Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • borivoj

  Neka Vam Nova 2014. godina donese puno zdravlja,ljubavi i svega što sami poželite

  Marijan i Gordana Kvajo

  ------------------

  puseeeeeeeeee... boro

  avatar

  02.01.2014. (08:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Možeš se grijati čajem, kavom, kuhanim vinom, alkoholom ... Ali najbolje grije osjećaj da trebaš nekom.

  Komentar sa BLOG.hr - > Apistia @ Wall

  avatar

  02.01.2014. (08:27)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Trenutak za haiku poeziju  *

  Boncho zapisa:  RIJEKA,

  JEDNA DUGA LINIJA

  KROZ SNIJEŽNO POLJE.  Život je kao rijeka, duga rijeka – duga linija kroz sniježno polje. A potom, što se dogodi? Svaka rijeka, mala ili velika, nestane u okean, nađe svoj put bez ikakvog uputstva, bez ijedne sutre, bez ikakvom majstora. Ona može ići ustranu, cik-cak, ali na kraju će stići do okeana. A to stizanje do okeana postaje okean. To je preporod. To je ono što mi podrazumijevamo pod meditacijom. To je ono što mi shvatamo kao zen manifest.

  Svakoj rijeci je predodređeno da jednog dana iščezne u okean. Ide plesno, ide radosno. Nema potrebe da brine, nema potrebe da žuri. Okaen vas čeka – vi imate vaše vrijeme, ali iskoristite to vrijeme sa radošću a ne sa napetošću i u očaju. Radujte se, plešite, pjevajte i volite, i na kraju ćete nestati u okean. Okean vas uvijek čeka. Čak i kada ste veoma daleko od okeana, vi ste dio njega - uvijek stižete, uvijek se približavate okeanu.

  Svako postaje buddha, danas ili sjutra – a ima samo sedam dana u nedjelji, zato možete da birate…! OSHO  *

  Copyright © Osho International Foundation

  www.osho-yu.me

  avatar

  02.01.2014. (08:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Bože, daj mi u novoj godini debeli

  bankovni račun i tanko tijelo.  Molim te, nemoj to pobrkati

  kao prošle godine.

  avatar

  02.01.2014. (08:43)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Vesna Vilar

  Dragi Borivoj!
  Ob koncu leta s srčnimi mislimi do tebe...
  Naj bo to leto zate sijoče, polno šepeta muz in srečno!

  Vesna in Robi

  ------------

  puseeeeeeeeeee... dragoj vesni i robiju,
  boro

  avatar

  02.01.2014. (08:45)    -   -   -   -  

 • borivoj

  st.

  NAJ NE BO TVOJE ŽIVLJENJE ČAKANJE NA KONEC NEVIHTE,
  TEMVEČ UČENJE PLESA V DEŽJU...

  V Novem Letu želim tebi in tvojim bližnjim veliko zdravja, sreče in miru!

  stane

  -----------------

  svako dobro u 2014. želim tebi i tvojim najmilijim,

  boro

  avatar

  02.01.2014. (08:48)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Blic vijesti

  - Zatražili smo temeljitu istragu povodom pronalaska 46 mrtvih pasa u skloništu udruge Astor u Zagrebu te osudili ilegalno i legalno usmrćivanje životinja.

  - Gradonačelniku Splita uputili smo dopis oko problema zoološkoga vrta prozvanog "zoo strave" i skloništa za napuštene životinje kojeg grad Split nema.

  - Gradonačelniku Slunja uputili smo dopis protiv ograničavanja broja kućnih životinja u Slunju.

  - Ostvarili smo suradnju sa Zdravstvenim veleučilištem Zagreb koje će podržati kampanju Zeleni ponedjeljak i druge naše projekte, a suradnja će se ostvariti kroz predavanja, razgovore i gostovanja.

  - Sudjelovali smo na sjednici Povjerenstva za zaštitu životinja - Odsjeka za životinje, vezano za životinje koje se drže u svrhu proizvodnje, te smo iznijeli svoje zahtjeve za zakonskim promjenama koje se tiču tih najzlostavljanijih životinja.

  - U Weglow centru u Zagrebu održali smo predavanje o veganskoj prehrani i održivom življenju, prije koncerta za Udrugu za zaštitu životinja Mili.

  - Naša predstavnica, u sklopu susreta članova organizacije Eurogrup for Animals, susrela se sa zastupnicom Sandrom Petrović Jakovina u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

  - Prilikom snimanja za Jutarnji list prisjetili smo se spašenih pasa biglova od pokusa lomljenja kostiju na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

  - Izdvajamo novo na webu:
  a) Zašto udomiti starijeg psa?
  b) Zoo Amazona na crnoj listi pet shopova
  c) Martina Felja na popisu trgovina bez krzna
  d) Nova nagradna igra na naslovnici
  e) Prehrana na biljnoj osnovi
  f) BioShop.hr u Trgovinama zdrave hrane
  g) 100% Pure, Hurraw!, Stambuk's i Kiss My Face na Bijeloj listi
  h) Ružna strana blagdana: Petarde strahovito uznemiruju ljubimce, kako im pomoći?
  i) Moby - Almost Home u rubrici Video spotovi
  j) Slike iz kalendara za 2014. godinu

  - Ako smatrate da smo tijekom 2013. godine zaslužili vaše povjerenje te nam želite pomoći i iduće godine, uplata- članarine, donacije ili kupnja kalendara ili nekog drugog artikla iz našeg web-kataloga samo su neki od načina kako to možete učiniti i pomoći nam da i nadalje ostvarujemo uspjehe za životinje i opće dobro.

  Hvala vam svima na vašoj vjernosti, lojalnosti i potpori te primite naše iskrene zahvale, uz najbolje želje u novoj 2014. godini.

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  02.01.2014. (08:51)    -   -   -   -  

 • borivoj

  PREPUŠTENA

  Bez suvišnih pokreta

  Bez suvišnih riječi

  Prepuštam se Energiji

  I nastavljam s njom teći...  Željka - Safiris

  http://safiris.blog.hr

  avatar

  02.01.2014. (08:56)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragana Vucicevic

  Hvala, neka je srećna i uspešna Nova 2014.godina! Bogata stihovima i rimom, zdravljem i berićetom, uz puno druženja i dobre volje i da nam svima bude bolje!

  S postovanjem,

  Dragana Vucicevic

  ------------

  svako dobro ti želim u 2014!

  borivoj

  avatar

  02.01.2014. (08:58)    -   -   -   -  

 • borivoj

  zoran mimica

  dragi boro sve najbolje i vidimo se nadam se u ljubljani 26.2

  ----------------

  svakako!

  lp, boro

  avatar

  02.01.2014. (16:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pazi na svoje navike; one postaju tvoj karakter. Pazi na svoj karakrer; on postaje tvoja sudbina. Lao Tze

  Pazi na svoje misli;

  one postaju riječi.

  Pazi na svoje riječi;

  one postaju djela.

  Pazi na svoja djela;

  ona postaju navike.

  Pazi na svoje navike;

  one postaju karakter.

  Pazi na svoj karakter;

  on postaje tvoja sudbina.

  Lao Tze

  Inicijativa za dobar karakter

  Ovih dana često razmišljam o pojmu karakter. Često sam u životu slušala o ljudima bez karaktera, a manje o ljudima koji imaju dobar karakter. Najčešće sam kao dijete samo nagađala o čemu se tu radi. Sad kad se smatram odraslo taj mi je pojam većim dijelom shvatljiv. Govori se o ljudima bez karaktera u politici, religiji, okolini, u obiteljima. Vrlo rijetko se govori o svom osobnom karakteru i kako ga usvojiti. A bez shvatanja i mijenjanja svog osobnog karaktera nema ni promjene u shvaćanju karakternih osobina obiteljskih, društvenih i planetarnih odnosa.

  Kad krenemo od sebe u prvi mah pomislimo da smo vrlo karakterne osobe cjelovite, savršene i dovršene.. Da li je to i koliko istina? Ko je od nas osobni karakter ikad propustio kroz sito istine?

  Razmišljajući o sebi i okolnostima u kojim sam odrastala ne mogu reći da sam stekla niti dobar a kamoli besprijekoran karakter. Kakvom sam karakteru naučila svoju djecu i tu bih mogla nagađati istinu. Sa 41.godinom imala sam u svijesti šest pozitivnih pojmova koji su označavali moje dobre karakterne crte. Samo te pojmove mogla sam između redaka naučiti svoju djecu a i to više na nesvjesnoj nego svjesnoj razini svijesti. Društvo se kroz školstvo takođe ne trudi ugraditi u pojedinca karakterne pojmove kojih bi pojedinac bio stalno svjestan. O religiji i razočarenju u nju neću pisati. Njih smatram najviše odgovornima za nedostatak osobnog karaktera. Oni su ti koji poučavaju duhovne zakone po kojim bi bilo poželjno živjeti. Nalaze se na hijerarhijskoj ljestvici cara ili duha. Tim osobinama nisu naučili ni sebe a kamoli moje roditelje koji su mi duhovne zakone trebali prenijeti na ispravan način u zaštićenim životnim okolnostima, te na taj način ispravno usmjeriti moju ličnost.

  Bilo kako bilo, obzirom da nisam zadovoljna svojim karakterom nema mi druge nego da se otisnem u potragu za njim. Sad sam odrasla osoba. Jasam li odrasla?

  Što se podrazumijeva pod pozitivnim karakterom? Osobine poštenja, tolerancije, dobrote, humanosti, morala, uslužnosti, marljivosti, pomaganja...ljubav neću ovdje namjerno staviti iz razloga što ima višestruko djelovanje i na pozitivan i na negativan način. Da, da ljubav je otrcan i nedostatan pojam jedna dvanaestina potrebnih osnovnih pojmova ljudskih osobina koje oslikavaju karakterne crte. Samo se ljutite na ovu izjavu, a karakter, zar nebi trebalo pročitati do kraja, pa onda donijeti svoj sud?

  Sve što činimo obojeno je našim osobnim stilom života, trenutnim temperamentnim stanjem svijesti i površnog poznavanja događaja i situacija, ili nije. Možda je obojeno svim stilovima života koji se žive po inerciji čuvenog uvjerenja, trenutnog osjećaja i viđenog doživljaja.

  Principe u koje osobno vjerujem tek nedavno sam izgradila. U prošlosti sam uglavnom živjela po naučenim principima iz obiteljskih i društvenih odnosa. Tako sam usvojila i svoj osobni osjećajni karakter kroz karakterne osobine najbližih srodnika i aktera u obiteljskom i društvenom sustvaranju. Temperament koji sam usvojila onda nije moja već naučena forma ponašanja. Moja ličnost nije moja, već ličnost obiteljskog i društvenog oblikovanja. Moje ponašanja prema ovom viđenju je predvidivo ponašanje većine aktera u zajedničkom sustvaranju. Ali ono što bode u oči...nije moje. Moje, moje...možda zato sve svojatam. Dugo vremena nisam priznavala istinu da ništa nije moje. To nepriznavanje nije umanjilo neumoljivu istinu.

  Nemam ništa jer nemam sebe!

  Nedosljedno ponašanje po tuđim naučenim formama laži, straha, nesigurnosti, osujećenosti, naprihvatanja, nepovjerenja, nepoštovanja i dosljedno ponašanje prema svojim odabranim formama istine, mira, ispravnog djelovanja, dobrote, humanosti, tolerancije, samodiscipline, prijateljstva, stabilnosti, sopstvene snage, zdravih odnosa, mudrosti i ljepote suživota dvije su potpuno različite karakterne forme. Ove pozitivne forme bilo bi poželjno čak i neophodno potrebno naučiti napamet i tek tad se one mogu i svjesno primijeniti kao izborne karakterne crte. To bi onda bilo istinski moja akumulacija iz koje bi brusila svoju čovječnost. S tim formama mogla bih prepoznati sebe, a samim tim bi privukla i slične forme ponašanja iz okoline. Mentalni život pojedinca na pozitivan način jest pokretačka sila koja transformira djetinje usvojenu osobnost na neispravan način kroz prve strahove za opstanak i snalaženje u nesigurnim životnim uvjetima.

  Za društvo bi to možda bilo nepredvidivo ponašanje pojedinca, a za pojedinca neophodno potrebna akumulacija svijesti iz koje bi samostalno djelovao na pozitivan

  avatar

  02.01.2014. (16:27)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Za društvo bi to možda bilo nepredvidivo ponašanje pojedinca, a za pojedinca neophodno potrebna akumulacija svijesti iz koje bi samostalno djelovao na pozitivan način. Usvajanje humanosti prema sebi na djelu otvara vrata i za humanost u svim drugim odnosima.

  Postati samoaktivan u izgradnji osobnog karaktera čini mi se u prvi mah tako čudna zamisao iz prostog razloga što je neobična, nova, izazovna. Ona me podsjeća da nisam potpuna da mi nešto fali, a to mi je neprihvatljivo stanje, stanje koje me prosto tjera da iznova tražim neke nove sadržaje i životne forme. I, tu smo sad u centru zbivanja osobnosti (karaktera) ličnosti.

  Tjera me... Ko me tjera i na što sam natjerana, prisiljena? Čija je to ličnost i čija karakterna osobnost?

  Jesam li prevarom prisiljena ili nisam?

  Šta sam spremna raditi dobrovoljno, a šta radim usiljeno što moram?

  Moram?!

  Tu je osobnost u deficitu.

  Suficit bi bio neću ili hoću, osoban izbor. Imam li ja osobni izbor? Sad taj izbor imam i iz konteksta koji sam živjela kad ga nisam imala znam...

  Ni jedan čovjek ne može imati osobni izbor na ispravan način dok ne osvijesti svoju ličnost ili dok je sam ne oformi na svoj način. Forma s kojom smo oblikovani nije naša. Ona je obiteljska i društvena i zato se osjećamo podvojeno, nesigurno, nestabilno. Htjeli ili ne htjeli sebi priznati...ne živimo svoj karakter.

  Cjelovito, sigurno i stabilno osjećat ćemo se samo osobnim izborom samoizgradnje kroz odabrane forme.

  Istina

  Mir

  Ispravnost

  Sloboda

  Zravlje

  Snaga,

  Radost

  Zadovoljstvo

  Prihvaćanje

  Razlučivanje

  Ravnoteža

  Tolerancija

  Pravičnost

  Samodisciplina

  Prijateljstvo

  Stabil nost

  Duhovnost

  Univerzalnost

  Cjelovitist

  Mudrost

  Povjerenje ili neke forme po osobnom izboru.

  Učenjem pozitivnih formi mijenjaju se obrasci ponašanja. Stječe se savjesnost, otvorenost, prijatnost, prijemljivost, stabilan odnos iz negativnih u pozitivne forme shvatanja i prihvatanja osobne dobrote prema sebi koju nikad nismo usvojili.

  Ovako izgrađena ličnosti je srž onoga što čovjek osjećajno jeste, što on kao pojedinac predstavlja u svom ponašanju i cjelovitosti.

  Karakter čovjeka ograničava ili ga štiti svojom izgrađenom formom. Nije svejedno kad se živi rigidnost ili uljudnost. Rigidnost vodi u strah, ljutnju i agresiju, a uljudnost u otvorenost, slobodu odlučivanja, sklad i progresiju kretanja u ispravnom smjeru.

  Mišljenje, disanje i kretanje osnova su ljudskog života. Kako će ga ko živjeti nesvjesno ili svjesno ostaje izbor na svakom pojedincu.

  Bez ispravnog mišljenja, nema ni disanja punim plućima, a i kretanje ima mnogo krivina. Nije li mnogo prihvatljivije znati smjer kretanja? Nije li lakše i brže putovati avionom nego pješice? Usmjerava li glava noge? Kuca li junačko i temperamentno srce u grudima...ili pesimizam...optimizam? Kakve karakterne crte struje kroz svijest fizičkog tijela?

  U kratkim crticama u nastavku pričat ću vam o svojim usvojenim karakternim osobinama kako sam ih postajala svjesna i mijenjala u željene forme.  --
  Jadranka B.

  avatar

  02.01.2014. (16:28)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Moj dom - Slavko Sousek Today at 11:11

  Sve što je dobro, što srećom se zove
  neka te prati od Godine Nove!

  Sve što je loše i nemir stvara,
  neka odnese godina stara.
  SRETNO!
  Zdravka.

  avatar

  02.01.2014. (16:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...