Komentari

antiglobalist.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Neverin

    kako si uspio logički povezati ovo? Kako ćeš natjerati muškarca i ženu da ostanu u braku ako im ne ide? I kako će zakon, makar ustav u tome pomoći? Hoće li Ustav hrabro voditi spermiće? Ne rarumijem.

    avatar

    27.11.2013. (13:08)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Upravo i jest pitanje upravljivosti resursima, smanjenja populacije radi uopće mogućnosti preživljavanja na zemlji. Jedino istinsko rješenje bilo bi povratak u kameno doba, zaboravljanje svih tehnoloških napredaka, jer je upravo obitelj kao zajednica i glavni uzrok iscrpljivanja svih resursa i konzumerizma. Drugo realno rješenje je rat. Kao i obično. Idealiziranje obitelji nije rješenje. Rješenje je u nemanipulirajućem obrazovanju, a nikako ne u nametanju granica i definicija jer je to, povijesno dokazano, vodilo u totalitarizam i samo melo nasilje i iživljavanje pojedinaca nad vlastitom i tuđim obiteljima pod tepih, uz stalno isticanje svojih zasluga za to da je drugi na životu samo zato jer mu je to obitelj omogućila i da je iz tog razloga njen dužnik. Dokazano postoje osobe koje nisu za brak i obitelj, što s njima? Pogubiti ih ili ih genetski izmijeniti? Nasilno udavati/ženiti? Prijetiti im fizičkom eliminacijom, siromaštvom, izopćenjem, pribijanjem na stup srama, srozavanjem na dno društvene ljestvice, oduzimanjem djece samohranim roditeljima i izbacivanjem istih s radnog mjesta? Pa Amiši su taj sustav doveli do savršenstva. Na njih se onda obitelj treba ugledati. Državni aparat ne sačinjavaju vanzemaljci nego upravo članovi tih obitelji koje se zalažu za ustavizaciju braka tako kako je definiran. Provjereno u više navrata. Zato se i organiziralo prvo referendumsko sučeljavanje u radno vrijeme, tj. u vrijeme pauze. Ako Vigilare ima neku suvislu ideju o održivosti na zemlji, ZA SVE JEDINKE NA PLANETI, neovisno o njihovoj religiji, ateizmu, agnosticizmu, neka s njom izađe u javnost i neka se po tom pitanju otvori rasprava. Ovako previše miriše na nacionalsocijalistički totalitarizam. Obiteljske vrijednosti, buahahahahaha...

    avatar

    27.11.2013. (14:03)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ili si vrlo sretan ili si priglup!
    Neka se Crkva ne miješa u brakove koje, po nekoj želji plaćenoj, i razvodi da bi "vjernik" mirno ušao u drugi brak. ( Thompson, na pr )

    Drugo , oni nemaju pojma o braku, kompromisima i problmima. Njema se servira život s dobrim obrocima i ne znaju što znači zaraditi i prehraniti (.Madunić, na pr ) koji je 600.000 kn trošio za seksi telefon.

    Molim te, ne uzrujavaj me ! Nisi me prisilio čitati, ali gadljivo je sve što radi BOGATA poduzetnica gdja Markić

    avatar

    27.11.2013. (14:05)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Ovo je reakcija jednog prosječnog blogera i ovim postupkom će se njegov stav itekako utkati ustavom podupriijet u svakodnevni život:
    "nitko ne brani nikome voljeti (koga hoće) ... ali poštovanje nije za svakoga (brak i obitelj imaju svoju funkciju ... nefunkcionalni ne mogu baštiniti poštovanje koje pripada zaslužnima)
    .lončići lončići zvone cijelu noć ... (Goto - šumski čovjek 26.11.2013.) 11:57) (blog.hr). I jedno pitanje za vas: smatrate li takav stav ispravnim i smatrate li da je to rečenica koja je nebitna jer izrijekom govori o tome da nefunkcionalni ne mogu baštiniti poštovanje koje pripada zaslužnima (dakle, onima u braku kako je definiran u Obiteljskom zakonu), tj. da se ustavom takvo što opravda? Molim vas izričiti odgovor, uz obrazloženje u čemu ovdje jest ili nije diskriminacija ili poticanje na diskriminaciju. Ja ću glasati protiv jer doista mislim da se poštovanje ne zaslužuje samom po sebi mogućnošću rađanja djece i bivanjem u braku muškarca i žene. Drugim riječima, slobodno nastavite trgovati svojom djecom za političke glasove. Ništa novo na tržištu "civilizacije". Ako može kratak i jasan nepropagandni odgovor.

    avatar

    27.11.2013. (14:10)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Po meni je referendum nebitan pa ni neću izići. No ono što je važno u ovom teksu je pitanje nevladinih udruga. Njih doslovce ima na tisuće i dobivaju dosta novca od države i raznih donatora. Općenito cijeli NVO sektor postao je svrha sam sebi. Potrebna je transparentnost i stroža kontrola financiranja ovih organizacija. Jasno je da iza njihovi tobože građanski incijativa uvijek stoji neki skriveni interes bilo politke bilo kapitala.
    Stoga nije ni čudno da neke zemlje zabranjuju financiranje NVO iz inozemstva ili ih čak potupno zabranjuju.
    Pokazalo se da se preko ovakvih udruga najlakše trpat u unutrašnja pitanja suverenih država.

    avatar

    27.11.2013. (15:00)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ne možemo znati naravno, ali za pretpostaviti je da tzv. „obiteljski“ pokret ima financijske veze s nekim opskurnim para-katoličkim pokretima izvan RH, sa okultnim skupinama koje oficijelna Crkva tolerira na marginama ekskomunikacije. Moje uvjerenje je da je gospođa Markić preko svojih firmi baš s takvima povezana te da se njeno odbijanje transparentnog prikaza financijera treba gledati kao potrebu prikrivanja tih tragova. Otkriće kompleksa na Šipanu gdje se održavaju mladežne "duhovne seanse" ukazuje u tom smjeru. Da li laici u RKC imaju ovlasti voditi takve seanse?
    Crkva u Hrvata i njena pripadajuća stranka „hrast“ niti sami još ne znaju s kim su to završili „u krevetu“:-))

    avatar

    27.11.2013. (15:18)    -   -   -   -  

  • B-612

    Rekli su mi da će mi blog postati čitan ako budem ostavljao komentare na drugim blogovima... Hmmm... Baš me zanima. ;)

    avatar

    27.11.2013. (16:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...