Komentari

sve-je-politika.blog.hr

Dodaj komentar (71)

Marketing


  • Euro

    nisi u pravu posto se sve zidovske zajednice slazu i podrzavaju neuspjeh unosenja brakova izmedju homo i lezbi u hrvatski ustav..
    Samo Zidovi i njihova religija ne dozvoljavaju i ne priznaju brakove izmedju homica i lezbi..Zato ovo nema nikakve veze sa nacionalizmom i Ustasama koje si posatvio u karikaturu..

    avatar

    02.12.2013. (12:18)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Beeeeeeeeeeeeee, moj narode!!!!!!!!

    avatar

    02.12.2013. (12:18)    -   -   -   -  

  • Wall

    sa ovčara i kablara čobanica progovara...

    avatar

    02.12.2013. (12:24)    -   -   -   -  

  • Edo

    Dragi Euro, Crkva i fašisti su organizirali ovaj referendum. On ionako nema baš nikakve veze s brakom nego je samo lakmus papir za sljedeći referendum u njihovoj organizaciji, a to je onaj o ćirilici. E taj će biti generalna proba za referendum o povjerenju ovoj Vladi što je i konačni cilj. Vraćanje HDZ-a i Crkve na vrh što prije - to je intencija.

    avatar

    02.12.2013. (12:25)    -   -   -   -  

  • Euro

    pa sta...Ova vlada je jedina u svijetu uvela nama u dijaspori gubljenje prava na osobnu i prebivaliste...
    Ja sam vec najavio tuzbu u Strasburu protiv toga zakona..
    ja koji posjedujem dom i zemlju kod Poreca mora da se toga odreknem samo zato sto tako pase Milanovicu i da u svoju putovnicu upisem samo njemacku adresu..
    E pa nece da moze...
    Svi Italijani,Spanjolci,Portugalci,Grci to jest svi drzavljani u EU mogu da imaju osobne svoje domovine a nama se Hrvatima to ukida...

    Ajde daj malo karikature na taj racun...

    E to nas vodi u stoljece sedmo...

    avatar

    02.12.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • Edo

    Poštovani Euro, ne laje pas zbog dvorišta nego zbog sebe. Dakle, kao predstavnik dijaspore trebali biste znati koliko je dvojno prebivalište do sada služilo isključivo i samo za fantomsko glasanje na izborima i to za HDZ, jer Hercegovci bi najradije Hrvatsku priključili Širokom Brijegu, samo da mogu. Ni jedna država na svijetu ne dozvoljava da građani jedne države biraju u dvije. To što ste vi u dijaspori ne spori vaše dvojno državljanstvo, i Njemačko i Hrvatsko, ali vi i fizički ne možete istovremeno živjeti u dvije države. Lijepo ste si to zamislil, da zarađujete i plaćate porez u Njemačkoj, a nama koji živimo ovdje birate tko će vladati. E, neće ići. Birajte vi u Njemačkoj, a nama prepustite da se sa svojim problemima nosimo bez vaše "pomoći". Uostalom, kad toliko volite svoju rodnu grudu, dođite i živite ovdje - tko vam brani?

    avatar

    02.12.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • Angie

    vidi ovce.. baš su ovceee :P :D

    avatar

    02.12.2013. (21:06)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @E.P., ma je Euru miliji euro, pa bi i ovce i novce.

    avatar

    02.12.2013. (22:11)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a ti @Euro, lupetaš. po tebi Židovi per se ne mogu podržavati nacionalizam, fašističke zakone i diskriminaciju, zato jer su Židovi? a da pitamo Palestince što misle o tvojoj mudroliji? u ovom je kontekstu vrlo znakovit "lapsus" to što pišeš ustaše velikim slovom a hrvatski Ustav malim, prigodno odaje što ti je od to dvoje (lingvistički) značajnije i prvo na pameti.

    avatar

    02.12.2013. (22:13)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    dakle što to Euro po blogovima tvrdi?

    "Samo Zidovi i njihova religija ne dozvoljavaju i ne priznaju brakove izmedju homica i lezbi..Zato ovo nema nikakve veze sa nacionalizmom i Ustasama koje si posatvio u karikaturu.."

    Euro, naime, definira i prepoznaje ustaše isključivo kao kontru židovstvu. po njemu samo Židovi imaju ekskluzivu prepoznati i imenovati ustaše. pa se Euro, vođen tom genijalno promašenom premisom, dobacio još genijalnijem zaključku da ako nema vidljive kontre (opozicije) spram stava židovstva, onda mora da nema ni ustaštva. ništa Euru ne znači što su u ustaškom režimu proganjani i drugi narodi, skupine i građani, Srbi, Romi, seksualne i druge manjine, politički neistomišljenici i svi drugi, ništa od toga. ništa njemu ne znače ni obilježja fašizma, ni ustaška fašistička ideologija, gašenje građanskih prava, cenzura, teror i slično. samo ona pozicija ustaša spram isključivo Židova određuje pravog ustašu, tvrdi ovdje Euro.

    Euro u startu (opet pogrešno) podrazumijeva i to da Židovi nikako i nikada ne mogu nastupati fašistički (bi li se s njim složili Palestinci?) jer su u prošlosti kao nacija bili žrtve fašizma. njemu je samo židovstvo (dakle nečija nacija) dokaz vječne opranosti od fašizma, nacionalizma ili debilizma, kao nekakav imunitet koji se prenosi sa koljena na koljeno. pa ako tom svetom vodicom svetog i od grijeha čistog židovstva poškropimo i današnje hrvatske talibane, ako im -mudruje nam u svom komentaru Euro- današnji Židovi daju svoj blagoslov ("se sve zidovske zajednice slazu i podrzavaju neuspjeh unosenja brakova izmedju homo i lezbi u hrvatski ustav."), to znači da su sad i hrvatski talibani njihovim blagoslovom oprani od grijeha fašizma? odnosno, ako su i jedni i drugi usuglašeni u nečem diskriminatornom (što je prvima, Židovima, ok i u redu), dakako da Euru nije palo na pamet da su obje skupine diskriminatorne, već mu je samorazumljivo da su oprani od diskriminacije / neetičnosti u kompletu (duetu)?

    Euro stoga u svojoj logičkoj uskraćenosti samouvjereno "argumentira":
    "...Zidovi i njihova religija ne dozvoljavaju i ne priznaju brakove... Zato ovo nema nikakve veze sa nacionalizmom i Ustasama..." i tako bla-bla dalje, jer želi reći: ako Židovi u svojoj religiji i zemlji ne dozvoljavaju ono isto što ne dozvoljavaju i hrvatski talibani, ako štoviše to diskriminatorno isto pozdravljaju, to podrazumijeva da hrvatski talibani nisu ustaše jer su ustaše klale Židove, pa ako su se Židovi izjasnili za nešto isto kao i ustaše (koji su klali Židove) onda ovi talibani očigledno ne mogu biti diskriminatori i ustaše, jer Židovi (po Euro-defaultu) ne mogu činiti iste greške kao i oni koji su ih nekoć klali (pa takve štiti "istost svetog židovstva")?
    primijenimo sad ovu genijalnu Eurovu „logiku“ na jednostavnijem primjeru i pogledajmo rezultate:
    Židovi nose potkošulje, oni pozdravljaju nošenje potkošulja, neonacisti isto nose potkošulje, to podrazumijeva da neonacisti očito ne mogu biti (neo)nacisti, jer ako neonacisti nose potkošulje isto kao što ih nose i Židovi koje su (neo)nacisti klali - to po Euru podrazumijeva da neonacisti nisu (neo)nacisti, jer - Židovi isto nose potkošulje pa to neonaciste očito pere od nacizma?

    Eurova logika, kao što je vidljivo, s logikom nema veze. njemu istost u legislativi dokazuje istost u poziciji, odnosno, dokazuje mu samu Istost kojom on potom promašeno misli da dokazuje i etičnost. on tako promašeno sve u šesnaest podrazumijeva i krati, jer njemu je, bistriću, sve to isto. ma bravo genije.

    avatar

    02.12.2013. (22:20)    -   -   -   -  

  • Euro

    ako i ti sama razumijes ovo sto si napisala..

    avatar

    03.12.2013. (07:37)    -   -   -   -  

  • Euro

    Edo:

    Prvo ja nisam uopce glasovao niti ikada glasam,ni u dijaspori ni u Hrvatskoj...

    Drugo i bez dijaspore ovaj referendum je sto se tice same Hrvatske prosao za one "ZA" samo Istra i Rijeka su glasali "PROTIV"..
    Sto znaci sami ste izglasali ono sto ste htjeli...

    Trece narod nema za kruh u Hrvatskoj ali ipak mu je vaznije sto ce biti sa Ustavom i sto ce se u njega unijeti...

    Cetvrto:Politicari vam mazu oci i skrecu stvari sa glavnih tema...

    Peto:Kruha i igara i svi zadovoljni...

    avatar

    03.12.2013. (07:43)    -   -   -   -  

  • Euro

    MODESTI znas zasto ovaj referendum nije prosao...Zato sto upravo takvi kao ti objasnjavaju narodu bit referenduma...
    A kakav si ti meni dala odgovor ni najveci profesor hrvatskog jezika ga ne bi skuzio...
    Malo je takvih kao sto si ti u Hrvatskoj..Hrvatska je zemlja vecinom sa obicnim narodom koji razumiju obican govor i koji ne zeli da sa sobom nosi lingvisticki rijecnik i da uvijek trazi prijevod sto je mudrac htio reci..

    Znas ovdje u Bavarskoj je prije dva tjedna odrzan referendum po pitanju kandidature Münchena za Zimske Olimpijske Igre 2022...
    Svi politicari,sva intelektuela je glasovala za,a vidi vraga 80% je glasovalo protiv...
    Sutra dan izjava glupi narod ne zna sto je propustio...Isti odgovori kao i u Hrvatskoj...
    Bili su sigurni u sebe da ce referendum proci,nisu ni u najlosijem snu mogli zamisliti da ce referendum po njih biti farsa..
    Nije narod glup..
    A zamisli samo da se Nijemcjima samo dozvoli vise takvih referenduma...Nisu oni bas nesto razliciti od nas..
    Da su imali referendum po pitanju uvodjenja Eura nikada ga ne bi uveli...
    Zato sa narodom treba lijepo,kulturno,narodni, a ne bahato i unaprijed sigurni...
    Pozdrav iz danas hladne Bavarske..

    avatar

    03.12.2013. (08:26)    -   -   -   -  

  • Edo

    Euro, dragi kolega: komentirao sam trenutnu situaciju u Hrvatskoj kako je ja vidim, ti si komentirao mene i moj svetonazor. Onda sam ti odgovorio i objasnio svoj stav, a odgovorila ti je i Modesti. Nisi sretan odgovorima jer ih ne razumiješ, za tebe su previše sofisticirani. Sada ću ti probati objasniti što sam crtežom želio poručiti "narodski", da me razumiješ: Desni ekstremisti koje predvodi HDZ po svaku se cijenu žele vratiti na vlast što prije, jer ih sve više ima po zatvorima i svakim idućim danom ispliva neka nova kriminalna afera u kojoj su sudjelovali. Jedino ih dolazak na vlast spašava da sve što su do sada radili pometu pod tepih i nastave s krađom.

    Pratiš?

    Crkvi su lijevi prirodni neprijatelji. Već im je Tito jedanput u povijesti nacionalizirao ogromnu imovinu koju su stoljećima skupljali, a držao ih je podalje od politike. To oni ne vole, Crkva u Hrvata želi upravljati narodom, a ne da narod upravlja Crkvom. Osim toga, desnica obilno maže vrat debeloj Crkvi da bi ova usmjeravala narod za koga glasati i tu se lijepi krug zatvara. Sve to pada u vodu dok su lijevi na vlasti.

    Razumiješ ovo do sada?

    E, zato treba što prije vratiti desne na vlast. Kako to nije moguće revolucijom, a novi izbori su tek za dvije godine, pokušat će refererendumom. Ovaj prvi referendum tobože o braku je lakmus papir za drugi, onaj malo ozbiljniji, o ćirilici i pravima etničkih manjina koji će biti generalna proba za onaj treći koji je pravi cilj, a to je pitanje građanima: jeste li za prijevremene izbore i povjerenju Vladi Republike Hrvatske. Crkva će svoje stado usmjeriti kamo HDZ kaže i eto nam ponovno desnčara u sedlu.

    Jel jasno?

    Dakle, građanske udruge za brak i stožeri za obranu Hrvatske samo su maska iza koje se skrivaju dobro organizirani desničari i Crkva. meni se to ne sviđa i zato sam nacrtao to što jesam. Ako ti ni sada nije jasno onda mi samo napiši, pa ću ti probati ponovno odgovoriti, no možda ti se taj najprimitivniji narodski odgovor neće dopasti. Drag mi je tvoj blog jer tamo ima puno humora i preporučujem ti da se njega i držiš. Ozbiljne stvari poput fašizma, nacionalšovinizma i tlačenja manjina u RH pusti na miru, to očito nije tvoje područje. Humor, drži se humora kolega :)

    P.S.(Post scriptum ili "napisao nakon")
    Da bih potkrijepio svoje tvrdnje, pročitaj ovo što je baš danas stavljeno na fašistički portal Dnevno.hr:

    http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/107009-foto-krece-val-pros vjeda-pod-sloganom-stop-vladi-i-trajat-ce-sve-dok-milanoviceva-vlada-ne-ods tupi.html

    avatar

    03.12.2013. (11:03)    -   -   -   -  

  • Euro

    Bez tvojih a i mojih uticaja na sljedecim izborima HDZ osvaja 90 % glasova...Htjeli to ja ili ti priznati ili ne priznati ali ce tako biti...

    avatar

    03.12.2013. (11:32)    -   -   -   -  

  • Edo

    Naravno, drago mi je da si shvatio. Zato sam i nacrtao ovce, dragi Euro ;)

    avatar

    03.12.2013. (12:06)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ako i ti sama razumijes ovo sto si napisala..
    A kakav si ti meni dala odgovor ni najveci profesor hrvatskog jezika ga ne bi skuzio...

    ako ne razumije Euro, ne razumije ni autor(ica)?
    ako ga nije skužio Euro, ne bi ni profesor?
    ako Euro ne shvaća, mora da to nije Euro podkapacitiran, već je to nerazumljivo Euru i "običnom narodu"?
    ako Euro ništa ne kapira, to nije zbog Eurova neznanja i kratkih spojeva u njegovoj logici, već je krivnja tih nekulturno obrazovanih koji ne govore lijepo "narodni" (već Euru nerazumljivim jezikom iz "lingvističkih rječnika"), pa je njihovo obrazovanje "bahatost"?
    LOL! :D
    Euro, zar je moguće, pa ti znaš biti i smiješan.

    avatar

    03.12.2013. (14:25)    -   -   -   -  

  • TDW

    Strip je pravi pogodak, sve ostale prepirke ignoriram :-/

    avatar

    03.12.2013. (15:57)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @ET
    Nije loše ali mislim da si ipak otišao predaleko. Nisam baš sasvim siguran da je u stoljeću sedmom postojao brak kao institucija, ali sam sasvim siguran da pojam braka nije bio upisan u hrvatski Ustav iz 7. stoljeća. Nije ga, naime, ni bilo tako da ne znam kako smo mi Hrvati uopće opstali kad nismo imali tu ustavnu odredbu.

    Uz to ovaj rezultat referenduma pokazuje određeno zbližavnja između, barem ovih 950.000 Hrvata, koji su glasali ZA i Srba u, po "ljubavi" prema homoseksualcima u susjednoj državi, koji za sada ne dozvoljavaju ni Gay parade (o braći Rusima da ne govorimo). Jedino ne shvaćam zašto se bore protiv ćirilice? Kako će se dopisivati s istomišljenicima? Ta ne misle da će im Srbi pisati latinicom?! :-)

    avatar

    03.12.2013. (23:38)    -   -   -   -  

  • Edo

    Semper, paradoks se zapravo taj što većina Srba koristi latinicu, samo su stožeraši uspjeli naći korelaciju između ćirilice i zločina, to im je vrlo labava, ali jedina poveznica. Problem je Istra. Talijanska vojska svojevremeno je napravila veće zločine na ovim prostorima nego Srpska. Što ćemo s pločama i natpisima u Istri? Radikali i primitivci zbog osobne koristi otvaraju pandorinu kutiju, vidjet ćemo kako će to završiti.

    avatar

    04.12.2013. (13:05)    -   -   -   -  

  • Euro

    Moram jos nesto nadodati...
    Pogresno je ovaj referendum smatrati fasizmom i nacionalizmom..
    Kako kaze Rabinski centar Europe,da tko to tvrdi da uopce nije u pravu,te da Rabinski centar u potpunosti podrzava pobjedu "u ime obitelji" te kako ta pobjeda nema nikave veze sa nacinalizmom ili fasizmom:

    Statement by the Rabbinical Centre of Europe (RCE) regarding the Referendum in Croatia

    This statement is written on the occasion of the national referendum to
    define marriage in Croatia as the union of man and woman. This definition of marriage is fully compatible and consistent with the teachings of the Jewish religion. In this context we fully support the civil initiative “On behalf of the family” which launched the referendum.

    We are also very disturbed at reports that some have compared this pro-marriage initiative with the Nazi regime and the ideology of fascism. We consider these statements to be inappropriate and insulting to the memory of millions of innocent victims.

    Ja ne vidim odakle pravo vama i pojedinim medijima da ovaj referendum usporedjujete sa fasizmom ili nacionalizmom,ili da ga poistovjecujete sa ustasama..

    I to je za svaku osudu..

    Hoces li i Zidove proglasiti nacistima..
    link:
    http://www.rce.eu.com/articlePage.asp?pageTable=1&pageID=4 &lang=english

    avatar

    05.12.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • Edo

    Euro, poštujem židovski narod kao jedan od onih koji su u povijesti najviše patili zbog fašizma, no to ne daje jednom židovskom centru, odnosno šačici ljudi koji tamo rade, da si prisvoje ekskluzivno svjetsko pravo na tumačenje što je to fašizam i kada se ta riječ smije ili ne smije upotrebljavati. Fašizam je svaka ciljana diskriminacija ljudi po bilo kojoj osnovi. Ovo što se radi LGBT zajednici u Hrvatskoj je fašizam.
    Hajde Euro, drži se ti objavljivanja viceva, pusti ozbiljne teme.

    avatar

    05.12.2013. (12:54)    -   -   -   -  

  • Euro

    A najveci vic ste vi koji mislite da ste u ozbiljnim temama..
    I ti uporno tvrdis da si u pravu ja tvrdim da nisi...

    I kada bi ova dva nasa stava dali ne referendum i kada bi ja pobjedio ti to opet ne bi akceptirao...

    Onda sto je za tebe demokracija....

    Ne dati narodu da se izjasnjava,nego samo po tebi podobnima...

    avatar

    05.12.2013. (13:28)    -   -   -   -  

  • Edo

    Euro, jel tebi jasno da je 1934. velika većina njemačkog naroda na referendumu podržala Hitlera i svi znamo kako je to završilo. Izbor i pobjeda većine nad manjinom nije demokracija, neuki čovječe. Daj shvati i nemoj biti zatucan. Možeš ti tvrditi što želiš, ali argumenti su važni, ne puke tvrdnje. Evo, pročitaj ovo, možda ti osvane:

    http://en.wikipedia.org/wiki/German_referendum,_1934

    Čitaj i uči, ako te zanima. Sve lijepo piše.

    avatar

    05.12.2013. (13:58)    -   -   -   -  

  • Euro

    kakve veze ima ovaj referendum sa onim iz 1934...nikakve...

    Kada oni koji su najvise osjetili na svojoj kozi Zidovi tvrde da u ovom hrvatskom referendumu nema ni trunkice nacionalizma i fasizma ja ne znam sto je tu sporno..

    I tko je po tebi uopce nadlezan da odluci ima li u ovom referendumu nacionalizma ili fasizma..Ti ili tvoji istomisljenici...

    Tko je uopce kompetentan da na to odgovori..

    Kolliko znam EU uopce nije optuzio Hrvatsku po pitanju referenduma da je napravljen nekakav nacionalizam ili fasizam..

    To je izmislio INDEX i par tvojih istomisljenika..

    avatar

    05.12.2013. (14:02)    -   -   -   -  

učitavam...