestali u drugom.

    avatar

    03.01.2014. (11:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...