Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Bergaz

    Sapienti sat!

    avatar

    01.12.2013. (19:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    I ja sam sa suprugom hodočastio izborno mjesto i oboje smo zaokružili PROTIV. Tako smo doprinjeli da Čakovec bude jedan od rijetkih gradova u kojem je PROTIV (59%) bilo više od onih ZA.

    Naveče sam slušao panel diskusiju na Katedrali duha gdje sam, zahvaljujući jednom od ZA-sugovornika, saznao da je NAROD 940.000 Hrvata koji su glasovali ZA. Zaključak: ostatak do 4.267.000 koliko je stanovnika imala Hravatska 2012. godine ne predstavlja NAROD, pogotovo ne Rvatski narod.

    avatar

    01.12.2013. (22:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @GP, est!
    @semper, bravo za vas. i hrabro od vas (i pogotovo hrabro od tebe, jer još si, takoreći, ranjenik). moje malo misto nažalost spada u trenutni hrvatski prosjek, a poznavajući stanje na terenu nisam ni očekivala drugačije. no ima jedan godinama tvrdoglavi, svojeglavi i uvijek svoj prigradski izuzetak koji mi je izmamio osmijeh na lice :0)
    istu diskusiju sam sinoć pokušala poslušati, no nakon par takvih bisernih, lijepo sam izabrala probavljiviju opciju - krevet i knjigu. ta ionako znam što je čistunskim zloćudnicima pravi cilj.

    avatar

    02.12.2013. (18:35)    -   -   -   -  

  • alkion

    Hajd' da se i ja malo k....m gimnazijskim znanjem i obrazovanjem (o odgoju neka okolina govori):
    Satius est enim otiosum esse quam nihil agere. Za "jadnike" koji nijesu latinskoga jezika učili (Agricola, -ae) evo i značenja: "Bolje besposličariti nego raditi nekorisne (nepotrebne) poslove."
    Izgleda da nam cenzura odradila kod Diogena?

    avatar

    02.12.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • Modni zamorac

    Ja sam razočarana ishodom referenduma, ali ne i iznenađena : (
    Nešto slično kao i naš predsjednik.

    avatar

    02.12.2013. (19:55)    -   -   -   -  

  • ljelja

    U krajnjoj liniji nije problem referendum, problem je što se iza brda valja.
    Ako je don Grubišić u pravu, nafrkali smo. Francov Opus dei može podnijeti jedna mnogoljudna zemlja, za nas 4 i kusur milijuna to je pogibeljno.

    avatar

    03.12.2013. (10:54)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @modesti
    Ne znam jesi li jučer gledala prvu epizodu o Mariji Jurić Zagorki. Tu su mini seriju (dva nastavka, danas drugi na HRT1) trebali emitirati više puta tijekom proteklih mjesec, dva dana pa da Željka M. i ini borci za prava Obitelji (naročito ženski ini) vide na kakve je prepreke nailazila naša čuvena spisateljica i novinarka samo zato što se, kao žensko, usudila baviti novinarstvom.
    I ona je dobila 'nogu' iz 'Obzora' (legla novinarskog muškog šovinizma) kad se otkrilo da iz Madžarske šalje svoje tekstove o političkoj situaciji. Istovremeno su joj inozemni novinari odavali punu počast a engleski čak dodjelili neku nagradu. Ali gdje bi se to usudila naša Katedrala duha. Čini to tek nakon bitke dovodeći u jutarnju emisiji Svaki dan Dobar dan roditelje čija su djeca homoseksualci. Iako bi se moglo reći nikad nije kasno ja ću se za ovaj slučaj ipak prikloniti onoj narodnoj: poslije bitke kopljem u trnje (govna).

    avatar

    03.12.2013. (15:13)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @alkion, odlično to tebi ide, ja se još uvijek (m)učim :0) cenzura? nisam baš shvatila što želiš reći, misliš na spornu fotku (slučaj Babić), koju je postao i diogen, ali je nestala? ako na to misliš, da, Hrvatska ponavlja skoro pa istu priču o kojoj sam prije dvije godine. čini mi se da ću morati opet. eto direktnih rezultata nekvalitetnih zakona: kršenje građanskih sloboda. čak je i višestruko simbolično. kroz jednu fotku, takoreći, preview onog što slijedi.
    @Modni zamorac, bila sam potpuno svjesna kakav će biti ishod, ali sam isto tako potpuno svjesna da je nekoć postojalo i ropstvo, da se spaljivalo vještice i da žene nisu imale pravo glasa. svijet srećom nije statičan, uza sve retrogradnosti, ipak se mijenja. svojim udjelom, životom, stavom, možemo samo nastojati da to bude na bolje.
    @ljelja, to je s ovim referendumom bio problem i u prvoj liniji, jer on je trebao "samo" odškrinuti vrata za to što je ovim ustavnim ozakonjenjem već došlo. danas je u jednom članku napisano vrlo jezgrovito: "državu prije svega definira funkcionalan pravni sustav čija je jedina svetinja ravnopravnost svih njezinih građana pred zakonom." kad se ruši ravnopravnost (u ovom slučaju potrebom nekih da budu jednakiji), ruši se i država. rezultat ovog referenduma je Ustav koji pobija sam sebe te više ne garantira ravnopravnost svih građana pred zakonom. građani takve države koja svojim građanima ne garantira ravnopravnost od sada mogu samo strepiti.
    @semper, gledala sam taj krasni dokumentarni serijal kad je prvi put prikazan, tako da ga ovaj put propuštam, no sjećam se mučnih detalja iz Zagorkina fascinantnog života, koji otkrivaju da je ta ženica, koju život nije mazio, bila po svemu jedna izvanredna, inteligentna, iznadprosječna, više no hrabra osoba (žena-junak) rođena u vremenima i prostorima koji svaku izvanrednost takve vrste nastoje iz petnih žila zatrti. vremena danas možda jesu druga, ali se neki običaji ovih prostora (i nadasve prototipni "branitelji" tih običaja, krusari kao što je gđa.Markić) nisu promijenili. no svaka sila za vremena!

    avatar

    03.12.2013. (21:00)    -   -   -   -  

  • alkion

    Mod, da, baš na to mislim. Još od malih nogu mi nije bilo jasno zašto se trebalo "klanjati" bilo kom simbolu (zlatnom teletu). Shvaćam potrebu vjere (za mene je to na neki način pokušaj tumačenja ili prihvaćanja i onoga što je našem mozgu, na današnjem stupnju razvoja, neshvatljivo, neobjašnjivo pa i, u krajnjem slučaju, neprihvatljivo), ali nikako ne shvaćam potrebu pretvaranja jednog komada platna, željeza, drveta... u objekt njemu ne pripadajuće vrijednosti i značenja. Osobito što taj isti objekt jednim pokretom ruke može nestati, promijeniti svoj oblik, upotrebnu vrijednost, a time i sve one vrijednosti koje mu prilijepismo ni "krivom ni dužnom".
    Pročitah, ponuđeni mi linkom, tvoj post, pa bi svako dalje pripovijedanje bilo samo ponavljanje već napisanog...

    avatar

    04.12.2013. (13:44)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Tek sad vidjeh da me se spominje. :))
    Ma ne, društvo, ovdje nije bilo do cenzure. Nisam dobio ni od koga nikakav zahtjev za uklanjanjem slike. Samo imam iskustvo od prije par godina, kada je pero u šaci ima(l)o svoj facebook profil, pa je - pretpostavljam radi jedne drske slike - preko noći mi postao nedostupan (ili možda i uklonjen, ne sjećam se više). A cenzorski roboti fejsa i dalje žare i pale, pa im ti objašnjavaj zašto taj kukasti križ na toj zastavi ne predstavlja promoviranje već upravo prokazivanje fašizma. Roboti su u tom smislu tuplji čak i od nižerangiranih policajaca. Nije mi se dalo opet si priuštiti peripetije s beskonačnim labirintom, odnosno ne moći nigdje na fejsu linkati vlastiti blog. Slika mi se uklapala u post, ali ionako ne kao neodvojiva i esencijalna, uvrštena je 5 min. pred objavu (neposredno prije je i spazih) - tako da nisam vidio potrebu da oko nje se ukopavam u rov. A nije postojala ni raširiteljska misija: ionako je cijela zemlja već znala za nju, s indexa, spram čije čitanosti je moja kap spram mora, te pogotovo stoga što se izrodila u slučaj, s ogromnim publicitetom.

    avatar

    10.12.2013. (13:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @diogene, i pretpostavila sam da je upravo o tome bila riječ. hvala ti na objašnjenju. i sama sam razmišljala otprilike na taj način.
    mislila sam i konkretno komentirati slučaj, no, iskreno, nije mi se dalo ponavljati isto (a nisam imala ni vremena). što bi alkion rekao, bilo bi to ponavljanje već napisanog. a i netko nama drag je to već odradio vrhunski, onako kako samo ona to već zna :0) p.s. spominješ se i ovdje, ali onako, skoro pa slučajno, usput. sram ih bilo, zašto nisu nešto konkretno ;0)

    avatar

    10.12.2013. (21:26)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Je, Bobin članak sam i kod sebe na stranici već bio linkao, a osim toga - nek' se i ja malo ponosim nečime što mi je bila čast - imao pomalo i prste u njemu. Večer prije objave, taman mi je bio rođendan - i vidiš kakav je poklon imala za mene: dio pod završnim podnaslovom smo u konspiracijskom dosluhu dumali, kako to okrenuti, formulirati - Bobina je, naravno, bila zadnja, ona je autorica, al' ni moja nije bila daleko! Odgovarala bi metafora asistencije za pobjednički koš na utakmici. :)))
    Nisam inače neki od timskog rada, ali s njom je i to gušt - ne može si žena pomoći, naprosto je dilerica ugodnog društva! :)
    Ovu raspravu s prophom sam malo preletio, čim stignem ću i pažljivije pročitati - otvara pitanja u svakom slučaju ne svakodnevno postavljana...

    avatar

    11.12.2013. (10:36)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    kako lijepa blogo-rođendansko-božićna priča pero! :0) bravo za uigrani tim (i autoričin fantastičan osjećaj za tajming, ženska intuicija ti je đava ;0) i čestitke!

    avatar

    11.12.2013. (19:28)    -   -   -   -  

  • alkion

    Mogla si me barem, ako ne iz prijateljskih razloga, a ono iz čiste zlobe uputiti na polemiku kod Prangera.:))) Imaš minus i do Novega lita ga ne ispraviš...:)))

    avatar

    16.12.2013. (19:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a što ću alkion kad nisam reklamni tip, srećom Novo će me lito brzo izbaviti iz tvoje strašne nemilosti :0)

    avatar

    18.12.2013. (22:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...