Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "SLAVA COVJEKU KOJI NIJE PAO U ISKUSENJE. BOG ISPITUJE SVAKOG: JEDNOG BOGATSTVOM, DRUGOG BIJEDOM; BOGATOG – PRUZA LI SVOJU RUKU ONOME KOME JE POTREBNA, BIJEDNOG PAK – NOSI LI PONIZNO, S POKORNOSCU SVOJA STRADANJA". Talmud

    avatar

    26.10.2013. (08:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Neka su ti ciljevi visoki - Poruka za 25 listopada


    Što su ti ciljevi viši, to bolje. Nikad sebe ne ograničavaj ni u čemu.
    Znaj da možeš obaviti sve što zacrtaš jer iz Mene crpiš pomoć i snagu i nema poraza ili greške.

    Što god nosi Moju oznaku, uspjet će i iz toga mogu proizaći samo najviši rezultati. Stoga neka ti svijest bude uzdignuta, uskladi se sa životom i promatraj najljepše rezultate.

    Ne možeš ih očekivati ako nisi u ritmu s najvećim dobrom u sebi, ne možeš slobodno teći sa svim što se događa, ne možeš se kretati kroz ono što bi te uzdiglo.

    Mnogo je toga u životu što bi te blokiralo pri dosezanju cilja. Odgurni sve i ne razmišljaj o grešci ni za trenutak.
    Znaj da ćeš uspjeti u svemu što poduzimaš.

    e.c.

    ***

    Čovjek stvara svoje životne ciljeve prema visini svoje svijenosti o Životu.

    Život Bog je prisutan svagdje i uvijek, u Svojoj najvišoj svijesti o vječnom Dobru.

    Izlaskom iz Božanske Svijesti vječnog Života, izdvojeni ego postaje vladar smrtnog života. Kombinira življenje sa zlom- trseći se da iz svoje svijesti bez Duha Života dosegne božansko blaženstvo, što je nemoguće-

    Blaženi božanski Život i ostvarenje zacrtanih životnih ciljeva bez poraza i greške, može se postići otvorenim srcem Duhu Života i njegovim kucanjem samo u ritmu Dobra.

    Dobivanjem/Crpljenjem pomoći i snage iz Prisutnog Duha Živoga Boga koji uzdiže u Svoju besmrtnu Svijest i usklađuje Život sa Svojim Dobrom, lako se kreće tokom Dobra kroz teška događanja u svijetu niske svijesti.

    ***
    Sveti Spisi dani su uspavanom čovječanstvu kao smjernica razlikovanja energije Dobra od energije Zla, i utrti Put koji vodi u Istinu Života.

    Ego koji dozvoljava vodstvo demonu(-izdojenom od DuhaŽivota) svojim akrobacijama daje sve od sebe nebili Riječ LjubaviŽivota bila krivo tumačena… bacajući ju u koš za smeće, paleći ju, razapinjući na križ, … ruga joj se, ubija …

    Samom Duhu Života, zlo ne nanosi nikakvu štetu – BogŽivot Jest Ono što Jest-Postojan … sva šteta pada na leđa čovjeka koji se predaje maču i zagrljaju smrtnog ega.

    Božanskom Sviješću boravi se u Svjetlu Slobode Duha Života, gdje tama smrtnog straha ograničenja i odricanja ne dopire.

    Vrata koja vode u Vječno Svjetlo uvijek su otvorena i dostupna svakome.

    … ovisi čija se oznaka nosi: Života ili smrti
    Kome se prepušta vodstvo: Životu ili smrti
    U čijoj se Svijesti boravi: Životnoj ili smrtnoj
    Čijem se maču i zagrljaju predaje: Životu Ljubavi ili Smrti Straha.

    Odabirom: stvara se, biva se, živi se i dobiva od odabranog.
    k.

    ***
    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=100561

    avatar

    26.10.2013. (08:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ZAŠTO JE BORISLAV BOŽIĆ ŽIVIO ŽIVOT BESKUĆNIKA


    Borislav Božić poziva Vas na otvorenje Izložba i humanitarnu akciju
    „ZAŠTO JE BORISLAV BOŽIĆ ŽIVIO ŽIVOT BESKUĆNIKA“
    Izložba će biti postavljena u Galeriji Garbas u Rijeci u Užarskoj ulici br. 26
    Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 28. listopada u 19 sati

    ULAZ NA OVU IZLOŽBU SE PLAĆA NA NAČIN DA SVAKI POSJETITELJ DONESE NEŠTO S OVOG POPISA:
    brašno, ulje, tjesteninu, rižu, palentu, konzerve: grah, pelate, grašak, mesni narezak, riblje konzerve, paštete, trajno mlijeko u tetrapaku – obavezno s čepom da se može višekratno koristiti, sapun, pastu za zube, šampon…
    PRIKUPLJENA HRANA BIT ĆE DONIRANA PRIHVATILIŠTIMA ZA BESKUĆNIKE U RIJECI

    Izložba ostaje otvorena 29., 30. i 31. listopada a može se razgledati od 10 do 19 sati i u tom vremenu posjetitelji mogu donirati navedenu hranu.

    ------

    Borislav Božić, prof.
    Rastočine 3
    51000 Rijeka
    Hrvatska
    00385 (0)91 533 25 76
    borislavbozic@net.hr
    ___

    Atelier:
    Ivana Zajca 24/IV
    51000 Rijeka

    --------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    26.10.2013. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Par prevaranata godinama „operira“ po otoku Krku.


    Nevjerojatnu upornost u potkradanju otočana već godinama pokazuje jedna ženska osoba neutvrđenih godina, vjerojatno u šezdesetima. S partnerom se nastanila u Vrbniku i svakodnevno se u srebrnom BMW-u litavskih registarskih pločica FJ-245 vozika po otoku, ali vjerojatno i preko mosta. Dok partner čeka u blizini automobila, gospođa operira. Poprilično dobro govori hrvatski. Kao i svi prevaranti, i ona je razvila tehniku varanja do savršenstva. Najčešće izigrava nemoćnu staricu i traži pomoć od prolaznika, gostiju u restoranima i kafićima... Zamoli telefon da zove bolesnu kćerku, brata, unuku, već prema osobi koju je odabrala za prevaru. Zove neki broj i razgovara… dok ne istekne prepaid kartica do kraja. Oni koji imaju telefon na pretplatu, otkriju koliko su oštećeni tek kada vide račun. Ona ustvari ima zakupljenu liniju u Latviji, ili gdje već, koja funkcionira tako da se poziv ekstra naplaćuje i dio od naplaćenog iznosa dobiva ona - nešto poput naših humanitarnih poziva, odnosno brojeva koji počinju s 06x.. Ne nasjedajte na njezin štos - ona nazove i pravi se kao da razgovara, ali na dugoj strani linije nema nikoga, eventualno govorni automat.
    Voli sjesti u neki lokal i popiti pivce, ali kad treba platiti izmisli neku srcedrapateljsku priču i ne plati račun. Ako joj to ne uspije, jednostavno zbriše.
    Zalazi i u kuće i stanove i onda tužnim glasom kaže da joj nije dobro, „dajte mi vode“, „moram na toalet“ i sl. i usput ukrade što joj se nađe pri ruci. Krade i po trgovinama. U nekima je već dobro poznaju. Budući da joj ne mogu zabraniti ulazak, prisiljeni su je u stopu pratiti po trgovini da nešto ne „drpi“.
    Ustanovili smo da je u ovih nekoliko godina prevarila ogroman broj otočana.
    Kad prigusti, brzinom munje uleti u BMW i s partnerom nestane.
    U krčkoj policiji znaju za taj dvojac. Gospođa se zove Lidija i njezine žrtve se samo na otoku Krku broje u stotinama. Napominju da je ne mogu kazneno goniti jer je na njenoj strani zakonski cenzus o šteti od najmanje 2000 kuna pa sve ostaje na tome da ju žrtve same tuže, ali to do sada nitko nije napravio.
    Jednostavno za ne povjerovati.
    Protivno uređivačkoj politici ovoga portala, ovoga puta bez pristanka, objavljujemo fotografije ovih dvoje prevaranata i njihovog automobila kako bismo upozorili ljude da ne nasjedaju slatkorječivosti ove ženske osobe i da zahvaljujući svojoj dobroti na kraju ne budu oštećeni.
    Napominjemo da se s ovim člankom ne poziva na linč ili oštećivanje tuđe imovine (automobila) nego isključivo kao upozorenje da se ne nasjeda prevarantima. Odričemo bilo kakvu našu odgovornost za eventualne štetne posljedice ovoga teksta. Osim toga savjetujemo prevarenima da se udruže i podnesu tužbu protiv ove gospođe.
    (MK)
    Autor: Admin

    avatar

    26.10.2013. (09:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Jeste li znali OVO o njima?

    Zagreb, 20.10.2013., 11:19
    Autor: B.V.

    Jesu li neke ugledne povijesne osobe imale bizarnih navika ili rituala, vjerojatno su se mnogi bar jedanput zapitali. Albert Einstein, Karl Marx, Louis Armstrong, samo su neki od onih koji su imale bizarne dnevne navike.

    Pisac Mason Currey u svojoj novoj knjizi 'Dnevni rituali' otkriva bizarne navike poznatih povijesnih osoba. Svatko od navedenih u knjizi, bilo da se radi o vrhunskom znanstveniku poput Alberta Einsteina ili glazbeniku poput Louisa Armstronga, imao je dnevne rituale kojih su se držali kako bi bili produktivni.

    U 11 primjera, koje prenosi i britanski Mirror, možete pročitati možda i tajnu njihove genijalnosti. Evo primjera.

    George Gershwin (1898-1937) - Američki skladatelj 'Rapsodije u plavom', za svojim je klavirom skladao isključivo u pidžami ili kućnom ogrtaču. Njegov brat Ira za njega je rekao kako nikad nije mogao biti opušten te da je uvijek nešto morao raditi.

    Albert Einstein (1879-1955) - Jedan od najvećih umova uopće, živio je povučenim životom. Nije volio ići brijaču pa je zbog toga puštao kosu da mu naraste, a smatrao je čarape nepotrebnim proizvodom.

    Charles Dickens (1812-1870) - Britanski pisac, imao je jedan bizaran prohtjev. Njegova radna soba morala je biti uređena tako da se u njoj nalazila mala vaza s uvijek svježim cvijećem, veliki nož za rezanje papira, pozlaćeni list s figuricom zeca posjednutom na njega te dva brončana kipića debelih žaba kako vitlaju mačevima u međusobnom dvoboju.

    Agatha Christie (1890-1976) - najpoznatija svjetska autorica kriminalističkih romana zapravo nikad nije posjedovala radni stol. Pisala je gdje joj je odgovaralo, od stola za večeru, preko polica pa do ostalih ravnih površina u stanu. Kako bi sama govorila, bilo koja površina bila je dobra za pisanje.

    Truman Capote (1924-1984) - Autor 'Doručka kod Tiffany', pisao je isključivo u krevetu i to uz kavu i cigarete. Ipak, u pepeljari je gasio samo tri opuška, a ostale je trpao u džep. Kompulzivno je zbrajao u glavi, a odbijao je zvati brojeve ili odsjedati u hotelskim sobama, ukoliko su ti brojevi bili 'nesretni'.

    Alexander Graham Bell (1847-1922) - Izumitelj telefona bio je radoholičar koji je spavao svega tri sata na dan.

    Mark Twain (1835-1910) - Otac američke literature imao je velike muke s nesanicom. Poput njegovih čuvenih likova, Toma Sawyera i Huckleberryja Finna, i on sam je često spavao na neugodnim i neudobnim mjestima. Preferirao je spavati na podu kupaonice.

    F. Scott Fitzgerald (1896-1940) - Autor proslavljene novele 'Veliki Gatsby', čiju adaptaciju s Leonardom DiCapriom u naslovnoj ulozi ste nedavno mogli pogledati, vjerovao je kako je alkohol nužan za kreativno pisanje. Kako je živio u doba prohibicije u SAD-u, vjerovao je kako je čisti džin najbolji lijek za manjak inspiracije, jer je djelovao odmah i teško ga se otkrivalo. Alkoholizam je bio i okidač njegove prerane smrti u dobi od 44 godine.

    Victor Hugo (1802-1885) - Pisac 'Jadnika' i 'Zvonara crkve Notre Dame', imao je mazohistički dnevni ritual pranja u ledenoj vodi. Ujutro bi gutao dva sirova jaja, a bradu i brkove je održavao svakodnevnim odlaskom kod brijača.

    Louis Armstrong (1901-1971) - Pionir jazz glazbenog pravca i briljantan glazbenik, živio je u pokretu. Na nastupe bi dolazio uvijek dva sata unaprijed, a prije nastupa bi umjesto alkohola - pušio 'gage', odnosno 'travu' kako bi se opustio.

    Karl Marx (1818-1883) - Otac komunizma je tijekom 34 godine, koje je proveo u Londonu, provodio mnoge dane u sobi za čitanje Britanskog muzeja između 9 sati ujutro i 19 sati navečer. Danas je ta soba izložbeni prostor.

    DNEVNIK.hr

    -------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    26.10.2013. (09:15)    -   -   -   -  

  • Neobux - The best way to earn money online

    posjeti moj blog :)

    avatar

    26.10.2013. (17:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...