Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Pogled izvana

    Valja imati na umu da kao dio pop kulture možeš znatno povećati svoju "gledanost" ako se udružiš s nekim tko je isto poznata osoba. A ako vaša veza obiluje skandalima, pažnja medija se višestruko povećava. Ženidba Kanye West-a za neodoljivo prekrasnu, pametnu i skromnu Šteficu iz Krapine ne bi izazvala više od dva dana pažnje, pa čak ni njihova rastava ne bi bila predmet za naslovnice.

    Prema tome, veza dvoje poznatih je čisti poslovni potez, i prvi će nastradati upravo onaj član veze koji pomisli da je to nešto drugo (što se, eto, dogodilo momku iz priče).

    Naravno da nije lako utrpati dvije ogromne taštine na mali prostor veze muškarac-žena, i zato takve veze često pucaju. No cilj takve veze i nije neka trajnost, nego povećanje pažnje medija. Klinci iz veze su samo "collateral damage" u takvim pričama.

    Ali, kao i pri drugim poslovnim potezima, treba dobro sastaviti ugovor, jer "poslije jebanja nema kajanja".

    Američki vic, radi samo na engleskom, zbog dvostrukog značenja riječi "coming" (dolaziti i svršavati):
    What's the difference between a woman and a hurricane?
    None. When they are coming, they are hot and wet, and when they are leaving, they take your house away.

    avatar

    31.10.2013. (17:06)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Kroz ovaj tvoj post se provlaci ista misao kao i kroz cijeli blog: sta se desi kad sretnu Beta muskarac i zena sa hipergamijom. Analiza tih susreta, te njihovih uzroka i posljedica, je zapravo i misao vodilja vecine blogova iz manosphere, osobito onih koji se bave Igrom.
    Za ovaj par iz posta si sve dobro i tocno napisao.

    U Twitteru si spomenuo Daisy Fuentes. Prvi put sam je vidio na televiziji dok je radila kao voditelj na MTV-u (dok se MTV jos bavio muzikom), i zapamtio sam ju kao vrlo privlacnu zenu. Poslije sam citao jedan intervju u kojem je opisala svoj, tada nedavni, razvod i rekla je da su ona i njezin muz “jednostavno se razvili u odvojenim smjerovima, ali se i dalje postuju itd.” i druge floskule.
    A zapravo je ovo istina:
    - udala se bila za klasicnog zgodnog muskarca (neki maneken koji dobro izgleda i vozi motor)
    - onda se od njega razvela (to je onaj intervju gore) jer joj je uletio vrhunski Alpha: napoznatiji pjevac Meksika i cijele Latinske Amerike, Luis Miguel
    - nakon tri godine on joj je dao nogu i prebacio se na Mariahu Carey, a Daisy je onda nasla nekog muzicara koji nije osobito poznat
    - s njim je bila deset godina (od toga sedam zarucena) sve do prije 2-3 godine kad ga je nogirala jer joj je jedno ljeto opet uletio Miguel koji je s njom opet prekinuo nakon kratke ljetne avanture
    - sada je sama, uskoro ce imati 47 godina, kaze za sebe “da joj ne treba ljubav jer je okruzena svojim prijateljima i obitelji”, kaze da je jaka zena, zaposlena itd. i sve one druge floskule koje se kazuju u ovakvim situacijama

    Ista prica i sa onom misicom koju sam spomenuo u proslom komentaru. Dok je bila na vrhuncu moci izlazila je sa bogatim nasljednicima, Alpha muskarcima itd. A prosle godine je bila jedna od 30 i nesto natjecateljica koje su se borile za ljubav nekog muskarca u jednom od mnogobrojinih reality TV emisija. Sada ima 35 godina, i dalje je lijepa, ali niti blizu one zene koju sam vidio prije 10 godina.

    Naravno, zene imaju (i dobro je da imaju) slobodu da sebi organiziraju svoj ljubavni zivot onako kako im najvise pase. Ali, sumnjam da su ove dvije iz ovog komentara sebi zelile ovakvu sudbinu kakvu sada imaju.

    Njihove price, kao i price miliona anonimnih zena na Zapadu, jako dobro ilustriraju slijedece:
    - zenska hipergamija je konstanta zivota na Zapadu, kao i gravitacija, ali, za razliku od proslih vremena, vise nema sistema drustvenih kontrola koje bi ju obuzdale
    - zena ce nastojati optimizirati teznje svoje hipergamije, pitanje je samo na koju ligu cilja: najpoznatiji pjevac Latinoamerike ili neki lokalni, anonimni Alpha
    - dugorocne veze su zapravo veze koje traju dok jedna strana (vecinom zena) ne nadju bolju priliku
    - ni zaruke ni brak vise danas ne znace puno, jer se lako mogu razvrgnuti, te ne pruzaju nikakvu izolaciju od realnosti trzista

    Jao si ga onim muskarcima koji ovo gradivo ne nauce.

    avatar

    31.10.2013. (18:23)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @vuk
    Bila je na nekom davnom splitskom festivalu pjesma "Finili su, Mare, bali" (otprilike, samo po sjećanju):

    Kad si bila lipja, mlaja,
    Nikad zate nisam vaja,
    Jer za onu tvoju lipost,
    Tribala je vela milost.

    Avokate, profešure,
    inžinire, pa i direture,
    gledala si priko voje,
    i čekala čagod boje.

    Sad se pitaš ča ti fali,
    Sad se pitaš ča ti fali,
    Oooj, curo moja,
    Finili su, Mare, bali.

    Evo linka na pjesmu, koga zanima:
    [a href=http://www.youtube.com/watch?v=h64Qm-5Zgm0 target=_blank]http://www.youtube.com/watch?v=h64Qm-5Zgm0[/a]

    Muškarac ima, naravno, više vremena za biranje jer mu je aktivni reproduktivni period puno dulji, ali ne bi trebalo da si umišljamo da muškarci drže nekakve uzvišenije moralne pozicije od žena: Frajer će, bio Alfa ili Beta, naći sasvim uvjerljive razloge da napusti partnericu ako mu se pruži bolja prilika ("bolja" u 90% slučajeva znači - dosta mlađa). Klinci će, ako ih imaju, biti "collateral damage", ali - "ljubav ne poznaje granica" ...

    avatar

    01.11.2013. (15:23)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Hm... pa ne znam baš koliko Beta "frajeri" ostavljaju svoje žene. Praksa govori suprotno, one ostavljaju njih. Zapravo oni često idoliziraju svoje žene do te mjere da ne vide bolje pripadnice "nježnijeg" spola. S ostatkom se slažem.

    avatar

    01.11.2013. (20:04)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Pogled izvana

    1) Dobra pjesma.

    2) U mojim komentarima nema niti traga o muskoj moralnoj superiornosti. Pisem o onom sto me okruzuje u drustvu u kojem zivim te ponekad to potkrijepim statistickim podacima.

    Cinjenica je da zene imaju jako puno moci na trzistu na pocetku zivota dok su mlade, lijepe i, nadajmo se, skladno gradjene jer sve to privlaci muskarce. Kako godine idu, tako se ti njihovi atributi smanjuju te im moc lagano opada.

    Kod vecine muskaraca je obrnuto: pocinju u ranoj mladosti na dosta slabijijm trzisnim pozicijama, ali imaju potencijal (koji ce mozda iskoristiti, a mozda i ne) da se godinama kroz zivot razviju u dobrom pravcu (drustvena dominantnost, status, samokontrola, uspjesna karijera, odrzavanje fizicke kondicije i izgleda) te tako postanu privlacniji zenama. Ono sto je dobro kod muskaraca je da ih te rane godine dobro nauce kolika im je realna moc na trzistu, pa onda kroz zivot budu prilicito realni kod procjenjivanja kod koje kategorije zena bi mogli imati uspjeha.

    Da li bi muskarci cinili jednake greske u procjeni svojih mogucnosti kao sto to cine zene, da je kojim slucajem priroda tako uredila da muskarci pocinju svoj zivot vrlo blizu vrhunca moci na trzistu, to necemo nikada znati.

    3) Sto se tice napustanja zena od strane muskarca, to je jedna od onih uvrijezenih prica tj. mitova u drustvu, osobito u Americi, kad muskarac srednjih godina napusti zenu koja ga je 15-30 godina vjerno i predano podupirala da postane uspjesan, i zamijeni je nekom punom mladjom npr. svojom sekretaricom.

    Ali, to je sam prica, i @Zoni je posve u pravu: statistike u Americi govore da veliku vecinu razvoda iniciraju zene, i to ne zbog toga sto je muz bio los (nasilan, alkoholicar, fizicki ih je ugnjetavao itd.) vec samo zbog toga sto su “nesretne.” (Mislim da je i Igniss pisao o ovome.)
    Da, ima slucajeva kad muz zamijeni prvu zenu mladjom, trofejnom zenom (vidim takve slucajeve na Manhattanu kad na ulici ugledas tipa koji ima 50+ godina i gura kolica sa malom bebom,), ali to cini tek manjinu razvoda u Americi.

    Nadalje, zene ne samo da iniciraju vecinu razvoda, vec se pri tom cesto sluze vrlo grubim i ruznim podvalama (lazne prijave protiv muza za obiteljsko nasilje protiv zene i/ili djece, cak i lazne optuzbe za seksualno zlostavljanje djece) sve s ciljem da dobiju veliku stratesku prednost u brakorazvodnoj parnici. Ako prodje, prodje, a ako ne prodje, ne snose apsolutno nikakve sankcije. Takodjer, zene, relativno gledajuci, su losije platise (vise kasne ili uopce ne placaju itd.) alimentacije i djecjeg doplatka svojim bivsim muzevima nego sto je to slucaj sa muskarcima.

    Prema tome, da doista zelimo potezati pitanje muske moralne superiornosti, onda bi se u temi razvoda, te ponasanja tokom i nakon razvoda, moglo naci puno kvalitetnih argumenata. Ali, to cemo ostaviti za neku drugu priliku.

    avatar

    02.11.2013. (10:04)    -   -   -   -  

  • D.

    Možda se vole. :)

    avatar

    02.11.2013. (15:05)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: uistinu savršen sažetak: [i]"Da li bi muskarci cinili jednake greske u procjeni svojih mogucnosti kao sto to cine zene, da je kojim slucajem priroda tako uredila da muskarci pocinju svoj zivot vrlo blizu vrhunca moci na trzistu, to necemo nikada znati."]/i]

    @D: Znaš onu britansku izreku "Sorry doesn't feed the bulldog"? U ovom slučaju vrijedi upravo to, samo za ljubav ;-)

    U današnje doba je ljubav postala joker svih jokera kojom se može opravdati bilo kakav nemoral, lakomislenost ili druga negativna pojava, i koja sve što dotakne čini iracionalno "lijepim" bez obzira na stvarne okolnosti. Stoga mi to što možda njih dvoje (upitno - čini mi se da je u pitanju ipak samo Kanye) u ovom trenutku doživljavaju navalu endorfina ne znači apsolutno ništa.

    avatar

    02.11.2013. (15:41)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Thanks.

    avatar

    02.11.2013. (22:56)    -   -   -   -  

  • Kesten

    (offtopic)

    Jesi čitao knjigu ''Znanost o ljubavi - Glenn D. Wilson & Chris McLaughlin'' ?

    Ako jesi što misliš o njoj? Ima li smisla? - Ja kada vidim koliko je sve zapravo programirano i određeno muka mi bude. Kao da mi se ruši sve do sada spoznato o ljubavi.

    avatar

    04.11.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • Tzar

    no more white knight

    avatar

    04.11.2013. (21:01)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @Zoni
    Ta Alpha/Beta podjela nije tako jednostavna kako se čini. Recimo, u jednom postu Igniss lijepo prikazuje US generala Petraeusa koji je nesumnjivo ogromni Alpha na poslu, a teški Beta sa ženama, za razliku, recimo, od Billa Clintona koji je Alpha gdje god da se okrene.

    Eto, u krugu znanaca znam bezličnog frajera koji ima mlađu ljubavnicu, rastaje se od žene, a ja bih čovjeka svrstao u Gama grupu koja se ne može domoći ženske ni da je sam na pustom otoku s tristo napaljenih ženki.

    Nemam objašnjenja, osim da je moj alfa/beta/gama-metar očito pokvaren ... :)

    @vuk
    Najbliže što možeš vidjeti što se dešava s muškarcem kad prerano postane "jak na tržištu" je očaj u kojeg upadnu (rijetki) muškarci koji kao mladići - ili čak i kao djeca - postanu celebrities, a kasnije ne uspijevaju zadržati taj status. Pogledaj onog dečka koji je glumio u "Home alone", što je poslije od njega nastalo. Koma.

    Jedna židovska kletva kaže "Dao ti Bog da budeš najprije bogat, a onda da postaneš siromašan". A upravo to je što se događa ženama, i strašno je kad gledam neke od njih kako očajnički nastoje ostati u igri u kojoj ih vječni priliv mladih ljepotica poput tsunamija gura na periferiju.

    Ima žena (ne mnogo) koje znaju "aging graciously", kako se to ovdje kaže, ali to pretpostavlja izvjestan sadržaj u glavi, a ne samo fanatični fitness i liposuction.

    avatar

    04.11.2013. (21:24)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @ Pogled izvana
    Sve je to istina, što ti kažeš. Izgled vara. Međutim ostaje činjenica da Alfe mijenjaju svoje žene, partnerice, cure ili kaj već zato što ih ne idealiziraju. One su za njih samo prolazna zabava. A Beta će idealizirati žene cijeli život, stavljati ih na pijedestal i svaki put popušiti. Nebitno je da li je on general ili smetlar, gadan kao rat ili inkarnacija Adonisa. Bitan je stav. Naravno novac, slava i društveni status tu jako puno znače, jer indiciraju moć, no bez stava Alfa mužjaka njihova čarolija brzo blijedi. Onaj general je i dalje Beta, stvar je samo u tome što je on idealizirao svoju ljubavnicu, a ne ženu. A ljubavnicu ne bi ni imao da se nije našao na poziciji moći na kojoj se već našao.

    avatar

    05.11.2013. (08:06)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @zoni
    Točno. Već sam negdje citirao mog legendarnog prijatelja Fukića:
    Ako hoćeš biti veliki jebač, tvrdo srce ti vrijedi više nego tvrdi k.....

    avatar

    05.11.2013. (14:16)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Odlična rasprava između vas dvojice. Komentirat ću čim uhvatim vremena.

    Novi post: Žene su najmanje u dodiru s realnošću u dobi od 31 godine

    avatar

    05.11.2013. (22:35)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Ignissov newsletter

    avatar

    07.11.2013. (10:48)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Homoseksualaemulatornost

    avatar

    08.11.2013. (12:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...