Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • Plastik

  Da, te patke me užasavaju. Ali možda još više copy/paste objave. Neka samo jednom neko napiše neku "katastrofičnu ili senzacionalnu patku", eto ti desetke portala i novina koji je nekritički gotovo istovremeno i doslovce kopiraju. Čak se niti ne trude ispraviti očite tipfelere ili gramatičke greške.

  I u području kojim se bavim na svom blogu postoji taj problem. Jednom je davno, daleke 1987. u nekoj kanadskoj studiji utvrđeno da od zaostalih mreža u svjetskim oceanima nastrada tisuće morskih životinja. Ne tako brzo proširila se patka da stotine tisuća pa i milijuni morskih životinja stradava od plastičnih vrećica. I ta se glupost, eto već više od četvrt stoljeća uporno prenosi, a da je nitko ne provjerava. Samo je važno da je dovoljno katastrofična.

  Na žalost, današnje novinarstvo je spalo na niske grane.

  avatar

  06.10.2013. (17:07)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Vjerovatno si u pravu...
  Ja sam negdje čula priču da su patke se nanizale na udicu koju je neki ribič zabacio. Progutala je prva, pa je mamac prošao kroz nju...pa je naišla druga...i tako cijeli niz :))
  Moje više djeluje kao novinarska patka:))

  avatar

  07.10.2013. (10:43)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  mecabg: Nije u pitanju bila udica, već komad slanine... a ta priča je jedna od pustolovina baruna Münchausena.

  avatar

  07.10.2013. (16:13)    -   -   -   -  

 • Neverin

  Prije godinu dana je u NL izašla vijest o tome kako smo iskopavali našu već drugu kampanju jedne tvrđave u Novom Vinodolskom. Novinar koji nije bio na terenu je objavio fotku koju je napravio jedan klinac sa školom u posjeti, objavio i razgovor sa dvije osobe koje nisu bile na terenu ali sjede na važnim foteljama. Uglavnom je 70% objavljenog bilo SF. Tada mi je dopizdilo kako svaka šuša u ovoj državi može proći lišo sa šlampšavim poslom pa sam ga prijavio na sudu časti HND-a Onda me čovjek koji je pred penziju zamolio da mu ne blatim karijeru pa sam odustao. Ove godine sam ga zvao pša je lijepo došao na teren i sve objavio onako kako treba. Eto ti dobrog ponašanja nakon korekcije što bi se reklo. Zato sam za to da se za greške zna tko ih je nparavio kako, a ne da se zataška kao uvijek pa se spere odgovornost u velikom sustavu i uvijek najebe mali čovjek koji financira taj sistem.

  http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=54442

  hm, glede patke mislio sam da je nekako povezano sa našim patkama iz lovačkih priča.

  avatar

  07.10.2013. (18:01)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  sviđa mi se objašnjenje za nastanak izraza, djeluje uvjerljivo, ali možda je i ono samo patka? :) u svakom slučaju, pitala sam se oko tog termina dok sam bila dijete (a kasnije sam ga, čini se, prihvatila zdravo za gotovo, što mi ne služi na čast), pa mi je drago da se konačno razjasnilo.
  doista nastojim ne pratiti medije, jer sam za neke dnevne medije svojedobno i radila, pa sam (na vlastitom primjeru) naučila tko je to tko nam donosi sve vijesti. nažalost, to nisu najbolji među nama, nego često lošiji od nas... vijesti stoga često govore više o onima koji ih donose nego o onome što se donosi.
  u svakom slučaju, otkad ne pratim medije, bolje spavam i lakše dišem.

  avatar

  07.10.2013. (19:16)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Bookeraj, napisao sam da je ta priča o nastanku patke legenda... a zna se da su legende ili poluistinite (gdje se igrom pokvarenog telefona kroz generacije pravoj priči nešto doda, oduzme ili izmjeni), ili pak totalne izmišljotine...

  avatar

  07.10.2013. (19:27)    -   -   -   -  

 • dupla_ljuta

  Laž i nije laž ako vjeruješ u nju. Onda je to istina. Rekao je to izmišljeni lik George Costanza iz serije Seinfeld.

  avatar

  08.10.2013. (12:17)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...