Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • alexxl

  Nema mene, prestajem pisati blog, odoh ja........
  cccccc, a gle ga, nemreš ga se rješiti.
  Upalim Internet, a on svuda!

  avatar

  13.10.2013. (10:15)    -   -   -   -  

 • B-612

  6. PRAVILO
  Ako niste talentirani, možete se - slikati... ;)

  avatar

  13.10.2013. (12:03)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  Na tvom prošlom "turističkom postu" odlično se oglasio Mariano A. Ja bih ipak dodao/ponovio - "kompulzivno" škljocanje svega što je prema nekom itineraru "must see!", bez osobnog emotivnog proživljavanja istoga, surogat je "turističkog doživljaja"...
  "Nema veće radosti" od toga kad čovjek uspije spojiti užitak putovanja i svoj osobni "trag" toga...
  U ovom tvom pomalo "tehnicističkom" postu se ne govori o tome, ali je činjenica da je ljude teško "(na)učiti" osjećati ili im nedajbože propisivati "što to znači". Zato smatram skoro "najkorisnijim" posljednji naputak - napraviti izbor onih fotki koje "nešto govore" - ako je pet komada neka bude pet komada - a ne beskrajno daviti ljude svojim, često, ego-tripom.
  Sažeti bilo kakvu "poruku" na "one-liner" je umjetnost.

  avatar

  14.10.2013. (10:50)    -   -   -   -  

 • vrageczg

  nesvjesno si prihvatio moju sugestiju da pises konstruktivno a ne pljuvacki :-) . ako znas a ocito znas onda je konstruktivno da pokusas ljudima dati savjet kao sto si ovdje napravio a onaj prethodni blog je 100 x nekorisniji od ovog.
  Iako kao što GP-ZG spominje tvoj tehnicistički pristup samo da se nadodam da je takav tvoj pristup di svi trebaju znati sve o nečem specifičnom pod kritikom" tko želi naučiti, naći će način da nauči, a tko ne želi, tražiti će isprike "ujedno i temeljno breme čitavog našeg školstva i indirektna posljedica nezaposlenosti. Zašto bi svi trebali znati sve o svemu?
  Učimo djecu da na pogled katedrale pričaju 10 minuta o svakom svodu, slici, ulazu , prozoru, krovu u odnosu na doba u kojem je napravljeno.
  U matematici ih ucimo jednažbama s dvije nepoznanice i imaginarnim brojem,
  U biologiji o pretklijetkama i klijetkama kokoši i ptica
  U Zemljopisu o poljoprivredi i bogatsvima zanzibara a iz te škole izlaze kao duduci koji znaju pomalo o svemu a ništ konkretno važno za posao i real life.
  Dakle thx na ovim nekoliko konkretnih savjeta, korisni su. Za vjenčanje djece ću platiti fotografa , ali za svoje putovanje ću sam birati kadar flaše piva na stolu uz pozadinu nekog austrijskog jezera u planinama :-) imajuć na umu da opalim više fotki "mobitelom" jer mi je malo komplicirano nositi i foto aparati stabilizator i više vrsta objektiva, i torbu za njih i mobać preko granica i prijavljivati to sve na granicama a prethodno prije puta ići na tečaj iz fotografije i dobiti certifikat za isto
  :-)
  Kad trebas vodoinstalatera naručit češ ga i platiti, kad ti se auto pokvari ideš kod mehaničara , ali trebaš znat promjenit gumu žarulje i osigurač na putu a u tvom svijetu to je ovih tvojih 5 pravila i to je ok.

  avatar

  14.10.2013. (11:43)    -   -   -   -  

 • kamena

  ovo je već poticajno... hvala :)

  avatar

  14.10.2013. (15:49)    -   -   -   -  

 • kulerica

  Dobri i praktični savjeti. :-)

  Kod mene šteka već ono prvo, da treba slikati fotoaparatom, a ne mobitelom. Fotić mi je, naime, prije nešto manje od godine dana bio ukraden, zajedno s cijelom torbicom i njezinim ukupnim sadržajem (da sad ne nabrajam) i nadoknađivanje osnovnih stvari (mojih i dječjih dokumenata) bilo mi je toliko skupo, naporno i dugotrajno da fotić jednostavno mora pričekati bolja vremena. Šteta, baš sam ga voljela. Od tada pa do daljnjeg iPhone jednostavno mora poslužiti svrsi, iako se u osnovi slažem s tobom.

  avatar

  15.10.2013. (01:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...