Komentari

tibica.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Annaboni

    Ma vraga je predivan. Upravo znam parove čije nerazumijevanje dovodi do neugodnih situacija. Žena je ( kao ) marginalizirana a u biti, sve što je čeka napravi na rubu živčanog sloma.
    Znaš što : pati cijela obitelj pa i pas, ni kriv ni dužan

    avatar

    15.10.2013. (15:14)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    mislim da tu nije problem ni u ženama ni u muškarcima jednostavno nam je dan prekratak za jedno petnaest,šesnaest sati..

    avatar

    15.10.2013. (15:28)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Ravnopravnost polova??
    Tražile smo, dobile smo :))

    avatar

    16.10.2013. (10:23)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Tko je tražio ravnopravnost?
    Ja nisam... Rođena sam u sustavu koji neke stvari forsira.
    Mislim da nije ni moja sestra, koju, zbog njenog izbora da bude kućanica unatoč tome što je završila faks, mnogi gledaju kao poluparazita svog muža. Što jednostavno nije fer.

    Sve se svodi na komunikaciju i kompromis među partnerima, i ako je podmazano ljubavlju može ispast sasvim ok. :) Jap, život je predivan! :))

    avatar

    16.10.2013. (11:38)    -   -   -   -  

  • kamena

    ma da, teška je misija pomiriti ženske i muške mozgove, ali za sve treba uložiti truda, pa i za brak, ili zajednički život, svejedno... na prvi problem se okrenuti i otići, hoću reći, odmah tražiti rastavu, bez da se i potrudiš, što je, nažalost, sve češći slučaj, i nije neko veliko umijeće, a ni solomonsko rješenje, posebno ako su i djeca u igri... oko mene su sami muški, i zna tu biti svega :), jer ništa ne vide i ništa ne čuju :) ali ima istine i u onoj, kako nitko to ne zna napraviti kao ja :)))

    avatar

    16.10.2013. (11:48)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    Razlog prvi: poslovi su se promijenili (ne želeći omalovažavati neke prijašnje žene) - danas žene nastoje raditi vrlo odgovorne poslove, karijerističke čak (liječnice, odvjetnice, sutkinje, znanstvenice, ravnateljice zavoda i sl.), što su sve poslovi koji zahtijevaju angažman prekovremeno na poslu, i kod kuće navečer i vikendom.

    Razlog drugi: više je izbora i želimo sve - i da nam dijete bude vunderkind koji ide na dvjesto izvanškolskih aktivnosti (mi smo prije samo šutirali loptu, stajali ispred kuće/stana i vozili se biciklom), i da mi izgledamo kao da smo sad izašli iz srednje škole, i da nam kuća bude tip-top, i da smo kreativne a la Martha Stewart dive; ničega se ne želimo odreći.

    Razlog treći: ponekad su žene krive - doista imaju više vremena za prigovaranje, odgojene smo mekše, možda su nas roditelji više tetošili, i možda nam, neutegnutima u kućanske i ine poslove, nije ušlo u rutinu obavljati kućanske obveze, pa sve iziskuje puno više vremena nego nekad, iako sad raspolažemo nizom tehnoloških dostignuća koja te poslove čine lakšima.

    Primijeti kako ni rječju ne spominjem muškarce :)

    avatar

    16.10.2013. (12:14)    -   -   -   -  

  • Euro

    vise se ne zna ni tko je musko a tko zensko..

    avatar

    16.10.2013. (12:25)    -   -   -   -  

  • Simplica

    stvar je u tome da su današnje žene ostale iste one žene iz 1. priče koje drže 3. čoška u kući, ali da pritom još i rade puno radno vrijeme....

    Vjerujem da jednog dana, ako ne budeš žena iz 1. priče, ćeš ovo o čemu pričas osjetiti na svojoj koži....Kada osjetiš, samo je pitanje kako ćeš se prema tome postaviti...

    avatar

    16.10.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • kaparoculica

    Naravno da pretjeruju, srica da nisu sve zene takve.
    I nije to nista novo. Tako je bilo uvik.
    Neke samo puno pricaju, prave se vazne, dok druge pricaju s muzem, pa zive u miru, redu i ljubavi.

    avatar

    16.10.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • Tibica

    @kamena - slažem se s tobom da za sve treba uložiti truda. No danas se čini da je najlakše kukati i ispadat "žrtva".

    @Simplica - uh,uh,uh....oooodmah moram pobiti tvrdnju da su današnje žene iste kao žene iz priče br. 1 ali da pritom i rade puno radno vrijeme.
    I moja Glavna je radila puno radno vrijeme i to još u smijenama u tvornici na traci.
    Oni koji nisu radili na traci na normativ nemaju pojma kakav je to krvavi posao. I unatoč i usprkos svemu tome sve je štimalo.Da usput spomenem da je Najdraži bio puno na terenu i da nije mogao doma pomagati, ali sve su dogovarali i o svemu se razgovaralo i poštivalo se mišljenje onog drugoga i trud onog drugoga. Da smo mi kao klinci imali svoje obaveze, išli na aktivnosti - priznajem da ih nije bilo kao danas ali to je bio veliki minus jer danas su barem klinci zaokupljeni obvezama a onda su nas roditelji animirali tj. igrali se više s nama što znači da su imali manej vremena za sebe.
    A žene na koje se odnosi ova pričica samo pljuju po muževima i izigravaju žrtve jer za njih uvijek treba imati razumijevanja a za njihove muške i ne. Pitam se što bi bilo kada bih čula njihovu stranu priče.
    Mislim da bi bilo jako zanimljivo :)
    Sve u svemu, sve se svodi na to da se mora pričati u vezi i u braku.I treba se imati razumijevanja za druge a ne samo sebično misliti na sebe.

    @kaparoculica - tako je, treba pričati i dogovorit se (pa makar opet raditi po svojem ;) ) i sve će biti lakše.

    avatar

    16.10.2013. (16:01)    -   -   -   -  

  • Simplica

    ma gle, ja sam odrasla 80 tih u obitelji gdje je moj tata kuhao, peglao i tuširao nas, dok nam je mama vikendima bila na vanrednom studiju u Zg...sve prijateljice su mi se smijale kad bi došle doma i vidjele da tata pegla...Ali ja kada sam birala The One-a, ja sam rekla da mi se podrazumijeva da muškarac radi u kući koliko radi žena....I mi tako živmo, ako ja odem u kino s malim, muž ostane doma počistit stan, ako on ode na bazen s malim, ja doma kuham ručak i obrnuto....I nama je to normalno...Ali činjenica jest, da i dalje u svoj to ravnopravnosti, sam ja ta koja drži i kuću i našu obitelj na okupu, ne samo našu tročlanu, nego i širu, održavam odnose sa šogoricom koja mi nije neki par, ali da mi ne održavamo ta braća bi se valjda zaboravila i slično....I to upravo zato jer muškarci jesu sa nekog drugog svijeta, neg s kojeg su žene...Imam i sina, pa ih već imam dvoje da mogu suditi :)

    U svakom slučaju, ja se ne žalim, jer sam si stvari postavila kako sam smatrala da je potrebno, ali da ću u svakom ženskom društvu se našaliti na račun The Ona kako stavlja veš, hoću, jer je to više neka ženska stvar....Na kraju krajeva, jučer sam bila s Oneom i mužem od kolegice na kavi pa su oni mene i kolegicu ulovile u isti đir...

    zato i kažem da je stvar pogleda na sve...

    avatar

    16.10.2013. (16:19)    -   -   -   -  

  • Mihaeru

    Rekao bih da tu veliku ulogu ima okolina i generalno društveno mijenje.
    Moje iskustvo je npr. sasvim suprotno. Ok, nisam oženjen - no, s razlogom. Dobar dio djevojaka s kojima sam bio nije baš znao puno o osnovnim životnim stvarima. I za mene se tu sklapa zastor. Ne mogu učitii nekoga kako biti odrastao.
    Moja sestra također spada u prvu skupinu žena. Kad ona vikne dosta, na pod sjedne njen muž, bebač, pas i ja, koji sam došao na sok.
    Valjda je to neki životni tok koji te oblikuje i onda biraš takve partnere. A kad je većina društva pod dojmovima humorističnih serija gdje ništa nije ozbiljno.... brainwash.

    avatar

    17.10.2013. (02:14)    -   -   -   -  

  • Vidrunlije

    Hahaha...izvrstan, izgleda mi u dahu napisan post :-) da se čovjek, čak i ako je žena, iskreno zapita i zamisli nad novim perfekcionizmom žena, majka, kraljica .-) kuće su uvijek čišće tam di vlada bilo čija šizofrenija, kažem ja...i u potpunosti ispleglan veš, često nije baš izraz mentalnoga zdravlja....bože, u što smo neke od nas evoluirale...i može li se to uopće i nazvati evolucijom....čisti dokaz da se prisilom i gunđanjem stvari samo dodatno pogoršavaju...

    avatar

    17.10.2013. (12:12)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Naslov je fenomenalan, ali ovo poslije toga nije baš ono što bih htio reći takvim naslovom :D

    avatar

    17.10.2013. (14:11)    -   -   -   -  

  • Tibica

    @simplica - ovo što ti imaš je super. I to je ono o čemu ja pričam.

    @Igniss - hvala na pohvali a za ostatak - percepcija autora texta ;)

    avatar

    17.10.2013. (16:14)    -   -   -   -  

  • ina

    Možda neke od tih žena jednostavno imaju potrebu žaliti se jer im je onda nakon toga lakše, a zapravo stvari nisu ni upola toliko loše koliko u njihovim pričama. Onda opet sigurno ima i onih koje se druže s takvima koje se stalno žale, pa se nekako "zaraze" s tim i misle da moraju i one jer inače nisu u trendu. Vidjela sam oba slučaja. Prozujala sam kroz gornje komentare pa moram reći da se slažem sa Simplicom. Također mislim da ako žena uz sve svoju ulogu supruge i majke želi imati i uspješnu karijeru, mora imati i muškarca koji će ponekad uskočiti i obaviti i "ženske" poslove po kući i s djecom kad ona mora prekovrmeno ostati na poslu ili slično. Inače, pohvala za post. Zanimljivo za čitati i nešto za razmišljati.

    avatar

    20.10.2013. (09:22)    -   -   -   -  

  • Tibica

    @ina - Hvala! I ovo što si napisala je upravo ono što sam ja postom htjela "dokazati". ;)

    avatar

    29.10.2013. (14:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...