Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Sredovječni udovac

    A ja s tridesetak godina zakasnjenja otkrijem da imam disgrafiju. Kad se sjetim maltretiranja zbog neravna desnog ruba stranice napisanog teksta, dode mi da zaboravim tablicu mnozenja...

    avatar

    10.12.2013. (16:47)    -   -   -   -  

  • lion queen

    djeca su mi išla u školu potpuno samostalno. moje je bilo da pitam: jesi napisao domaću zadaću....jesam...dobro..Kad dobije jedinicu, pitam: a kako ti to misliš ispraviti...djete veli: tako i tako....ja velim: ok, javi mi kad to riješiš...i bi rješeno! ja dođem na roditeljski i ne znam u koji razred trebam ići, samo znam da je roditeljski, pitaju me na porti u koji razred...velim da ne znam, da je roditeljski, a oni kažu da su dva-tri roditeljska istovremeno...a ja lijepo od razreda do razreda pa prepoznam jednu mamu i tako vidjeh koji je razred i koji razrednik...jedino moje pitanje prije roditeljskog djetetu je bilo: jesi li mi rekao sve što trebam znati, ili će biti iznenađenja na roditeljskom....dijete veli: sve znaš....i tako, nije bilo iznenađenja....oboje djece završilo fakultete i potpuno samostalne osobe :):))))) djeci je samo potrebno svaliti odgovornost za sebe i to je to. ja sam im svalila odgovornost kad se nisam derala na njih kad dobiju jedinicu, već kad sam ih pitala: a kako ti to misliš ispraviti? hoćeš li pitati frenda da ti pomogne, ili misliš da trebaš sat-dva instrukcija? ....jednom se dogodilo da je mala rekla da će pitati frendove, a drugi put je rekla da joj treba sat-dva instrukcija i k tome pregledala internet u potrazi za školom te našla najjeftiniji sat i to mi prezentirala. tako je i bilo. popravila ocjenu.

    avatar

    10.12.2013. (17:00)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Roditelji su čudaci: presubjektivni , popustljivi ili prestogi i zahtjevni.

    Mogu ti reći iz iskustva , djeci nije lako !

    avatar

    10.12.2013. (17:25)    -   -   -   -  

  • Kibou wa Tsuzuku

    u danasnje vrijeme roditelji previse ugadaju i popustaju svojoj djeci, sve za njih rade, nemaju nikakvih obaveza niti pravila, pa kasnije krive skole i izmisljaju bolesti i pitaju se a sto je moje djete tako lose? pa gdje sam pogrjesio/la?

    avatar

    10.12.2013. (20:34)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    U potpunosti se slažem sa gornjim komentarom.

    avatar

    10.12.2013. (20:43)    -   -   -   -  

  • Tina.

    sjećam se ja svojeg učenja tablice množenja...uf al je bilo suza....... al naučila sam...

    uglavnom, mlada sam majka djeteta s posebnim potrebama i nebih ti znala odgovorit na ovo , ...možda jeste naša krivica ali koliko vidim sve je više djece takvo....

    avatar

    10.12.2013. (20:54)    -   -   -   -  

  • križar

    Moje drugo dijete STVARNO ima disleksiju. Trebalo mi je godina i godina, da na to skrenem pažnju nastavnika. Ali ja sam bila uporna ko proljev i nakon šest godina ( uz svu medicinsku i logopedsku dokumentacija) uspjela sam srušiti famu da je moje dijete lijeno i nezainteresirano. Danas je moje dijete student četvrte godine faxa, bez trauma i osjećaja manje vrijednosti. Sve je do roditelja.

    avatar

    10.12.2013. (21:12)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Moje dijete , nažalost ima i disleksiju i disgrafiju .
    Trudimo se oboje a moj sin polako napreduje uz svesrdnu pomoć
    privatne defektologinje , jer doć do one koju pravda zdravstveno
    je nemoguća misija .... čeka se po pola godine ....
    A pomažu mu i volonteri iz udruge za disleksiju i disgrafiju ''Dixy''
    iz Splita , koji svakodnevno imaju orgariziranu pomoć pri učenju ...
    Hvala im .

    Dovidova

    avatar

    10.12.2013. (23:16)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Jednako su zakazali roditelji kao i prosvjetari. Prešutjeti problem znači ne raditi svoj posao u prvom slučaju. U dugom roditelji nisu postavili granice u ponašanju i sad druge natjeruju da odrade njihov posao. A stručne službe nisu nimalo stručne jer su zbog razmaženog djeteta uskratili stručnu pomoć stvarno potrebitom djetetu.
    Odgovorno tvrdim da se pravni i prosvjetni fakulteti trebaju zatvoriti a potrebne kadrove poslati u inozemstvo na školovanje. U konačnici tako bi za društvo u cjelini bilo jeftinije. Iako recimo za učitelja studij u prosjeku traje 7 godina. Tamo vani nema labavo. A kako se nastavlja pljačkati prosvjetare bit će još i gore.

    avatar

    11.12.2013. (07:49)    -   -   -   -  

  • turimti

    što te briga što će drugi reći...piši iz gušta...

    avatar

    11.12.2013. (09:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...