Komentari

geomir.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


 • gustirna

  Prekrasan jedrenjak! Evo i kapetan je reka da je dobar. :-))

  avatar

  07.10.2013. (22:52)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  "Barbaro brodi, more nam godi,
  nijedna stvar nije ti par."
  I tako Barbara sve dalja i dalja,
  crvenim morem se pospano valja
  e il naufragar xe dolce in questo mar.

  avatar

  07.10.2013. (22:54)    -   -   -   -  

 • geomir

  @gustirna, e..... s ovin triba znat navigavat kad se burdižaje !!
  A s vitron u krmu bi i ja zna!! :-)))

  @dona, da, da,.....u starogrojsku valu se "pospano valja" !! :-)))

  avatar

  07.10.2013. (23:32)    -   -   -   -  

 • fra gavun

  Ovo je čini se 'Puno vitra'!:)

  avatar

  07.10.2013. (23:32)    -   -   -   -  

 • geomir

  @fra, puno ili malo, nadajmo se
  da će ostat surgan više godina na jedno misto!! :-)))

  avatar

  07.10.2013. (23:47)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepe fotke jedrenjaka (sa motorom) uz stihove Zvonka Š. sa Splitskog festivala iz ´75.

  avatar

  08.10.2013. (00:20)    -   -   -   -  

 • Brambor

  Barbara je bila bracera, nesrićnjoče !

  Uz ovi arevolat, bravo !

  Lipo i šesno !

  Atroke banje koviljače i kutlače, pomoz non Buog sviman i doj pamet, sriću i zdrovje !

  Zaželi bi ti i pinez, ma ti tega imoš ko škaje !

  avatar

  08.10.2013. (02:39)    -   -   -   -  

 • brigita3

  Brrrrr, sva sam se stresla. Ova brodica ti izgleda kao ona iz filmova kad zaluta negdje na pucini. Brrrr. Ali fotke su lijepe ... svaka pojedinacno.

  avatar

  08.10.2013. (07:36)    -   -   -   -  

 • geomir

  @gogoo, hvala!
  I mala dopuna. Špišićev je glas i muzika,
  a stihove napisao Ivan Slamnig!

  @Brambor, fola i tebi i na lipin žejima,
  a meni bluog doje i ono ča mi ti ne bi do!! :-)))

  @brigita3, kad sam ga vidio meni je prva asocijacija bila
  na gusarski brod iz zadnjih scena filma Goonies!! :-)))

  avatar

  08.10.2013. (10:25)    -   -   -   -  

 • Valcer

  Bravoo, naslovnica je non stop tvoja. Zasluženo.

  avatar

  08.10.2013. (11:22)    -   -   -   -  

 • geomir

  Fala in, fala!! :-)))

  avatar

  08.10.2013. (13:30)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Je lijepo za vidjeti na moru. No ja sam Barbaru uvijek zamišljao topliju. Ova je k'o nalickana frajla ća se za skupe šolde prodaje.

  avatar

  09.10.2013. (00:40)    -   -   -   -  

 • geomir

  @More ljubavi, točno tako, ... kako reče @Brambor Barbara je bracera!!
  Nije mi druga pisma pala na pamet!!
  Recimo, Leute T. Bebića mi nekako ne paše uz ove slike.
  Daj neku drugu pismo koja bi po tebi pasala!!

  avatar

  09.10.2013. (01:08)    -   -   -   -  

 • kulerica

  Kakav prekrasan jedrenjak!

  avatar

  09.10.2013. (10:38)    -   -   -   -  

 • Cerbaj Impulsoj

  Ljepotan Royal Clipper bio bi ne samo kraljevski nego i božji kada bi jedrio po Sredozemlju i spasavao očajnike koji riskiraju svoje živote da bi pobjegli iz afričkoga pakla,
  a misle se domoći europskog "raja".

  avatar

  09.10.2013. (13:01)    -   -   -   -  

 • geomir

  @kulerice, da lipi brod i bilo bi dobro bit dioničar na njemu!! :-)))

  @Cerbaj Impulsoj, kroji ne čujedu tvoje vapaje iz dubine!! :-)))

  avatar

  09.10.2013. (13:55)    -   -   -   -  

 • igor

  zavidim ti što si imao priliku biti tamo i svjedočiti veličanstvu, gracioznosti, ljepoti.......ovakvi me prizori uvijek ostavljaju bez teksta, ali mi izmame osmijeh na lice.....

  avatar

  09.10.2013. (18:17)    -   -   -   -  

 • geomir

  Kiša je padala, ja slučajno naišao i ugledao onu prvu sliku....
  jedrenjak u daljini u kiši i magli.
  Stao i opalio desetak slika. Srećom, dobar mi je zoom!! :-)))

  avatar

  09.10.2013. (22:18)    -   -   -   -  

 • ČEMPRIŠ

  A oto...ovo me epeta. Ni svak sriće da done od penšjuna provede kako provi penšjunot. Ma još malo i oto me u našu lipu Varbuosku...a brode mi veće ni drogo vidit ni na sliku...

  avatar

  10.10.2013. (16:18)    -   -   -   -  

 • ČEMPRIŠ

  Jo ti se radujen čati se uvik nojde tvoja naslovnica na blog.hr

  avatar

  11.10.2013. (14:44)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Poštovani kolega bloger,

  ne poznajemo se osobno, ali nekako sam s tobom i sa svima vama fotoblogerima u kontaktu preko bloga gdje povremeno navratim i pogledam zanimljive fotke koje me nerijetko oduševe. Nisam neki stručnjak u fotografiranju, ali umišljam si da ne moram znati slikati da bih neku fotografiju mogao ocijeniti kao odličnu - bilo da je u pitanju tehnika, motiv, priča, kompozicija, osobnost autora.

  No, nije poanta i namjera ovog mog komentara lamentirati o mom poznavanju fotografije, već je namjera ponuditi suradnju. Onako kolegijalno, blogerski. Već dugi niz godina se profesionalno, ali i znanstveno, stručno i popularno bavim plastikom. Pored mojeg 30-godišnjeg profesionalnog bavljenja plastikom, dosta pišem o plastici i u slobodno vrijeme. Objavljujem u raznim stručnim časopisima, pišem brojne komentare braneći plastiku, ali i pišem blog "Plastično je fantastično" (http://plasticno-je-fantasticno.blog.hr/). To je prikaz plastike, a posebno plastičnih vrećica, što su, kakve su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta i je li plastika Bogom dana ili je vražje djelo. Sve u svemu, pozitivan, znanstveno dokazan i istinit prikaz plastike i plastičnih vrećica. Čini mi se, borim protiv vjetrenjača, ali uporan sam. Pokušavam na jedan prihvatljiviji, popularniji način pisati o plastici, dati relevantne stručne i znanstvene dokaze o izvorima i podacima koje koristim, razbiti neke uvriježene mitove, neistine i poluinformacije, sve ne bih li proširio istinu i kontrirao brojnim katastrofičarima, ekofašistima, ekoteroristima i ideološkim toksikolozima - kako ja nazivam one plaćenike koji sebe zovu zeleni, a u stvari su najvećim dijelom grupice koje rade po principu "kol'ko para, tol'ko galame". Čast (rijetkim, vrlo rijetkim) izuzecima s kojima jako dobro surađujem i vrlo često razmjenjujem činjenice, misli i stavove.

  A ja se raspisao, ne mogu kratko i jezgrovito. Naime o čemu se radi. Želio bih i tebe bi zamolio da na račun našeg blogerske solidarnosti, ali i moguće buduće lijepe suradnje učiniš uslugu i pomogneš mi u popularizaciji plastike. U stvari ne mora biti popularizacija, može i prikaz, tvoje osobno viđenje plastike i plastičnih predmeta iz svakodnevnog života. Stoga je moja molba i želja da mi kao autor fotografskog bloga na moj e-mail (romeo.desa@ri.t-com.hr) pošalješ 3 do 5 fotki s temom PLASTIKA. Ukoliko želiš, može i nekoliko osobnih podataka o tebi kao autoru, a može i anonimno, kao bloger. Nije to nikakav foto natječaj niti će biti nekakvih nagrada, jednostavno te molim da izabereš od svojih fotki, ili kad si u prilici da snimiš koju fotku koja bi bila tvoj pogled na plastiku i plastične predmete - od onih svakodnevnih, iz tematike tvoga bloga, do ni sam ne znam kakvih, ali tvojim okom, kroz tvoj objektiv i s tvojom crtom osobnosti. Evo, sličnu fotogaleriju napravio je BBC News: http://www.bbc.co.uk/news/in-pictures-18720434

  Želja mi se skupiti što više fotografija koje bi snimili vrhunski fotografi, od amatera do profesionalaca i iskoristiti ih na mom blogu. Napraviti fotogalerije. Bilo kao predstavljanje fotografa, bilo kao foto albume, jednostavno da razbijem monotoniju bloga koji piše suhoparno o plastici. Ali i da dam foto viđenje plastike ljudi koji se bave fotografijom. Otvoriti mogućnost da i drugi vide ta djela, da ih komentiraju i daju svoj osvrt - bilo na plastiku, bilo na fotografiju kao nečije djelo.

  Ali, ne treba stati na tome. Tko zna, možda se iz svega toga nešto i izrodi. Naime, svojevremeno sam se aktivno bavio kickboxingom, pisao sam blog o tome i fotoamaterima iz cijele Hrvatske ponudio sam suradnju koja je rezultirala tisućama vrhunskih fotografija iz tog sporta. Još uvijek ih možeš pogledati na blogu: http://kickboxing333.blog.hr/ - izbor je u lijevoj koloni (boksevima s lijeve strane).

  Član sam uredništva jedinog stručnog časopisa u Hrvatskoj za plastiku i gumu POLIMERI, član sam Društva za plastiku i gumu, pa ako i kada prođe ova kriza i ako moje društvo pokaže interes, tko zna gdje bi nam mogao biti kraj.

  Eto, to bih želio započeti s plastikom. Natječaj (bez nagrada, bez pobjednika, bez propozicija, bez rokova) je otvoren, a ja se nadam da ćeš se u kojem slobodnom trenutku sjetiti i opaliti koju plastičnu fotku. Uvjeti su standardni - biti će objavljene na blogu Plastično je fantastično kao autorski foto album uz obavezno navođenje autora - bilo kao podataka o autoru, bilo kao adrese bloga, a bilo za koje daljnje korištenje biti će zatražena pismena suglasnost, ili će autor fotke biti povezan s objavljivačem.

  Eto, veselio bi me početak naše suradnje. Znam da si skoro pa profesionalac i istinski majstor foto zanata te da te zanima sasvim neko drugo područje, ali vjerujem da ćeš moći odvojiti koju minutu za ovu moju ideju.
  Neodaziv na ovaj natječaj neće nimalo utjecati na tvoj rejting kojeg si kod mene stekao.

  avatar

  12.10.2013. (16:02)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Nastavak: Lijepi ti pozdrav,
  Romeo Deša - Plastik - urednik bloga Plastično je fantastično - romeo.desa@ri.t-com.hr

  avatar

  12.10.2013. (16:02)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...