Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (48)

Marketing


  • Vinkovačke mažoretkinje

    Sastanci i maratonski razgovori za nas su bili zaista od veeeeeeelike koristi. U ime svih članica Vinkovačkih mažoretkinja iskreno vam zahvaljujem i čvrsto vjerujem da će sve krenuti na bolje. Vidimo se već u trenerskoj. Puuuno pozdrava iz Vinkovaca i još jedno veliko HVALA :)

    avatar

    05.10.2013. (10:34)    -   -   -   -  

  • HMS

    Molim... no to je tek početak uspješne suradnje!

    avatar

    05.10.2013. (12:25)    -   -   -   -  

  • ?

    Osijek se vraca, ma sto su to one uspjele promjeniti ? hah

    avatar

    05.10.2013. (13:39)    -   -   -   -  

  • bivsa osjecanka

    ? : od cijelog clanka vi se ovako zlobno osvrnete na tim koji se bori da bi opstao i radio... sram vas moze biti. Umjesto da pohvalite pokusaje tima i saveza vi ovako pokusate demotivirati. Jako zlobno! Samo naprijed cure i borite se za ono sto volite. I cestitke savezu na trudu oko slavonskih timova i svim timovima iz slavonije zelim uspjesnu sezonu

    avatar

    05.10.2013. (16:08)    -   -   -   -  

  • HMS

    ?
    Ovo nije bilo ni lijepo ni pristojno! Čak štoviše nepotrebno bezobrazno. No, mislim da je razlog toga strah od Osijeka koji bi, realno, mogao biti kao i prije. Savez će se i te kako potruditi da Osijek bude "onaj stari".

    Bivša osječanka:
    Hvala na pohvalama. Vidjet ćete da je to tek početak.

    avatar

    05.10.2013. (20:03)    -   -   -   -  

  • ?

    Kada ce biti seminar marketinga ?

    avatar

    09.10.2013. (11:08)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ne znam još. Tek smo ustanovili prijedlog plana rada za sezonu. Čim saznamo napišemo.

    avatar

    10.10.2013. (09:29)    -   -   -   -  

  • ples

    Bok! Može pomoć jer ništa ne razumijem-čiji je član češka asocijacija-naš ili IMA-a?

    avatar

    10.10.2013. (13:17)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ima nekoliko asocijacija u Češkoj gdje je situacija vrlo konfuzna od kada je umro dugogodišnji prvi čovijek, Jiri Necid. Mijenjaju se ljudi na čelnim pozicijama, članstva u međunarodnim asocijacijama, čak su jedni organizirali "Svjetsko prvenstvo" na kome su bili samo Česi i dva-tri tima izvan Češke, ali ni jedan izvan Istočne Europe. Pa se međusbno tužakaju, optužuju, smjenjuju...

    Stoga čemo pričekati službeno priopčenje EMA-e. EMA intenzivno radi na Češkoj već dvije godine i dio je rješenja problema.

    avatar

    10.10.2013. (15:58)    -   -   -   -  

  • ples

    Hvala na odgovoru, jer ja zaista ne razumijem koji tim i asocijacija kamo idu a kamo ne, gdje su članovi a gdje nisu. Pozdrav svim mažoretkinjama.

    avatar

    14.10.2013. (16:54)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ma ja razumijem, ali ponekad bi radije da ne razumijem. :-)

    avatar

    15.10.2013. (09:39)    -   -   -   -  

  • A

    Zasto HMS nema nikoje druge kategorije osima stapaa?
    zasto se ne uvedu pom poni npr?

    avatar

    21.10.2013. (23:17)    -   -   -   -  

  • HMS

    Stav je Skupštine HMS-a da su štapovi tradicionalni rekvizit mažoret-plesa u Hrvatskoj i da pom-poni to nisu, te je stoga Skupština odlučila da neće uviditi pom-pone da ne bi razvodnila kvalitetu hrvatskog mažoret-plesa.

    Još jednom naglašavam da je tu odluku donjela Skupština, dakle cijeli Savez.

    avatar

    22.10.2013. (12:25)    -   -   -   -  

  • -

    Zanima me da li se ova tradicija posjeta timova namjerava nastaviti i da li ona isključivo vrijedi ako neki tim pozove Hms u posjetu. Pitam to iz razloga jer diljem Hr postoje timovi koji su u jako lošem stanju zbog loše Uprave; nekad veliki timovi koji su bili uzor manjim timovima nalaze se pred raspadom , brzo gube članove, nastupi su sve rijeđi, treneri su nekvalitetni i prije svega se sve to dešava na štetu članica. Nažalost loša Uprava ne želi priznati sve lošije rezltate pa nije spremna na reviziju od starne Hms-a.

    avatar

    22.10.2013. (22:34)    -   -   -   -  

  • HMS

    HMS će nastaviti obilaziti Hrvatsku, to smo već konstatirali. No, ovakve probleme nećemo rješiti izlaskom na teren i razgovorom sa upravom. Jer tada nećemo čuti i vaše razmišljanje.

    HMS je svjestan ovoga što pišete, o tome je raspravljao nekoliko puta. No, smatram da bi bilo vrlo dobro da nam pošaljete mail sa svim detaljima, nepravilnostima i mogućim rješenjima. Tada izlaz na teren ima smisla jer će HMS znati problem, pokušati ga rješiti, a i imat će mogućnost sastati se i sa vama.

    avatar

    23.10.2013. (08:44)    -   -   -   -  

  • hm

    Ovo nije pitanje za blog zg pa ga pitam ovdje: kakav je stav HMSa o osnivanju već trečih mažoretkinja u istom gradu (ZG)?

    avatar

    30.10.2013. (17:14)    -   -   -   -  

  • izborite se za sebe!

    Jednostavno treba izglasati izmjene pravilnika da se podružnica jednog tima nemože natjecati na prvenstvu i gotovo! Druga stvar da je to potpuno zaseban tim osnovan u Zagrebu, ali ovo su: Mažoretkinje Lučko Zagrebačkih mažoretkinja. Pa mislim tko tu koga zeza? Ako skupština ne reagira na ovo onda se nemojte kasnije žaliti i prigovarati da se sve u savezu radi u korist velikih timova! Vi ste ti koji krojite pravila u ovom savezu i imate potpuno pravo kao članovi skupštine s pravom glasa reći da ste protiv toga, a vjerujem da je vas puno protiv! Prema tome, malo se aktivnije uključite svi skupa u rad saveza i krojenje pravila i bez problema možete ovo spriječiti na kulturan i civiliziran način. Nitko ne kaže da te mažoretkinje ne trebaju postojati, imati nastupe itd. ali natjecati se ne bi trebale s obzirom da se iz posta zg mažoretkinja već da naslutiti da će se tu između ostalih natjecati i članice B sastava zg mažoretkinja. Mislim meni je uistinu jasno da kada imate 500 cura u timu morate naći nekakav način da ih motivirate pa je najlakše slati ih na natjecanje...Ali mislim da bi se morao naći neki drugi način motivacije jer ovaj nije fer prema drugim timovima. Mislim da se vode primjerom Dinama: Dinamo i Lokomotiva! Čisti primjer Dinamove podružnice, ali ipak su oni zaseban klub i ne zovu se NK Lokomotiva NK Dinama!!!! Stvarno ne bi ni bilo normalno da npr u 1. HNL imamo među onim klubovima Hajduk, Dinamo A ekipu, Rijeku, Dinamo B ekipu (ili NK Lokomotiva NK Dinama) itd. To jednostavno nemože i nebi trebalo moći, ali kao što rekoh, ruke gore na skupštini i izglasajte promjene pravilnika kojom ćete onemogućiti ovakve stvari ako vam smetaju ili u protivnom ako to ne učinite šutite i trpite bez pogovora jer ste sami to dopustili a u međuvremenu očekujte da će se pojaviti i Vukovar sa svojim B timom koji će nazvati po nekom kvartu, zatim Pula sa svojim jer realno gledajući - ovo je najidealniji način da brojniji timovi motiviraju svoje članove!

    avatar

    31.10.2013. (11:04)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    hm:
    Nema stava HMS-a. Treba poštivati Statut u kojem je sve jasno definirano. No isto tako mora vam biti jasno da je Zagreb 1/4 Hrvatske i popriličan je hendikep imati svega dva sastava što je moguće i u gradiću sa 4.000 stanovnika, ali naravno da nije isto. Ali, i usprkos toga nema inicijative za promjenu Statuta, niti je treba biti.

    izborite se za sebe!
    U tom slučaju 1/4 sastava HMS-a ne bi se moglo natjecati. Pa i Stupničke, Pisarovinske i Krašičke mažoretkinje nastale su kao podružnica Klinčaselskih mažoretkinja, zar ne? I godinama se kao takve natjecale.

    Zagrebačke mažoretkinje mogu, ako žele, osnovati sastav u npr. Bistri i tamo staviti sve cure iz 1B sastava, pa u Stubici i tamo 2. sastava, i u Zaboku i tamo cure 3. sastava. Dakle, za to ne trebaju mažoretkinje u Lučkom. I dan danas neke mažoretkinje većih timova plešu u njihovim manjim timovima. Konačno godinama su svi slavonski timovi pripadali samo jednom timu: Osijeku. I plesale cure u svim mogućim kombinacijama. A tko danas trenira Mažoretkinje Iloka (Vukovar), Nuštra (Osijek), što je sa Ugljanom i Pašmanom (jedan tim, jedna pravna osoba), a Tisno i drugi timovi u okolici Šibenika, njih nekoliko unutar jedne pravne osobe? Tko će znati koja mažoretkinja je na Državnom bila stvarno iz Ugljana, a koja iz Pašmana. Bitno je kako su registrirane i da se ne mogu dvostruko registrirati, te da se ne mogu preregistrirati unutar jedne natjecateljske sezone. Znači ako neka cura ne pleše za Zagrebačke mažoretkinje na prvenstvu, teoretski može plesati za neki drugi tim ako je tamo registrirana. Naravno, kada bi S1B sastav bio odjenut u uniforme Lučkog umjesto tamošnjih djevojaka bila bi to potpuna demotivacija za cure iz Lučkog. Što bi njih onda motiviralo za plesanje u takvim mažoretkinjama? Zagrebačke mažoretkinje žele istinsku grupu u Lučkom, a ne fiktivnu. I zato će pravilo biti da u toj grupi plešu cure iz Lučkog. Naravno uz moguće izuzetke, pa konačno i u centrali ima cure iz Lučkog, tko im može zabraniti da plešu u Mažoretkinjama Lučko.

    Dakle, ovo nije prvi primjer, samo je neke sad zapeklo. A sad da ja postavim pitanje, jesu li Stupničke mažoretkinje imale prezentacijske nastupe u OŠ Lučko, jesu li u OŠ Lučko imale treninge? Dakle na području grada Zagreba. Jel to OK? I sad je problem što smo uz podršku Ureda za mlade Grada Zagreba i ravnatelja OŠ Lučko pokrenuli mažoretkinje na području grada Zagreba. I da se razumijemo nije to ni prvi, ni posljednji tim koje je tako osnovan, a niti je prvi puta da Zagrebačke mažoretkinje osnivaju tim na rubnim područjima grada. I nije Lučko zadnje. Biti će toga još ove godine. Zagrebačke mažoretkinje neće plakatirati Mažoretkinje Lučko u Stupniku, neće pokretati audicije u Stupniku, neće tamo raditi prezentacijske nastupe, neće osnivati podružnicu u Stupniku. One samo pokreću grupu na području grada Zagreba za djecu koja su predaleko da odlaze do 30 km udaljene dvorane u centru Zagreba.

    Zagrebačke mažoretkinje su obećale svekoliku pomoć Stupničkim mažoretkinjama. Svekoliku. Mislim da je tu jasno da nemamo loših namjera i da nam cilj nije naškoditi nikome!

    Mažoretkinje Lučko nisu ništa nemoralno, ništa protuzakonito, i ništa protiv Statuta. Plesat će cure iz Lučkog, tim će biti autonoman, trenirat će ih cure iz Zagreba (kao što je to i u nizu drugih timova) i nadamo se da će biti jedan dobar projekt koji će razvijati mažoret-ples na području Lučkog i okolice.

    avatar

    31.10.2013. (17:56)    -   -   -   -  

  • baš

    A gdje je tu onda kraj? Može li netko osnovati još jedne mažoretkinje u Karlovcu, ili Grubišnom polju, ili Biogradu, naravno u nekom rubnom dijelu grada i onda te mažoretkinje registrirati u HMS-u? To će savez također podržati? Ili se takve stvari podržavaju samo kad se radi o "moćnima"?

    avatar

    04.11.2013. (11:44)    -   -   -   -  

  • ?

    Kad će biti sastanak u Središnjoj? Tko će to sve biti pozvan?

    avatar

    04.11.2013. (18:03)    -   -   -   -  

  • lp

    lp, članovi u savezu su inertni i oni gledaju samo svoju korist nažalost i idu linijom manjeg otpora,
    evo nitko još nije reagirao da zagrebački tim koji se proglašava profesionalnim timom tj, sam vidjela i čula oni se javno predstavljaju da su jedna od tri tima u Evropi profesionalaca.
    Kako profesionalni tim može se natjecati s amaterima, pa ja baš nisam primjetila da profesionalni iz latina i standarda plešu među amaterima i itd.
    Pa eto kako cijela država inertna tako i ovdje;
    pozdrav svima

    avatar

    05.11.2013. (07:32)    -   -   -   -  

  • HMS

    baš:
    Naravno da može. Dok god je u skladu sa Statutom i pravilnicima saveza.

    ?
    Ne znam još. Za studeni imam slijedeće obveze:
    - put u Češku
    - insprektorski put u Rumunjsku
    - protokolarni put u Srbiju
    - priprema trenerske škole
    - priprema Skupštine saveza

    ...tako da sastanak u Središnjoj nije u skorašnjem planu.

    lp:
    Svašta. Ova rasprava se već odavno završila. Prvi puta se vodila daleke 1996. I stvar je vrlo jednostavna. Prema zakonu profesionalci se mogu natjecati sa amaterima. I tako i je u velikoj većini sportova od košarke, preko boksa do skijanja.

    avatar

    05.11.2013. (08:49)    -   -   -   -  

  • tilly

    Pozdrav svima, prije svega cestitke na uspjesnom radu i jedno pitanje naime zanima me da li trenerskoj skoli moze prisustvovati bilo tko iz bilo kojeg tima ne vezano za HMS jer jedino mi se cini da u moru mazoret timova, saveza i koje kakvih trenerskih skola ova trenerska skola koju organizira HMS ima neku svoju tezinu i kvalitetu. Koja je dolnja granica u godinama za prisustvovat trenerskoj skoli? Zahvaljujem i jos jednom cestitke za uspjesan rad.

    avatar

    10.11.2013. (19:19)    -   -   -   -  

  • trenerska

    Odprilike kada ce biti objavljeno sve vezano za trenersku skolu? hvala.

    avatar

    10.11.2013. (20:49)    -   -   -   -  

  • slavonija

    Čao. Da li je istina da je Banovićka izgubila još timova?

    avatar

    11.11.2013. (00:07)    -   -   -   -  

učitavam...