Komentari

luonnotar.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • shadow-of-soul

    prelijepe slike uz popratni tekst...
    /hvala na lijepom komentaru kod mene/, želim ti ugodan vikend,
    Shadow

    avatar

    18.10.2013. (10:56)    -   -   -   -  

  • Indijanka vegetarijanka

    lijepo je

    avatar

    18.10.2013. (11:28)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Pogledao sam tvoj blog i vidim da u svakom postu ubaciš lijepe i vrlo zanimljive fotografije, pa me to ponukalo da i tebe pozovem na sudjelovanje na "Plastičnom foto natječaju koji to nije" - http://plasticno-je-fantasticno.blog.hr/2013/10/1631703766/plasticni-foto- natjecaj-koji-to-nije.html

    U sljedećem komentaru ću ti napisati isto što sam i brojnim drugim blogerima napisao. Pismo je malo općenito, ali vjerujem da ćeš se složiti s idejom, odazvati pozivu i uključiti u Plastični foto natječaj koji to nije.

    avatar

    18.10.2013. (12:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Poštovana kolegice blogerica,

    ne poznajemo se osobno, ali nekako sam s tobom i sa svima vama fotoblogerima u kontaktu preko bloga gdje povremeno navratim i pogledam zanimljive fotke koje me nerijetko oduševe. Nisam neki stručnjak u fotografiranju, ali umišljam si da ne moram znati slikati da bih neku fotografiju mogao ocijeniti kao odličnu - bilo da je u pitanju tehnika, motiv, priča, kompozicija, osobnost autora.

    No, nije poanta i namjera ovog mog komentara lamentirati o mom poznavanju fotografije, već je namjera ponuditi suradnju. Onako kolegijalno, blogerski. Već dugi niz godina se profesionalno, ali i znanstveno, stručno i popularno bavim plastikom. Pored mojeg 30-godišnjeg profesionalnog bavljenja plastikom, dosta pišem o plastici i u slobodno vrijeme. Objavljujem u raznim stručnim časopisima, pišem brojne komentare braneći plastiku, ali i pišem blog "Plastično je fantastično" (http://plasticno-je-fantasticno.blog.hr/). To je prikaz plastike, a posebno plastičnih vrećica, što su, kakve su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta i je li plastika Bogom dana ili je vražje djelo. Sve u svemu, pozitivan, znanstveno dokazan i istinit prikaz plastike i plastičnih vrećica. Čini mi se, borim protiv vjetrenjača, ali uporan sam. Pokušavam na jedan prihvatljiviji, popularniji način pisati o plastici, dati relevantne stručne i znanstvene dokaze o izvorima i podacima koje koristim, razbiti neke uvriježene mitove, neistine i poluinformacije, sve ne bih li proširio istinu i kontrirao brojnim katastrofičarima, ekofašistima, ekoteroristima i ideološkim toksikolozima - kako ja nazivam one plaćenike koji sebe zovu zeleni, a u stvari su najvećim dijelom grupice koje rade po principu "kol'ko para, tol'ko galame". Čast (rijetkim, vrlo rijetkim) izuzecima s kojima jako dobro surađujem i vrlo često razmjenjujem činjenice, misli i stavove.

    A ja se raspisao, ne mogu kratko i jezgrovito. Naime o čemu se radi. Želio bih i tebe bi zamolio da na račun našeg blogerske solidarnosti, ali i moguće buduće lijepe suradnje učiniš uslugu i pomogneš mi u popularizaciji plastike. U stvari ne mora biti popularizacija, može i prikaz, tvoje osobno viđenje plastike i plastičnih predmeta iz svakodnevnog života. Stoga je moja molba i želja da mi kao autorica fotografskog bloga na moj e-mail (romeo.desa@ri.t-com.hr) pošalješ 3 do 5 fotki s temom PLASTIKA. Ukoliko želiš, može i nekoliko osobnih podataka o tebi kao autorici, a može i anonimno, kao blogerica. Nije to nikakav foto natječaj niti će biti nekakvih nagrada, jednostavno te molim da izabereš od svojih fotki, ili kad si u prilici da snimiš koju fotku koja bi bila tvoj pogled na plastiku i plastične predmete - od onih svakodnevnih, iz tematike tvoga bloga, do ni sam ne znam kakvih, ali tvojim okom, kroz tvoj objektiv i s tvojom crtom osobnosti. Evo, sličnu fotogaleriju napravio je BBC News: http://www.bbc.co.uk/news/in-pictures-18720434

    Želja mi se skupiti što više fotografija koje bi snimili vrhunski fotografi, od amatera do profesionalaca i iskoristiti ih na mom blogu. Napraviti fotogalerije. Bilo kao predstavljanje fotografa, bilo kao foto albume, jednostavno da razbijem monotoniju bloga koji piše suhoparno o plastici. Ali i da dam foto viđenje plastike ljudi koji se bave fotografijom. Otvoriti mogućnost da i drugi vide ta djela, da ih komentiraju i daju svoj osvrt - bilo na plastiku, bilo na fotografiju kao nečije djelo.

    Ali, ne treba stati na tome. Tko zna, možda se iz svega toga nešto i izrodi. Naime, svojevremeno sam se aktivno bavio kickboxingom, pisao sam blog o tome i fotoamaterima iz cijele Hrvatske ponudio sam suradnju koja je rezultirala tisućama vrhunskih fotografija iz tog sporta. Još uvijek ih možeš pogledati na blogu: http://kickboxing333.blog.hr/ - izbor je u lijevoj koloni (boksevima s lijeve strane).

    Član sam uredništva jedinog stručnog časopisa u Hrvatskoj za plastiku i gumu POLIMERI, član sam Društva za plastiku i gumu, pa ako i kada prođe ova kriza i ako moje Društvo pokaže interes, tko zna gdje bi nam mogao biti kraj.

    Eto, to bih želio započeti s plastikom. Natječaj (bez nagrada, bez pobjednika, bez propozicija, bez rokova) je otvoren, a ja se nadam da ćeš se u kojem slobodnom trenutku sjetiti i opaliti koju plastičnu fotku. Uvjeti su standardni - dostavljene fotografije biti će objavljene na blogu Plastično je fantastično kao autorski foto album uz obavezno navođenje autora - bilo kao podataka o autoru (ako se dostave), bilo kao adrese bloga, a za bilo kakvo daljnje korištenje biti će zatražena pismena suglasnost, ili će autorica fotke biti povezana s objavljivačem.

    Eto, veselio bi me početak naše suradnje. Znam da si skoro pa profesionalka i istinska majstorica foto zanata te da te zanima sasvim neko drugo područje, ali vjerujem da ćeš moći odvojiti koju minutu za ovu moju ideju. Neodaziv na ovaj natječaj neće nimalo utjecati na tvoj rejting kojeg si kod mene stekla.

    avatar

    18.10.2013. (12:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Nastavak: Lijepi ti pozdrav,
    Romeo Deša - Plastik - urednik bloga Plastično je fantastično - romeo.desa@ri.t-com.hr

    PS - fotke kolegica i blogera već stižu, a prva fotogalerija u Galeriji Plastik je objavljena: http://plasticno-je-fantasticno.blog.hr/2013/10/1631704695/fotogalerija-pl astik-tomislav-veic.html

    avatar

    18.10.2013. (12:47)    -   -   -   -  

  • hodam...skitam...fotkam :)

    hvala svima na komentarima;)

    @Plastik: hvala ti na pozivu, oglasit cu se dok prekopam po fotografijama:)

    avatar

    18.10.2013. (13:09)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Zanimljivo vidjenje i kraj. Držimo se nade da će ratovi završiti cvijećem...

    avatar

    18.10.2013. (13:46)    -   -   -   -  

  • Majesty

    Jako lep tekst. Slike su veoma posebne i propratni komentari docaravaju idilu. Prijateljstvo rusi granice i nametnutu mrznju. =)

    avatar

    18.10.2013. (16:09)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Hvala na komentaru i na odzivu. Eto, ja s nestrpljenjem iščekujem. Lijepi blogerski pozdrav. :-)

    avatar

    18.10.2013. (20:10)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kad sam se vraćakopja imali smo plan zaustaviti se u Beogradu, ali je vozaču tada dopizdilo pa ipak nisam. Nekako sam težinom u srcu promatrao nekakve dvije ogromne zgrade kako se udaljavaju na horizontu. Nagovaram najfrenda da idemo za novu godinu u BG

    avatar

    18.10.2013. (21:53)    -   -   -   -  

  • hodam...skitam...fotkam :)

    mecabg: ..ili jos bolje da vise nece biti ratova..

    Majesty: hvala... zadnja recenica u tvome komentaru je sve rekla:)

    neverin: sigurna sam da neces pozaliti ako odes :)

    avatar

    18.10.2013. (22:39)    -   -   -   -  

  • geomir

    Bio nedavno i rezultat četiri posta.
    Nikakvo loše iskustvo nisam imao,
    dapače, prijatni događaji me snalazili!!

    avatar

    19.10.2013. (14:05)    -   -   -   -  

  • Crafting Princess

    Mislim da nikad neću posjetiti Beograd. Volim putovati. Otišla bih bilo kud. Ali Beograd me iz osobnih razloga neće vidjeti, a ni ja njega...

    Svejedno, drago mi je da ti je bilo lijepo i slike su me na trenutak pokolebale, ali onda sam opet počela derati po svojem...

    avatar

    20.10.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  • Euro

    je beograd je fin kalemegdan posebno hehe
    http://www.sex-klipovi.com/video/1851/Kalemegdan

    avatar

    21.10.2013. (12:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...