Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    SNAŽNA OSOBA

    Snažne osobe znaju kako odraditi svoj život u ravnoteži.
    I suznih očiju, još uvijek uspijevaju reći "dobro sam" s osmijehom na licu.
    Pošalji ovo snažnim ljudima. Ja sam to učinila.
    Bog je divan.

    Promjena dolazi. Bog je vidio tvoju tugu i rekao da je kraj teškim vremenima.
    Vjeruješ li u Njega, pošalji ovo desetorici uključujući mene.
    Prati što će se dogoditi u idućih tridesetak minuta.
    Budi pošten, pošalji ovaj mail svakome tko je izmamio osmijeh na tvoje
    lice ove godine.

    Moglo bi te iznenaditi koliko ćeš dobiti natrag.

    Hvala što sam zbog tebe nasmijana!!!

    J

    avatar

    21.11.2013. (08:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Upoznajte lavandu i lavandin!

    Ako se nađete na nekom sajmu, zacijelo ćete naići na štand na kojem će vam trgovac ponuditi eterično ulje "domaće lavande", eko-uzgojeno i proizvedeno na tradicionalan način.

    Onda će vam uručiti letak na kojem su nabrojane bolesti i poremećaji kod kojih "domaća lavanda" pomaže.

    Uvidjet ćete da je crni kim upravo dobio konkurenciju, jer pomaže kod mnogo toga, pa čak tjera i moljce, komarce, bube-švabe i ostale kukce.

    Realnost govori da se domaći lavandin često zamjenjuje s pravom lavandom ili mu se pripisuju mnoge indikacije koje nema.

    Otkrijmo što je eterično ulje lavande, a što lavandina i koje su razlike u tim "sestrinskim" uljima.

    Pročitajte više




    Novo u Alternativa Webshopu:
    Organski ekstrakt sjemenki grejpa Kernnel

    Ekstrakt sjemenki grejpa - efikasni zaštitnik od gripe i prehlade

    Dolazi sezona gripe i prehlade. Kako zaštititi sebe i svoje bliske od virusa i bakterija?

    Organski ekstrakt sjemenki grejpa Kernnel je vrhunski prirodni proizvod koji jača imunitet, a ujedno štiti organizam od virusa i bakterija.

    Ekstrakt sjemenki grejpa posjeduje velike količine antioksidansa i fitonutrijenata bioflavonoida, uključujući hesperidin, dobro poznati prirodni imunostimulator.

    Kemijska analiza sjemenki grejpa pokazuje prisutnost vrijednih tvari poput C vitamina, sterola, tokoferola, limunske kiseline i minerala u tragovima...

    Saznajte više




    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446
    NOVO: Skinite našu besplatnu mobilnu aplikaciju!
    Android Iphone/Ipad

    Pridružite nam se na:


    Copyright © 2013 Alternativa za Vas.

    avatar

    21.11.2013. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Slike urođeničkih plemena

    http://www.boredpanda.org/vanishing-tribes-before-they-pass-away-ji mmy-nelson/

    avatar

    21.11.2013. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    EKSKLUZIVNO: NOVI ZAKON O RADU Radit će se do 60 sati tjedno, a moguć otkaz i trudnici .
    Mirando Mrsić

    Autor: Gordana Galović
    Objavljeno: prije 53 min
    inShare.0

    Radno vrijeme ipak bi se trebalo fleksibilizirati na način da se u određenom razdoblju može raditi i do 56 sati tjedno, ali ukupan broj radnih sati u razdoblju od četiri mjeseca mora svesti na prosječnih 40 sati tjedno odnosno 48 sati s prekovremenim satima. Iznimno, ako je tako uređeno kolektivnim ugovorom, moguće je raditi i do 60 sati tjedno. Stoji to u najnovijem prijedlogu novog Zakona o radu Ministarstva rada i mirovinskog sustava o kojem bi Vlada, sindikati i poslodavci trebali nastaviti pregovarati početkom idućeg tjedna.

    VEZANE VIJESTI
    Vijesti
    ŠTO DONOSI NOVI ZAKON O RADU Mijenjaju se otkazni rokovi, otpremnine, radno vrijeme...
    NOVI SUSTAV OTPREMNINA I PRAVO NA ŠTRAJK AKO PLAĆA KASNI SAMO JEDAN DAN Što nam donosi novi zakon o radu?
    Ministarstvo rada dostavilo je najnoviji zakonski prijedlog sindikatima i poslodavcima uz dogovor da dok traju pregovori niti jedna strana ne izlazi u javnost. Ipak, kako je taj dokument proslijeđen između brojnih pregovarača i analitičara u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i sindikata, donosimo najnoviji prijedlog. Sindikati i poslodavci do petka moraju dostaviti svoje očitovanje na zakon, međutim, već sada je jasno da se ni ovaj put neće uspjeti dogovoriti.

    Bijes na fleksibilizaciju
    Naime, Ministarstvo je u konačni prijedlog uvelo neke sasvim nove izmjene o kojima se do sada nije uopće pregovaralo, a neke odredbe koje su praktički već bile dogovorene ponovo promijenilo. Sindikati su tako doslovno bijesni na fleksibilizaciju radnog tjedna i do 56 odnosno 60 sati tjedno jer je ranije već bilo dogovoreno da radni tjedan može trajati najdulje do 48 sati tjedno. Poslodavci su zadovoljni tom odredbom, ali su putem izgubili neke druge ustupke.

    - Ministarstvo je prihvatilo naš zahtjev za fleksibilizacijom radnog vremena, ne u obimu u kojem smo tražili, ali ipak dovoljno da poslodavcima olakša poslovanje i smanji troškove plaćanja prekovremenih sati.

    Srednje rješenje Vlade
    No, zbog prihvaćanja našeg zahtjeva oko radnog vremena, vratili su na staro odredbe koje su nam ranije već uvažili kao što je način određivanja naknade plaće, izvanredni otkaz trudnica te bolovanje, dopust i godišnji odmori koji nisu trebali prekidati otkazni rok - stoji u analizi HUP-a koju su pripremili za svoje članove. Tako su sindikati, čini se, izgubili bitku za nešto blaže uvođenje fleksibilizacije radnog tjedna, a poslodavci odredbu prema kojoj bolovanje ili godišnji odmor ne bi mogli prekidati otkazni rok.

    Ministarstvo se odlučilo za srednje rješenje prema kojem ugovor o radu prestaje maksimalno šest mjeseci nakon uručenja otkaza, bez obzira na bolovanje. U zadnji prijedlog Ministarstva uvrštena i sasvim nova odredba o kojoj se do sada nije pregovaralo, a to je obveza radnika da obavijesti poslodavca o bolesti ili drugim okolnostima koje ga onemogućuju u radu i tijekom trajanja radnog odnosa, a ne samo prilikom sklapanja ugovora o radu.

    Austrijski model uplata
    U konačnom prijedlogu Ministarstvo rada odustalo je i od uvođenja sasvim novog sustava otpremnina po uzoru na austrijski model uplate doprinosa za sve radnike. Otpremnine tako ostaju iste kao i do sada, premda su poslodavci očekivali smanjenje troškova otkazivanja.

    - Nisu prihvaćeni prijedlozi HUP-a koji su se odnosili na jednostavnije otkazivanje ugovora o radu, uključujući i otvaranje mogućnosti otkazivanja zaštićenim skupinama u slučaju osobito teške povrede obveza iz radnog odnosa. Ponovo je vraćeno i staro pravilo o naknadi plaće na način da se ta naknada određuje kao prosječna plaća u prethodna tri mjeseca - stoji u analizi HUP-a.

    Smanjiti indeks zaštite
    Najveći set izmjena predviđen je u odredbama o otkazivanju ugovora o radu čime, procjenjuju pregovarači, Vlada želi pod svaku cijenu smanjiti indeks takozvane zakonske zaštite zaposlenja koji se prati u svim relevantnim analizama o konkurentnosti i prema kojem Hrvatska uvijek zaostaje.

    - Nama je najnoviji prijedlog Ministarstva potpuno neprihvatljiv jer smo izigrani oko odredbi kao što je fleksibilizacija radnog tjedna do 48 sati kojima su nas vratiti u pregovore, a sada ih vraća na početak - ističe Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

    Novim ZOR-om omogućuje se otkaz trudnicama i drugim zaštićenim kategorijama radnika ako poslodavac ide u likvidaciju, kod poslovno i osobno uvjetovanog otkaza brisana je obveza traženja drugog posla za radnika, a nema više ni obveze izrade programa zbrinjavanja viška. Poslodavcu ipak ostaje obveza savjetovanja s radničkim vijećem ili sindikatom o zbrinjavanju viška radnika.

    Privremeno zapošljavanje ograničeno na tri godine
    Olakšano je i zapošljavanje preko Agencija za privremeno zapošljavanje jer je ograničenje takvog zapošljavanja pomaknuto s jedne na najviše tri godine.

    U slučaju sudskog raskida ugovora o radu gorn

    avatar

    21.11.2013. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pomoc
    Prima:

    Dragi prijatelji i članovi Do Centra,

    uključimo se u humanitarnu akciju.

    Boro

    ***

    Napomena prije čitanja poruke:
    Ukoliko vam se u bilo kojem dijelu poruke pojavi "kućica" sa tri točkice, kliknite to jer je moguće da je, uslijed prosljeđivanja, gmail u nju sakrio dio teksta.

    Dragi članovi Do-Centra, pozivam vas na dobročinstvo.
    U Sarajevu živi 21-godišnja djevojka, Nina Pašić, koja treba bubreg, a ne može do njega doći. BiH nije u sustavu donora bubrega. Nina nema dovoljno novaca za inozemstvo. Već dvije godine ide na dijalizu. Majčin i bakin bubreg joj ne odgovaraju. Drugog nikog nema. Djed joj je poginuo. Otac joj je šehid - također poginuo u ratu. Živi samo s majkom. Nina od rođenja ima tešku nasljednu bolest bubrega, zbog koje su joj oni naposlijetku otkazali.
    Nina mi je kao kćer. Ninina majka i ja znamo se od rođenja, naši roditelji prijatelji su čitav život.
    Nina je saznala da može doći na listu čekanja u Francuskoj, no nedostaje još novaca za operaciju. Njeni kolege s fakulteta trenutno čine sve kako bi prikupili ostatak novca. Pozivam vas da se, zajedno sa mnom, pridružite akciji, makar i najmanjom donacijom.
    Više o akciji, Nininu sliku, medicinske nalaze, kao i podatke o žiro računima, možete pročitati na Facebooku na otvorenoj grupi pod nazivom "Studenti za Ninu".

    Uplatiti svoju donaciju možete izravno, prema doljnjim podacima, a možete se obratiti i meni osobno na treningu ili na e-mail branka.morovic1@gmail.com.
    Dobrodošao je svaki euro. Upamtite, svaki vaš euro Ninu približava njenom bubregu. Pomozimo joj da normalno živi.
    Hvala!
    Članica Do-Centra, Branka Morović

    Za uplate u KM-ovima:

    Transakcijski broj: 3380000000000072,
    Broj tekućeg računa: 40348251000

    za uplate sredstava iz inostranstva:

    Ime i prezime: Pašić Nina
    Broj računa:40348251101
    IBAN: BA39 3387 2028 7606 8918
    SWIFT code: UNCRBA22
    UniCredit Bank, Kardinala Stepnica bb, 88 000 Mostar

    avatar

    21.11.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    PUNA KONGRESNA DVORANA U OPATIJI ZA BOSANSKE PIRAMIDE

    Tradicionalni opatijski Sajam ezoterije ugostio je 16. novembra 2013. pronalazača bosanskih piramida dr. Semira Osmanagića koji je tokom četverosatnog predavanja o arheološkim lokacijama u Visokom prisutne informirao o svim novostima iz Bosanske doline piramida, turističkoj atraktivnosti projekta i rezultatima naučnih istraživanja.

    Više od 180 posjetilaca dokaz su ogromne zainteresiranosti za ovaj projekt koji ruši dogme iz oblasti arheologije, fizike, geologije i razumijevanja naše drevne prošlosti uopće.

    Prisutni su posebno bili oduševljeni multidisciplinarnim pristupom i otvorenošću ovog projekta koji pruža drugi i istinit uvid u civilizacije koje su živjele prije nas i koje su u pojedinim segmentima bili daleko razvijeniiji nego današnja civilizacija.

    Inače, Osmanagić je na Sajmu predstavljen kao specijalni gost ovog interesantnog događaja koji redovno okuplja vise od 50 izlagača iz skoro svih zemalja bivše Jugoslavije. Ovo je bio njegov drugi uzastupni nastup na jesenjem Sajmu.

    Galerija slika

    avatar

    21.11.2013. (09:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca ...

    www.piramidasunca.ba

    Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

    -------------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/
    .

    avatar

    21.11.2013. (09:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...