Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • pitanje

    Zašto su diskvalificirane ove cure iz Vukovara?

    avatar

    27.09.2013. (13:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    Jer se nisu pojavile na startu.

    avatar

    27.09.2013. (16:28)    -   -   -   -  

  • :(

    je li ovo najlošiji rezultat Hrvatske u neformacijama do sad?

    ali zato formacije pregenijalno!

    avatar

    27.09.2013. (18:48)    -   -   -   -  

  • HMS

    Da, daleko najlošiji. Prijašnjih godina naše neformacije su uzimale u prosjeku dvije medalje po kategoriji.

    avatar

    28.09.2013. (01:07)    -   -   -   -  

  • :(

    a kvaliteta sola je već ista godinama (svaka čast Rijeci), a nigdje nečeg novog. samo kopije i prerade , to je koliko sam ja vidjela. trebalo bi možda napravit kakav seminar ili nešto da ih se potakne na nove stvari.

    avatar

    28.09.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • :)

    čestitke svima :) a meni se čini da su slovenci svake godine bolji i bolji ? puno medalja u neformacijama, čak i bronca u formacijama!

    avatar

    28.09.2013. (10:45)    -   -   -   -  

  • ??

    imam par cura iz Osijeka na facebooku , zanima me zasto se one ne natjecu, a imaju toliko nastupa?

    avatar

    28.09.2013. (15:50)    -   -   -   -  

  • HMS

    :(
    Slažem se... uz napomenu da je na Trenerskoj školi predavano što se očekuje od neformacija (dakle, bitno šire od seminara), da je odrađen brifing na Skupštini prije par godina, odaslani materijali sa detaljnim uputama svim trenerima, no, nažalost, ništa se bitno promijenilo nije. Savez je locirao problem, iznašao rješenja, no...

    :)
    Kako se uzme. Imali su oni i prošle godine medalja u neformacijama, ali su imali srebro u seniorkama, i srebrno u juniorkama. Dakle, obzirom na tu činjenicu ove godine su bitno nazadovali, a ne napredovali prema ostvarenim rezultatima.

    ??
    Možda da ih pitaš na facebooku ako ih već imaš kao prijateljice. Već sam odgovorio na ovo pitanje nekoliko puta. Sastav nije bio spreman natjecati se prošle godine. HMS ima sastanak sa svim predstavnicima timova iz Slavonije, u utorak 1. listopada u 17:00 sati u Vinkovcima. Dolazi i velika delegacija iz Osijeka. Pa ćemo vjerojatno i o tome pričati. No, ima nekih indicija da bi ove godine Osijek mogao zablistati na natjecanjima u punom svjetlu.

    avatar

    28.09.2013. (19:28)    -   -   -   -  

  • :(

    da, ali ne plešu treneri sola i dua, a normalno da je trenerima prioritet formacija. velika većina neformacija sama radi koreografije, a ne treneri timova. :(

    avatar

    28.09.2013. (20:53)    -   -   -   -  

  • gipsy

    Evo vam par dobronamjernih savjeta:
    1. Ukinite neformacije - nema smisla, povećava troškove natjecanja, sve manje i manje natjecatelja na natjecanju i što je najgore od svega dosadno je i nedomišljato!
    2. Predložite EMA-i da ukinu one maceove - pa to je strašno!!!! 80% natjecatelja je iz BiH! U nekoliko kategorija s maceovima su svi natjecatelji bili iz BiH osim u seniorima gdje su bili u još Srbi, Rumunji i Francuzi. Pa ako malo mućnemo glavom dođemo do zaključka da ta kategorija postoji zbog ove 3 zemlje, ili ako smo malo pametniji zaključimo da postoji zbog ove jedne zemlje - Francuske! jer budimo realni nama je bitno da zadržimo tih 10-ak cura iz Francuske koje se natječu samo u maceu, jer one predstavljaju cijelu Francusku asocijaciju koja nam onda daje za pravo da i njihovu zastavu nakačimo i da se ponosimo time kako u našoj europskoj asocijaciji plešu i Francuzi. A to što pleše njih 10-ak i to u kategoriji gdje svi osvoje medalju jer ih u svakoj kategoriji ima 3 prijavljeno to je nebitno (znam ja da se taj isti tim iz Francuske natječe i u baton junior kategoriji - ali tamo nisu baš uspješni...pa ipak kakvo je to natjecanje ako velika Francuska ne osvoji neku medalju-pa dajmo im njihovu kategoriju)!! p.s. uzmimo za primjer bosnu ili srbiju - pa nije baš da imaju neku veliku povijest s maceom!! Budimo realni prijavljuju se samo zato što ih je troje u kategoriji i znaju da će osvojit medalju. I sad mi svi moramo sjedit na proglašenju 2 sata zbog 100 kategorija.
    3. Predložite da se ukine show kategorija. Kad se samo sjetim kako smo se nekoć rugali drugim savezima da svi koji dođu na natjecanje odu s medaljama i da imaju sto kategorija i da su svi prvaci u nečemu....eeeehhhh bila su to divna vremena, jer došlo vrijeme da smo i mi postali isti, ili gori. Pa opet ako mućnemo glavom i pogledamo malo shvatit ćemo da je show kategorija osnovana radi jedne druge asocijacije - Češke! I sad opet mi moramo sjedit na proglašenju 2 sata jer i tamo ima solo, par, formacija, juniori, seniori, kadeti...pa dokle?? Ali da - bitno je da možemo okačiti i tu Češku zastavu pa da nam EMA izgleda veće. I nemogu si pomoći a da vam prijatelji moji ne kažem da sam se na proglašenju u show kadet kategoriji osjećala kao da sam upala na karneval! Ako netko ima sliku nek stavi jer ono su bila prekrasna dječica od nekih 8 godina ali obučeni u neko cvijeće, s perikama....neznam, tako me podsjetilo na onaj drugi savez gdje plešu u crnim vrećama obućeni u pljačkaše! Isppravite me ako griješim, ali kažem vam - cvijetni korzo ili karneval otprilike!
    Za kraj imam jedno pitanje: ako primjerice iduće godine dođu slovenci i zaprijete da će napustiti savez ne bude li se uvela kategorija twirling - hoćemo li uvesti još jednu kategoriju??? Jer ipak neželimo izgubiti nikoga, ma koliko god će nam prvenstvo trajati i koliko god ćemo prvaka imati.

    avatar

    29.09.2013. (11:59)    -   -   -   -  

  • Maja L

    Što se dogodilo sa mažoretkinjan Ugljana da su se tako loše plasirale??
    A u Karlovcu najbolje???

    avatar

    29.09.2013. (13:44)    -   -   -   -  

  • HMS

    gipsy:
    Iako blog jest mjesto na kojem se o svemu može raspravljati, prijedloge za promjene treba službeno predati Skupštini.

    Vaši prijedlozi su u prvom redu vrlo banalizirani i postavljeni bez da ste ušli u meritum stvari ili istražili zašto i kako je nešto doneseno.

    1. Neformacije:
    - savez i niz stručnih tijela o tome je već raspravljao mnogo puta, potrošio sate i sate
    - nije istina da nema smisla, neformacije nisu odlična stvar, daleko od toga, ali smisla imaju
    - neformacije ne povećavaju troškove natjecanja, jest da treba više platiti suce, sudačke listiće, kompjuterske operatere, odličja, razglas, dodatni dan dvorane i sve ostali, ali neforamcije donose i novac za startnine, i to daleko više nego što troše (u HMS-u neformacije donose nekoliko mnogo tisuća kuna proračunu HMS-a)
    - nije istina da je sve manje neformacije, upravo suprotno
    - svi suci i uprava se potpuno slažu da su neformacije dosadne i nedomišljate (čast izuzecima, no njih je vrlo malo) - suci doslovce mrze suditi neformacije
    - no neformcije su istovremeno motivacija pojedinkama, posebno iz malenih timova gdje ih loše kolegice u formacijama "guše"

    2. Maceovi
    - i o ovome EMA raspravlja već 3 godine, dvije je raspravljala o uvođenju prije nego što je to napravila
    - maceovi su prvi i tradicionalni rekvizit mažoretkinja, to je naša povijest i to su "one prave mažoretkinje", najstariji tim koji se natječe sa maceovima je iz 1872.
    - maceovi nisu nastali radi BiH iako su oni ove godine masovno krenuli u natjecanje sa maceovima
    - nije istina da je 80% natjecatelja u maceovima iz BiH:
    BIH (13 od 21 ili 61% natjecatelja)
    Francuska (5 od 21 ili 24% natjecatelja)
    Srbija (2 od 21 ili 10% natjecatelja)
    Rumunjska (1 od 21 ili 5% natjecatelja)
    - Nije istina da se samo jedan tim i 10 natjecateljica iz Francuske natječe na EMA-inom prvenstvu. Ove godine bila su 3 grada (u 13 formacija i neformacija), prošle čak 12 različitih gradova u nekih 30 formacija i neformacija. Francuska je već dva puta organizirala Europsko prvenstvo, a kandidira se i za 2015. Njihovo nacionalno prvenstvo ima preko 30 timova i nekoliko stotina natjecateljica.
    - u EMA-i nema 100 kategorija, ima ih delakoooo manje nego u drugim savezima

    3. Show
    - Ja osobno sam protiv show kategorije. O njoj se raspravljalo danima. Kategoriju su predložili Česi. Skupština EMA-e je nakon ozbiljnog promišljanja isto uvela. Hrvatska nije bila za ovu kategoriju, no većina je tako odlučila - to se zove demokracija
    - iskreno show je vrlo atraktivan i ima smisla kad se odvoji od pom-pona, svakako su gledatelji i suci bili oduševljeni. Maštovito, dinamično, kreativno, velika suprotnost suhoparnosti nekih drugih kategorija.
    - da, treba raspravljati o tome jesu li to mažoretkinje ili ne, povijesno ova kategorija je vrlo nova (sa time se krenulo 2004. godine, dakle ni 10 godina), ali je isto tako činjenica da se 3 države u Europi time bave. I kako reći da smo samo mi najpametniji i da oni nemaju pravo
    - u show se nisu natjecali samo Česi nego i Slovaci. No sjećam se vremena kada su se u pom-ponima natjecale samo dvije nacije, pa se danas u pom-ponima natječe više od 50% zemalja članica EMA-e
    - show je uveden da se pom-poni ne bi usmjerili u pogrešnu stranu. Mogli su se liberalizirati pom-poni, ili uvesti nova kategorija (show), ili otpiliti dvije jake asocijacije koje se time bave
    - rasprava o showu nije završena. Ove godine smo pokušali vidjeti što i kako, iduće godine ili za dvije godine donijet će se neki zaključci i vidjeti hoće li se sa time ići dalje ili ne
    - ne razumijem kako to mislite "da nam natjecanje izgleda veće". Pa Češka je imala daleko najviše natjecatelja i prošle godine u Francuskoj i ove. Ne samo radi te kategorije. Nije da se pojavio jedan tim pa da time imamo još jednu zastavu.

    I za kraj:
    - ni jedna kategorija nije uvedena radi prijetnji
    - ni jedna kategorija nije uvedena naprečac i bez ozbiljnog i dugotrajnog promišljanja i raspravljanja (EMA, ni HMS, ništa ne uvode na prečac i bez dugotrajne rasprave u raznim tijelima)
    - ni u jednoj novini nema samo pozitivnih stvari, nego uvijek i brdo negativnih, no novine se uvode kada stručna tijela saveza ustanove da ima daleko više pozitivnih nego negativnih stvari koje pretegnu za tu odluku
    - Hrvatska nije jedina u EMA-i, niti smo mi najpametniji i naš način jedini ispravan. Francuski mažoret ples star je oko 230 godina, Češki nekoliko puta stariji od našeg, stoga njihove stavove (mace, show) i te kako treba respektirati. Europa jest kontinent različitosti, pa ga treba njegovati i u našem EUROPSKOM (ne Hrvatskom) savezu
    - nije istina da je proglašenje trajalo satima, trajalo je malo manje od sat vremena!!!

    Molim da idući puta PROVJERITE PODATKE KOJE IZNOSITE, A NE RAZBACUJETE SE NETOČNIM TVRDNJAMA SAMO ZATO DA ARGUMENTIRATE SVOJ SUBJTKVITNI STAV (80% natjecatelja u mace su ih BiH, samo jedan francuski tim, 2 sata proglašenja...)

    avatar

    29.09.2013. (14:30)    -   -   -   -  

  • HMS

    Maja L:
    Nisam ih sudio (pa ni gledao) niti u Karlovcu, niti u Brnu, no vjerojatno nisu bile u Brnu dobre kao u Karlovcu. Beti je sudila pa može ostaviti komentar, ako želi.

    avatar

    29.09.2013. (14:42)    -   -   -   -  

  • judita

    Zar je tim gđe. Dagmar Kubičkove prešao u IMA-u? Sad gledam stranicu IMA-e i vidim to kao vijest na naslovnoj stranici: "MAC IS A NEW MEMBER OF IMA. WELCOME"? Jel to znači da više nisu članovi EMA-e?

    avatar

    29.09.2013. (15:59)    -   -   -   -  

  • Ane

    "svi suci i uprava se potpuno slažu da su neformacije dosadne i nedomišljate (čast izuzecima, no njih je vrlo malo) - suci doslovce mrze suditi neformacije" ...??? Suci mrze suditi neformacije? Pa krasno, nek ne sude onda.. Cure se trude i smisljaju a sucima se neda to ni gledat a kamoli sudit? Mozda onda pola toga ni ne vide, zato i jesu takvi kakvi jesu rezultati.. Svaka vam cast! Ovakvim izjavama cete definitivno motivirat cure da se prijave ubuduce.

    avatar

    29.09.2013. (16:38)    -   -   -   -  

  • HMS

    judita:
    Nikakvu obavijest EMA nije dobila, niti zahtjev za ispis iz EMA-e. Dok ne bude nekakvih obavijesti od EMA-e o tome ne možemo raspravljati.

    Ane:
    Mlada damo, ja mrzim suditi cijelo prvenstvo nakon 7-8 sati suđenja, kada sam mrtav ko pas. Počinje me prati već dva tjedna prije prvenstva kada radim po 20 sati, u bedu sam već dva dana prije kada se zezam sa ogradama, farbanjem traka, rezanjem gradan, ostalim pripremama i milijun problema... I da, par dana nakon prvenstva mrzim cijeli svijet, uvijek odlučujem da odlazim iz mažoret plesa radi premorenosti i stresa od milijun problema. No, to ne znači da nisam profesionalac i da nedajem 100% od sebe dok sudim. Kao i svi ostali suci. Reči da suci ne vide ili ne žele vidjeti samo pokazuje da nemate ni najmanjeg pojma kako su suci educirani i kako rade svoj posao. A to treba brinuti, jer sam stvarno mislio da svi u savezu to znaju!

    HMS je mnogo radio na tome da formacije dobiju smisao i kvalitetu. Ako ih to ne može motivirati, onda ih motivirati ni ne treba. Mislim da je neformacije bitno više demotivirala raspravao o tome da ih treba ukinuti, nego to što suci "mrze" suditi neformacije. Naravno da ne mrze one koji su odlični, u tome se uživa, no nažalost takvih ima malo. I to treba zabrinuti neformacije. Jer ako se uskoro nešto ne promijeni, velika je šansa da će se neformacije ukinuti.

    avatar

    29.09.2013. (16:51)    -   -   -   -  

  • Ane

    Pa gledajte, meni nije jasno kako jedan sudac mrzi suditi a to mu je osnovni posao na natjecanju.. Pritom ne mislim na Vas koji obavljate jos poslova uz sudjenje, ali nije moguce da svi suci namjestaju ograde, farbaju i ostalo.. Ako se ne radi s ljubavlju i voljom onda se nebi ni trebalo raditi..

    avatar

    29.09.2013. (17:07)    -   -   -   -  

  • ?

    Pozdrav svima. Moje pitanje odnosi se na lokaciju DP i EP. Naime, timovi koji se financiraju iz gradskog proračuna većinom u 10. ili 11. mjesecu moraju predati detaljan plan aktivnosti kao i financijski plan. Vrlo je neodgovorno kada u takvoj prijavi moramo napisati:
    -odlazak na DP (neznamo gdje će se održati).
    Znam da neznate ni vi dok skupština o tome ne odluči ali barem nam recite jeli netko predao službenu kandidaturu? Pregovara li se s nekim ili sl? Isto to vrijedi i za EP. Nije isto putovati na EP u BiH i u Francusku? Takva informacija je itekako bitna, i bilo bi vrlo dobro kad bi se uvela praksa da se na skupštini 2013. bira domaćin DP za 2014. tj godinu unaprijed. Eto molim Vas da nam kažete koji su kandidati ili potencijalni kandidati za domaćinstvo Državnog i Europskog prvenstva? Hvala na odgovoru.

    avatar

    29.09.2013. (17:29)    -   -   -   -  

  • Pitanje

    Pozdrav, imam jedno pitanje nevezano za neformacije. Zanima me glazba - znam da glazba mora biti orkestrirana, no zanima me je li dozvoljen električni bas u pozadini? Naime, vrlo malo novijih pjesama ima bas koji nije električan.
    Hvala!

    avatar

    29.09.2013. (19:02)    -   -   -   -  

  • toz

    imam jedno pitanje. ako se već uveo i taj show dance koji nema veze s mažoretkinjama što ne bi uveli i kategoriju veteranke tj. mame mažoretkinje pa da i one malo plešu? mislim ionako u nekim češkim timovima ima žena straijih od 30 godina pa što ne bi i mame malo zaplesale. sigurno bi to bilo zanimljivije od maca i show dancea.

    avatar

    29.09.2013. (20:43)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ane:
    Garantiram da svi suci obožavaju mažoret ples, velika većina za njega i živi. Ali to, nažalost, velika večina sudaca neće izjaviti za neformacije. No, i u suđenju neformacija su maksimalno profesionalni. Profesionalizam nije nužno povezan sa "ljubavi prema nečemu" ili mislite da npr. interventna policija obožava uletavati u tučnjavu sa demonstrantima koji traže plače?

    ?:
    E draga moja kolegice. To je nešto što ja pokušavam godinama uvesti u HMS. Svake godine pozivamo za kandidaturu za dvije godine unaprijed. Bezuspješno. Eto, predlažem da se vaš grad kandidira za 2015. godinu.

    Kandidata za organizaciju državnog ima. Dva u Slavoniji (u prvi inspektorski posjet idemo u utorak i srijedu) i jedan u Dalmaciji. Za Eurpsko kandidati su Rumunjska i Francuska, što znači da je po troškovima gotovo jednako.

    I jedan prijedlog. Napravite kalkulaciju kao da vam je udaljenost maksimalna, i nemojte staviti ime grada. To vas nitko u natječaju ne pita, u specifikaciji svih troškova vašeg tima.

    Pitanje:
    Neformacije mogu imati glazbu kakvu hoće, bez ograničenja. Električna bas gitara je uvijek bila dozvoljena i za formacije.

    toz:
    Veteranke su uvedene u Hrvatskoj kao kategorija još od 1997. godine. No, do sada se nije prijavio niti jedan tim za ovaj dobni razred. U samo jednom češkom timu bile su žene starije od 30 godina, no one su se na svom nacionalnom prvenstvu i natjecale kao veteranke. Kako EMA nema veteranke već seniorke nemaju gornji limit (na zahtjev Italije gdje smo vidjeli dame i u poznijim godinama kako se natječu) tako su se ove gospođe natjecale u seniorskom dobnom razredu. Ne slažem se da show i mace nisu zanimljivi, poglavito show. O njemu možemo raspravljati jesu li to mažoretkinje ili ne (i ja ću se sa vama vrlo brzo složiti), no ne možete reči da to nije zanimljivo.

    avatar

    30.09.2013. (03:26)    -   -   -   -  

  • jana

    Pozdrav!slazem se s Vama i smatram da se neformacije ne bi trebale ukinuti.,prvo jer je to dobro za pojedinke koje su talentirane i dobre i koje mozda s timom nisu ovojile medalju,ovako imju priliki,a takodjer tako mogu motivirat i ostale svoje kolegice u timu da se pocnu vise trudit i budu jos bolje..,takodjer im je to prilika da se plasiraju na europsko prvenstvo,kao npr.Ugljan ove godine.

    avatar

    30.09.2013. (17:17)    -   -   -   -  

  • HMS

    Komentar je prebačen u novi post

    OVAJ POST JE ZATVOREN JER JE OTVOREN NOVI. KOMENTIRATI MOŽETE NE NOVOM POSTU!

    avatar

    01.10.2013. (00:24)    -   -   -   -  

  • ??

    http://www.emsc.hu/

    avatar

    04.10.2013. (22:54)    -   -   -   -  

  • BJELOVAR 22.3.1980.

    Svio oni koji se sad ljube sa bivšom ženom Vesnom Horinek (rođ.07.12..1960.) , od Branka Stojkovića neka se sjete koliko se je ona u 10-tak godina napušila kurca od 22 centimetara. I koliko je sperme* progutala? U njezinom " Bordelu" u Vel. Sredicama br. 59E u Bjelovaru.. Koliko ga je ona samo držala u svojim rukama i ugodno se zabavljala s njim... Klela mu se je na odanost i vjernost, i svijedno ju je on ostavio, jer očito je znao da laže...

    avatar

    07.02.2014. (14:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...