Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Kojotica

    i jedni i drugi. skraceno : nora u srcu, pare u qrcu.

    avatar

    30.10.2013. (17:38)    -   -   -   -  

  • lion queen

    novac skupljan za noru šitum, bio je upravo onoliko novac nore šitum, koliko ga je nora šitum potrošila za liječenje u americi. sve što je preostalo nakon toga, više nije novac šitum, već je:
    1. ili novac hrvatskog naroda, pa ga treba vratiti uplatiteljima ili
    2. novac ostale bolesne djece, kojoj treba za liječenje.
    To nikako i po nikakvom pravu ni uzusima nije novac roditelja nore šitum, jer ga oni nisu niti zaradili, niti su orali, niti kopali. stoga ta mater nema više apsolutno nikakvo pravo potraživati taj novac. sram je može biti što se eksponira po novinama neposredno nakon smrti malog djeteta. eksponirala se ona i prije po medijima, ali je tada to imalo smisla, jer smo svi tada znali da traži novce za svoje dijete. sada više nitko nije siguran zbog čega se ona zapravo toliko eksponira u medijima. svaka mater bi nakon smrti djeteta bila ucviljena i jadna, samo ova mater izgleda i ponaša se kao filmska zvijezda, tako da se čovjek na kraju pita,koliko je ona uopće mater te male nore šitum.
    ta ista mater želi ulupati novac hrvatskog naroda u zidove spomenika zvanog kuća za roditelje, a pitanje je uopće bi li taj novac i bio u to utrošen. upravo je smiješno u vrijeme kad druga djeca vape za liječenjem po amerikama, da mater nore šitum, koja je novac skupljala za liječenje djeteta u americi, odjednom želi da se druga djeca liječe u zagrebu. jer neće mater nore šitum graditi kuću za smještaj roditelja u americi, već navodno u zagrebu. dakle, ona je htjela za svoje dijete najbolje liječnike, a ostalu djecu smješta u zagreb. ma nemoj.
    btw. da je udruzi hrabro srce bilo do krađe tog novca, zacijelo mala nora ne bi ni završila u americi. pa ako je udruga pokrala novac od akcije, tko je platio put nori u ameriku i njenoj materi filmskoj zvijezdi isto tako. udruga je bila dobra obitelji šitum, dok im je trebala, a kad im više ne treba, onda ni ne valja. šteta što će to sve skupa biti štetno za drugu djecu kojoj pomoć bude nužno potrebna, a više neće biti udruge preko koje bi se novac skupljao. sramota da su roditelji djeteta, prema kojem je hrvatski narod pokazao sućut, upropastili jednu dobru stvar. sramotno.

    avatar

    30.10.2013. (17:46)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    @lion queen, nek je netko i ovo izgovorio. gospodja mama je organizirala vise konferencija za tisak nego svi premijeri od prvih izbora naovamo. postala je javna licnost na bolesti, a potom i smrti vlastitog djeteta. i svi to kreveljenje moraju gledati, posebno jadni roditelji druge bolesne djece. ne mogu ni zamisliti kako je njima. cime je to ova obitelj zasluzila toliku potporu da misli kako moze i dalje zajebavati cijelu naciju? time da je pokojna nora bila slatko dijete? ili time sto mama pazi kako ce ispast na svakog slici? time sto tata pozna nekakve glumcice i pjevacice koji su slucaj progurali u medije? koja se poruka salje uopce svim tim nora-fora-hrabri lavic-zirafica fintama? da pravo na zivot imaju samo slatke curice, a one neslatke nek crknu bez da itko ikad za njih sazna?

    avatar

    30.10.2013. (18:01)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @pantagana, nisam čula šitumicu kako je sazvala tiskovnu konferenciju da se skupi novac za liječenje dečka dejana augustinovića, za kojeg se nikako nije moglo skupiti dovoljno novaca, jer nije izgledao kao hrabri lavić, nije bio malen i sladak. zar ne bi bilo normalno da si je ucviljena mater nore šitum uzela za misiju da pošalje na liječenje augustinovića, kad već nije mogla spasiti malu noru. ali ne, tada se ušutila, a majka tog dečka je neutješno plakala na televiziji, jer joj nitko nije htio pomoći, osim nekih. njima se nije tom brzinom skupio novac, jer nisu znali sazivati tiskovne konferencije svaki drugi dan! prestrašno. kad se sjetim tog dečka dođe mi da gorko zaplačem.

    avatar

    30.10.2013. (18:17)    -   -   -   -  

  • lion queen

    evo o čemu govorim:
    http://www.radiong.hr/?d=1&id=14706

    o koliko tu djece brine udruga! neka mater nore šitum izbroji svu tu djecu, sram je bilo. slike govore sve o tome čime se bavi udruga hrabro dijete, koja je zbrinula i malu noru. sad je pomoć svoj toj djeci došla u pitanje zbog nezahvalne matere male nore. fuj.

    avatar

    30.10.2013. (18:29)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Nemam komentara : imam post

    avatar

    30.10.2013. (21:11)    -   -   -   -  

  • B-612

    Kada opet jeknu trublje ja ću i opet priskočiti...

    avatar

    30.10.2013. (21:35)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Lion Queen , čitaš mi misli. Na žalost, ispada da Norina majka misli da jedino njezino dijete je imalo pravo na pomoć, pa sad traži što je ostalo "njezinog" novca, sebično ne razmišljajući kako će sve ovo utjecati na buduće humanitarne akcije!

    avatar

    31.10.2013. (10:37)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Bolje da nismo ni komentirali ovaj post. Samo smo postigli da je ova spodoba opet na naslovnici nekog portala.

    avatar

    31.10.2013. (11:15)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Na tvoje pitanje pravi odgovor jedino može dati financijska inspekcija.
    Ono što ja mogu kazati o ovakvim slučajevima jest da većini tih udruga
    ne vjerujem jer iz prve ruke, nažalost, znam kako je udruga zamaglila
    novac kad se skupljao za moju unuku.
    Ni danas nakon 4 mj. nema odgovora i još je bio drzak i arogantno
    odgovorio da ga više ne uznemiravaju!?
    Dakle koliko god te udruge bile dobre toliko određeni broj ljudi takve
    udruge registriraju za osobno bogaćenje pa sad je na osobi da
    pogađa kojoj će se udruzi obratiti za posredništvo.

    avatar

    31.10.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Bez obzira na sve mislim da nismo pozvani na linč bilo koga. Ne želim braniti niti jednu stranu. Pomoći ću kada god mogu, ali zar je čista slučajnost da se baš sada u trenutku svih ovih krađa pojavi pitanje jedne udruge. Saznajemo iz TV priloga kako privatne donacije baš nitko ne kontrolira. Mene više to zanima. Kako to da se sa privatnim donacijama bave samo oni koji vode udruge, država traži izvještaje samo o novcu koji ide iz proračuna. Ne bi li trebala sva sredstva biti transparentna?????

    avatar

    31.10.2013. (12:26)    -   -   -   -  

  • Simplica

    @lionQueen ovo "svaka mater bi nakon smrti djeteta bila ucviljena i jadna, samo ova mater izgleda i ponaša se kao filmska zvijezda, tako da se čovjek na kraju pita,koliko je ona uopće mater te male nore šitum. " je strašno ružno rečeno od tebe. Tko propisuje da majka mora biti ucviljena i zatvoriti se u kuću??? ako je ona imala plan osnovati kuću i pomoći roditeljima i djeci i ako je mislila da će kroz takvu kuću živjeti ime njene Nore, tko smo mi tu da sudimo da ta ista mama mora biti ucviljena???? Kada je istupala i borila se za Noru, onda je bila super, kada sada ukazuje na neke nepravilnosti, onda je Holivuska glumica?? PRESTRAŠNO!!!

    Ja znam što znači boritio se za svoje dijete, iz sasvim drugog razloga, jer moj J nije dugo pričao, šta to sada znači, da sada kada priča me treba boliti ona stvar za sve logopede, defektologe, i da svakoj prijateljici ne bi trebala pomoći oko informacija i savjetovanja o logopedskim pi govornim poteškoćama???

    avatar

    31.10.2013. (12:38)    -   -   -   -  

  • durica

    recimo, meni je potpuno svejedno gdje je taj novac i što će s njim biti, jer mala Nora je umrla, kao i jako puno djece prije i poslije nje, nažalost i nikakvi novci ni kuće cijeloga svijeta neće i ne mogu ih spasiti. degutantno mi je uopće spominjati novac nakon nečije smrti. oni koji su ga dali, valda je to bilo od srca, a oni koji nisu, nije ni njihova briga. i, da, valda postoje neki mehanizmi kojima bi se sve to skupa moglo provjeriti.inače, meni se ta priča gadila od samog početka, ali svaki roditelj ima pravo boriti se za svoje dijete kako zna i umije, ko sam ja da mi se sviđa ili ne.

    avatar

    31.10.2013. (13:44)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ma čejkate, koliko sam ja shvatio, roditelji od male Nore su samo zatražili uvid u stanje na računu. I naravno da im je postalo sumnjivo kada uvid nisu dobili. Tko nebi bio sumnjičav da se dešava opet neka malverzacija na hrvatski način? Zar stvarno ima smisla pratiti tko je šta rekao i kome? Pa to je bacanje paučine. Slijedi trag novca i bit će ti jasno. Ako je uplaćeno na računu udruga može nastaviti raditi za dobrit bolesne djece, ako nije, predsjednica ili tko je raspolagao tim novcem će najebat. Ko da se radi o kvantnoj mehanici pa sad moramo dopeljati masu analitičara.

    avatar

    31.10.2013. (14:12)    -   -   -   -  

  • NF

    ništa čudno u državi u kojoj nijedna institucija ne funkcionira kako treba, a ako se ne može pratiti put novca što može.nezrelost društva u kojem svaka udruga poput svake stranke mora imati velikog vođu, umjesto da se stvari transparentno dogovaraju.

    avatar

    31.10.2013. (19:57)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    tipična Hrvatska priča u kojoj bi svaki od sudionika u "humanitarnoj akciji" najradije strpao lovu sebi u džep. zato na domaćim prostorima ne vjerujem mi u kakve humanitarne akcije kad se traži novac, tim višre što se u većini slučajeva traži za raznorazne "eksperimentalne terapije" bolesti ili stanja.

    karcinom nije bolest nego, vjerovali ili ne prorodno stanje organizma kad dioba stanice u prvoj ili drugoj generaciji proizvede stanicu sa "pogrešnom šifrom kromosoma", toliko neupućenima u prirodu kracinoma koje je u biti "oruđe" evolucije kojom metodom pokušaja i pogreške nastaju nove vrste živih organizama (znam da gornje zvuči okrutno i da ćete me zbog toga razapeti ali je u suštini tako ma što mislili a o čemu se možete informirati u čitavoj stručnoj literaturi).

    jesu li se donatori u akcijama ikad zapitali zašto se, ako je baš tako, novac nikada ne traži od insitucija ili ustanova gdje bolesnici (ili štogod već jesu) idu na liječenje, zašte te ustanove/institucije se "doniraju" troškove dobrovoljno? uglavnom nisu jer je običaj toliko jak da uglavnom isključi razum.

    i tako iz moralno (a ako baš želite i materijalno "nakaradno nasađenog") korijena uvijek izraste čudna biljka koja humanistima (neovisno o pobudama i motivima) služi kao sredstvo i mjerilo njihove vlastite humanosti u odnosu na sebe i druge a materijalistima kao izvor prihoda. odvojeno ili kombinirano.

    uglavnom, bilo kako bilo ove stvari nemaju veze sa politikom i transparentnošću već sa osobnom savijesti svakog pojedinca jer iza svih maski ostaje pojedinac razgolićen u vlastitoj istini. ne samo u Hrvatskoj već po svuda po svijetu. ;)

    avatar

    31.10.2013. (22:54)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    da zaključimo ovu suludu raspravu - lijepo si nam to napisao Bocacciozg!

    avatar

    01.11.2013. (08:36)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Tema delikatna, no gledajući manipulacije na svakom
    koraku, ne vjerujem nikomu ništa. Pomoć iz ruke u ruku,
    kad mogu i koliko mogu, nitko čuo nitko vidio. Hraniti
    razne institucije..., mislim da su nas pojele odavno.
    Dobro bi došlae te kuće gdje se nesretni roditelji mogu
    sklanjati, no, što država čini, više mi ništa nije jasno:))

    avatar

    01.11.2013. (17:39)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Treba novce poslati tamo gdje treba. Makar meni.

    avatar

    02.11.2013. (21:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...