Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • borivoj

    From: SLOBODNA DRŽAVA RIJEKA - STATO LIBERO DI FIUME
    Sent: Tuesday, September 24, 2013 11:09 PM

    Subject: Nogomet u Rijeci
    Nogomet u Rijeci izabran je za jubilarni, 141.000. članak hr.wikipedije - dobio je najviše glasova admina. Većinom su navedeni naši izvori.

    https://hr.wikipedia.org/wiki/Nogomet_u_Rijecijavascript: void(0);

    avatar

    30.09.2013. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ovo su predviđanja koja su svijet ostavila bez teksta...!

    Zagreb, 29.09.2013., 18:48
    Autor: Branimir Vorša
    33 komentara

    U trenucima kad su izgovorena ili napisana, većina predviđanja zvuče kao nešto na što odmahujemo rukom. Onda se dogodi ono neočekivano - ostvare se i uđu u povijest.
    Pun mjesec (Foto: Thinkstock/Gulliver)
    Pun mjesec (Foto: Thinkstock/Gulliver)

    'Da nekim čudom prorok može opisati budućnost toliko točno i na način na koji će se odvijati, njegova bi predviđanja zvučala toliko nategnuto i apsurdno, da bi mu se čitav svijet smijao do razine preziranja', napisao je čuveni pisac znanstvene fantastike, Arthur C. Clarke.

    U tom smislu, evo 14 predviđanja, koja su isprva možda zvučala apsurdno, ali su se ipak ostvarila. Pregled tih nevjerojatnih i u nekim slučajevima, sasvim slučajnih predviđanja, počinje u 17. stoljeću, piše BussinesInsider. Pa krenimo redom.

    1. Jednog dana ljudi će transplantirati organe iz jednog tijela u drugo (između 1660. i 1670.)

    Irski prirodni filozof, kemičar, fizičar i izumitelj, Robert Boyle, napisao je listu predviđanja u 60-im godinama 17. stoljeća, u kojoj je predviđao što će se sve dogoditi u budućnosti. Na toj listi se našlo i predviđanje 'liječenja bolesti na daljinu, ili barem transplantacijom'.

    S obzirom na to da je živio u dobu, koje se i danas još uvijek smatra periodom praznovjerja, ideja transplantacije organa sigurno je zvučala apsurdno, da ne kažemo prenapredno za to doba. Predvidio je i izum GPS uređaja kao 'praktičnog i točnog načina predviđanja zemljopisnih dužina' te još poneku inovaciju modernog doba.

    2. Predviđanje Hladnog rata

    'Postoje dvije velike nacije u svijetu, koje gledajući s različitih stajališta, napreduju prema istom cilju: Rusi i Anglo-Amerikanci... Njihova točka polazišta je različita i njihovi putevi raznoliki; no svjedeno, svaku od njih vodi neka promisao da će jednog dana u svojim rukama držati sudbinu polovice svijeta', napisao je Alexis de Tocqueville 1840. godine u knjizi 'Democracy in America'.

    Pogodio je i dogodilo se.

    3. Ruski kemičar, u trenutku kad je periodni sustav imao samo 60 elemenata, predviđa težinu i karakteristike prestalih 40+ elemenata savršeno točno

    Dmitri Mendeleev istraživanje je započeo 1863. godine, kad je znanost poznavala svega 60 elemenata periodnog sustava. On je uspio predvidjeti, savršeno točno, izgled i elemente modernog periodnog sustava te pronalazak više od 40 elemenata, koji su nedostajali u njegovo doba.

    Medeleev je organizirajući elemente po atomskoj težini i drugim karakteristikama, počeo opažati šablone. Predvidio je rupe u periodnom sustavu i elemente koji će ih popuniti. Jedino nije pogodio kako će ih buduća znanost nazvati, pa je njegov naziv za predviđeni germanij bila ekasilikon.

    4. Slijetanje na Mjesec

    Više od 100 godina prije slijetanja misije Apollo 11 na Mjesec, pisac Jules Verne pisao je o prvom putovanju čovjeka na Mjesec, u kratkoj priči 'Od Zemlje do Mjeseca'.

    Pogodio je da će se raketa lansirati s Floride, pogodio je ime letjelice, točan broj astronauta u njoj i bestežinski osjećaj koji će iskusiti. Godine 1865., Jules Verne nije mogao niti na koji način znati da se gravitacija ponaša drugačije u svemiru.

    5. Potonuće Titanica

    Plodonosan pisac kratkih priča, Morgan Robertson, 1898. godine napisao je novelu 'Uzaludnost ili brodolom Titana'. Priča je predvidjela kako najveći brod ikad izgrađen udara u santu leda i nestaje pod morem. Zvuči poznato?

    Četrnaest godina poslije na točno takav način RMS Titanic, najveći brod na svijetu tog doba, udario je u santu leda i nestao pod morem.
    Titanic (Foto: AFP)

    6. Nikola Tesla predviđa osobne wireless uređaje

    'Uskoro će biti moguće prenositi poruke bežičnim putem po cijelom svijetu na tako jednostavan način, da će bilo koji pojedinac moći koristiti vlastiti takav uređaj', rekao je 1909. godine čuveni Nikola Tesla za New York Times, prenosi Business Insider.

    Još jedan pun pogodak.

    7. Atomska bomba

    Još jedna novela predvidjela je događaj iz budućnosti. H.G. Wells je 1914. godine napisao novelu 'Oslobođeni svijet' te u njoj opisao 'atomsku bombu' koja može uništiti gradove. Iako Wells nije znao može li se i na koji način dogoditi nuklearna eksplozija, razumio se barem malo u radioaktivne elemente.

    Projekt Manhattan počeo je 1942. godine, a njegov rezultat bila je atomska bomba. Amerikanci su dosad jedini upotrijebili atomsku bombu i to dvaput u Japanu, na gradovima Hirošimi i Nagasakiju.
    Atomska bomba (Foto: Guliver/Thinkstock)

    8. Predviđanje Netflixa

    'Imat ćemo televiziju visoke razlučivosti, širokog ekrana i sustav pritiska na gumb kako bi naručili filmove koje želimo u trenutku kad ih želimo', rekao je Robert Ebert u intervjuu za Omni Magazine, 1987. godine.

    Pojavom Netflixa njegove riječi postale su stvarnost.

    9. Isaac Asimov predvidio je da ćemo internet koristiti za učenje

    Tijekom jednog intervjua 1988. godine, pisac znanstvene fantastike Isaac Asimov, u osnovi je predvidio internet. Preciznije gledano pr

    avatar

    30.09.2013. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    9. Isaac Asimov predvidio je da ćemo internet koristiti za učenje

    Tijekom jednog intervjua 1988. godine, pisac znanstvene fantastike Isaac Asimov, u osnovi je predvidio internet. Preciznije gledano predvidio je kako će studenti imati koristi od univerzalnog pristupa informacijama.

    Asimov je tada rekao kako ćemo putem računala imati pristup 'povezanim knjižnicama', koje će služiti kao 'učitelji u smislu pristupa prikupljenom znanju ljudske vrste'. On je tada sanjario o online učenju kao rješenju problema u sustavu edukacije.

    >> Predviđanja iz 1964. koja su se ostvarila!

    10. Predviđanje tableta kampanjom iz 1993.

    Tvrtka AT&T 1993. godine lansirala je kampanju pod nazivom 'You Will'. U desetak televizijskih reklama, tvrtka pita gledatelje 'jeste li ikada...', uz navođenje nekog tehnološkog uređaja, koji je tad bio neostvariv, '...poslali fax s plaže?'.

    Slike uređaja koji su prikazali identične su današnjim tabletima, koji su se pojavili 20 godina poslije.
    Hrvatski tablet (Foto: Dnevnik.hr)

    11. O.J. Simpsonov 'Da sam to učinio' plan ubojstva

    1997. godine Chris Rock je na HBO-u napravio parodiju oko toga da su u studio došle mnoge poznate zvijezde kako bi promovirale svoje proizvode. Tad se našalio ustvrdivši kako je u studio došao i O.J. Simpson kako bi razgovarao o svom novom videu 'Nisam ubio suprugu! Ali da JESAM, evo kako bi to učinio'.

    U studenome 2006. godine O.J. Simpson je objavio svoj hipotetski plan ubojstva supruge. Eto, i ovakva neslana šala može biti ozbiljno predviđanje.

    12. Od TV serije do skrovišta Osame bin Ladena

    Bezazlen komentar domara unutar humoristične serije 'Scrubs', u jednoj od epizoda iz 2006. godine, postao je gotovo proročki.

    'Prema mojem mišljenju, trebali bismo tražiti Bin Ladena u Pakistanu', rekao je domar iz serije.

    Ostalo je povijest.

    13. Svjetska ekonomska kriza

    Dvije godine prije nego što je izbila svjetska ekonomska kriza, Peter Schiff, predsjednik Euro Pacific Capitala, predvidio je financijsku krizu koja se dogodila 2008. godine u mnogim prime-time televizijskim emisijama.

    'Osnovni problem s ekonomijom SAD-a jest da imamo preveliku potrošnju i zaduživanje te premalu proizvodnju i štednju. Ono što će se dogoditi jest da će američki potrošač jednostavno prestati konzumirati', rekao je još 2005. godine Schiff.

    Istovremeno su ugledni američki ekonomisti u potpunosti poricali bilo kakve probleme. Art Laffer, nekadašnji ekonomist bivšeg predsjednika Reagana, nazvao je američku monetarnu politiku čak i 'spektakularnom'.

    Jedino spektakularno oko te monetarne politike bio je njezin krah 2008. godine.
    Svjetska kriza (Foto: Guliver/ Thinkstock)

    14. Odlazak pape Benedikta XVI i dolazak pape Franje

    11. veljače ove godine jedna je korisnica Twittera napisala kako je njezin dečko usnuo da se papa Benedikt XVI povukao te da ga je čovjek po imenu Francesco zamijenio.

    Cijeli svijet zna što se dogodilo sedamnaest dana poslije.

    avatar

    30.09.2013. (08:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Građanski rat na Kantridi

    Nakon izjednačujućeg pogotka Kouassija na Kantridi, navijači Hajduka zapalili su 20-ak baklji i njima počeli gađati navijače Rijeke, a dio je pao i među obitelji s djecom. U Rijeci je došlo do građanskog rata, dramatična je Lion Queen. Potukli su se Armada i Torcida, a glavom su platili obični građani i navijači, žene, djeca i nenaoružani muškarci. Primjerice, jedan bračni par izgubio je u cijeloj gunguli desetgodišnje dijete, jedan čovjek dobio je kamenom u glavu, jednog policajca prebilo je trideset razularenih huligana, kamenje je letjelo na sve strane, a od baklji se nije moglo živjeti.

    -----------------

    iz tih razloga zadnjih dvadesetak i više godina ja ne posjećujem nogometne utakmice...
    unatrag 10-15 godina huligani b.b.b. u zagrebu su stvorili hordu navijača koji se kretali iskazujući bijes i moć, policija je sve to samo samo pratila... tad je rečeno i pisano u tisku da je to glasačka mašinerija hdz-eja, sa nekih 800.000 glasova, preko rodbine, prijatelja i ostalih... nitko nije reagirao na te prestupe i slične od onda pa na ovamo... dinamo će igrati pred praznim stadionom, nakon novčanih kazni uslijedit će i one mnogo teže...

    avatar

    30.09.2013. (08:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Niauli - analgetik, antiseptik i antibiotik s južnih mora

    niauli Niauli (lat. Melaleuca viridiflora) vrsta je drveta koja raste u Australiji, Novoj Kaledoniji i susjednim teritorijima.

    Kao i njegov srodnik Melaleuca leucadendron, to je zimzelena biljka sa spužvastom korom koja se ljušti.

    Ima kopljaste i vrlo aromatične listove boje pepela i bijele cvjetove na dugoj stabljici.

    Eterično se ulje niaulija u Europi pojavilo tek u 17. stoljeću, ali je prije toga bilo vrlo cijenjeno kod domaćeg stanovništva.

    Mještani su ga primjenjivali za snižavanje visoke temperature, iscjeljivanje rana, zaustavljanje dijareje i ublažavanje reume.

    Pročitajte više

    Flaširana voda sadrži preko 20.000 potencijalno opasnih kemikalija

    imageKojim smo to kemikalijama svakodnevno izloženi?

    Ako mislite da je flaširana voda puno bolji izbor od vode iz pipe, daleki ste od istine.

    Najnovije studije iz Njemačke pokazuju da osim već poznatog BPA (bisfenola A), flaširana voda može sadržati i preko 20.000 drugih otrovnih kemikalija.

    Među njima je i dietilheksil fumarat (DEHF) - kemikalija koja ometa rad ljudskog hormonalnog sustava.

    Do otkrića su došli Martin Wagner i njegov kolega Jorg Oehlmann sa sveučilišta Goethe u Frankfurtu, zajedno s timom istraživača s Njemačkog Federalnog Instituta za hidrologiju.

    Koristeći najnovije tehnologije proučavali su 18 vrsta flaširane vode na prisutnost kemikalija koje ometaju rad endokrinog sustava (EDC).

    U testiranoj vodi identificirali su više od 24.520 različitih kemikalija.

    Pročitajte više

    Kako izliječiti ovisnost uz pomoć alternativnih metoda

    image

    Ovisnost ima mnogo oblika. Ovisnost o alkoholu, drogi, Internetu, cigaretama, slatkišima, kavi...

    Neke vrste ovisnosti su društveno prihvatljive, dok druge nisu.

    Prije se ovisnost definirala kao fizička i psihološka privrženost psihoaktivnim tvarima koji nakon konzumiranja privremeno mijenjaju kemijsko stanje mozga.

    Sada sve više psihologa i liječnika gleda na ovisnost šire. Pod ovaj pojam također ubrajaju abnormalnu psihološku vezanost za stvari i aktivnosti poput kockanja, hrane, seksa, kompjutera, Interneta, posla, TV-a i šopinga.

    Pročitajte više


    Velika akcija Himalaya proizvoda:
    1 + 1 gratis!

    Himalaya Liv.52
    Svjetski poznati ayurvedski pripravak za čišćenje i regeneraciju jetre. Sadrži sedam ljekovitih biljaka.



    Himalaya Ayurslim
    Prirodan proizvod za mršavljenje. Smanjuje apetit, pospješuje sagorijevanje masti, normalizira metabolizam. Bez štetnih nuspojava.



    Himalaya Hemolex
    Pomaže da se zauvijek riješite neugodnih hemoroida. Prirodan proizvod na bazi 10 ljekovitih biljaka.

    Pregled ostalih Himalaya proizvoda na akciji 1+1 gratis
    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922 MOB: +385 (0) 99-640-7446
    google+ Facebook Facebook
    Copyright © 2013 Alternativa za Vas.

    avatar

    30.09.2013. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Mate Kapović: Premijeru, ovo je 12 mjera za smanjenje deficita
    KOMENTAR
    Mate Kapović: Premijeru, ovo je 12 mjera za smanjenje deficita

    Evo kako riješiti proračunski deficit, a da to ne ide preko grbače običnog naroda.

    Novca u proračunu nema. To je rezultat ekonomske krize i katastrofalne ekonomske politike u zadnja dva desetljeća u Hrvatskoj ‒ politike privatizacije i deindustrijalizacije u kojoj se obogatila sićušna novostvorena kapitalistička elita i njihov politički servis, a većina ostala na cjedilu.



    Stoga ne treba čuditi da proračunski manjak vlada i sada namjerava prebiti preko leđâ običnih ljudi uvodeći mjere koje će, među ostalim, zacijelo dovesti do povećanja cijenâ nekih osnovnih namirnica. Vladine su smjernice dosta kritizirane u javnost s raznih strana, no najzanimljivije je ono što se uvijek izostavlja ‒ kako bi se proračunski deficit mogao riješiti na drugačiji način, a da to ne ide preko grbače običnog naroda?



    Da bi se shvatila realna situacija, treba uvijek imati na umu kakve druge opcije postoje. Načinâ uvijek ima, ako postoji politička volja (koje kod naše trenutne vlasti, a ni u oporbi nema ni u najmanjim tragovima), a ovdje dajemo samo neke prijedloge:



    a) Uvođenje poreza na banke



    Zašto bi banke zgrtale milijarde, a da državi (koja ih je većinu i sama budzašto prodala uz vrlo sumnjive okolnosti) od toga ostaje malo ili ništa? Također, plaće svih iz javnog sektora bi trebale ići obavezno kroz državnu banku (HPB).



    b) Uvođenje ekstremno progresivnih poreza



    Zašto oni koje imaju nekoliko vikendica, vila ili luksuzne i skupe automobile ne bi na to plaćali i velik porez? Tko ima novca za skupi mercedes, ima novca i za porez.



    c) Trenutna pljenidba sve imovine i računâ svima koji ne mogu objasniti kako su se obogatili u zadnjih 20 godina



    U stilu američkih antimafijaških zakona treba zaplijeniti svu imovinu ultrabogatih koji je ne mogu objasniti svojim redovnim prihodima. Svi obični ljudi mogu sve što imaju opravdati plaćom koju su dobivali ili prihodom od posla koji su obavljali. S druge strane, naši kapitalisti su nerijetko i otvoreno priznavali "ne pitajte me za prvi milijun", a i malom djetetu je jasno da do imovine kakvu imaju u 20 godina nisu mogli pošteno doći. Bestidnu uzrečicu "tko je jamio, jamio" treba zamijeniti novom: "tko je jamio, u zatvorio čamio".



    d) Revizija, privremeno zaleđivanje, reprogramiranje i otkazivanje ilegalnog državnog duga



    Velik dio naših problema s proračunskim manjkom potječe od nužnosti vraćanja velikih dugova uz ogromne kamate. No tu se treba zapitati ‒ je li doista tako samorazumljivo da se jedna država dovede na prosjački štap da bi šačica bjelosvjetskih lihvara mogla nesmetano ubirati kamate? Je li nam bitnije, prikažimo to slikovito, da ljudi kod nas mogu živjeti kao ljudi ili da si neki bankar u New Yorku može kupiti još jednu vilu u Hamptonsima? Osim toga, zašto bi negativne posljedice loše ugovorenih kredite snosili samo zajmoprimci a ne i zajmodavci? Zašto bi mi još generacijama ispaštali jer je neki kredit pod izrazito nepovoljnim uvjetima potpisala vlada Ive Sanadera (naknadno osuđenog za korupciju!), vjerojatno primivši usput i mito da potpiše upravo takav kredit? Ugledajmo se na zemlje poput Ekvadora ili Argentine koje su u zadnjih deset godina odbile takvu logiku, odbivši vratiti ilegalni dug, i vratile samo dio svojih dugova.


    Velik dio naših problema s proračunskim manjkom potječe od nužnosti vraćanja velikih dugova uz ogromne kamate. No tu se treba zapitati ‒ je li doista tako samorazumljivo da se jedna država dovede na prosjački štap da bi šačica bjelosvjetskih lihvara mogla nesmetano ubirati kamate? Je li nam bitnije, prikažimo to slikovito, da ljudi kod nas mogu živjeti kao ljudi ili da si neki bankar u New Yorku može kupiti još jednu vilu u Hamptonsima?

    e) Početak revizije privatizacije



    Bogatstvo koje je kroz povijest naše čitavo društvo bilo stvorilo je opljačkano u zadnjih dvadeset godina. To je osnovna društvena nepravda koju treba ispraviti. Profit treba ići u javne džepove, a ne tajkunima za dvorce i jahte.



    f) Ukidanje 2. mirovinskog stupa



    Drugi mirovinski stup, kroz koji se gomila novca odlijeva u džepove privatnih banaka, a proračun gubi ogromna sredstva, još je jedan vid perfidne bankarske pljačke o kojemu se malo govori, a koji se još slabije razumije.



    g) Povlačenje vojske iz Afganistana



    U ovakvoj teškoj ekonomskoj situaciji nema nikakvog smisla trošiti značajna sredstva na okupaciju Afganistana radi geopolitičkih velikih sila.



    h) Trenutno smanjivanje plaćâ svim državnim dužnosnicima i političarima na prosječnu plaću



    Populizam? Svakako. Ali nužan populizam. Tipkajući po najnovijem pametnom telefonu u BMW-u zamračenih stakala je teško primijetiti čovjeka koji vani kopa po smeću.



    i) Uvođenje maksimalne plaće



    20% ljudi je nezaposleno, mnogi koji rade ne primaju plaću, a plaća onih koje je i primaju često nije puno veća od crkavice. Istodobno razni ho

    avatar

    30.09.2013. (08:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    i) Uvođenje maksimalne plaće



    20% ljudi je nezaposleno, mnogi koji rade ne primaju plaću, a plaća onih koje je i primaju često nije puno veća od crkavice. Istodobno razni hohštapleri "zarađuju" i po 200.000 kn mjesečno. Osim minimalne plaće (dapače ‒ osim univerzalnog osnovnog dohotka) treba uvesti i ograničenje na najvišu moguću plaću (ne veću od, recimo, 15.000 kn) a ostatak oporezovati. Najbolji menadžeri i slični će pobjeći? E pa neka pobjegnu. Sa srećom im.



    j) Oduzimanje mirovinâ lažnim braniteljima, smanjenje previsokih povlaštenih mirovina



    Povlaštene mirovine poput saborskih treba radikalno smanjiti, lažnim braniteljima (kakvih ima na pretek) nakon rigorozne istrage i analize treba mirovine oduzeti, a nezasluženo visoke mirovine smanjiti. Lažno domoljublje ne može biti isprika za parazitiranje na društvu.



    k) Uvođenje poreza na crkvu, ukidanje financiranja vjerskih zajednica i vjeronauka u školama



    Crkva, kao i sve druge organizacije, treba plaćati porez. Vatikanske ugovore treba trenutačno jednostrano raskinuti i ukinuti sva, posredna i neposredna, financiranja (čak do milijardu kuna godišnje po nekim izračunima!) koja idu ponajprije Katoličkoj crkvi. Crkva se treba financirati od svojih vjernika (plaćajući pritom porez), a država dodatni novac treba uštedjeti izbacivanjem vjeronauka iz školâ, koji u školama sekularnog društva ionako nema što tražiti. Također, praksa vraćanja nacionalizirane imovine crkvi treba prestati (dapače, treba je obrnuti) jer se po istoj "logici" tako može tražiti i vraćanje feudalne imovine potomcima starog plemstva i sl.



    l) Smanjenje nepotrebnog državnog aparata nastalog za potrebe političkog uhljebljivanja



    Državnu birokraciju treba temeljito pročistiti od nepotrebnog balasta ljudî koji su na svoja mjesta, na kojima obavljaju poslove od upitne društvene koristi, dospjeli kao glasačka mašinerija pojedinih stranaka.

    ------------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    30.09.2013. (08:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    BEČARAC :)

    Sastale se tri pametne glave,
    Ivo, Zoki i Linić Slave,
    Lijepu našu da nam u red stave.

    ****

    Veli Ivo povećajte daće,
    ... kaže Zoki smanjimo im plaće,
    kliče Slavko skinimo im gaće !

    ****

    Poskupimo i hranu i piće,
    ukinimo svima božićnice.

    ****

    Nek se bune, neka psuju,
    poskupimo plin i struju.

    ****

    Poskupimo i grijanje,
    zašto vuk da grije janje.

    ****

    To je samo za početak,
    slijedi porez na imetak.

    ****

    Onda nešto papreno i vruće,
    nek prodaju stanove i kuće.

    ****

    Neka,neka,tako s njima treba,
    nek isele iz bijelog Zagreba.

    ****

    Iselimo Opatiju bajnu,
    napunimo državnu blagajnu.

    ****

    Pita Zoki a gdje će nam pare,
    pare nisu za fukare,
    već su pare za naše bankare.

    ****

    Podebljajmo njihove račune,
    oni vole eure i kune.

    ****

    Pa zar ne znaš da sve naše banke,
    dupe daju za švicarske franke.

    ****

    Ivo veli dobro Slavko kaže,
    Zoki klima kao da se slaže.

    ****

    Ko da su ga udarili krampom,
    pita Ivo što ćemo sa ZAMP-om.

    ****

    Veli Slavko a di ti je glava,
    zakon štiti autorska prava.

    ****

    Samo skladaj koliko te volja,
    jer je tvoja glazba najbolja.

    ****

    Ja je volim kad sam ispod tuša,
    na Grobniku samo se to sluša.

    ****

    Svaki Hrvat tvoju glazbu voli,
    za tebe je Mozart k...c goli !

    ****

    Hrvatima bit će koža tijesna,
    iz svog kuta dobacuje Vesna.

    ****

    Onog malog ja ću otjerati,
    tko ga stavi žalosna mu mati.

    ****

    Treba zgazit toga malog tvora,
    kad se Čačić vrati iz zatvora.

    ****

    Svatko mora plaćati račune,
    otmimo im do posljednje kune,
    jer su kune samo za tajkune.

    ****

    Sada Zoki mudro progovara,
    veli Vesni, bravo kućo stara.

    ****

    U državi uredno je stanje,
    mogu miran poći na skijanje.

    ****

    A ti Slavko pričuvaj mi stado,
    pobrini se za staro i mlado.

    ****

    Pritisni ih, ošišaj im vunu,
    ne ostavljaj im niti jednu kunu.

    avatar

    30.09.2013. (09:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dušo, šta imaš na sebi...?
    - Roze gaćice...
    - A detaljnije malo...
    - 90% pamuk, 10% sintetika...



    "Počeli smo da živimo bolje", rekla je vlast.
    - "Drago nam je zbog vas", odgovorio je narod.






    Ne slušaj ljude, slušaj muziku.




    Od lošeg raspoloženja se moraš spasiti lošim ponašanjem.




    Često kažem "radi šta hoceš" jer je "zaboli me" malo nekulturno




    Zaljubljenost je kad ti se sviđa njegov karakter i izgled, a ljubav je kada nemaš pojma što si vidjela u njemu




    20 vijek - sex, droga i rock&roll.
    21 vijek - krevet, frižider i internet




    Ne odlaži sve za sutra, sve odloži za jučer. Jučer sigurno neće doći.
    --------------------------------------------------------------------- -------------------------------


    Šta ima za piti?
    - Voda
    - A nešto jače?
    - Led



    Ljudi kažu da si loš kada prestaneš da se ponašaš onako kako njima odgovara.




    Tko uči vaše dijete da govori takve gadosti?
    - Ma otkud znam u pičku materinu...




    Život treba proživeti tako da vas iz raja vrate i kažu "Ponovi sve" a da vas u paklu sačekaju sa "Dobro došao, gospodaru".




    Fraza: "Daj da ostanemo prijatelji" je toliko sjebano kao na primjer da svom psu kažete: "Dosadio si mi kao pas, hajde od sada budi mačka".




    Ustani, alarm ti zvoni!
    - Kaži mu da ću ga pozvati kasnije...




    Gangnam style je stigao do milijardu pregleda na Youtube - čist dokaz kako idioti stižu do bogatstva na račun idiota.




    Hočeš kavu u krevet?
    - Ne, u šalicu.



    Djevojke, udajte se! Nijedan muškarac ne smije proći nekažnjeno.




    Internet nas spaja sa ljudima koji su daleko ali nas razdvaja od onih koji su pored nas.




    Tri dana se nije javljao na telefon poslije prvog susreta. Onda sam saznala da ga je udario auto. Hvala Bogu, mislila sam da me đubre ignorira :)




    Na svijetu je puno tuđih živaca, nema potrebe da trošite svoje.




    Mora da sam strašno seksi s obzirom koliko me jebe ovaj život.




    Ušla sam u apoteku, pogledala cijene lijekova i izračunala da ću proći jeftinije ako odmah umrem.




    Da bi našao iglu u plastu sijena dovoljno je da zapališ sijeno, prijeđeš magnetom preko pepela i gotovo.
    Pouka: "NE KOMPLICIRAJ SEBI ŽIVOT".

    avatar

    30.09.2013. (09:45)    -   -   -   -  

  • Dante

    Šteta što će sad nekoliko dana nogomet iz Rijeke biti sinonim samo za huliganstvo. Onu sa Stutgartom smo već zaboravili...

    avatar

    30.09.2013. (12:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...