Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Bergaz

    Ja malo "s neba pa u rebra" (promakle su mi ili sam zaboravio neke postavke iz prethodnih postova, sorry...)... Je l' se to željela postići povećana "re-usability"?

    avatar

    25.09.2013. (18:32)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Ma jedno je što se službeno želi prikazati, a drugo je ono stvarno, što je u pozadini takvih odluka. Najčešće je to prikupljanje love od potrošača koji se plaćajući takve naknade jednostavno osjećaju zeleno, kao da rade nešto u prilog okolišu. Istovremeno, isti ti potrošači uvelike uvećavaju kupnju vrlo sličnih vrećica za smeće.

    Drugi najčešći razlog uvođanja naknada je dodvoravanje političara neinformiranoj glasačkoj javnosti. Najčešće se pusti da "zeleni" odrade svoj posao, proglase vrećice državnim i svekolikom neprijateljem broj 1, a onda političari to rješavaju - ili zabranama (najčešće u Americi) ili uvođenjem naknada.

    Treći najznačajniji razlog je lokalna industrioja. Ako je u blizini npr. papirna industrija, vrlo je lako izlobirati onih nekoliko glasova u gradskom vijeću neke lokalne zajednice da se uvedu naknade ili zabrane, a time se oslobodilo tržište za svoj proizvod.

    Četvrti i najvažniji razlog koji se provlači kroz sva prethodna tri je - neznanje i ljudska glupost. Oprosti im Bože, ne znaju što čine.

    avatar

    25.09.2013. (22:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...