Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Bookeraj

    evo da ti odgovorim: mislim da na vrećicama nema istaknute nosivosti, ali je ona vjerojatno dokaziva kroz specifikacije koje naručitelj predaje proizvođaču. vi možda bolje znate kako je ta proizvodnja regulirana.
    u tom smislu bi se i u našem pravosuđu moglo tužiti za naknadu štete zato što je vrećica pukla i gospođi slomila palac. no za razliku od amera, koji obuhvaćaju sve, kod nas bi odgovornost proizvođača vrećice za daljnje posljedice bila umanjena, jer je do infekcije i smrti vjerojatno došlo i zbog doprinosa oštećene, njezinog ranijeg zdravstvenog stanja, i slično. tako da to ne bi ni izbliza došlo do tako astronomskih iznosa kao što se to događa u SAD-u.

    avatar

    22.09.2013. (14:21)    -   -   -   -  

  • lion queen

    za moj pojam, ovo nema veze s vrećicom, već s bolnicom, koja nije obradila ranu, već ju je vjerojatno dodatno inficirala, možda čak i bolničkom bakterijom. plastičari bi trebali nadoknaditi štetu za uništene konzerve, jer je to posljedica puknute vrećice. no kako nigdje nema pravde, pa tako ni u americi, a ni kod nas više, lako je moguće da će puknuta vrećica biti kriva za sepsu dobivenu u bolnici radi nestručno izvedenog zahvata.

    avatar

    22.09.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • radoznali čitatelj

    Newšto ne štima 1x1,2 kg je 2,4 kg + 0,9 kg je 3,3 kg. Što znači vrećica više od 2,8 kg. Međutim tu leži ideja. Vrećice bi trebale ima oznaku koje opterećenje mogu izdržati. Ispravno su zaključilo oba prethodnika da to što je umrla osoba, je posljedica nestručnog liječenja a ne vrećice.

    avatar

    22.09.2013. (18:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Bookeraj i @Lion Queen - hvala na komentarima.
    @Radoznali - hvala na ukazivanju na nepreciznosti. Greška u preračunavanju unci i naše jedinice. Ispravljeno.

    avatar

    22.09.2013. (21:28)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Ovakvo "amerikansko" istjerivanje "pravde" mi je gadljivo... Svakako da neke suštinske "zaštite potrošača/pučanstva" treba biti, to nije sporno, ali nije li u konkretnom slučaju moglo doći do nepažljivog rukovanja gospođe F imenovanom vrećicom i njenog rasparavanja pri podizanju vrećice iz žičanih kolica... Bi li se tada tužba proširila i na proizvođača kolica? Ili na proizvođača žice? Ili...? Imbecilnosti i pohlepi ne vidim kraja...

    avatar

    27.09.2013. (11:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...