Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Neverin

    nekako su mi problematične monoteističke religije u samom korijenu. Ako postoji samo jedan Bog naravno da i kad se trudimo biti ekumenski nastrojeni nastupamo s figom u džepu jer je tako jasno da je ono naše jedini Bog, a ostali to nisu. Čim se vratimo s ekumenskog susreta krećemo sa svojom pastvom govoriti o jedinom živom bogu i slične priče

    Zato pokušaj vođenja svega pod isti jedinstveni nazivnik dovodi do ratova, krvoprolića, genocida i tako dalje. Iako pogani imaju svoje grijehe, politeizam je s toga okrenut sinkretizmu, čak traži zajedničko u božanstvima pa narodi nemaju problema sa štovanjem bogova tuđih naroda.

    bilo bi značajan pomak kada nebi bilo tolika potreba ta evangelizacijom (ja to zovem čiš evangelizacije) preko riječi, već preko djela. Da budeš primjer preobratili se ovi ili ne.

    avatar

    31.10.2013. (15:13)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    koja je uopće svrha vođenja bilo kakve rasprave sa fanaticima-vjerskim ili bilo kojima drugima, svejedno. na kraju se kod njih sve svodi na jedno te isto. sa koje god točke krenuli, kojim god filozofskim ili matematičkim tumačenjem nešto nastojite objasnite, kod "luđaka" odnosno fanatika sve ide k tome da je sve stvorio nekakav bog i što god je netko napravio za to je zaslužan bog. naravno, ako se radi o kakvim lošim stvarima onda je to ljudska greška ili zabluda, takvi onda boga u to ne upleću...

    avatar

    31.10.2013. (18:49)    -   -   -   -  

  • jelen

    Protestantski studenti u narančastom... vrlo znakovito- da nije to neki dašak sjevernoirskih vjetrova u Hrvatskoj... hehe ;-)

    avatar

    31.10.2013. (22:46)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    to su bili prikriveni članovi HNS-a.

    avatar

    01.11.2013. (12:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...