Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • borivoj

  “TROSIMO TRI CETVRTINE SEBE,
  DA BISMO BILI JEDNAKI DRUGIMA”. Arthur Schopenhauer

  avatar

  05.12.2013. (08:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2012/04/23/tajni-planovi-svjetske-ban ke-i-mmf-a-za-unistenje-hrvatske/

  avatar

  05.12.2013. (08:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/133547/Hamed-Bangou ra-Dragi-politicari-pahulje-pokrecu-lavine.aspx

  avatar

  05.12.2013. (08:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Diane L. Eck
  Indija - sveta geografija

  Drage čitateljice i čitatelji!

  Veseli nas što vas možemo izvijestiti da je u izdanju “Dvostruke duge” d.o.o. iz Čakovca izašla nova knjiga:

  “Indija – sveta geografija” meki uvez, format 23x16 cm, 584 str., autorica: Diane L. Eck

  Puna cijena knjige iznosi 168,00 kn, a do 31. prosinca knjigu možete kupiti iz poseban promocijski popust po cijeni od 126,00 kn.

  Promociju knjige održat ćemo u Zagrebu, u petak, 13. prosinca 2012. s početkom u 18:30 sati na adresi Pučko otvoreno učilište, Ulica grada Vukovara 68. Ulaz na promociju je slobodan.

  Predavanje o jyotishu, indijskoj astrologiji, te analizu dolazeće 2014. godine, održati će Adrian P. Kezele.

  ***

  U ovo blagdansko vrijeme izaberite nešto za poklon svojim najdražima s našeg velikog popusta!

  ***

  Iz knjige:

  “Kamo god krenuli u Indiji, pronaći ćete živi krajolik u kojem su planine, rijeke, šume i sela povezani s pričama o bogovima i junacima. Ta zemlja sadrži znakove bogova i tragove junaka. Svako mjesto ima svoju priču. I obratno, svaka priča ima svoje mjesto u velikom skladištu mitova i legendi.”

  Knjiga "Indija: Sveta geografija" govori nam o Indiji hodočasnika. Diana Eck vodi čitatelja na nevjerojatno duhovno putovanje živim krajolikom ove čarobne zemlje – njezinim planinama, rijekama i obalama, njezinim starim i zanimljivim hramovima i svetištima.

  Da bi posve razumjela sveta mjesta hodočašća zajedno s njihovim pričama i međusobnim vezama, ona detaljno istražuje hinduističke religijske ideje i priče i otkriva nam kako su one upisane u sam krajolik. Eck nam pokazuje da je iz te mreže mjesta hodočašća nastao i sam osjećaj za indijsku naciju. To je jedna zapanjujuća i zanimljiva slika zemlje koju stoljećima ne ujedinjuje moć kraljeva, već koraci hodočasnika. Knjiga "Indija: Sveta geografija" nudi nam jedinstven pogled na Indiju kao složenu religijsku kulturu, ali i kao naciju.

  Knjigu "Indija - sveta geografija", kao i druge knjige, naručite MAILOM ili preko naših WEB STRANICA!

  avatar

  05.12.2013. (16:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  P0ZIVNICA  Udruga Pozitiva iz Rijeke Braće Bačića 39, sa Zajednicom Srba Krešimirova 8. Rijeka, organizira predavanje:  5. 12. 2013

  MUDROST, INTUICIJA I LJEPOTA.  20 pozitivnih pojmova za Mudrost

  20 pozitivnih pojmova za Intuiciju

  20 pozitivnih pojmova za Ljepotu

  Kako ih možemo maksimalno probuditi u svom umu?

  12. 12. 2013

  PUT KA ZDRAVOM DUHU I TIJELU  Samorazvoj, Obrana i Liječenje

  Kako pomoći sam sebi slijedeći svoju unutarnju prirodu? Na svakom predavanju održat će se i besplatne radionice.  Ulaz je slobodan. Poželjno je ponijeti bilježnicu i olovku.  Predavanje će se održavati u  Zajednici Srba Krešimirova 8. od

  17 – 19h.  Predavač je, voditeljica Udruge Pozitiva

  Anđa Jotanović

  avatar

  05.12.2013. (16:26)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Podrška dr. Lucije Tomljenović za neobavezno cijepljenje u Hrvatskoj
  4.12.2013

  Kameleon

  Znanstvenica hrvatskog podrijetla dr. Lucija Tomljenović, koja se u Kanadi bavi istraživanjima vezanim uz štetne učinke cjepiva po zdravlje cijepljenih osoba, uputila je jučer pismenu podršku ukidanju obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj.

  "Lucija Tomljenović doktorirala je biokemiju i trenutno je postdoktorand na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Britanska Kolumbija. Njezino istraživanje usredotočeno je na objašnjavanje mehanizama kojima cjepiva i njihovi adjuvansi (kemijski dodaci cjepivima) mogu izazvati neurološke i autoimune bolesti. Također radi na razvijanju novih protokola temeljenih na biomarkerima koji bi omogućili utvrđivanje moguće povezanosti ozbiljnih, štetnih pojava nakon cijepljenja sa samim cijepljenjem."
  Dr. sc. Lucija Tomljenović (izvor: biologija.com.hr)

  Dr. sc. Lucija Tomljenović
  (izvor: biologija.com.hr)

  Uvodne su to rečenice u razgovor "Dr. sc. Lucija Tomljenović: "Tvrdnje o učinkovitosti cjepiva vrlo su pretjerane!" koji je objavio portal Biologija.com.hr 25. travnja ove godine.

  Jučerašnjim dopisom, upućenim članovima građanskih inicijativa Sloboda odlučivanja za obavezno cijepljenje djece, Hrvatska protiv obaveznog cijepljenja i Roditelji koji ne žele cijepiti djecu, dr. Lucija Tomljenović uputila je pismenu podršku za uvođenje neobaveznog cijepljenja i u Hrvatskoj:
  Podrška ukidanju obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj

  Argument prisilnog cijepljenja uz prijetnju novčane kazne nema nikakvu znanstvenu ni etičku bazu. Sasvim je jasno da cjepiva kao i svi ostali lijekovi mogu prouzročiti štetne reakcije. U određenom postotku djece nuspojeve su ozbiljne (primjerice anafilaktičke reakcije, autoimunske bolesti živčanog sustava koje često završavaju s doživotnom invalidnosti, smrti slučajevi...).

  Današnja medicinska znanost ne može sa sigurnošću utvrditi koji pojedinci spadaju u rizičnu skupinu kod koje cijepiva mogu izazvati takve ozbiljne nuspojave. Jedan razlog toj nepoznanici je činjenica da su se kroz povijest cjepiva rutinski testirala na isključivo zdravim osobama. Naime, osobe i djeca kod kojih postoje određene kontraindikacije (primjerice prematurno rođenje, osobna ili obiteljska povijest autoimunskih bolesti, prijašnja nepoželjna reakcija na cijepljenje, hipersenzibilnost na sastojke cjepiva...) se rutinski isključuju iz procesa testiranja koji prethodi licenciranju cjepiva.

  Činjenica je da cjepiva nisu bezazlena i da sva djeca neće jednako reagirati na sva cjepiva. S tim u vezi, u potpunosti podržavam ukidanje prisilnog cijepljenja u Hrvatskoj, po uzoru na ostale demokratske zemlje u zapadnom svijetu. Hrvatska bi trebala ići korak u naprijed, umjesto korak u nazad. Također podržavam bolju edukaciju o mogućim nuspojavama cjepiva. Znanosz zasigurno ide naprijed i danas se mnogo više zna o ozbiljnim nuspojavama koje izazivaju cjepiva. Unatoč toga, javne zdravstvene mjere u Hrvatskoj i dalje zaostaju u dobi inkvizicije. Trebalo bi biti svima jasno da uistinu dobrom proizvodu nisu potrebne totalitarne i radikalne mjere da bi se pučanstvo tobože "uvjerilo" u njihovu "neupitnu" dobrobit.

  Lucija Tomljenović, PhD

  Medicinski fakultet Sveučilišta Britanska Kolumbija u Kanadi

  * Pismo podrške dr. Lucije Tomljenović ukidanju obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj u PDF-u.

  avatar

  05.12.2013. (16:27)    -   -   -   -  

 • borivoj

  To Prijatelji zivotinja
  Dec 4 at 5:54 PM
  Dragi članovi,

  uz zahvalu za vašim članstvom i potporom obavještavamo vas da se bliži kraj godine pa, ako ste u mogućnosti, bili bismo vam zahvalni da uplatite svoju članarinu za 2013. godinu.

  Time biste pomogli da nastavimo s radom Udruge u ovoj za nas teškoj godini, s obzirom na veliku količinu akcija i preseljenje u novi uredski prostor.

  Članske iskaznice s kojima ostvarujete popuste vrijede do kraja veljače iduće godine. Informacije o načinima uplate nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=857.

  Hvala Vam unaprijed te vas srdačno sve pozdravljamo,

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  05.12.2013. (16:27)    -   -   -   -  

 • borivoj  GABRIELE D'ANNUNZIO


  ... Poplaviti, srušiti, zapaliti
  banke
  brade
  predrasude
  Smrskati sve oltare i pijedastle (...)
  Razgraditi - kreirati s radošću
  i plesati
  i napijati se
  u proslavama svih svetih
  NE ŽELIMO MISTICIZME!
  ŽIVJETI
  ŽIVJETI ŽIVJETI
  Gristi život bijelim zubima
  ŽDERATI GA

  Učiniti sve mogućim u usijanoj atmosferi genijalnosti - ludila (...)
  Ovo vam vičemo mi MLADI u noći bezumnog plesa Svetog Vida.
  Zato više vjerujemo u pijanca koji pleše na nesigurnim nogama
  i pada na sred trga no u stotinu odlučnih mudraca u njihovim foteljama!

  avatar

  05.12.2013. (17:06)    -   -   -   -  

 • borivoj

  ART EUNIVERSAL project
  www.petielement.hr

  ARMORY ARTS WEEK/ NEW YORK CITY/ MARCH 6 – 9 2014/

  POZIV LIKOVNIM UMJETNICIMA SLIKARIMA za sudjelovanje u skupnom nastupu na umjetnickom sajmu FOUNTAIN ART FAIR u New Yorku, koji se realizira u okviru projekta ART EUNIVERSAL.

  FOUNTAIN ART FAIR je umjetnicki sajam koji se odrzava u gradu New York u vrijeme svjetskog tjedna likovne umjetnosti – ARMORY ART WEEK / March 6 -9/ kada grad NEW YORK obiljue umjetnickim sajmovima koje posjecuje strukovna publika iz cijeloga svijeta

  ART EUNIVERSAL project

  je novi projekt promicanja europske kulture i umjetnosti van granica EUROPSKE UNIJE, putem organiziranja likovnih izložbi i posebnih promocija, te nastupa na umjetnickim sajmovima.


  ART EUNIVERSAL project

  zapocinje svoju realizaciju u ožujku 2014 u NEW YORK-u nastupom na ARMORY ART WEEK u okviru sajma FOUNTAIN ART FAIR koji se odrzava u zgradi 69th Regiment Armory gdje se prije 100 godina održao prvi ARMORY SHOW/ i svjetski sajam modern likovne umjetnosti/.

  TKO SE MOŽE PRIJAVITI: slikari i likovni umjetnici koji istražuju pojam DVODIMENZINALNOG SLIKARSTVA ,LIKOVNOST I ORIGINALNOST PRIMJENE SLIKARSKIH TEHNIKA U SUVREMENIM UMJETNICKIM STRUJANJIMA

  DETALJI PROJEKTA U PRIVITKU
  VRIJEME ODRŽAVANJA ART EUNIVERSAL project :
  ARMORY ART WEEK NYC 06.03. –09.03. 2014.g.

  MJESTO ODRŽAVANJA ART EUNIVERSAL project :
  NEW YORK CITY/FOUNTAIN ART FAIR 69th Regiment Armory / 68 LEXINGTON AVE, NEW YORK NY 10010

  ORGANIZATOR: PETI ELEMENT AGENCIJA
  /UDRUGA KULTURNI TURIZAM,

  PROMOTION ART&CULTURE
  www.petielement.hr info@petielement.hr tel/fax 021 411 682

  /21300 MAKARSKA , KALA LARGA 22 /OIB 62444 206 400/ MB 239 25 26/

  avatar

  05.12.2013. (17:13)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...