Komentari

abraxas.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Ema

    Meni je vjera donijela svjetlije boje. I moja vesela narav pomaze.

    avatar

    19.09.2013. (18:33)    -   -   -   -  

  • Dr. Xabaras

    Razumljivo. I ja imam osobno stvari koje me drže čak i u najtežim trenucima. Ali više sam mislio na širu sliku. Naravno da moraš u svom životu imati vjeru, nešto da ti pokaže put i duhovnost da ti daje snagu da se ne izgubiš i ne utopiš u problemima svijeta.
    Zanima me kako ti Ema gledaš na društvo općenito, kroz vjeru.
    Jel te nervira to što vidiš oko sebe ili se miriš s time i uzimaš kao nešto što je Bog odredio?

    avatar

    19.09.2013. (20:40)    -   -   -   -  

  • Ema

    Ne, nikako ne mislim da je Bog odredio da nam bude ovako. To smo si sami ucinili. Nadam se boljem i tesko mi je...no s Njim lakse prolazim kroz teskoce. Dira me svijet oko mene i bolno je, ne zivim na nebu nego na zemlji, ne lebdim bjezeci od zivota. Bolno mi je sto su nam se poremetile vrijednosti, bolni su mi crni pravokutnici svake vrste. Zivim kao i drugi, nisam izolirana ni u cemu..Zelja mi je da ucinim oko sebe svijet malo svjetlijim, da vidim druge, da ih pokusam vidjet sire, da izvucem iz sebe i njih ono bolje...da ne zivim samo za sebe i najblize, i da to sto kroz vjeru primam ne ostane bez ploda.To pokusavam i molim Boga da ne zaboravim taj cilj...

    avatar

    20.09.2013. (21:07)    -   -   -   -  

  • Dr. Xabaras

    Upravo to je ono što sam htio znati.
    Ja sam se u jednom periodu "izgubio" bez da sam toga bio svjestan. Najgore u cijeloj priči je bilo to što je taj period izgubljenosti trajao dosta dugo možda čak i nekoliko godina. Jednostavno sam odjednom primjetio da sam izgubio kontakt s kvalitetnim osobama a okružio se plitkim, zlonamjernim i iskompleksiranim ljudima. Tada sam prevrtio tih nekoliko godina u natrag i uvidio da sam malo po malo sve više i više davao mjesta u životu krivim stvarima, da sam se puno više fokusirao na materijalno. Postao sam tašt i malodušan. Više sam cijenio nekakve iluzorne stvari kao moda, novac. Bilo je bitno imati auto, mobitel, markiranu odjeću ili skupe cigarete. Malo je mjesta ostalo za osjećaje drugih ljudi i za moje osjećaje prema okolini. Materijalno sam dobio nešto ali sam duhom izgubio mnogo. Kad sam shvatio što se događa bio je to hladan tuš. I mnogo mi je truda i vremena trebalo da prestanem žaliti za izgubljenim vremenom i ljudima. Mnogo vremena da iskorijenim te krive navike a s nekima se i dalje borim. Evo, počeo sam pisati blog. Jer sam od uvijek volio pisati a predugo sam to zapostavljao. Ne pišem postove baš često koliko bih htio ali trudim se čim više...

    avatar

    20.09.2013. (21:56)    -   -   -   -  

  • Ema

    Taj hladan tus je odlican, probudio te. O, da znas kako sam ja bila izgubljena...tastina me gotovo upropastila, a kad covjek tone povlaci i druge, steti im svojom sebicnoscu...Ne zalim. Tako je bilo i hvala Bogu, vise nije. Spominjes borbu...poznata mi je. Nisam bez tastine ni sad, vuku me pocesto krive stvari, ali sad se borim, sad ih vidim i sad se opirem. Pisi. Ne idem na puno blogova, tvoj me privukao jer nisi plitak...sad se boris da ne budes.:)

    avatar

    20.09.2013. (22:29)    -   -   -   -  

  • brigita3

    E vidis ja sam se ranije utapala u osrednjosti i to sve po onoj sama da me neko ne primjeti. A kad sam vidjela kako iz osrednjosti izranjaju oni koji si manje, glupost, jako malo vrijedni izdigla sam se iz te osrednjosti i mogu ti reci da se bolje osjecam u toj sredini. Naravno covjek mora imati i neke predispozicije za to. Ali, ko ni ne pokusa i ne zna.

    avatar

    04.10.2013. (07:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...