Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Annaboni

    Nemaj biološki sat poput žena kod kojih je vidljiv u odredjenim godinama života.
    Ali jedan 60-to godišnjak svoj vanbračni, seksualni život radje eksponira s djevojkom od 20 , nego onom starijom. Oduvijek bilo i biti će.

    avatar

    18.10.2013. (14:38)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Čitala do onih starijih žena 30+... i zabole me glava.
    Kad su te "starice" od 30...bolje da se ja maknem od čitanja dalje. Možda se pojavi neki muški mentuzalem od čak 33 godine:))

    Anaboni, za muške se zna, ali i ja kad bih birala izmedju 20 godina starijeg i 20 godina mladjeg, ne bih bila u dilemi ;))

    avatar

    18.10.2013. (18:43)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @mecabg: to je sve relativno. Ja osobno ženu od 33 godine ne bih opisao kao staru.

    Ali nesumnjivo je da žene dosežu vrhunac fizičke ljepote u ranim dvadesetim, i od tada nadalje se može samo nizbrdo. U tome postoje neke varijacije, no lijepa žena od 30 godina je nesumnjivo lijepa debelo unatoč tome što ima 30 godina, nikada zbog toga.

    Stoga se za 30+ kaže "staro" iako nitko ne bi ženu od 30 (pa ni 35 ni 40 godina) starom. Nadam se da to objašnjava.

    avatar

    18.10.2013. (19:20)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Šalila sam se, naravno, oprosti, pisao si ozbiljno.
    Odličan post, slažem se u potpunosti sa iznetim.

    Hteli mi to ili ne, uzimali ili ne razna sretstva za podmladjivanje, oslanjali se na genetiku ili držali dijete i vježbali, činjenica je da sat neumitno kuca i jednom i drugom polu. Kao što se pojavljuju prve bore na licu, tako i svi organi laganu gube svoje funkcije. Da nije tako, svi, ili bar poneko, bili bi besmrtni.
    Zbog raznih okolnosti, da ne ulazimo sada u drugu tematiku, stvaranje porodice se odlaže za kasniju dob, što se očituje na potomstvu...

    avatar

    18.10.2013. (20:20)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Neodoljiva 41-godisnjakinja se morala slikati polugola za Vecernji list :)
    Kad muskarci dozive krizu srednjih godina, kupe Porsche. Kad zene to dozive, moraju se pod hitno plu-skinuti za neki medij koji ih onda treba hvaliti ko da nikad zenu nisu vidli.

    Komentari... Lolozlozlozlozlo
    - "Vidio sam ju uzivo i ovo photoshopirano i nasminkano nema veze sa stvarnoscu" (nemoj zezat, stvarno neocekivano)
    - "Kakav primjer ovime daje svojoj kceri" - eeeee, dobro pitanje. Dr.Igniss i Mr.Wolf su vec pisali o tome. Sayeto receno: riba smrdi od glave ili djeca oponasaju dobre i lose osobine roditelja

    avatar

    18.10.2013. (21:10)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Ove tvrdnja “postoje dokazi da očeva dob od 40 ili više godina utječe na učestalost sljedećih bolesti” je interesantna, ali, mislim, i donekle pogresna.

    Priznajem da nisam napravio detaljni pregled relevantne znanstvene istrazivacke literature, ali ono sto sam ukratko vidio ukazuje da su istrazivanja o muskoj plodnosti vecinom nepotpuna.

    Stvar je u tome da se usporedjuje muskarceva dob, kao nezavisna varijabla, sa mogucim zdravstvenim i genetskim poremecajima njihove djece, kao uzrocna posljedica. Ali, pri tom se zanemaruje dob zena s kojima ti muskarci stvaraju tu djecu. Za ocekivati je da muskarci od 40+ godina, u prosjeku, imaju starije partnerice nego muskarci od 25-29 godina, pa je onda rasclanjivanje uzroka genetskih poremecaja zajednickog potomstva otezano bez obzira koliko autori pojedinih istrazivanja bili umijesni u multivarijabilnoj linearnoj regresiji.

    Prava studija bi usporedila sto muskaraca od 45-49 godina starosti sa sto muskaraca od 25-29 godina, i onda promatrala moguce zdravstvene probleme njihove djece, ali, s tim da apsolutno svi muskarci, bez obzira mladji ili stariji, imaju partnerice koje su u istoj starosnoj grupi tj. dvjesto zena iste starosti.

    Idealno bi bilo da je starost zena takva da je iskljucena bilo kakva mogucnost mogucih genetskih poremecaja i bolesti npr. neka te partnerice budu stare od 23-29 godina.

    Malo manje dobro, ali svejedno bolje od sadasnjeg nacina istrazivanja, bi bilo da su sve partnerice iste starosne dobi, iako je ta dob takva da je vec povecana mogucnost raznih poremecaja kod djece npr. neka te zene imaju od 30-35 godina starosti.

    U ovakvoj studiji gdje se dodatno kontrolira starost zena, moguci problemi koji su uzrokovani uznapredovalom muskom staroscu u trenutku zaceca djeteta ce biti daleko jasniji i bolje objasnjeni.
    Nadalje, vjerujem da bi rezultati ovakve studije donekle ublazili opce-prihvacene cinjenice o muskoj starosti i zdravstvenim problemima potomstva, ali ih ne i posve pobili tj. i dalje bi pokazali da uznapredovala dob oca donosi povecani rizik za potomstvo, ali da je taj rizik manji nego sto se to danas misli.

    Ako grijesim, volio bih da me netko ispravi i da stavi link na relevantnu znanstvenu studiju u kojoj je ovo obradjeno na ispravan nacin.

    avatar

    18.10.2013. (22:17)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    U igri su mnogo jači igrači od feminizma. Sjećam se kad su se negdje osamdesetih godina, kad su računala počela bivati sve više prisutna na radnim mjestima, radile sociološke studije o tome što će ljudi u 21. stoljeću raditi sa svim tim slobodnim vremenom kad računala i roboti počnu raditi za njih ... Stvarnost je, naravno, ispala sasvim drukčija, pa i ovdje na "trulom Zapadu" teško je uzdržavati porodicu sa samo jednim prihodom (ako ne spadaš u onih notornih "1 posto", kojih je - kako im ime kaže - samo jedan posto). I tako žene u najplodnijim godinama rade i zarađuju, ili se školuju da bi mogle bolje zarađivati, umjesto da podižu djecu.

    Kad u narodnjačkoj pjesmi "starica maaaajkaaa ženiii sinaaaa", ta "starica majka" s crnim rupcem na glavi ima vjerojatno 40 godina, izborana je od rada na polju, bez pola zuba, dakle stvarno - starica ... Najveća većina 40-godišnjih žena danas NE izgleda tako, ali unatoč izreke "današnjih 40 je jučerašnjih 30", statistika jasno pokazuje da je dob od 18 - 26 najpovoljnija ne samo za začeće, nego i za sam porod. No društveni pritisak za postizanje veće zarade gura žene da odgađaju rađanje prvog djeteta, i taj se trend samo pogoršava.

    Događaju se veliki pomaci u ravnoteži spolova, žene se sve više približavaju tradicionalnoj muškoj ulozi (hranitelj obitelji, itd.), a muškarci se sve više približavaju tradicionalnoj ženskoj ulozi, sudjeluju vrlo aktivno u podizanju djece, brinu o kućanstvu, itd. Naravno da se moram okrenuti pojednostavljivanju na ovom ograničenom prostoru, ali na Zapadu se javlja jedna tendencija dvospolnosti, u kojoj su uloge muškaraca i žena toliko pomiješane, da ih je više teško razlikovati.

    Taj se ravnoteža još više mijenja stoga što sve više žena, a sve manje muškaraca završava fakultete, i taj je trend vidljiv i u nekad strogo "muškim" područjima, kao što je n.pr. bilo strojarstvo. Jedan od važnih uzroka toga je, po meni, što je cijelim prosvjetnim sustavom osnovnog i srednjeg obrazovanja žene dominiraju u tolikom broju da je sistem prlagođen ženskom, a ne muškom načinu učenja i djelovanja. No, to je duga priča za neku drugu priliku ...

    avatar

    19.10.2013. (04:47)    -   -   -   -  

  • 4sec

    [offtopic] - U ljubavnim je problemima često problem percepcije jedne od strana. Lako se uhvatiti u projiciranje vlastitih osjećaja i na drugu stranu iako druga strana to realno ne osjeća i ne pokazuje. Tu onda dolazi do osjećaja ljutnje jer kao ona ili on te odbija i nalazi izgovore da se nađete dok zapravo nije riječ o odbijanju ako ništa nije obećano, ako o odnosu nije bilo nekog govora.

    avatar

    19.10.2013. (16:03)    -   -   -   -  

  • The Artist Formerly Known

    Beta of the month :)

    @Vuk: u zadnje vrijeme sam procitao nekoliko ovakvih nebuloznih clanaka o zenama koje rade svadbe same za sebe. To postaje trend?

    "Na svojem vjenčanju upoznala muškarca svoga života

    Shvativši da od onog pravog u skoroj budućnosti nema ništa, Australka je svadbu napravila za vlastiti gušt. Obreda doduše nije bilo, ali sve ostalo odvijalo se kao na pravoj svadbi. Pozvala je oko stotinjak gostiju, u najam uzela luksuznu salu s pet zvijezdica i nabavila svadbenu tortu. Kakva bi to mladenka bila bez bijele haljine u kojoj se Mary Ann fotografirala po cijelom Melbourneu.

    Njoj je 30 godina, a u životu nema muškarca s kojim bi se skrasila. Kada je uvidjela svoju životnu situaciju, Australka Mary-Ann udala se, što drugo, već sama za sebe. Točnije, ova dama svadbu je organizirala bez mladoženje.

    Shvativši da od onog pravog u skoroj budućnosti nema ništa, Australka je svadbu napravila za vlastiti gušt. Obreda doduše nije bilo, ali sve ostalo odvijalo se kao na pravoj svadbi. Pozvala je oko stotinjak gostiju, u najam uzela luksuznu salu s pet zvijezdica i nabavila svadbenu tortu. Kakva bi to mladenka bila bez bijele haljine u kojoj se Mary Ann fotografirala po cijelom Melbourneu.

    Nije žalila što je na ovu ceremoniju potrošila poveću svotu novca, a nije joj bilo teško niti stoga što je na upravo vlastitom vjenčanju upoznala onog pravog, muškarca svog života. Kada je trebala otplesati prvi ples, na podij je izašao njezin KOLEGA S POSLA. Da priča bude do kraja ROMANTIČNA on je ODUVIJEK ZALJUBLJEN U NJU pa je stoga KLEKNUO I PITAO JE ŽELI LI IZAĆI S NJIM. Godinu dana kasnije ova je dama svadbu organizirala ponovno, ali ovaj put s mladoženjom"

    Predvidjam razvod max 3 godine nakon sto dobiju dijete.

    avatar

    19.10.2013. (18:26)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Uistinu Beta of the month.... nemam riječi za ovo. Ja im dajem 7 godina, ali samo zato što sam velikodušan. No u tih 7 godina će vjerojatno biti ne više od 10 spolnih odnosa.

    Novi post: Stvarno? "Živimo u muškom svijetu"

    avatar

    24.10.2013. (11:45)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Zašto neke djevojke ostaju same

    avatar

    27.10.2013. (12:21)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Alfa od papira 3: Kanye West

    avatar

    30.10.2013. (20:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...