Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • borivoj

  "KAD BI PRIRODA IMALA TOLIKO ZAKONA KOLIKO
  I DRZAVA, NJOME NI SAM BOG NE BI ZNAO DA VLADA".
  Ludvig Born

  avatar

  22.10.2013. (08:39)    -   -   -   -  

 • borivoj

  22.listopad 2013
  Većina poljoprivrednika ohrabruje se nadom kako bi preživjeli. Nada ih podržava dok oru, siju, sade i gnoje svoje usjeve. Ta nada, mora postati mentalna navika ne samo u poljoprivredi, već i kao dio svakodnevnog života, u svim aktivnostima...........

  14. JA SAM TVOJE ‘DA’
  Ja sam tvoje “da” - tvoj stvaralački pristanak, tvoja moćna predanost: tvoje nepovratno, bezuvjetno “da”. Kad ga kažeš svijetu, Ja ti postajem svijet; kad ga kažeš Meni, Ja ti postajem Bog ljubavi u srcu.

  “Bijela kula”, knjiga 73. Zapisala Vesna Krmpotić

  14. GOSPODINE, DAJ DA SE TVOJ DAN
  Gospodine, daj da se Tvoj dan ne zastidi mene, kad uvečer sa mnom o boku stane preda Te. Daj da bude bar tako: da se ne zastidi. Pomozi da bude i bolje: da uzmognem zaraditi za nj i malo ponosa.

  “Bijela kula”, knjiga 28. Zapisala Vesna Krmpotić

  Jučer je završilo - Poruka za 21. lipnja

  Ako jučer nije bilo ono što je trebalo biti, ne smeta: jučer je završilo i prošlo i ti tu ne možeš ništa učiniti.
  Danas je nešto sasvim drugo, ono je ispred tebe, nedirnuto, čisto i ti možeš od toga napraviti najljepši dan.
  Kako započinješ svaki dan? Zapamti, to nije briga nekog drugog. To jedino ti možeš odabrati.
  Pokušaj započeti dan s unutarnjim mirom i zadovoljstvom, nađi vremena da budeš u tišini i dopusti da te mir ispuni i obuhvati.
  Ne juri u novi dan nepripremljen i neusklađen. Ako to učiniš, lako ćeš sa sobom ponijeti to stanje duha i ono će utjecati na cijeli dan i na sve one duše s kojima si u vezi.
  Ti moraš odabrati kakav će to biti dan i onda ga takvim učiniti. Zašto sada ne odabereš?

  e.c.

  Život nije prolazan. Prolazno je trenutno tijelo koje služi Duši kao stan. Duša ne pripada ovom svijetu smrti.
  Živeći istost sa Dahom Života, Ona se radosno igra propadnim stvarima i uživa u njima.

  ***
  - Prestankom vjere samo u Boga-Život,
  - pomjeranjem Svijesti od usredotočenosti samo na Boga-Život ka usredotočenosti na samog sebe,
  - pouzdanjem samo u fizička osjetila,
  - prihvaćanjem svijest identiteta u obliku a ne u Bogu
  - Odbacivanjem Božanskog Svjetla kao jedine potrebne Hrane…
  Duša vremenom napušta Rajski vrt-Svijest o Bogu-Životu i 'pada' u iluziju odvojenosti.

  Gubitak vjere i pouzdanja u apsolutno savršenstvo univerzalnog Plana je ulazak jedinog činioca u ljudsko postojanje – STRAH- zmija u rajskom vrtu, Đavao u povijesti.
  Gubljenjem Svijesti o Sebi u Bogu, spirala se usmjerava prema dolje kroz guste nivoe vezanosti i zakočenosti Energije.

  Materijalizirajući utjecaj veže Energiju Života.

  ***
  Prihvaćanjem Svetog Duha u svoj život dobiva se u posjed osjećaj za moralnost, više se ne može činiti zlo bilo na koji način.

  U Život(Boga) se može ući uvijek. On je ispred, na površini, nedodirnut i čist. Daje se uvijek na raspolaganje. Nalazi se u unutarnjoj Tišini Mira-Rajskom vrtu.

  Bez potpune vjere u Boga Koji je Život čovjeka, nema napretka.
  Na vlastitim iskustvima djelovanjem Sile Svetog Duha vremenom se postiže apsolutno povjerenje u Njega.
  Uzdizanjem iz pada u nisku svijest, ponovno se vraća i ulazi u Svijest Krista.

  Na čovjeku je odabir kakav da mu bude dan, kakvo da mu bude življenje Života, i učiniti Ga takvim.
  k.
  ***
  http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=100423

  avatar

  22.10.2013. (08:40)    -   -   -   -  

 • borivoj

  RADIONICA OBITELJSKIH KONSTELACIJA 26.10.2013.
  Zagreb

  DATUM: 26.10.2013. SUBOTA
  VRIJEME: 10.00 – 17.30 (18.00) radionica; pauza za ručak u vlastitom aranžmanu otprilike 13.30 - 15.00
  LOKACIJA: Prostorije Udruge KONSTELACIJA,
  Nodilova 6, I kat, Zagreb
  (vodite računa – prva zona parkiranja! možete parkirati iza Dinamovog stadiona besplatno pa doći nekoliko stanica tramvajem, ili u garaži Martićeva ili Kvatrić)

  VODITELJI: ALEMKA i MAX DAUSKARDT
  Iskusni voditelji sa više od 15 godina iskustva iz sistemskih konstelacija, školovani kod Berta Hellingera i drugih vodećih svjetskih stručnjaka za konstelacijski rad, članovi Internacionalnog udruženja za sistemske konstelacije sa objavljenim člancima u internacionalnom magazinu za sistemske konstelacije "The Knowing Field" i drugdje.

  Radionica se održava u sklopu edukacija, pa će biti vođena na hrvatskom i engleskom jeziku.

  Sve upite kao i prijave (obavezne za sve programe) možete uputiti mailom ili telefonom. Više informacija o svim programima naći ćete na web stranici:

  www.SystemicConnections.com
  mail: alemka1@yahoo.com
  Tel. 091 1266 545
  http://www.facebook.com/Konstelacija Kroatia

  Umjesto da se probaju rješiti problema, Konstelacije shvaćaju vaš problem kao poruku koju treba vidjeti i čuti. Glavno saznanje ove metode je da korijeni teško rješivih problema počivaju u traumama iz prošlih generacija koje rezoniraju kroz obiteljski sistem. Kada pogledamo u njih i kada ih razumijemo, poremećaj je transformiran i ne stvara nam više poteškoće. Tada možete postati slobodno i autentično ljudsko biće sa punim potencijalom za ispunjeno i bogato odnošenje. Kada ne možete naprijed i osjećate da vas nešto opterećuje, Konstelacije otklanjaju teret i otvaraju put kreativnim pozitivnim rješenjima.
  Konstelacije nisu orijentirane prema problemu, već prema soluciji. A solucija u konstelacijskom pristupu podrazumijeva nalaženje one pozicije (fizičke i duhovne) koja nam omogućava potpuniji i zdraviji život OVDJE I SADA.
  Dobro razrješenje određene konstelacije ne osjeti samo osoba koja radi, nego i svi učesnici radionice. Nerijetko su razrješenja onih osoba koje rade ujedno i razrješenja potrebna i mnogima od onih koji sudjeluju u iscjeliteljskom konstelacijskom krugu radionice. Sudionici konstelacijskih radionica su uvijek nanovo iznenađeni složenošću problema s kojima se ovaj pristup nosi i elegantnom jednostavnošću razrješenja i najsloženijih životnih situacija. Atmosfera konstelacijskih radionica je uvije puna pažnje i poštovanja svih sudionika i njihovih životnih okolnosti.
  Svaki sudionik ima mogućnost odabrati nivo svog sudjelovanja i u svakom trenutku snosi punu odgovornost za svoj unutarnji proces tijekom radionice. Sudionici u najvećem broju slučajeva doživljavaju konstelacijske radionice kao vrlo pozitivno i poučno iskustvo, ponekad i kao doživljaj koji im je promjenio život zauvijek.

  U 2013-oj godini nudimo i edukaciju UVOD U SISTEMSKE KONSTELACIJE:
  Modul III i IV – listopad i studeni
  Sve detalje ćete naći na linku http://harmonyinhumansystems.page.tl/Edukacija.htm

  avatar

  22.10.2013. (08:44)    -   -   -   -  

 • borivoj

  RAZPIS ZA 16. MEDNARODNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠI HAIKU/

  THE 16TH APOKALIPSA HAIKU CONTEST

  Revija Apokalipsa razpisuje

  16. MEDNARODNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠI HAIKU  · Pošljete lahko največ šest neobjavljenih haikujev. Izbira te »najčistejše, najkrajše in najbolj poetične« pesniške oblike ne bo omejena z metriko 5-7-5 ali s kako posebno tematiko.

  · Predvidenih je več praktičnih nagrad, najboljši haikuji pa bodo objavljeni v septembrski številki revije Apokalipsa v letu 2014. O rezultatih natečaja bodo nagrajeni avtorji osebno in javno obveščeni. Prispele haikuje bo ovrednotila mednarodna žirija v sestavi: Edin Saračević, Silva Trstenjak in Alenka Zorman.

  · Haikuje pošljite v štirih izvodih, označenih s šifro, najkasneje do 15. marca 2014 na naslov REVIJA APOKALIPSA, Ul. Lili Novy 25, 1000 Ljubljana s pripisom Za haiku natečaj. Pošiljka naj vsebuje tudi zapečateno, s šifro označeno kuverto s podatki o avtorju (ime in priimek, naslov, spletni naslov ali elektronsko pošto, telefon, poklic, starost). V primeru pošiljke na elektronski naslov: apokalipsa@t-2.net pa pošljite dve ločeni priponki označeni z šifro – v eni naj bodo haikuji, v drugi pa podatki.  THE 16TH APOKALIPSA HAIKU CONTEST  · Deadline: March 15, 2014

  · Number of entries: up to 6 original haiku which have not been published or are not considered for publication elsewhere

  · Topic and form of haiku: traditional or non-traditional on any topic, free or formal style

  · Send four (4) copies of each haiku, or group of haiku, in English, signed by a cipher, along with a separate sheet in another envelope with your cipher, name, age, profession, address, phone number and email address to:  KUD APOKALIPSA

  Ulica Lili Novy 25

  1000 Ljubljana

  Slovenia

  (subject: For haiku contest)  or to apokalipsa@t-2.net  In this case enclose two attachments, one with haiku and another with your personal data, both signed by your cipher.  Judges: Edin Saračević, Silva Trstenjak and Alenka Zorman.  Winners will receive some practical prizes. Contest results will be published in Apokalipsa Review (september 2014)  Aleš Košuta

  KUD Apokalipsa

  ----------

  lp, borivoj

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  22.10.2013. (10:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...